Merhaba arkadaşlar , daha önce de hamam böcekleriyle alakalı konu almıştım .
7 ay önce taşındığım evimde 7 gün ancak huzurla oturmuşumdur . Binanın hatta sokağın genel sorunu olarak düşündüğüm hamam böceğine bir türlü çözüm bulamıyorum . Profesyonel ilaçlama şirketi küçük bi şehirde yaşadığımızdan dolayı 2 tane ve ne yazıkki kokusuz ilaçlama yapmadıkları evde kedim olduğu için ilaçlama yaptıramadım. Kendim 2 ayda bir Bayer in kokusuz konsantre ilacıyla ilaçlama yapıyorum belediyeyle de görüşüp kanalizasyonlara ilaçlama yaptırdık . Geçen haftaya kadar çok büyük bir problemim yoktu 3 ayda bir falan bir tane ölü böcek buluyorduk . Geçen hafta birden bire yavru böcekler çıkmaya başladı ,tabi ilaç etkisiyle ölüyorlar evde açıklık yok heryeri silikonla kapattık . Bina merdivenlerine de öldüklerini görünce komşularla görüştüm kesinlikle böcek olmadığını söylüyorlar . Sadece benim evimde ve merdivenlerde böcek olup diğer dairelerde olmaması mümkün mü ? Hatta bir tanesinin bana sunmuş olduğu çözüm çok canımı sıktı .. Tuvalete sürekli su döküyorum bişey de gelmiyor dedi sağolsun :))) Bugün jel ilaçta aldım ama onu kullandığım zaman binadaki diğer böcekleri de eve çekermiyiz diye korkuyorum ? Kullanan var mı her iki ürünü birlikte kullanabilir miyim ? Evden taşınmak gibi bir şansım yok çözüm bulmak zorundayım
Şuan için maalesef kedimle birlikte gidip kalabileceğimiz bir yer yok çalışıyorum ailemden uzak bir şehirdeyim Kedim ol asa hiç tereddüt etmeden ilaçlama yaptırmıştım . Tabletleride deneyeyim bakalım öncelik kaynağı bulmak aslında ama mümkün görünmüyorKesin ve net cozum kedinizle evden 2 gun uzaklasip profesyonel ilaclama yaptirmak.
Ardindan raid'in hamam bocegi tabletlerinden evin nemli bölgelerine yerlestirmek, 3 ayda 1 yenilemek.
Ardindan bir 6 ay kadar sonra yine profesyonel ilaclama yaptirmalisiniz.
Bir zamanlar bende kalabalik bir sitede bu sorunla bu sekilde bas etmistim (sadece apartman ve kanalizasyon ilaclamasi yapiliyordu, komsular buna para harcamak istemiyordu) .
Teşekkür ederim onu da deneyeyimRaid’in hamam böceği yemi çok başarılı. Tavsiye ederim.
Şuan için maalesef kedimle birlikte gidip kalabileceğimiz bir yer yok çalışıyorum ailemden uzak bir şehirdeyim Kedim ol asa hiç tereddüt etmeden ilaçlama yaptırmıştım . Tabletleride deneyeyim bakalım öncelik kaynağı bulmak aslında ama mümkün görünmüyor
Alışmışlar.. Ben aylardır mücadele ediyorum yeterki ilaçlama yapılsın ücretini ben ödeyeyim dedim ama böceğin varlığını kabul etmiyorlar . Bizim bina altında depo var muhtemelen orda bir sıkıntı var ora bari ilaçlansın diyorum anahtarı yok diyorlar ne yapacağımı şaşırdım dedikleri gibi su dökelim gitsinBizim apartman da böyle şu an kimseden çıt yok apartman girişi koridorlar böcekler görüyorum ama bir şey demiyorlar acaba tek bizim evde mi diye düşünüyordum ben de
maalesef yokKedi oteli yok mu sehrinizde, siz de bir otele yerlesin. Cidden ilaclama olmadan kurtulmaniz cok zor. Ki biz de kokulu ilacla yaptirmistik cok agir bi koku degildi.
Alışmışlar.. Ben aylardır mücadele ediyorum yeterki ilaçlama yapılsın ücretini ben ödeyeyim dedim ama böceğin varlığını kabul etmiyorlar . Bizim bina altında depo var muhtemelen orda bir sıkıntı var ora bari ilaçlansın diyorum anahtarı yok diyorlar ne yapacağımı şaşırdım dedikleri gibi su dökelim gitsin
Evet 7 aydır bu sorunla mücadele etmeye çalışıyorum , belediyeyle ilçe tarımla heryerle görüştüm belediyenin tek yaptığı kanalizasyonları ilaçlamak oldu oda işe yaramadı . Binanın bulunduğu çevrede çok fazla fırın pastane var hatta bina altında da var kanalizasyon ilaçlanmadan önce akşamları sokakta da görüyordum ama artık onlar yok .. İki gün önce bir pastaneden poğaça alırken yerde hamam böceği gördüm almadan çıktım belediyeyle görüştüm denetleyen yok daha ne yapabilirim bilmiyorum taşınmam mümkün değil öyle olsa arkama bile bakmam mecburi burdayız burda 3. Evim işe yakın araba kullanmıyorum ev kiraları da malum ama herşeyden soğudum dışardan yemek ve ekmek yiyemiyorum daha ne yapmam lazım bilmiyorum kimsenin umrunda değilYa bu arada mart ayinda da acmissiniz siz bocek icin yardim basligi.
