- 22 Ağustos 2014
- 3.845
- 2.409
- 408
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Dügünde varya ben ve kız kardesım annem akrbalrım cok dıslandık.gelın ve damadın yanlarına yaklastırmadılar. Zaten bize pasta vermediler. Evlerine hediye alacaktım. Bu saatten sonra adım atmam evlerine
Yok mesela gelinin yanına girmek istedik. Arkadasınızı gorün tabi dedı akrabası. Pistten atmaya calıstılar hep. Sonra kınada bızım aldıgım iz seyleri sadece kendi akrabalarına verdiler. Orkestraya erkek tarafına bırsey calma sadece halay calsın dıye para vermıs ler. Babam laf etmese gitmezdim dugune. Ama tum akrabalar cok kızgın kardesıme. Bu saatten sonra gorusme yi dusunmuyorumBiz severiz burada görümce konu açtığında ona olmadık problemleri bile yüklemeyi.
Adaletten yanayım. Anlattıklarınız bana asla abartı ve kötü niyetli gelmedi. Çünkü bazı eş ve eş tarafı gerçekten bile bile diğer eşin ailesine karşı saçma sapan tavırlar içine giriyorlar. Galiba bir tür baskın olma çabası, oldukça komik duruma düşüyorlar.
Çok ciddi mesafe koymanızı öneririm. Buradan bakınca cidden çok komik ve kalitesiz görünüyorlar. Gülmeden edemedim. :))
Benim akrabamın düğünü böyle oldu. Hatta kız tarafı bizimkilere "kız vermedik oğlan aldık hahay" dediler. Hatta düğün orkestrasındaki solist bile "tellioğullarıyla seferoğullarının düğünü mü bu?" demiştiBenim zoruma giden kardesım kimsenin yuzune bakmadı. İnsanlar onun ıcın Taa nerelerden geldiler.
Aranız nasıl düzeldi?abim evlendiginde aynisini bizde yasadik.gelin tarafi olaylar cikardi disladilar bizi.dugunden sonra kutlamaya gittiler bizden tek bi kisi bile yoktu.bende dedim bi daha asla onlarla konusmam bittiler benim icin.dugunden sonra aramiz duzeldi ve suan en iyi anlastigim yengem.aramizdan su sizmadi evlendikten sonra.herseyinde ben yanindaydim surekli zaman gecirirdik.simdi 10 yillik evliler hala cok seviyoruz birbirimizi yani bastan yapmam etmem demeyin
"yok kınada da dugunde de biz oynamaya cikinca pistten cıkarmaya geldiler. Halay cekıyorum. Bana gelip halayı bozuyorsun dediler. Halam da kavga etmek ıcın halayı bozmus. Ama halama bırsey denemıs ler.
Allah yardımcınız olsun umarım bizim gibi olmazsınız gelip gönlünüzü alırlar barışırsınızEvet evet. Benim kardesımde evlendi daha el öpmeye gelmedi ve gelmez bence. Ben kızla ve kardesımle gorusmek ıstemıyorum. Evine de gitmeyi dusunmuyorum. Dugunde tamamen sogudum onlardan
Normalde soguktu zaten ama sımdı tamamen koptuk
Ben olsam kendim gitmediğim gibi anneminde göndermezdim mevlüdeDaha önce konu açmıştım. Erkek kardeşim dogulu bir aile kızıyla nişanlıydı. Ailesi en ufak şeye kadar bize aldırdı. Babam 50 binden fazla borç yaptı.Neyse dün dügünleri vardı. Dügünde iki taraf düşman gibiydi. Pistte hep bizi dışladılar.Yok kenara gelin yok açılın. Erkek kardeşimle kız bizle oynamadı. Hep kız tarafıyla oynadı. Takı zamanı annesi babası bırsey takmadı. Kardeslerınden 1 2 si para taktı.Gelını ortaya alıp etegını sallarken onların taraftan gelmıs bırı hızlı sallama diye bagırdı.Bende yavas zaten diye buna bagırdım.Paso kına gecesinde halay cekıldı. Halaydada yanımıza gelip halayı bozuyonuz dediler. Gelinle damadın yanına yaklastırmadılar. Foto bile pek çekılemedık. Kardesımle kızla vedalasmadık. Bızım taraftan kimseyle vedalasmadılar. Kınada nısanda benle kız kardesımi corbacıya goturmedıler. Dun amcaoglu falan dedi. Bugun sizi goturecek dedı. Sonra bir baktık bunlar gelin arabası degil Baska arabaya binip kız tarafıyla bizden resmen kacarak corbacıya gıtmısler. Benım ıcın ikisi de bitti. Evleri bize asırı yakın.Okadar sogudum ki ikisinden. Sadece anlatıyorum cok sınır oldum boyle aşırı derece. Kardesıme herkes pervane oldu. Kimsenin yuzune bakmadı. Hosgeldın demedi. Ben gorusmeyi dusunmuyorum. Babam gelin mevludu yaparsa kıza gitmeyi de pek dusunmuyorum. Bu saatten sonra ben o kız tarafıyla aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Kardesım de benim ıcın cidden dün bitti
Evet burada da kız tarafı böyle örgütlenip gitmiş ne kadar küçük hesaplar yapıyor insanoğluBen sizi anlıyorum.
Bazı aileler düğünde baskın olmak karşı tarafı sindirmek içın elinden geleni yapıyorlar.
Evet çok saçma böyle hesaplar ama böyle muameleye maruz kalanlarda sinir oluyor.
