• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorumsuzluğum...

tencerekapakmisali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
2.784
3.124
248
Herkese merhaba..Büyük bir dert değil ama akşamdan beri çok üzülüyorum birine anlatmam gerekiyordu sizinle paylaşmak istedim..uzun oldu biraz kusura bakmayın :26:

Biz eşimle 2 senelik evli,mutlu bir çiftiz.Yakın zamanda şehir değişikliği yapıp ikimizde çalışmaya başladık.Mobilyalarımızı falan çalıştığımız yere getirmedik,sadece bizi idare edecek kadar birkaç parça eşya aldık,şimdilik öyle geçinip gidiyoruz. Bende bir türlü alışamadım bu duruma,biranda hem çalışmaya başladım hem de benimseyemediğim bir eve alışmak durumundaydım.Sanırım bu yüzden depresyona girdim, kendimi sürekli yorgun hissediyorum,hep uyumak istiyorum,sabahları işe geç kalıyorum,evde yemek yapasım gelmiyor,yemek yapsam bulaşığı toplayasım gelmiyor,ertesi güne bırakıyorum falan.Yani çok düzensiz,öğrenci hayatı gibi bir hayatımız var. Eşim bazen eleştiriyor beni ama ruh halimi bildiği için çok üstüme gelmiyor.Sadece tavsiyelerde falan bulunuyor.

Neyse çok uzatmayayım dün gece eşim uçakla şehir dışından gelecekti 12 gibi inmiş olurum dedi,bende hazırlandım süslendim 12 gibi ordaydım. Aracı park ettiğimde bir baktım eşim uçak rötar yaptı yarım saat fln geç gelicem diye msj atmış.Neyse ben açtım radyoyu bekliyorum saat 12:20 gibi bana ağırlık çöktü gözlerimi açamıyordum resmen.bi 10 dk kestireyim dedim nasılsa telefon çalınca uyanırım diye ama gözümü bir açtım saat 01:24 :50:telefonuma bi baktım eşim tam 44 kere aramış hemen aradım.uyku sersemi tam ne konuştuk hatırlamıyorum ben bekliyordum dedim,o da soğuk bi ses tonuyla ben taksideyim eve geçiyorum eve gel dedi.Ama ben öyle korktum ki,bastım gaza eve gidiyorum,feci yağmur yağıyor,şimşek çakıyor ama ben basa gaz gidiyorum.(eşimde evin anahtarı da yok,birde hastaydı zaten ) kendime yolda söylendim,bağırdım hatta tokat falan attım,ağladım.:43:
Eve geldiğim de eşim aşağıda bekliyordu indim bana hiç birşey demedi eve girdik hala konuşmuyor,artık yatıcaz ben yatmadım hadi dedi.Bana kızıp bağırsana ben kendimi çok kötü hissediyorum,kızarsan belki rahatlarım dedim.Ne kızayım ne diyeyim dedi.O anlarda neler hissettiğimi ben biliyorum,olan oldu artık.60 tl (taksi parası)çıkacağı varmış dedi.Ben de paradan ziyade sana yaşattığım önemli ben kendimi senin yerine koyuyorum da mahfoluyorum ne desen haklısın dedim.O da hayatımda bu geceyi asla unutmayacağım dedi,bundan sonra da sana güvenmem bu konuda dedi.Tabii ben haklı olduğu için sesimi çıkaramadım.Öyle uyuduk..Bu sabahta biraz konuşmaya konuyu açmaya çalıştım o kesinlikle konuşmak istemiyor,konuyu değiştiriyor.Sadece "bazı şeyler sorumluluk meselesi,sen hayatına bunu oturtamıyorsun ,zaaflarına yenik düşüyorsun neyse yaa boşver" dedi.
Soğuk davranmıyor bana kesinlikle ama ben kendime çok kızıyorum,affedemiyorum kendimi.:20:Dün geceyi nasıl unutturucam bilmiyorum.Bir de artık bu sorumsuzluğu üstümden atmak istiyorum,nolur bana dua edin.:5:

Herkese merhaba..Büyük bir dert değil ama akşamdan beri çok üzülüyorum birine anlatmam gerekiyordu sizinle paylaşmak istedim..uzun oldu biraz kusura bakmayın :26:

