- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Onları almadan corbaciya kacmislarÇorbacının bu olay örgüsündeki anlam ve önemini kavrayamadım.
Daha önce konu açmıştım. Erkek kardeşim dogulu bir aile kızıyla nişanlıydı. Ailesi en ufak şeye kadar bize aldırdı. Babam 50 binden fazla borç yaptı.Neyse dün dügünleri vardı. Dügünde iki taraf düşman gibiydi. Pistte hep bizi dışladılar.Yok kenara gelin yok açılın. Erkek kardeşimle kız bizle oynamadı. Hep kız tarafıyla oynadı. Takı zamanı annesi babası bırsey takmadı. Kardeslerınden 1 2 si para taktı.Gelını ortaya alıp etegını sallarken onların taraftan gelmıs bırı hızlı sallama diye bagırdı.Bende yavas zaten diye buna bagırdım.Paso kına gecesinde halay cekıldı. Halaydada yanımıza gelip halayı bozuyonuz dediler. Gelinle damadın yanına yaklastırmadılar. Foto bile pek çekılemedık. Kardesımle kızla vedalasmadık. Bızım taraftan kimseyle vedalasmadılar. Kınada nısanda benle kız kardesımi corbacıya goturmedıler. Dun amcaoglu falan dedi. Bugun sizi goturecek dedı. Sonra bir baktık bunlar gelin arabası degil Baska arabaya binip kız tarafıyla bizden resmen kacarak corbacıya gıtmısler. Benım ıcın ikisi de bitti. Evleri bize asırı yakın.Okadar sogudum ki ikisinden. Sadece anlatıyorum cok sınır oldum boyle aşırı derece. Kardesıme herkes pervane oldu. Kimsenin yuzune bakmadı. Hosgeldın demedi. Ben gorusmeyi dusunmuyorum. Babam gelin mevludu yaparsa kıza gitmeyi de pek dusunmuyorum. Bu saatten sonra ben o kız tarafıyla aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Kardesım de benim ıcın cidden dün bitti
Çorbacının bu olay örgüsündeki anlam ve önemini kavrayamadım.
Kız mı aldınız damat mı verdinizDaha önce konu açmıştım. Erkek kardeşim dogulu bir aile kızıyla nişanlıydı. Ailesi en ufak şeye kadar bize aldırdı. Babam 50 binden fazla borç yaptı.Neyse dün dügünleri vardı. Dügünde iki taraf düşman gibiydi. Pistte hep bizi dışladılar.Yok kenara gelin yok açılın. Erkek kardeşimle kız bizle oynamadı. Hep kız tarafıyla oynadı. Takı zamanı annesi babası bırsey takmadı. Kardeslerınden 1 2 si para taktı.Gelını ortaya alıp etegını sallarken onların taraftan gelmıs bırı hızlı sallama diye bagırdı.Bende yavas zaten diye buna bagırdım.Paso kına gecesinde halay cekıldı. Halaydada yanımıza gelip halayı bozuyonuz dediler. Gelinle damadın yanına yaklastırmadılar. Foto bile pek çekılemedık. Kardesımle kızla vedalasmadık. Bızım taraftan kimseyle vedalasmadılar. Kınada nısanda benle kız kardesımi corbacıya goturmedıler. Dun amcaoglu falan dedi. Bugun sizi goturecek dedı. Sonra bir baktık bunlar gelin arabası degil Baska arabaya binip kız tarafıyla bizden resmen kacarak corbacıya gıtmısler. Benım ıcın ikisi de bitti. Evleri bize asırı yakın.Okadar sogudum ki ikisinden. Sadece anlatıyorum cok sınır oldum boyle aşırı derece. Kardesıme herkes pervane oldu. Kimsenin yuzune bakmadı. Hosgeldın demedi. Ben gorusmeyi dusunmuyorum. Babam gelin mevludu yaparsa kıza gitmeyi de pek dusunmuyorum. Bu saatten sonra ben o kız tarafıyla aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Kardesım de benim ıcın cidden dün bitti
iyide bir konunuzda zaten kardesinizin sizden kopuk oldugunu konustugundada kurur ettigini falan anlatmistinizBenim zoruma giden kardesım kimsenin yuzune bakmadı. İnsanlar onun ıcın Taa nerelerden geldiler.
Evet evet. Benim kardesımde evlendi daha el öpmeye gelmedi ve gelmez bence. Ben kızla ve kardesımle gorusmek ıstemıyorum. Evine de gitmeyi dusunmuyorum. Dugunde tamamen sogudum onlardanSizi o kadar iyi anlıyorum ki benim abimde doğu tarafından bir kızla evli 10 yıldır ve 10 yılda resmen abimi bizden soğuttu kendisi asla bizi ailesi olarak kabul etmedi annemle aynı binada oturuyorlar kadın hasta olur yatak döşek yatar 5 dk çıkıp bir bakıyım bile demez dışardaki yabancıyla bizden daha çok muhabbeti vardır, resmen tüm aileye düşman daha abimin eviine sadece 1 kez gittim oda evlendiğimde el öpmeye eşimin zoruyla ve 5 dk zor oturdum annem abim daha hiç evinden içeri adım dahi atmadılar, ama kendi annesi 2 yıldır onlarla kalıyor arada 1ay gidip tekrar geliyor, kardeşleri sürekli onlarda ve abimde yengemde çalışıyor evi benimsemişler resmen annesinde ablasında evlerinin anahtarı bile var, dışardan yorum yapmak kolay ama insan yaşamadan anlamıyor.
