• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonunda kardeşim evlendi

Daha önce konu açmıştım. Erkek kardeşim dogulu bir aile kızıyla nişanlıydı. Ailesi en ufak şeye kadar bize aldırdı. Babam 50 binden fazla borç yaptı.Neyse dün dügünleri vardı. Dügünde iki taraf düşman gibiydi. Pistte hep bizi dışladılar.Yok kenara gelin yok açılın. Erkek kardeşimle kız bizle oynamadı. Hep kız tarafıyla oynadı. Takı zamanı annesi babası bırsey takmadı. Kardeslerınden 1 2 si para taktı.Gelını ortaya alıp etegını sallarken onların taraftan gelmıs bırı hızlı sallama diye bagırdı.Bende yavas zaten diye buna bagırdım.Paso kına gecesinde halay cekıldı. Halaydada yanımıza gelip halayı bozuyonuz dediler. Gelinle damadın yanına yaklastırmadılar. Foto bile pek çekılemedık. Kardesımle kızla vedalasmadık. Bızım taraftan kimseyle vedalasmadılar. Kınada nısanda benle kız kardesımi corbacıya goturmedıler. Dun amcaoglu falan dedi. Bugun sizi goturecek dedı. Sonra bir baktık bunlar gelin arabası degil Baska arabaya binip kız tarafıyla bizden resmen kacarak corbacıya gıtmısler. Benım ıcın ikisi de bitti. Evleri bize asırı yakın.Okadar sogudum ki ikisinden. Sadece anlatıyorum cok sınır oldum boyle aşırı derece. Kardesıme herkes pervane oldu. Kimsenin yuzune bakmadı. Hosgeldın demedi. Ben gorusmeyi dusunmuyorum. Babam gelin mevludu yaparsa kıza gitmeyi de pek dusunmuyorum. Bu saatten sonra ben o kız tarafıyla aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Kardesım de benim ıcın cidden dün bitti
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki benim abimde doğu tarafından bir kızla evli 10 yıldır ve 10 yılda resmen abimi bizden soğuttu kendisi asla bizi ailesi olarak kabul etmedi annemle aynı binada oturuyorlar kadın hasta olur yatak döşek yatar 5 dk çıkıp bir bakıyım bile demez dışardaki yabancıyla bizden daha çok muhabbeti vardır, resmen tüm aileye düşman daha abimin eviine sadece 1 kez gittim oda evlendiğimde el öpmeye eşimin zoruyla ve 5 dk zor oturdum annem abim daha hiç evinden içeri adım dahi atmadılar, ama kendi annesi 2 yıldır onlarla kalıyor arada 1ay gidip tekrar geliyor, kardeşleri sürekli onlarda ve abimde yengemde çalışıyor evi benimsemişler resmen annesinde ablasında evlerinin anahtarı bile var, dışardan yorum yapmak kolay ama insan yaşamadan anlamıyor.

Doğulularin bütün gece halay çekmesi
Karadenizlilerin horon tepmesi

Doğuşu batısı kuzeyi güneyi olmaksizin yöresel oyunlar her iki taraf da o memleketli ise güzel.. diğer türlü diğer tarafa işkence etmek oluyor...
Ve hiç uygun değil..

Herkes memleketini değil de insanlığını konuşturuyor işte.. 😄

En temizi nikah . Millet iki göbek atacak diye hem dünya kadar masraf hem de vay sen çok ben az oynadım kavgası olmasın..

Bir taraf tamam çok baskın durmak her şeye müdahale etmek istemiş olabilir bunu anlarım da sizin taraf da çok mu kastı kendini.. çok mu gururumuz kırıldı diye kabugunuza çekildiniz...

Neşeyle ay biraz da biz oynayalım hayde diye niye piste atlamadiniz... Güler yüzle düğün ortamına uygun cümlelerle her şey hallolurdu bence...
Sizde kırılmak mı istediniz... Anlayamadim.
Ya da bir kere olacak bir gün de kırılmak ne kadar doğru?
İki gün sonra aranız düzenlince üzülen yine siz olacaksiniz.. keşke düğün boyu somurtmak her şeye alınmak kafayı takmak yerine tadını çıkarsa imişim diye...

Daha önce konu açmıştım. Erkek kardeşim dogulu bir aile kızıyla nişanlıydı. Ailesi en ufak şeye kadar bize aldırdı. Babam 50 binden fazla borç yaptı.Neyse dün dügünleri vardı. Dügünde iki taraf düşman gibiydi. Pistte hep bizi dışladılar.Yok kenara gelin yok açılın. Erkek kardeşimle kız bizle oynamadı. Hep kız tarafıyla oynadı. Takı zamanı annesi babası bırsey takmadı. Kardeslerınden 1 2 si para taktı.Gelını ortaya alıp etegını sallarken onların taraftan gelmıs bırı hızlı sallama diye bagırdı.Bende yavas zaten diye buna bagırdım.Paso kına gecesinde halay cekıldı. Halaydada yanımıza gelip halayı bozuyonuz dediler. Gelinle damadın yanına yaklastırmadılar. Foto bile pek çekılemedık. Kardesımle kızla vedalasmadık. Bızım taraftan kimseyle vedalasmadılar. Kınada nısanda benle kız kardesımi corbacıya goturmedıler. Dun amcaoglu falan dedi. Bugun sizi goturecek dedı. Sonra bir baktık bunlar gelin arabası degil Baska arabaya binip kız tarafıyla bizden resmen kacarak corbacıya gıtmısler. Benım ıcın ikisi de bitti. Evleri bize asırı yakın.Okadar sogudum ki ikisinden. Sadece anlatıyorum cok sınır oldum boyle aşırı derece. Kardesıme herkes pervane oldu. Kimsenin yuzune bakmadı. Hosgeldın demedi. Ben gorusmeyi dusunmuyorum. Babam gelin mevludu yaparsa kıza gitmeyi de pek dusunmuyorum. Bu saatten sonra ben o kız tarafıyla aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Kardesım de benim ıcın cidden dün bitti
doğulu bir aile kızıyla bu dikkatimi çekti batılı olsa herşey çok başka mı olacaktı acaba kardeşinizle alakalı kardeşiniz baskın değil demekki eğer batılı gelin alsaydınız yine aynı şeyleri yaşardınız sorun kimsede değil kardeşinizde