Biz eşimle 2 senelik evli,mutlu bir çiftiz.Yakın zamanda şehir değişikliği yapıp ikimizde çalışmaya başladık.Mobilyalarımızı falan çalıştığımız yere getirmedik,sadece bizi idare edecek kadar birkaç parça eşya aldık,şimdilik öyle geçinip gidiyoruz. Bende bir türlü alışamadım bu duruma,biranda hem çalışmaya başladım hem de benimseyemediğim bir eve alışmak durumundaydım.Sanırım bu yüzden depresyona girdim, kendimi sürekli yorgun hissediyorum,hep uyumak istiyorum,sabahları işe geç kalıyorum,evde yemek yapasım gelmiyor,yemek yapsam bulaşığı toplayasım gelmiyor,ertesi güne bırakıyorum falan.Yani çok düzensiz,öğrenci hayatı gibi bir hayatımız var. Eşim bazen eleştiriyor beni ama ruh halimi bildiği için çok üstüme gelmiyor.Sadece tavsiyelerde falan bulunuyor.

Neyse çok uzatmayayım dün gece eşim uçakla şehir dışından gelecekti 12 gibi inmiş olurum dedi,bende hazırlandım süslendim 12 gibi ordaydım. Aracı park ettiğimde bir baktım eşim uçak rötar yaptı yarım saat fln geç gelicem diye msj atmış.Neyse ben açtım radyoyu bekliyorum saat 12:20 gibi bana ağırlık çöktü gözlerimi açamıyordum resmen.bi 10 dk kestireyim dedim nasılsa telefon çalınca uyanırım diye ama gözümü bir açtım saat 01:24 :50:telefonuma bi baktım eşim tam 44 kere aramış hemen aradım.uyku sersemi tam ne konuştuk hatırlamıyorum ben bekliyordum dedim,o da soğuk bi ses tonuyla ben taksideyim eve geçiyorum eve gel dedi.Ama ben öyle korktum ki,bastım gaza eve gidiyorum,feci yağmur yağıyor,şimşek çakıyor ama ben basa gaz gidiyorum.(eşimde evin anahtarı da yok,birde hastaydı zaten ) kendime yolda söylendim,bağırdım hatta tokat falan attım,ağladım.:43:
Eve geldiğim de eşim aşağıda bekliyordu indim bana hiç birşey demedi eve girdik hala konuşmuyor,artık yatıcaz ben yatmadım hadi dedi.Bana kızıp bağırsana ben kendimi çok kötü hissediyorum,kızarsan belki rahatlarım dedim.Ne kızayım ne diyeyim dedi.O anlarda neler hissettiğimi ben biliyorum,olan oldu artık.60 tl (taksi parası)çıkacağı varmış dedi.Ben de paradan ziyade sana yaşattığım önemli ben kendimi senin yerine koyuyorum da mahfoluyorum ne desen haklısın dedim.O da hayatımda bu geceyi asla unutmayacağım dedi,bundan sonra da sana güvenmem bu konuda dedi.Tabii ben haklı olduğu için sesimi çıkaramadım.Öyle uyuduk..Bu sabahta biraz konuşmaya konuyu açmaya çalıştım o kesinlikle konuşmak istemiyor,konuyu değiştiriyor.Sadece "bazı şeyler sorumluluk meselesi,sen hayatına bunu oturtamıyorsun ,zaaflarına yenik düşüyorsun neyse yaa boşver" dedi.
Soğuk davranmıyor bana kesinlikle ama ben kendime çok kızıyorum,affedemiyorum kendimi.:20:Dün geceyi nasıl unutturucam bilmiyorum.Bir de artık bu sorumsuzluğu üstümden atmak istiyorum,nolur bana dua edin.:5:

Canım bir kan tahlili yaptır sen. Demirin düşmüştür. Ya da B vitamini eksikliğinde falan da oluyor. Herkesin başına gelebilir. Sıkma canını. Olur öyle arada. Konuyu da kapat gitsin bence ;)

bu neden bu kadar hayatı bı meseleye döndü kı..

insanlık hali,ölüm yok ya ucunda..

bıraz fazla buyutmussunuz meseleyı..

unutulur zamanla merak etmeyın,kendınızı de bıraz ezdırıyorsunuz gıbı geldı bana

Belki dediğin gibi depresyondasın,o yüzden sürekli uyku halindesin.
Psikoloğa gitmeyi düşünür müsün ?

İnsan yorgun olur,hasta olur uyur kalır.Ama eşini bekleyen bir kadın havaalanında,üstelik de arabanın içinde nasıl deliksiz uyur ki ?