"yok kınada da dugunde de biz oynamaya cikinca pistten cıkarmaya geldiler. Halay cekıyorum. Bana gelip halayı bozuyorsun dediler. Halam da kavga etmek ıcın halayı bozmus. Ama halama bırsey denemıs ler.Doğulularin bütün gece halay çekmesi
Karadenizlilerin horon tepmesi
Doğuşu batısı kuzeyi güneyi olmaksizin yöresel oyunlar her iki taraf da o memleketli ise güzel.. diğer türlü diğer tarafa işkence etmek oluyor...
Ve hiç uygun değil..
Herkes memleketini değil de insanlığını konuşturuyor işte..
En temizi nikah . Millet iki göbek atacak diye hem dünya kadar masraf hem de vay sen çok ben az oynadım kavgası olmasın..
Bir taraf tamam çok baskın durmak her şeye müdahale etmek istemiş olabilir bunu anlarım da sizin taraf da çok mu kastı kendini.. çok mu gururumuz kırıldı diye kabugunuza çekildiniz...
Neşeyle ay biraz da biz oynayalım hayde diye niye piste atlamadiniz... Güler yüzle düğün ortamına uygun cümlelerle her şey hallolurdu bence...
Sizde kırılmak mı istediniz... Anlayamadim.
Ya da bir kere olacak bir gün de kırılmak ne kadar doğru?
İki gün sonra aranız düzenlince üzülen yine siz olacaksiniz.. keşke düğün boyu somurtmak her şeye alınmak kafayı takmak yerine tadını çıkarsa imişim diye...
Kardesim aşırı pasif cidden. Bunun baya parasını yediler.doğulu bir aile kızıyla bu dikkatimi çekti batılı olsa herşey çok başka mı olacaktı acaba kardeşinizle alakalı kardeşiniz baskın değil demekki eğer batılı gelin alsaydınız yine aynı şeyleri yaşardınız sorun kimsede değil kardeşinizde
Gelin tarafı cok fettan. Dugunde hep laf sokup pistten cıkarmaya calıstılar. Dugunden sonra ikisini kacırdılar. Bizle vedalaşmadılar.kardesiniz nankor veletin teki. bir daha muhattap olmazsaniz kendisiyle super olur.
diger konulari cok takmayin, kardesinizin onca emeginize ragmen yuzune bakmadigi bu dunyada gelin ve tarafi sizi cig cig yer.
Yakın yasamasına gerek yok. Hergun birbirlerine gıdıp geliyorlar. Daha annelerin elini opmedılerKız tarafı anladığım kadarıyla tam bir çirkef. Ve oldukça baskınlar. Abiniz keşke onlara yakın yaşasaydı da görseydi dünya kaç bucak.
Benim zoruma giden kardesım kimsenin yuzune bakmadı. İnsanlar onun ıcın Taa nerelerden geldiler.
bu kardesinizin ezikligi vedasiz gitmek, gelin tarafinin fettanligi degil.Gelin tarafı
Gelin tarafı cok fettan. Dugunde hep laf sokup pistten cıkarmaya calıstılar. Dugunden sonra ikisini kacırdılar. Bizle vedalaşmadılar.
Dügünde varya ben ve kız kardesım annem akrbalrım cok dıslandık.gelın ve damadın yanlarına yaklastırmadılar. Zaten bize pasta vermediler. Evlerine hediye alacaktım. Bu saatten sonra adım atmam evlerineseni çok iyi anlıyorum ve haklısın
kan bağınız var atamazsın
şimdi değil ama 2 3 sene sonra bir şey olsa
ilk sen koşacaksın bunu unutma
ben neyi yapmam dediysem hepsini yaptım
Kız tarafı bızım tarafa baya dusmanca davrandı. Sebebini bilmiyorum. Dugun gercekten kotu gectı. Allahtan kavga cıkmadı. Yok baya bir uzak durcamben böyle durumlarda hep erkek kardeşi suçlarım
gelin terbiyesizlik yapabiliyorsa bu senın karşının vermiş oldugu rahatlıktır
ben senden emınım çok büyügümdür
kimseye suç bulma sadece uzak dur
Benim akrabalarım onun ıcın almanyadan Baska sehırde geldı. Yuzune bakmadı ikiside. Hep ailesiyle vedalaştı. Annem babam falan foto falan bızım taraf cekılemefı. Hep kız tarafı. Ben birdaha kız tarafıyla yanyana gelmek ıstemıyorumb
bu kardesinizin ezikligi vedasiz gitmek, gelin tarafinin fettanligi degil.
kardesine bu saatten sonra yagmurlu havada su verme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?