su anlattıklarınızın ıstısnasız hepsı aslında okadar sacma kı
aman ne yaparlarsa yapsınlar sızınle daha cok gobek atsalar daha cok sevıyorlar bızı dıye ınsanlara ılan mı etmıs olcaksınız kalca kıvırtmayla daha cok onemsemenın ne alakası var bosverın cok cok cok fazla takılmıssınız zor degıl mı boyle yasamak canınıza yazık

Çakkıdı çukkudu çakkıdı çukkudu :D :halay:
Şakası bir yana, hep oynamaktan bahsedilmiş :D

Doğulularin bütün gece halay çekmesi
Karadenizlilerin horon tepmesi

Doğuşu batısı kuzeyi güneyi olmaksizin yöresel oyunlar her iki taraf da o memleketli ise güzel.. diğer türlü diğer tarafa işkence etmek oluyor...
Ve hiç uygun değil..

Herkes memleketini değil de insanlığını konuşturuyor işte.. 😄

En temizi nikah . Millet iki göbek atacak diye hem dünya kadar masraf hem de vay sen çok ben az oynadım kavgası olmasın..

Bir taraf tamam çok baskın durmak her şeye müdahale etmek istemiş olabilir bunu anlarım da sizin taraf da çok mu kastı kendini.. çok mu gururumuz kırıldı diye kabugunuza çekildiniz...

Neşeyle ay biraz da biz oynayalım hayde diye niye piste atlamadiniz... Güler yüzle düğün ortamına uygun cümlelerle her şey hallolurdu bence...
Sizde kırılmak mı istediniz... Anlayamadim.
Ya da bir kere olacak bir gün de kırılmak ne kadar doğru?
İki gün sonra aranız düzenlince üzülen yine siz olacaksiniz.. keşke düğün boyu somurtmak her şeye alınmak kafayı takmak yerine tadını çıkarsa imişim diye...

Helal olsun aynı benim kafadansınız.

Canım, ben ve ailem de abim evlendiğin de sorunlar yaşadık hatta bunlardan çok daha fazlasını ama noldu zamanla onlar iyi oldular o yüzden bence onları kendi hallerine bırak, size yakın olurlarsa görüşürsünüz yok uzak olurlarsa işleri rast gelsin diyip sizde kendi yolunuza bakın

Önceki konularınızda sorunlardan dolayı düğüne gitmeyeceğinizi söylüyordunuz. Ortada zaten bir takım problemler vardı, böyle bir durumun olabileceği de belliydi, görünen köy kılavuz istemez derler. Boşverin beklenti içine girmeyin, siz yolunuza bakın. Kız kardeşinizin olması büyük şansınız. Tutunun birbirinize.

geline boşyere hiç kızma, kızacaksan sadece abine kızmalısın...o saygıyı abin sağlayacaktı, gelinler zaten oğlan evini istemiyorlar, gelinin ekmeğine yağ sürmüş abin...

Gerilmenizi bozulmanizi anliyorum ama insanlar eşleri kendi ailelerine kendilerine daha düşkün oldu mu ay çok güzel böyle olması lazım diyor ogullari/kardeşleri kız tarafına düşkün çıktı mı yaziklar olsun moduna giriyor :KK49:aslinda dengeyi bulmak lazım tabi ama bosverin erkek hanimkoylu oldu mu o evlilik mutlu mesut devam ediyor.kavga gürültü olacağına öyle olsun mutlu olsunlar sizde mesafenizi koyun isterseniz ama ben olsam inada daha çok giderim kendimi unutturmamak için

abim evlendiginde aynisini bizde yasadik.gelin tarafi olaylar cikardi disladilar bizi.dugunden sonra kutlamaya gittiler bizden tek bi kisi bile yoktu.bende dedim bi daha asla onlarla konusmam bittiler benim icin.dugunden sonra aramiz duzeldi ve suan en iyi anlastigim yengem.aramizdan su sizmadi evlendikten sonra.herseyinde ben yanindaydim surekli zaman gecirirdik.simdi 10 yillik evliler hala cok seviyoruz birbirimizi yani bastan yapmam etmem demeyin

Biz severiz burada görümce konu açtığında ona olmadık problemleri bile yüklemeyi.

Adaletten yanayım. Anlattıklarınız bana asla abartı ve kötü niyetli gelmedi. Çünkü bazı eş ve eş tarafı gerçekten bile bile diğer eşin ailesine karşı saçma sapan tavırlar içine giriyorlar. Galiba bir tür baskın olma çabası, oldukça komik duruma düşüyorlar.

Çok ciddi mesafe koymanızı öneririm. Buradan bakınca cidden çok komik ve kalitesiz görünüyorlar. Gülmeden edemedim. :))

Back
X