Gelinlik Modelleri Sonunda bitti - Grace Kelly esintili tesettür gelinliğim

Herkese çok teşekkürler kızlar, daha güzelini giyinmek size nasip olsun inşallah.

Eğer bu gelinliğin üstünü beğenip, kabarık bir etekle kullanmak isteyen olursa önerim, tülden bir etek kullanmaktır. Hatta tüllerin en üst katında alttan dantelden aplik yapılarak üstle daha uyumlu bir görüntü sağlanabilir. Açıkçası bir yandan da keşke öyle bir etek mi yaptırsaydım demiyor değilim :KK70:

my119.jpg

Herkese çok teşekkürler kızlar, daha güzelini giyinmek size nasip olsun inşallah.

Eğer bu gelinliğin üstünü beğenip, kabarık bir etekle kullanmak isteyen olursa önerim, tülden bir etek kullanmaktır. Hatta tüllerin en üst katında alttan dantelden aplik yapılarak üstle daha uyumlu bir görüntü sağlanabilir. Açıkçası bir yandan da keşke öyle bir etek mi yaptırsaydım demiyor değilim :KK70:

my119.jpg

canım bence senin gelinliğin tek kelimeyle harika..ben sana özelden msj atamıorum buarada:KK43:

benim gelinlikçimin pek tesettürlü müşterisi olmamış. hele ki benim gibi astarı saten veya tafta istemeyen müşterisi hiç olmamıştı. muhtemelen o yüzden diğer tüm gelinliklerde kullandığı gibi straples kalıp kullanmıştır.

ailem tesettüre alışkın olmadığı gibi bundan pek hoşlandığı da söylenemez. hele ki mesele gelinlik olunca, herkesin bu konuda bir hayalleri olduğu için, yıllardır kızları/yeğenleri için düşündükleri gelinlik tarzının tam tersi olabilecek bir şeyle karşılarına geçmek oldukça zor. hatta, halamın örtüneceğimi duyduğunda verdiği ilk tepki "ama türbanlı gelinlikler çok çirkin" olmuş. o kadar yani. benim bu durumda, yıpranmadan bu süreci atlatabilmemin tek yolu, Grace Kelly'nin zaten çok beğendiğim gelinliğini örnek almamdı. Hani ne tarz bir gelinlik diktireceksin denildiğinde, Grace Kelly'ninki gibi cevabını aldıklarında diyecek bir şeyleri kalmıyordu çünkü.

Ama, bu gelinliği örnek aldığımı söyledikten sonra, üstünün Grace Kelly'ninkinin zerafetine ve vücudunu zarifçe kapatışına zıt olarak, oldukça kalıplı,sert duran saten bir astarla uygulamam mümkün değildi. Bu yüzden likralı bir kumaştan bir astar seçtim. Saten kadar kalın olmayan her beyaz da, altına beyaz geldiği zaman bunu belli eder. Koyu bir renk olsa aynı sorun yaşanmayacaktı mesela. Bu beyazın azizliğidir.

Eğer seninki gibi kalıp boyna kadar olsaydı bu sorun yaşanmazdı ama bu şekilde olabileceğini de ben bilmiyordum.

Yalnız sen de fark etmişsindir ki, önceki başlığımdan sonra göğüs ve sırt kısmına bir kat daha koydurdum.

Tenimin göründüğünü düşünmüyorum ama kalıbın biraz belli olduğunu kabul ediyorum.

Bu konuda beni ayıplamak isteyen arkadaşları kendi ailemle yaşamaya davet ediyorum :KK60:

:KK50:umarım bnm seni ayıplamak istediğimi düşünmüyorsundur ve bu sözü başka birileri için sölemişsindir.üstüme alınmak istemem.
bana daha önce tesettürle ilgili ailenle yaşadığın problemleri anlatmıştın.gelinliğine neden bu kadar çok özendiğini de anlıyorum cnm
ben kalıpların sadece straplez şeklinde olmadığını,farklı şekillerde de olabilceğini sölemek istedim.
bnm diktirdiğim yerde kalıp ters ceket gibi olmasına rağmen içine bustiyer giymen gerekiyor. mesela başka bir gelinlikçi gelinliğin içine bustiyer tarzı çamaşır diktiklerini,bustiyere gerek kalmadığını sölemişti.
demekki gelinlikçilere göre değişiyor bu

