Sonunda kardeşim evlendi

Dügünde varya ben ve kız kardesım annem akrbalrım cok dıslandık.gelın ve damadın yanlarına yaklastırmadılar. Zaten bize pasta vermediler. Evlerine hediye alacaktım. Bu saatten sonra adım atmam evlerine

o kadar haklısın ki kuzum
sana lafım yok
belli ki kız tarafı kardeşinin yanına çekmişler
içinden ne geliyor ne söylemek istiyorsan söyle
bende kardeşimle kaç defa küstüm kesinlikle barışmam dedim ve barıştık
kırgınmıyım evet ama atamıyorsun işte
zamanı var sadece

Yok mesela gelinin yanına girmek istedik. Arkadasınızı gorün tabi dedı akrabası. Pistten atmaya calıstılar hep. Sonra kınada bızım aldıgım iz seyleri sadece kendi akrabalarına verdiler. Orkestraya erkek tarafına bırsey calma sadece halay calsın dıye para vermıs ler. Babam laf etmese gitmezdim dugune. Ama tum akrabalar cok kızgın kardesıme. Bu saatten sonra gorusme yi dusunmuyorum

Benim zoruma giden kardesım kimsenin yuzune bakmadı. İnsanlar onun ıcın Taa nerelerden geldiler.
Benim akrabamın düğünü böyle oldu. Hatta kız tarafı bizimkilere "kız vermedik oğlan aldık hahay" dediler. Hatta düğün orkestrasındaki solist bile "tellioğullarıyla seferoğullarının düğünü mü bu?" demişti Kardeşiniz düğün stresinden öyle davranmıştır. Düğün sonunda kızı gelinliğiyle erkek evine getirdiler kuzu kuzu. Kapının önünde de misilleme "aldık kızınızı şeytan görsün yüzünüzü" diye bağırdılar.
Hayatımda gittiğim en korkunç ama komik düğündü. Şimdi gayet mutlular. Her iki tarafla da görüşüyorlar.

tamam goruşmezsınız olur bıter dıycem de kardeş yanı ... tercıh sızın bır problem varsa karşılıklıdır ınsan her zaman yaptığı ıyılığın karşılığını alamayabılır varsın kotu olan onlar olsun.

Aranız nasıl düzeldi?

acaba kardeşiniz ailesinden kaçıyor olabilir mi ? belki de sizlerle ilişkisinde çok mutsuz, aradığı huzur yok ve kız tarafı onu anlıyor. o da onların gerçekten çocuğu gibi olmuş.

"yok kınada da dugunde de biz oynamaya cikinca pistten cıkarmaya geldiler. Halay cekıyorum. Bana gelip halayı bozuyorsun dediler. Halam da kavga etmek ıcın halayı bozmus. Ama halama bırsey denemıs ler.

O zaman sizin tarafa değil de size mi takmışlar kafayı... Görümceler pek sevilmez ya hani..
Peşin peşin mesafeyi size koymuşlar.

Kültür çatışması çok zordur bilirim, benim ailemle eşimin aileside çok şey yaşadı, benim eşimde doğulu, neler yaşadığınızı tahmin ediyorum, ama iş kardeşinizde, kardeşinize küsmeyin derim

Evet evet. Benim kardesımde evlendi daha el öpmeye gelmedi ve gelmez bence. Ben kızla ve kardesımle gorusmek ıstemıyorum. Evine de gitmeyi dusunmuyorum. Dugunde tamamen sogudum onlardan
Allah yardımcınız olsun umarım bizim gibi olmazsınız gelip gönlünüzü alırlar barışırsınız

Insan ilişkilerinde level kaç bu ?

Çocukça buldum ben. Büyümüş çocuklar. Ilkokul birinci sınıfta yapardık bunu senin arkadaşın benim arkadaşım... Parmak kıvırarak küs küs küs. Arkadaşla kol kola girip istenmeyene saçlarımızı bir tarafa atıp hihhh demek. Kıskanılan kızı çöpe kalem açmaya giderken cagirmamak falan.

