sorum evlilere

G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi gelecekkorkusu
Bir kadinin esine karsi durusu sizce nasil olmalidir? Yani saygi duyulmak, sevgi gormek, esinin gozunde yucelmek icin bir kadin nasil olmalidir sizce? Mesela dogal oldugu gibi mi, kendine guvenen, taviz vermeyen mi, ona ihtiyaciniz oldugunu cok hissettirerek mi, yoksa herisin kendi yaparak mi vs vs aklima gelenler bunlar, evli ve tecrubeli olanlar ne diyorsunuz? Yoksa hicbirsey yapmam ben oldugum gibi davranirim mi diyorsunuz, yoksa bazen davransilara dikkat etmek gerekli mi?

Senin de dediğin gibi canım. İçinden geldiği gibi. aarkadaşı gibi,sevgilisi gibi,çocuğun gibi,aanesi gibi osenin sen onun herşeyi olmalısınız

Bir eşin gözünde yücelmek için hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Çünkü özellikle yapılan şeylerle yücelemezsiniz.
Eşiniz sizi seviyorsa, size saygı duyuyorsa bu yeterde artar. Şunu yapayım yüceleyim demek yanlış ve saçmadır.
Eşiniz sizi sevmiyorsa ağzınızla kuş tutsanız onun için nafile olur.
Anlayacağınız sevgi ve saygı varsa, fazladan hareketlere, davranışlara gerek yoktur. Çünkü karşınızda sizi siz olduğunuz için seven biri vardır.

bence bu karşındaki erkeğe bağlı.yani hangi dilden anladığına.olduğun gibi,ilgili,sevecen ,sevgisini sürekli gösteren biri olursun ama karşındaki şımarıyor kendini iyice bişi sanmaya başlıyorsa o zaman bunun tersini yaparsın.kendine güvenen fazla ilgi göstermeyen biri olmaya başlarsın.çünkü bu dilden anlıyordur.benim eşim 2.sinden anlıyor malesefklava: .ben içimden geldiği gibi davranmak istesemde..benneyaptımki çok sinirleniyorum ne zaman fazla ilgi göstersem sevgi göstersi yapsam şımarıyor.ve en ufak bir hatam olunca beni bozuyor.o yüzden ben diğer türlü davranıcam bundan sonrakötükedihüso:dilcikar:

Rol yapsan nereye kadar yapacaksın ki, bi yerden sonra bırakacaksın ve gerçek yüzün ortaya çıkacak buda evliliği olumsuz etkileyecek. Nasılsan öyle olmaktır aslolan.

bence bu kocanın karakterine bağlıdır mesela kadın çok esprilidir şakacıdır erkekse hiç sevmezse bunu şakacı demezde kadın onun gözünde sulu laubali olur
kocanı iyi tanıman gerek hangi davranışına nasıl tepki veriyor gözlemlemelisin ama kocaya göre olcak hayat amaaaaaaan içinden nasıl geliyosa öyle davran boşver

dediklerine tamamen katılmakla beraber müsadenle bir kaç şeyde ben eklemek istiyorum...
saygı görmek istiyorsanız önce saygı göstermelisiniz.sadece kocaya değil ama.genel olarak saygı duyulan bir insansanız eşinizinde size bakışı bu yönde olur.hiç bir erkek / kadın;çaçaron,büyük,yaşlı,anne baba demeden bildiğini söyleyen,dilediğine bağıran çağıran hainlik yapan,kendisini vezir değil rezil eden bir kadına / erkeğe saygı duymaz.