:KK50:umarım bnm seni ayıplamak istediğimi düşünmüyorsundur ve bu sözü başka birileri için sölemişsindir.üstüme alınmak istemem.
bana daha önce tesettürle ilgili ailenle yaşadığın problemleri anlatmıştın.gelinliğine neden bu kadar çok özendiğini de anlıyorum cnm
ben kalıpların sadece straplez şeklinde olmadığını,farklı şekillerde de olabilceğini sölemek istedim.
bnm diktirdiğim yerde kalıp ters ceket gibi olmasına rağmen içine bustiyer giymen gerekiyor. mesela başka bir gelinlikçi gelinliğin içine bustiyer tarzı çamaşır diktiklerini,bustiyere gerek kalmadığını sölemişti.
demekki gelinlikçilere göre değişiyor bu

yok sana değildi canım. zaten senle önceki postta konuştuğumuz için açıklamalar da sana değildi :KK70: senin gelinliğin nasıl gidiyor, herşey yolunda mı?

ben tesettürlü değilim ama başlıkta grace kelly esintili falan diye görünce bakmak istedim..

şunu söylemeliyim ki gördüğüm en güzel,en asil,en şık tesettürlü gelinlik...tesettürlü bir gelinlik ancak bu kadar asil olabilirdi..

çok beğendim,mutluluklar dilerim...:)

çok beğendim gelinliğini. gördüğüm en güzel tesettür gelinlik diyebilirim

canim gercekten cok guzel olmus gelinligin. mashaallah. guzel dikilmis. Allah mutlu mesut etsin sizi))):KK69:

Merhaba kızlar,

Gelinlik bölümünü takip edenler biliyordur, aylar önce gelinliğimi dikime verdim. Düğünüm hayırlısıyla 1 Ekim'de. Kilom değişmeyeceği için, aceleye gelmesin diye dikimine erken başladım ve istediğim yerlerde müdahale ederek uzun bir dikim süreci geçirdim. 23 şubatta ölçülerimi vererek başladığım maraton, bugün sona erdi nihayet :KK66:

Başlıktan da anlaşılacağı üzere Grace Kelly'nin efsanevi gelinliğinden esinlendim. Yalnız eteği değiştirdim ve biraz daha hareketli bir etek modeli seçtim. Photoshopta yaptığım birleştirmeler sonucu ortaya bu model çıktı ve gelinlikçime götürdüm.

Gelinliğim Kadıköy Tunaliz Moda'da Filiz hanım ve ekibi tarafından dikildi. Kumaş olarak gerçek fransız danteli ve ipek organza seçtik. Dantelin altına likralı kumaştan astar kullanıldı. Astar kollarda bir kat, göğüs ve sırtta iki kat. Sırtta kullanılan düğmeler soyulma yapmasın diye plastik, önce ve kollardakiler ise gelinliğin kendi kumaşından basma düğme. İki numara tarlatan giyiyorum.

Başörtüsü olarak iki duvak tasarladım. Üstteki saçlarımı örtmek için pamuklu bir bone üstüne tutturuluyor. Kumaşı yine gelinlikte kullanılan ipek organza, çevresine dantel dilimi işlendi. Uzun duvağım ise tülden. Enseden tutturuluyor. Uzun duvaktan vazgeçemedim :KK60:

Şunu belirtmek isterim ki, sülalemdeki ilk tesettürlü insanım ve bu da sülalemin kendilerinden birinde göreceği ilk tesettürlü gelinlik. Bu yüzden, normalde bu şekilde dar giymememe ve boynumu biraz da olsa göstermememe rağmen, gelinliğimde onların da gönlünü hoş tutabilmek için bazı ödünler vermek durumunda kaldım. Hani pelerinli vb. bir gelinlik giyinmem mümkün değildi. Çeşitli eleştirilecek yönlerin nedeni budur yani.

Allah herkese istediği gibi bir gelinlik giyinmeyi nasip etsin inşallah...