Bu sorun uzun zamandir suruyorsa, halk sagligi sorunu oldugu icin sanirim zabıtaya sikayet edilebiliyordu.
Sehrinizin ve ilcenizi belediyesiyle iletisime gecip tum apartmanin dairelere kadar ilaçlaması icin bir cozum bulabilirsini belki?
Evet 7 aydır bu sorunla mücadele etmeye çalışıyorum , belediyeyle ilçe tarımla heryerle görüştüm belediyenin tek yaptığı kanalizasyonları ilaçlamak oldu oda işe yaramadı . Binanın bulunduğu çevrede çok fazla fırın pastane var hatta bina altında da var kanalizasyon ilaçlanmadan önce akşamları sokakta da görüyordum ama artık onlar yok .. İki gün önce bir pastaneden poğaça alırken yerde hamam böceği gördüm almadan çıktım belediyeyle görüştüm denetleyen yok daha ne yapabilirim bilmiyorum taşınmam mümkün değil öyle olsa arkama bile bakmam mecburi burdayız burda 3. Evim işe yakın araba kullanmıyorum ev kiraları da malum ama herşeyden soğudum dışardan yemek ve ekmek yiyemiyorum daha ne yapmam lazım bilmiyorum kimsenin umrunda değil
yavruları hiç canlı olarak görmedim hepsi ölüydü , iki gündür de yoklar umarım bir daha görmem . Frekansla uzaklaştırıcı yorumları genelde işe yaramadığına dair o yüzden denemedim keşke işe yarasa dışardan gelenler için ekstra bi çözüm olsaYumurtaları varsa onlardan yavru çıkmıştır. Eğer yavrular erişkin hale gelmeden hallederseniz kökü ev azından ev içinde kurur. Dışarıdan gelenler için ise bitkisel ilaçlar vardır büyük ihtimalle veya frekansla uzaklaştırıcı ultrasonik sistemler. Bunları da araştırabilirsiniz.
O frekanslı ürün ise yaramiyor boşa para verme.yavruları hiç canlı olarak görmedim hepsi ölüydü , iki gündür de yoklar umarım bir daha görmem . Frekansla uzaklaştırıcı yorumları genelde işe yaramadığına dair o yüzden denemedim keşke işe yarasa dışardan gelenler için ekstra bi çözüm olsa
ben gecen hafta ilaclattim, jel ilacı sadece dolap ve kapi menteşelerine sıktılar böcekler en cok oralara yumurtlarmış fazla silinmedigi için dedi adam.Merhaba arkadaşlar , daha önce de hamam böcekleriyle alakalı konu açmıştım .
7 ay önce taşındığım evimde 7 gün ancak huzurla oturmuşumdur . Binanın hatta sokağın genel sorunu olarak düşündüğüm hamam böceğine bir türlü çözüm bulamıyorum . Profesyonel ilaçlama şirketi küçük bi şehirde yaşadığımızdan dolayı 2 tane ve ne yazıkki kokusuz ilaçlama yapmadıkları evde kedim olduğu için ilaçlama yaptıramadım. Kendim 2 ayda bir Bayer in kokusuz konsantre ilacıyla ilaçlama yapıyorum belediyeyle de görüşüp kanalizasyonlara ilaçlama yaptırdık . Geçen haftaya kadar çok büyük bir problemim yoktu 3 ayda bir falan bir tane ölü böcek buluyorduk . Geçen hafta birden bire yavru böcekler çıkmaya başladı ,tabi ilaç etkisiyle ölüyorlar evde açıklık yok heryeri silikonla kapattık . Bina merdivenlerine de öldüklerini görünce komşularla görüştüm kesinlikle böcek olmadığını söylüyorlar . Sadece benim evimde ve merdivenlerde böcek olup diğer dairelerde olmaması mümkün mü ? Hatta bir tanesinin bana sunmuş olduğu çözüm çok canımı sıktı .. Tuvalete sürekli su döküyorum bişey de gelmiyor dedi sağolsun :))) Bugün jel ilaçta aldım ama onu kullandığım zaman binadaki diğer böcekleri de eve çekermiyiz diye korkuyorum ? Kullanan var mı her iki ürünü birlikte kullanabilir miyim ? Evden taşınmak gibi bir şansım yok çözüm bulmak zorundayım
Biz apartman olarak birkaç ayda bir ilaçlama yaptırıyoruz..ilaçlama görevlisi çamaşır makinası arkasında da olabiliyor demişti, sıcak olduğu için böcekler seviyormuşkomşumuz mutfak dolaplarindaki bu bocek sorununun kaynağını bulamayıp mutfak dolaplarını yeniledi. Sonra hoop tekrar cikmaya başladı. Meğerse buzdolabının motor olan arka kısmında yuvası varmış. Sizde ilaclarken makineler dahil herşeyi kontrol edin.