Bunu aslında sınıflandıramayız;kadının duruşu söyle veya böyle olmalıdır diye..
İnsan hayatı boyunca rol yapamaz,ister istemez kendinize güven duygunuzu sürekli beslemelisiniz ki dik bir duruşa sahip olun.
Ben hiç bir erkeğin aciz bir kadından hoşlanacağını düşünmem
Yada benim evlilik anlayışıma aykırı
Güçlü ve sağlam bir karaktere sahip olmalı..
Saygı konusuna gelince
Erkek veya kadın tek taraflı saygı beklememeli
Sonuçta dünya kimsenin etrafında dönmüyor
Ne kadar verirsen o kadar alırsın
Oyunun kuralı bu..

evli ve tecrubeli olanlar ne diyorsunuz?

sanırım buna cevap veremiyorum. sadece evlilere sormuşsunuz....tam yazarken bunu gördüm. dikkat etmemiştim.yazmaktan vazgeçtim..... neyse..

Eşime nasılsam öyle davranıyorum..:lepi:
Tamamen doğalım..
Sinirlendiğimde tepkimi gösteriyorum,sevindiğimde de sevincimi..mutluluğumu..kaydirigubbakcemile2
Zaten 8 senedir birlikte olduğumuz için yani lise bitimimden beri artık beni benden daha iyi tanıdığı için ayrıca bir şey yapmama gerek kalmadan neye nasıl davranacağımı o biliyor..:içelim:

fazladan birşey yapmana gerek yok ki.kendin ol yeter.birde eşinle arkadaş olabilirsen saygı ve sevgi kendiliğinden gelir.
ilişkilerde bir söz vardır zıt kutuplar birbirini çeker diye.kısa süreli beraberliklerde olabilir ama bir ömrü paylaşmak istersen aynı kutuplarda olmalısınız.ortak paylaşımlarınız olmalı.aynı zevkleri,alışkanlıkları paylaşmalısınız.

eğer kadın gibi kadınsan bişey yapmana gerek kalmaz...
nedir kadın gibi kadın olmak...
bence özetle herşeyin dozunu ayrlamatır...
kendine güveneceksin
tek başına ayakta sağlam duracaksın...ama sana ihtiyacım yok sen olmasan da olur havasına girmeden...
paranı kazanacaksın (ama naçizane tavsiyem eşine amir olma...iğğrenç bişey)
giyinmenin süslenmenin ben güzelim demenin yerini zamanını iyi bileceksin...
asla pasif olup her dediğine he demeyeceksin ama ben ne dersem o olur da olmayacak...
(eğer evde son sözü ben söylerim...o da peki karıcımdır moduna gelmişse zaten adam, bırak öyle kalsın:roflol:)
onu düşündüğünü ona değer verdiğini her an hissettireceksin (şımarmasına izin vermeden)
yemeğin temizliğin görgün tam olacak...
ailesine saygı duyacaksın (sevmek zorunda değilsin....)
mümkün olduğunca ailesini evinize taşıyıp konuşmayacaksın (sen çözersin problemi...kocanın bilmesine ne gerek var ki...:lepi:)
evine gelen misafri hanımefendi edanla tam bir memnuniyetle karşılayıp ağırlayacaksın...
bunlar çoğaltılır işte...kadın gibi kadın olacaksın...erkekleşmeden...kabalaşmadan...zerafetini bozmadan...ne çıtkırıldım ne erkek gibi...
eğer öyleyesen kocanın sana hissettiği şey hayranlık oluyor...bu saygıyı zaten getiriyor...
sana hissettiği hayranlığı yüzüne söylemese bile söylediği 3. kişiler sana ulaştırıyor zatenkaydirigubbakcemile5

ønce kendine sonra etrafina saygi duyan bir insan saygi gørur daima..
sevgiye gelince.. kendini sevdirmek icin øzel bisey yapmamali insan, cok itici oluyor bence

Evlendiğinize bir yuva kurdugunuza göre eşinize hem sevgi hem saygı duyuyorsunuz demektir.Ve de birbirinizi az çk tanıdıgınız içten davranmanız en doğalı.Sahte olmak yapmacık olmak göründüğün gibi olmamak mutlu olmadıgının vede zorunlu evliliği yürütmekden başka ne düşündürebilirki.Mevlananın dediği gibi.Ya oldugun gibi görün, ya göründüğün gibi ol..