16glgyf.jpg

24f01i0.jpg

epkoer.jpg

1603b6o.jpg

Bu arada kızlar, biraz delice bir teklifim var. Ben bu gelinlik işini, gelinlikçilerin havasını çok sevdim. Yani gelinliklerle hobi olarak haşır neşir olmayı isterim :KK70: Eğer, gelinlikçi, kumaş, model seçimi vb.de yanınızda gezecek taze tecrübeli birine ihtiyacınız olursa, özel mesaj atabilirsiniz. Home office çalıştığım için buna ayıracağım biraz boş vaktim olabilir. Birilerine yardımcı olursam ne mutlu :KK69:

merhaba gelinlik işine baya sardım yardımcı olabilirim demişsin benim düğünüme sadece 2 ay kaldı ve ben henüz gelinlik konusunda bi karar veremedim oda malum kilolardan dolayı boyum 1,62 kilom 76 göbek bölgem sorunlu ve aslında vücuduma göre çok normal olan kollarımdan hoşlanmıyorum ama yinde straplez model gelinlikler çok hoşuma gidiyo vücut ölçülerim gereği nasıl bi gelinlik tercih etmeliyim nolur bana bi fikir verirmisin :KK43:((

canım hayırlı olsun, böyle bütün hali çok nefis olmuş, fiziğinle çok uyumlu olmuş tercihlerin. dantele çok mesafeli dururdum, aramızdaki buzlar eridi sayende :) fotoğraf işini de güzel noktalamışsın, rabbim huzur ve afiyetle giymeyi nasib etsin. küçük bir detay sadece, başörtüsü kısmını tekrar düşünebilirsin bence, arkadan old.da tesettürün doğal havasını dağıtıyor diye düşünüyorum, bi de insan yüzünü old.dan daha büyük gösteriyor, biz türkler geleneksel olarak da başörtünün içinden yüzümüzü çok çıkarmayız zaten.Benim ki sadece bir tavsiye, yine de sen bilirsin.
maile de gireyim, ayarlayıp görüşelim bigün inşallah...

canım hayırlı olsun, böyle bütün hali çok nefis olmuş, fiziğinle çok uyumlu olmuş tercihlerin. dantele çok mesafeli dururdum, aramızdaki buzlar eridi sayende :) fotoğraf işini de güzel noktalamışsın, rabbim huzur ve afiyetle giymeyi nasib etsin. küçük bir detay sadece, başörtüsü kısmını tekrar düşünebilirsin bence, arkadan old.da tesettürün doğal havasını dağıtıyor diye düşünüyorum, bi de insan yüzünü old.dan daha büyük gösteriyor, biz türkler geleneksel olarak da başörtünün içinden yüzümüzü çok çıkarmayız zaten.Benim ki sadece bir tavsiye, yine de sen bilirsin.
maile de gireyim, ayarlayıp görüşelim bigün inşallah...

güzel sözlerin için çok teşekkürler canım. başörtüsünü çeneden bağlamamam da ailemin şartlarından biri. hani demişsin ya türkler olarak örtümüzden pek göstermiyoruz diye, normalde ben türk kızları gibi örtünmüyorum zaten, örtüyü katlayıp değil, kenarını kullanıyorum, daha çok arap kadınlarına benziyor benim örtünme stilim. zaten eşarp değil de şal kullanıyorum. normal hayatta bone kullanmam da yasak :KK70: bizimkiler ona da sinir oluyor. hatta geçen babam çene altını iğne ile tutturduğumu görünce ona bile müdahale etti, o kadar yani. ancak böyle biraz etnik bir görünüme razı oldular.

bu yüzden hani hiç eşarp kullanmazken düğünde "türban" diye niteledikleri başörtüsü kullanmam mümkün değil. yoksa şu şekilde bir baş düşünürdüm:
ha2010919113945-18095.jpg

Gerçekten çok hoş ve asil duruyor...
Genel ve ilk bakışta.....Ancak....
bel kısmı bi garip...
Etek o gelinliğe ait değil gibi...
Gözü yoruyor...
Duvağın güzel...
Vücudun da güzelmiş....
Güzel taşıyorsun....
Allah mesut etsin....

Bi de canım..
üste eklediğin ...
ve bu şekilde düşünürdüm dediğin başörtüsü
çok güzel....denedin mi o şekli
nasıl dururdu acaba üzerinde

Son düzenleme:
Hayirli olsun canim gelinligin cok hos olmus.