Cevremde bazen böyle kişiler olabiliyor özellikle yeni tanıştığım. Işık hızıyla uzaklaşıyorum. Uzaklasamayacagim tipse mesafe koyuyorum. Işime geldiği kadar yakın oluyorum.

Konu sahibi size sözüm kendi hayatınıza odaklanin. Mutlu oldugunuz insanlarla paylasimda bulunun. Size keder verenleri kibarca alip bir kenara koyun.Gelmeyin bu ucuz oyunlara.

Canim bende doguluyum bizim oralarda düğünde kiz tarafinin akrabalari düğünde pek bir şey takmazlar çünkü takılar çoğu zaman gelinle damada kalmadığı icin..yada altin takip erkek tarafina yardimci olmak yerine kizin ceyine yardimci olurlar..mesala benim kardesimde nisanlandi düğünü kp yapacağı icin takilarida o alirdi hem bu sebepten hemde altin taksam erkek tarafına yardim etmiş olacaktim onun yerine kiz kardesime bulaşık makinesi aldim babama destek oldum..
Yani bizim oralarda bir cok kişi bu fikirde ama sen diyosunki ceyiz yapmamış ona şaşırdım..
Normalde kap kacak tam takir olur bide yatak odasina hali perde ve bir tane beyaz esya alinir bizim orda geline bide dugunde anne baba ve abi muhakkak bilezik takar.. He bu söylediğimde normal herkesin yaptigi ben evlenirken babam bütün beyaz esyami full daire halimi perdemi ceyizlik herseyimi aldi ve düğünde de annem babam abim 30 gramdan 3 tane bilezik taktilar yengemde yüzük takti..merak ettim size bohça flndami yapmadilar..bu kiz nereli merak ettim valla:) bizim insanimiz çok sıcakkanlıdır ama sizin gelin kelek çıkmış..

Normalde soguktu zaten ama sımdı tamamen koptuk

Kardeşinizle sizin aranızda neler geçti bilmiyorum ama görünen o ki kardeşiniz tam bir hanım köylü olmuş. Onun size bu sekilde davranmasinda hic bir katkınız (hatanız) olmadigini dusunuyorsanız, bence kendi hallerine bırakın. Sevgili eşiyle birlikte kös kös takılsınlar. Benim suratıma bakmayan insanın ben hiç bakmam. Zaten davranislarina bakarsaniz, sizi dislamis yok saymis. Hataniz varsa şayet hatanizi anlamaniz icin boyle bir yol izlemistir. Eger hatarsiz oldugunuz halde bu sekilde bir davtanis sergilediyse sizi zaten silmiş bence.

Ben olsam kendim gitmediğim gibi anneminde göndermezdim mevlüde
Otursaydı kız tarafıyla rahat rahat
Sen yine iyisin

Evet burada da kız tarafı böyle örgütlenip gitmiş ne kadar küçük hesaplar yapıyor insanoğlu

Bunlar agrılı. Yalnız duyun bombostu. Bunların yakın akraba haric kımse gelmedı.yok ldıysa bir kac tabak falan perde aldı.herseyı biz aldık. Babası söz vermısti bunları balayına gonderecektı gondermedı.yok dugunde ne hosgeldınız dediler ne bırsey. Ben birdaha aynı ortamda bulunmıycam. 3 gun oldu kardesım el öpmeye falanda gelmedi. Gelcegını de sanmıyorum zaten. Bize cok soguklar

Yok normalde de soguktu ama dugun zamani gene iyiydi hepimize.işi bitti sımdı ne arıyor ne soruyor. Kesinlikle hatam yok. O benim nısanlımla geldıgınde odadan cıkmadı ama ben aynını yapmadım ona.hep gıttım Dugunde oynadık falan.ama cok ayıp etti. O aileyle nasıl yapacak bilmiyorum. Evleri hep kalabalık ve kızın babası kardesımın bılezık ıcın biriktirdiği paradan almıs borc olarak. Ama parayı geri vermedi. Bir akrabası gene kardesım den borc aldı ve geri vermedı

Hayır dugun sonrası gelin ve damadı kacırdılar. Biz eve sokmadık. Kız tarafı soktu. Eminim fotografcı falan herkes anladı. Kurtulduk ama kardesım basını yaktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…