Bende böyle bir düğüne sahit oldum ve aileye cok üzüldüm.
Kızın babasının tuttuğu salonda kendi cd lerini getirmisler ve sadece onu caldırıp sadece kendi bildikleri halayları cektiler gece boyu. kız tarafından kimseye musade etmediler.
Kız tarafının misafirlerini en arka tarafa oturttular ve kız tarafından kimseyi gelin ile damadın yanına yaklastırmadılar. resmen örgütlenmis gibi hareket ettiler.
Kızın annesi dayanamayıp ağladı. Zaten kız ailesini çok zor ikna etmişti istemiyorlardı. Orada o kadına o kadar yüreğim parçalandıki anlatamam.
Ama yapacak bir sey var mı yok bu saatten sonra.
Bunlar agrılı. Yalnız duyun bombostu. Bunların yakın akraba haric kımse gelmedı.yok ldıysa bir kac tabak falan perde aldı.herseyı biz aldık. Babası söz vermısti bunları balayına gonderecektı gondermedı.yok dugunde ne hosgeldınız dediler ne bırsey. Ben birdaha aynı ortamda bulunmıycam. 3 gun oldu kardesım el öpmeye falanda gelmedi. Gelcegını de sanmıyorum zaten. Bize cok soguklarCanim bende doguluyum bizim oralarda düğünde kiz tarafinin akrabalari düğünde pek bir şey takmazlar çünkü takılar çoğu zaman gelinle damada kalmadığı icin..yada altin takip erkek tarafina yardimci olmak yerine kizin ceyine yardimci olurlar..mesala benim kardesimde nisanlandi düğünü kp yapacağı icin takilarida o alirdi hem bu sebepten hemde altin taksam erkek tarafına yardim etmiş olacaktim onun yerine kiz kardesime bulaşık makinesi aldim babama destek oldum..
Yani bizim oralarda bir cok kişi bu fikirde ama sen diyosunki ceyiz yapmamış ona şaşırdım..
Normalde kap kacak tam takir olur bide yatak odasina hali perde ve bir tane beyaz esya alinir bizim orda geline bide dugunde anne baba ve abi muhakkak bilezik takar.. He bu söylediğimde normal herkesin yaptigi ben evlenirken babam bütün beyaz esyami full daire halimi perdemi ceyizlik herseyimi aldi ve düğünde de annem babam abim 30 gramdan 3 tane bilezik taktilar yengemde yüzük takti..merak ettim size bohça flndami yapmadilar..bu kiz nereli merak ettim valla:) bizim insanimiz çok sıcakkanlıdır ama sizin gelin kelek çıkmış..
Acayip sinir oldum onlara. Keske bırakıp eve gitseydim yaEvet burada da kız tarafı böyle örgütlenip gitmiş ne kadar küçük hesaplar yapıyor insanoğlu
Yok normalde de soguktu ama dugun zamani gene iyiydi hepimize.işi bitti sımdı ne arıyor ne soruyor. Kesinlikle hatam yok. O benim nısanlımla geldıgınde odadan cıkmadı ama ben aynını yapmadım ona.hep gıttım Dugunde oynadık falan.ama cok ayıp etti. O aileyle nasıl yapacak bilmiyorum. Evleri hep kalabalık ve kızın babası kardesımın bılezık ıcın biriktirdiği paradan almıs borc olarak. Ama parayı geri vermedi. Bir akrabası gene kardesım den borc aldı ve geri vermedıKardeşinizle sizin aranızda neler geçti bilmiyorum ama görünen o ki kardeşiniz tam bir hanım köylü olmuş. Onun size bu sekilde davranmasinda hic bir katkınız (hatanız) olmadigini dusunuyorsanız, bence kendi hallerine bırakın. Sevgili eşiyle birlikte kös kös takılsınlar. Benim suratıma bakmayan insanın ben hiç bakmam. Zaten davranislarina bakarsaniz, sizi dislamis yok saymis. Hataniz varsa şayet hatanizi anlamaniz icin boyle bir yol izlemistir. Eger hatarsiz oldugunuz halde bu sekilde bir davtanis sergilediyse sizi zaten silmiş bence.
Yok bızım taraftan kimse gitmeyi kesinlikle ıstemıyor. Babam zaten sınırlı yapmaz mevludBen olsam kendim gitmediğim gibi anneminde göndermezdim mevlüde
Otursaydı kız tarafıyla rahat rahat
Sen yine iyisin
Hayır dugun sonrası gelin ve damadı kacırdılar. Biz eve sokmadık. Kız tarafı soktu. Eminim fotografcı falan herkes anladı. Kurtulduk ama kardesım basını yaktıBenim akrabamın düğünü böyle oldu. Hatta kız tarafı bizimkilere "kız vermedik oğlan aldık hahay" dediler. Hatta düğün orkestrasındaki solist bile "tellioğullarıyla seferoğullarının düğünü mü bu?" demiştiKardeşiniz düğün stresinden öyle davranmıştır. Düğün sonunda kızı gelinliğiyle erkek evine getirdiler kuzu kuzu. Kapının önünde de misilleme "aldık kızınızı şeytan görsün yüzünüzü" diye bağırdılar.
Hayatımda gittiğim en korkunç ama komik düğündü. Şimdi gayet mutlular. Her iki tarafla da görüşüyorlar.
Gelecegını sanmıyorum. Bir tek para ıcın gelır o bızeAllah yardımcınız olsun umarım bizim gibi olmazsınız gelip gönlünüzü alırlar barışırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?