Okul,iş gibi rutin sebeplerle uyanmakta zorluk çekebiliriz.Ancak sınav,doktor,yolculuk gibi sebeplerle uyanacaksak,saati kursak bile saat çalmadan uyanabiliriz.Bilinçaltı kendini programlar.Sevilen bir kişiye kavuşmak da aynı etkiyi yapar.
Eşin kendisini önemsemediğini düşünmüştür,haklı da...Sen de olsan dört gözle beklenmek isterdin.
Biraz zaman ver,bu konuyu açmadan sevgini ilgini başka konularda göstermeye çalış.

verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum.Depresyonda olabilirim evimi,eşyalarımı çok özlüyorum onları getirirsem sanki herşey eski günlerdeki gibi olacak diye düşünüyorum.Onun dışında hiçbir problemim yok çok şükür.Psikologa gitmektense evimi getirmekle herşey hallolur diye düşünüyorum.
Kendimi eşime ezdirdiğimi düşünmüyorum biz birbirimize çok açığız,kim haklıysa karşı taraf susar genelde ve ben bu olayda kendimi çok kötü hissettiğim için eziklik psikolojisine girdim galiba .Normalde öyle değilimdir yani :37:

Arkadaşın dediği gibi sanırım eşin önemsenmediğini düşündüğü için bu kadar kırıldı.Halbuki ben nasıl yüreğim pırpır ederek gitmiştim onu almaya,nasıl o kadar deliksiz uyudum inanamıyorum.:50:

Sorumsuzluğunun farkında olman ve düzelmek istemen de güzel be.

Biryerlerden başla bakalım. Mesela kendine söz ver akşamları ortalığı toplamadan, bulaşığı makineye koymadan uyumuycam de. Biraz daha çeki düzen ver kendine. Zamanla zaten düzelirsin yeterki istekli ol bu konuda.

bir arkadaşın dediği gibi vitamin eksikliğin olabilir, uyku apnesi olabilir....

senin dediğin gibide depresyon olabilir....

bence bi doktora git.

eşimde bazen uykudan uyanamıyor.... bir keresinde ben çok hastayım, eşim bakar olmazsa hastaneye gideriz derken eşim yanımda uyuya kaldı. uyanamadı da. ozaman ona çok kızmıştım. eşimde uyku apnesi olduğunu düşünüyorum şimdi. şimdi onu hoş görebiliyorum. eşinde unutur düzelirsiniz merak etme...

birde eşine rahatsızlığının olabileceğini söyle...

Canım bir kan tahlili yaptır sen. Demirin düşmüştür. Ya da B vitamini eksikliğinde falan da oluyor. Herkesin başına gelebilir. Sıkma canını. Olur öyle arada. Konuyu da kapat gitsin bence ;)
aklımdaydı zaten d vitaminini falanda ölçtürmek istiyordum ama bir türlü vakit ayıramadım.Artık acil yapılacaklar listesinde :10:

Bence de olayin cok fazla ustune gitmemelisin. Sonucta olmus bitmis. Ama senin icin ozel ve onemli oldugunu hissetmeli. Sorumluluk konusuna gelince de once sen kendine guvenmeli inanmalisin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Öglen olsa da bu gece 12 gibi zaten senin uyuman gayet normal bunda herhangi bir sorun yok gibi belki yorgun falan düşmüşsündür hani olabilir eşinizde davranışlarıyla pek abartmamış sanki siz abartmışsınız o yüzden psikoloğa görünmeniz sanki daha iyi gibi

Ne var yahu insanlik hali uyumussun beklerken.. Ne kadar insanca bisey.. Amma mesele yapiyosun. Sorumlulugunu bilmesen gece yarisi yollara dusup onu almaya gitmezdin, taksiye binsin gelsin derdin.

Son düzenleme:
haklısınız,biraz ben büyüttüm mevzuyu ,eşimin tepkileri gayet normal aslında.hastaydı 3-4 gündür onu o halde beklettiğim için çok kızdım kendime.:41:
He birde düşünsenize eşiniz sizi almaya gelecek ama gelmemiş ve siz gecenin bi yarısı 44 sefer arıyorsunuz ve ulaşamıyorsunuz.Allah korusun İstanbul gibi bir yerde insanın başına her türlü şey gelebilir.Bence uyuduğum için değil bu kadar merak ettirdiğim için kırıldı eşim bana,ilk aradığında evde uyuyakalmış olsaydım ve açıp yarım saate geliyorum deseydi bu kadar kırılmazdı herhalde

bu uçak olayı sorumsuzluk değil ki, uyuyakalmışsınız...elde olmayan bişey sonuçta eşiniz de kavga flan çıkarmamış alınmış..bu akşam güzel bi sofra hazırlarsınız alırsınız gönlünü, kendinizi üzecek bişey yok

Insan derde ozenir mi. Keske senin derdin bende olsa. Ben yapsam bunu eski esim 3 gun konusmazdi.
Esin iyi biri. Sukretmek lazim.