Benimde gelinligim straplessti, bolerodan nefret ettigim icin kollari dantel islemeli yaptilar, ama astarsiz istedim, danteli sk sk dokumuslar ama, tenim belli ama o kadar ben burdayim demiyor. O kadarcikta olsun, altina astar oldumu modeli belli olmuyor ve ozelligini kaybediyor zannnedersem..

merhaba gelinlik işine baya sardım yardımcı olabilirim demişsin benim düğünüme sadece 2 ay kaldı ve ben henüz gelinlik konusunda bi karar veremedim oda malum kilolardan dolayı boyum 1,62 kilom 76 göbek bölgem sorunlu ve aslında vücuduma göre çok normal olan kollarımdan hoşlanmıyorum ama yinde straplez model gelinlikler çok hoşuma gidiyo vücut ölçülerim gereği nasıl bi gelinlik tercih etmeliyim nolur bana bi fikir verirmisin :KK43:((

Eftelya, daha önce biraz kilosu olan bir arkadaşa önerilerim olmuştu. Orada bulduğum gelinlikler bana çok hoş gelmişti açıkçası. O yüzden yine paylaşayım:

şahsi zevkim zaten straples gelinlikten artık gına geldiğidir. Kayık yaka, yumurta kol vs vs. bir sürü çeşit model var. Tabii hazırını nasıl bulacaksınız onu bilemiyorum ama, şöyle omuzlarda kaliteli bir dantel kullanan gelinlikler çok daha güzel yakışacaktır.

plus-size-wedding-dresses11.jpg

Plus_size_wedding_dress_strapless_detachable_strap.jpg

custom-made-luxury-wedding-dress-plus-size-wedding-dres-4e8e5.jpg

Bence kollarını örtmek için en üstteki gelinlik modelinden düşünebilirsin, ben açık bile olsam straples tercih etmezdim inan. bu tarz dantelli herşey daha çok hoşuma gidiyor. Hem dantel straples kalıbı straples olmaktan çıkarmıyor ki, sadece güzel bir ek oluyor.

Mesela gamze özçeliğin gelinliğini de çok beğenmiştim ben. Kendi gelinliği bence dizide giyindiği straples gelinliğe 5 basar:

60lb4.jpg
gamzeozcelikgelin.jpg

Bence neden straplese özendiğini de sorgulaman lazım. Gerçekten gözüne daha güzel mi geliyor, yoksa herkes sanki ideal gelinlik straplesmiş de sadece kusuru olan veya çevresi izin vermeyenler kollarını örtermiş gibi davrandığı için mi? bence ikincisi olma şansı yüksek. Zihnimizi serbest bırakalım ve gerçekten estetik kaygılarımızı harekete geçirelim :KK64:

İnşallah istediğin gibi bir şey diktirebilirsin.

merhaba canım ya bız teyzemın kızı ıle dıger actıgın forum ıcınden en cok bu gelınlıgı begenmıstık meger begendıgımız bu gelınlık senınmıs :)) inanılmaz zevklı bır ınsansın ben acık halımle bu tesetturlu gelınlıge hasta oldum nerde dıktırdıgını ogrenebılırmıyız teyzemın kızının dugunu 4 eylulde kolay kolay begnmeyen bır ınsan ama bu gelınlıgı cok begendı ılk goruste kendısı ızmırde oturyor .ayrıca vucudun cok guzel masallahın var manken gıbısın bu resımlerde kı sensen tabi ve istedıgın resımdekı gelınlıkden sana dıkılen o muhtesem gelınlık kıyaslanmayacak kadar daha guzel resımdekı yanı gelınlıkcıye goturdugun resım bıle senın gelınlıgın kadar guzel degıl ayrıca son olarak dıken kadının hakkınıda yememek lazım harıka dıkmıs ayrıntılat ve dıkıs muhtesem ya cok guzel bır gelınlık lutfen bıze yrdımcı ol boyle bır gelınlık 1.59 60 cm boylu bır ınsanda nasıl durur teyzemın kızının boyu kendısı senın kadar zayıf degıl maalesef yardımlarını beklıyoruz .:nazar:

canım benim gelinliğine bayıldım gerçekten çok çok çok güzel olmuş allah sonuna kadar mutlu etsin güzelim

X