Ben kocamin dostuyum, böyleyece herşeyi de benim

arkadaşım çok güzel açıklamışsın..bi tek eklemek istediğim şey,kendine nasıl davranılmasını istiyosan karşındakine de öyle davranırsan saygı zaten kendiliğinden gelişir.

bir kadının hayata ve insanlara duruşu nasılsa eşine karşı duruşu da o şekilde olmalıdır...
hiç bir zaman kendine olan saygısından ödün vermemelidir...
erkek istiyor diye olmadığı şekilde asla davranmamalıdır...
kendine güvenen, kendisiyle barışık, özgüveni yüksek, çalışkan bir insan zaten olmalıdır...
eşi istiyor diye değil kendi istediği için bu şekilde olmlıdır...
mutlu olmalıdır kadın...
gülümsemelidir her daim...
sevgiyle bakmalıdır hayata ve insanlara...
erkeğe hizmet etmekten gocunmamalı ama dozu abartıp kölesi haline gelmemelidir..
kendi olmaktan asla vazgeçmemelidir.
affetmeyi bilmelidir ama asla affetmeyeceği şeyler olduğunu da erkeğe hissettirmelidir..
ihtiyaçı olduğu için sevdiği, istediği için eşi olmalıdır...
bunun dışında iki tarafta birbirlerinin ihtiyaçlarına özen göstermek durumundadır ki zaten ilişki yürüsün...
elbette her işimi kendim yaparım ama eşim varken de geride dururum ben...
herşeye atlamam bazı konular erkeğe yakışır çünkü....
severek ve isteyerek yaparım hem de...
kısaca böyle...

bir kadın eşine karşı her şeyin dozunu ayarlamalı bana göre ilişkiyi monoton bir hale sokmadan, ilk günkü heyecanı sıcak tutabilmeli, eşine karşı sevgi ve saygı dolu olmalı ama bundanda dozu aşıp
onu tepesine çıkartmamalı bana göre bunun yolu kadınında bir kişiliği olduğu kendine güvenen bir insan olduğu inancını eşine aşılamaktan geçiyor eşiyle geçirdiği her andan zevk almasıda şart aslında en doğrusu eşinin prensiplerini hayata bakışını iyi anlayabilmek , yani onu tanıyabilmek akıllı bir kadın aslında hep bir yada birkaç yönü çocuk kalmış bir erkeği hem çok güzel idare edip mutlu eder hemde bunun karşılığında inanılmaz mutlu olur insanların bazı huylarını(kendimizde dahil) değiştiremeyeceğimizi ve onu olduğu gibi kabul etmemiz gerektiğini bilirsek eşimizle ilişkimizde son derece sağlıklı olur dostlarımızı seçerken çok özgürüz eşimizide öyle ama sonradan hoşumuza gitmeyen yönleri çıkınca bize iki seçenek düşüyor ya bu deveyi güdeceğiz yada bu diyardan gideceğiz
onun içinde artılar ve eksilerden oluşan bir çizelge hazırlamalıyız artılar eksilerden çok fazlaysa
emin olunki doğru eşi bulmuşsunuzdur artık bize onunla bu güzel hayatın tadını çıkarmak düşer

sadece kendınız olun baskaları sıze sevecek ve yüceltecek dıye kılıktan kılıga gırmeyın bence

burda o kadar güzel yorumlar varki
bende ne söylesem yine burda yazılanların olduğu noktaya gelirim
ama şuna gönülden katılıyorum
saygı vermessen saygı görmessin
sorunlarını bağırarak değil konuşarak çözmelisin
kavgayla yaygarayla dahada itici ve çıkmazlara girersiniz
sen eşini heryerde yüceltirsen eşinde seni yüceltir
sevgi sevgiyi getirir
saygıda saygıyı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…