Ev meselesini de soyle yapin, ikeada ya da outlet magazalarda vs cok ucuz ama evi sirinlestirecek seyler var, eve biraz bakim yapin, daha cok benimsersiniz. Onu kafaya taktiginiz icin kendinizi sorumsuz vs hissediyodunyz heralde

Ya mesele çokta büyütülecek bir mesele değil aslında da, beni şaşırtan bazı yorumlar. "Eşinde çok büyütmüş, ne var ki" diyen bayanlar. Bir kendinizi koyun adamın yerine. Havaalanındasınız, eşiniz sizi almaya gelecekti, 44 kere arıyorsunuz cevap yok. Taksiyle eve dönüyorsunuz, cebinizde anahtar yok, belki maddi anlamda sıkışık bir durumdasınız yoktan yere 60 tl verdiniz taksiye ve cevap "arabada uyuya kalmışım".... Yok yani böyle bir duruma düşen kadının eşine çektireceği zulmü düşünemiyorum bile. Hele bir de burada konu açsa, eşim beni havaalanında ekti diye, zavallı adama neler denirdi düşünmek bile istemiyorum.:1::1:

Konu sahibine gelince, kendinizi toplayın. Sürekli uyku haliniz ve bu tutumlarınız evde de huzursuzluğa sebep olur. Yani benim şimdi böyle yapsa, o eve gitmek istemem açıkçası. Bir çare bulmaya çalışın. Doktora gidip tahlil yaptırın, vitamin eksikliğiniz olabilir, destek vitaminler alın, psikoloğa başvurun birşeyşer yapın yani, böyle yatıp uyumakla ömür geçmez.

Son düzenleme:
tamam abartma bence...
insanlık hali ya bu.
sen böyle yaptıkça , eşin bu duruma demek ki gerçekten çok kızmam lazım diye düşünecek..
bir daha ki sefer daha dikkatli olursun ama neden bu kadar yoruluyorsun onun temeline in. beslenmen nasıl? kan değerlerin nasıl?

Insan derde ozenir mi. Keske senin derdin bende olsa. Ben yapsam bunu eski esim 3 gun konusmazdi.
Esin iyi biri. Sukretmek lazim.

Allah yardımcınız olsun.
Benim eşimden yana çok şükür hiçbir şikayetim yok,bana gayet sabırlı davrandığını düşünüyorum.Allah ondan razı olsun :nazar:

Ya mesele çokta büyütülecek bir mesele değil aslında da, beni şaşırtan bazı yorumlar. "Eşinde çok büyütmüş, ne var ki" diyen bayanlar. Bir kendinizi koyun adamın yerine. Havaalanındasınız, eşiniz sizi almaya gelecekti, 44 kere arıyorsunuz cevap yok. Taksiyle eve dönüyorsunuz, cebinizde anahtar yok, belki maddi anlamda sıkışık bir durumdasınız yoktan yere 60 tl verdiniz taksiye ve cevap "arabada uyuya kalmışım".... Yok yani böyle bir duruma düşen kadının eşine çektireceği zulmü düşünemiyorum bile. Hele bir de burada konu açsa, eşim beni havaalanında ekti diye, zavallı adama neler denirdi düşünmek bile istemiyorum.:1::1:

Konu sahibine gelince, kendinizi toplayın. Sürekli uyku haliniz ve bu tutumlarınız evde de huzursuzluğa sebep olur. Yani benim şimdi böyle yapsa, o eve gitmek istemem açıkçası. Bir çare bulmaya çalışın. Doktora gidip tahlil yaptırın, vitamin eksikliğiniz olabilir, destek vitaminler alın, psikoloğa başvurun birşeyşer yapın yani, böyle yatıp uyumakla ömür geçmez.

gerçekten acı ama haklısınız :17: tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum,anlayış gösteriyor sağolsun ama anlayışda biryere kadar olur herhalde .birde eşim genel olarak daha titiz birisidir ben de daha rahat.Rahat bir insanın salmış halini düşünün o durumdayım malesef :50:

Back