sorum evlilere

• Konu Sahibi gelecekkorkusu
evliliğim boyunca,eşimin gözünde yücelmek için bir çaba sarfetmedim...
böyle birşeye de ihtiyaç olduğunu sanmıyorum...
evlilikte saygı,sevgi,güven ve anlayış çok önemlidir...
iki eş birbirine saygılıysa,zaten birbirlerinin bulundukları yerlerden memnundurlar,bu da
zaten evliliğe yansır...
bir bayan eşinin neleri sevdiğini,neleri sevmediğini,nelere tepki verebileceğini bilir...
tabiki erkek de bilir...ona göre davranırlarsa bence huzursuzluk çıkmaz...
mesela ben öyle davranırım ki eşimde...
ona ihtiyacınız olduğunu hissettirmek demişsiniz...insanın sevdiklerine ihtiyacı her zaman vardır,ama
kimse de vazgeçilmez değildir...
her zaman tek taraflı vericilik olmaz,madden yada manen...
tek taraflı olduğu zaman o kişiyi yıpratır ve bir taraftan çatlaklar oluşmaya başlar...
evlilik çok zor,bir o kadar da kolay bir kurum...
işte onu zorlaştırmakta,kolaylaştırmakta iki kişinin elindedir...
bir insanı %100 tanıyamazsınız,çünkü çabuk huy değiştiren canlılarız...
ama nasıl bir kişilkte olduğunu anlayabilirsiniz...
sevgiler...

Son düzenleme:

bu işlerin kendini sıkarak,ay eşimin karşısında şöyle duruyim,böyle yapıyim,güçlü görünüyim,dik oturuyim diyerek yürüyeceğini hiç sanmıyorum
ben neysem oyun
eşim de beni her nasıl duruyorsam o duruşumla sevmiştir zaten
yeri gelir dizinde ağlarım,yeri gelir ona güç,moral veririm,yeri gelir kucağıma alır gezdiririrm
içimden her nasıl geliyorsa
yalana dolana,gösterişe,gereksiz sıkıntıya hiç gerek yok bence
ben ben'im işte:1rolleyes:

bu durum kişiden kişiye,düşünceden düşünceye de değişir tabiyiki
sorunsuz ,mutlu ve huzurlu bir evliliğim olduğuna göre ben doğru yoldayım demektir
darısı size olsun inşallah
sevgilera.s.

Son düzenleme:
[FONT="Comic Sans MS"[SIZE="3"]Eşim de olsa kimseye taviz vermem.Doğru bildiğim şeylerin üstüne giderim.Haksız olduğum konuda da susmasını bilirim.Onun için küçük fedakarlıklar yapmam ,çünkü bu güne dek yaptığım fedakarlıklar kocaman fedakarlıklardı.O da bunu bildiği için daha çok alttan alır.Üstüme düşer.Ben dobra biriyim.Bu devirde bunu bir meziyet olarak görüyorum.Politik olmadığım için onun da bana karşı politik olmamasını isterim.Onun için çoğu şeyden ödün verdiğim için şu an beklemedeyim.Sevdiğim için,değer verdiğim için herkesten sakınırım onu,ona belli etmeden.Elimden geldiğince üstüme düşenleri yaparım,ama kendimi onun istediği şekle sokmam asla !...kaydirigubbakcemile2 [/SIZE]][/FONT]

"Sorum evlilere" diye başlık görünce hemen anlaşılıyor ki gelecekkorkusu yine birşeyleri takmış kafasına,gelecekten korkuyor evlilere soru soruyor:roflol::roflol::roflol:
Bi evlensende o çok merak ettiğin evlilik hayatına başlasanda başın göğe erse bizde kurtulsak sende
Bu arada sen olduğun gibi davran karşı taraf anlar neyle karşıkarşıya olduğunu

oldugunun dışına çıkar da şöle yapim ,böyle yapim da yola gelsin, böyle düşünsün dersen nereye kadar bir ömür çekilir gibi diil bu maske... oldugunu yansıt.. öfkeliysen sonuna kadar yansıt seviyorsan haykır,kırgınsan ifade et... ama asla planlı bir şekilde bunu yapacagım böyle düşünsün gibi davranışa girme! seni sevmez senin planladığın yarattığın rolü sever yada nefret eder vs..neysen onu yaşa, gerçekten sen olan seni sevsin... her halinle her duygunla....

ben bu zamana kadar hep oldugum gibi davrandım.sinirlendigimi,onu ne kadar sevdigimi de herşeyi açıkca yaşadım paylaştım eşimde bana karşı öyle.hiç küs kalamayız mesela.insan herzaman dogal olmalı bence.

