Sonunda kardeşim evlendi

Portakalli ordek

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2016
7.940
3.677
123
Daha önce konu açmıştım. Erkek kardeşim dogulu bir aile kızıyla nişanlıydı. Ailesi en ufak şeye kadar bize aldırdı. Babam 50 binden fazla borç yaptı.Neyse dün dügünleri vardı. Dügünde iki taraf düşman gibiydi. Pistte hep bizi dışladılar.Yok kenara gelin yok açılın. Erkek kardeşimle kız bizle oynamadı. Hep kız tarafıyla oynadı. Takı zamanı annesi babası bırsey takmadı. Kardeslerınden 1 2 si para taktı.Gelını ortaya alıp etegını sallarken onların taraftan gelmıs bırı hızlı sallama diye bagırdı.Bende yavas zaten diye buna bagırdım.Paso kına gecesinde halay cekıldı. Halaydada yanımıza gelip halayı bozuyonuz dediler. Gelinle damadın yanına yaklastırmadılar. Foto bile pek çekılemedık. Kardesımle kızla vedalasmadık. Bızım taraftan kimseyle vedalasmadılar. Kınada nısanda benle kız kardesımi corbacıya goturmedıler. Dun amcaoglu falan dedi. Bugun sizi goturecek dedı. Sonra bir baktık bunlar gelin arabası degil Baska arabaya binip kız tarafıyla bizden resmen kacarak corbacıya gıtmısler. Benım ıcın ikisi de bitti. Evleri bize asırı yakın.Okadar sogudum ki ikisinden. Sadece anlatıyorum cok sınır oldum boyle aşırı derece. Kardesıme herkes pervane oldu. Kimsenin yuzune bakmadı. Hosgeldın demedi. Ben gorusmeyi dusunmuyorum. Babam gelin mevludu yaparsa kıza gitmeyi de pek dusunmuyorum. Bu saatten sonra ben o kız tarafıyla aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Kardesım de benim ıcın cidden dün bitti

Dur yapma ben seni alıcam çorbacıya götürmek için hazırlan hemen
Yav olmuş geçmiş yaptıkları güzel bişi değilde artık uçmuş gitmişler yuvadan mutluluklar dersin kendi yoluna bakarsın,herşey karşılıklı kardaş dersin sana işleri düştüklerinde veya özlediğinden ya nolcak şapşikler gelin tabi dersin biz buna hayat diyoruz.

su anlattıklarınızın ıstısnasız hepsı aslında okadar sacma kı
aman ne yaparlarsa yapsınlar sızınle daha cok gobek atsalar daha cok sevıyorlar bızı dıye ınsanlara ılan mı etmıs olcaksınız kalca kıvırtmayla daha cok onemsemenın ne alakası var bosverın cok cok cok fazla takılmıssınız zor degıl mı boyle yasamak canınıza yazık

Ya onlar yuvalarını kurmuşlar bırak ne halleri varsa görsünler terbiyesizlikleri kendilerine çok da takılma

Bize oyna diye baskı yaptılar. Uzulmek degil sınır oldum sadece
Ama bakın böyle hep sinir olduğunuzla kalırsınız.
Düğün, çorbacı, fotoğraf bunlar hep beklenti...
Baskı yapsalar da kimse sizi zorla oynatmış olamaz değil mi?

Mesela baskı yaparlarsa mevlüde de gideceksiniz yine sinir olacaksınız.

Tasarladıklarınızla yaptiklarınız birbirine bu kadar zıtken mutlu olmanız imkansız zaten.

Gelinle damada kızmayın, kim nereye çekerse oraya gitmişlerdir muhtemelen.
Ve tatsızlık dozu artmasın diye kız tarafı bayağı köklü adetlerden geldiği için ses edememişlerdir.
Görüşmemezlik etmeyin, bir şans daha verin yalnızca kimse olmadan, çift olarak değerlendirin onları.
Baktınız yine aynılar, o zaman düşünürsünüz.

Başka şeylere sinir olmadan önce kardeşinizle ilişkinize odaklanın bence. Yüzümüze bakmadı normalde de soğuktu yazmışsınız. Bi insan normalde ablasına soğuk olmaz ki. Var başka şeyler konu eksik. Sadece sinir olduğunuz şeyleri yazmışsınız. Muhtemelen istediğiniz cevabı alamayacaksınız

Ben sizi anlıyorum.

Bazı aileler düğünde baskın olmak karşı tarafı sindirmek içın elinden geleni yapıyorlar.

Evet çok saçma böyle hesaplar ama böyle muameleye maruz kalanlarda sinir oluyor.

Bende böyle bir düğüne sahit oldum ve aileye cok üzüldüm.

Kızın babasının tuttuğu salonda kendi cd lerini getirmisler ve sadece onu caldırıp sadece kendi bildikleri halayları cektiler gece boyu. kız tarafından kimseye musade etmediler.

Kız tarafının misafirlerini en arka tarafa oturttular ve kız tarafından kimseyi gelin ile damadın yanına yaklastırmadılar. resmen örgütlenmis gibi hareket ettiler.

Kızın annesi dayanamayıp ağladı. Zaten kız ailesini çok zor ikna etmişti istemiyorlardı. Orada o kadına o kadar yüreğim parçalandıki anlatamam.

Ama yapacak bir sey var mı yok bu saatten sonra.

Olayı hemen kötü görümceye çekmemek lazım bence.
Ben konu sahibinin her şeyi babam aldı ye vurgulamasının sebebini tamamen bu düğünde ki tavırlarına bağlıyorum.
Madem aileyi bu kadar beğenmiyor ve istemiyorsunuz e her şeyi kendiniz yapsaydınız o halde.
Hiç bir aile çocuklarına düğün yapmak zorunda değil. Ama madem her şeyi karşı tarafa aldırmışsınız , işiniz bitince bir kenara atmak olmaz.
Ben burada kadına kızamadım ama tek suçlu kardeşiniz. Ben bu saaten sonra görüşmezdim böyle insanlarla. Çünkü bana çok nankör ve çıkarcı geldiler.

ben bunun örneğini çok gördüm.emin ol abin bikaç sene sonra vayy şoylede böylede dertlenecek.yöre farklılıkları evliliklerini ileri zamanlarında ciddi sıkıntılara sebep veriyor.ayri yerlerde olunca genelde kıza kına+düğün aynı gece yapılıyor kendi memleketinde.sonra erkeğin memleketinde ayrı düğün.sizde bu şekilde yapsaydınız bu kadar gerilmezdiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…