Eşimle tanıştığımız ilk günden beri nasılsam herzamanda öyleyim doğalım.......

doğal olmak en güzeli. sizi, olduğunuz haliyle sevmeli.
empati kurmak çok önemli. size nasıl davranılmasını istiyorsanız, o şekilde davranın.
anlayışlı olmalı.
yeri geldi mi bazı konularda taviz vermeli, yoksa inatlaşmalar başlar.
karşınızdaki aklı başında biri ise, sizin yaptığınız incelikleri fark eder, ona göre kendi davranışlarına da dikkat eder.iki tarafında alttan alması gereken durumlar oluyor.

sevgi,saygı ve anlayış. bunlara dikkat etmek gerekir.

ben saygımı bozmamki oda saygısını yapsın
ben onu çok seviyorum biliyomki oda beni sevdigini hergün yineliyo
dürüstlügümüzden ikimizde taviz vermeyiz evimizde yalan beyazda olsa yasak
eşimin nerey gittigini ben bilirim benimde nereye gittigimden hep ohaberdar olur asla biyerdeyken başka yerdeyim yada 3te döndüysem 2de döndüm demem
birbirimize alçak sesle konuşarak hitap ederizki tartışma esnasındada bunu başarabiliriz çogu zaman
eşim 12saat çalıştıgı ve bende ev hanımı oldugum için onun nekadar yoruldugunun bilincinde olup sinirliyken elimden geldigince anlayışlı olurumki evinde huzuru kaçmasın
oda zaten evine geldiginde karısının güleryüzünü görünce herşeyi unuttugunu söylüyo şu 12saatin sonunda şu yüzü görmek için ömrümü veririm diyo herzaman allah razı olsun diyo bana bende ona diyebiliyom şükürki

Böyle hesaplar yapmaya gerek yok evlilik için. Seni seven, incinmeni istemeyen bir adamla evlenirsen zaten sen onun gözünde yücesindir. Ekstra çabalara gerek yok.
Hiç düşünmedim sevgilimin gözünde nasıl yücelirim, nasıl bana saygı duyar diye...
Çünkü tasarlanmış hareketler bütünü değil evlilik.
Evini temiz tut, çocuğuna bak, dışarıda iyi çalış v.s... Ya kalifiye eleman mı alıyor hayatına adam? Sen evi temizleyemediğinde eline bir bez alıp birşeyler yapmaya çalışıyorsa, çocuktan bunaldığını düşünüp seni mutlu etmeye çalışıyorsa, iş hayatının seni yorduğunun farkındaysa zaten doğru bir adamla evlenmişsin demektir.
Sen düşecek gibi olduğunda, ellerinden tutan adamın gözünde zaten yücesindir.
Kendine vazifeler çıkartmana gerek yok.. İnşallah böyle birini de bulursun..

kızlar sizlere büyük anlamda katılıyorum tabiki doğal olmakda fayda var zaten kendimizi değiştiremiyeceğimizi düşününce bu ister istemez gerçekleşiyor ama mutlu bir evlilik için iki tarafta yeri geldiğinde özveride bulunmuyormu sizce, vede bulunmak zorunda değilmi ben mesela ütü yapmasını hiç sevmiyorum ama mecburen yapıyorum buda bir özveri değilmidir yada eşim benim hoşlandığım bir şeyi sevmediği halde benim hatırıma kabullenebiliyor sonuçta olması gerekende bu değilmidir bence karşılıklı özveriler olmadan bir evlilik yürümez yürüsede iki tarafta çok mutlu olamaz

Ablacım çok haklısın ama sen ütüyü eşinin gözünde yücelmek için yapmıyorsun ki... Ya da sana saygı duysun diye. Mesela erkeklerin çalışmaması kadınların ki gibi değildir. Adamlar bizim gözümüzde yücelmek için mi yapıyor bunu ? Evine bakabilmek için yapıyor. Evimize gelen misafiri iyi ağırlamamız ya da ev işlerini yapmamız eşimizin gözünde yücelmek, saygı görmek için değil ki... Yapılması gerektiği için yapıyoruz ya da istediğimiz için.... Eşlerimizden saygı görmek için birşey yapıyor olmamız kendi değerimizi azaltır bence.. Şartlara uyum sağlamakla, değer görmek için birşeyler yapmak arasındaki fark da bu... Eşinin senin istediğin birşeyi, kendi istediği halde yapmaması seni incitmekten korktuğu anlamına gelir, senin gözüne girmek değildir niyeti. -Ki dürüstlük de budur bence... Diğerleri tasarlanmış hareketler ve bir evlilikte hiç hoş değiller...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…