• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Sonunda bitti - Grace Kelly esintili tesettür gelinliğim

Teşekkür ederim kızlar. Henüz gelin-damat çekimim olmadı. Gelecek hafta içinde bir gün yaptırmayı düşünüyoruz. İnşallah çekimden sonra daha fazla fotoğraf paylaşırım.

Çekimden önce gelinliğimi ve duvağı kuru temizlemeye vermem gerekiyor çünkü hem kirlendi hem buruştu. İnşallah bir zarar gelmez ya. Boncuklar yapıştırma değil dikim olduğu için olmayacağını umuyorum ama göreceğiz...

minenescimm hayirli olsunnn canimm:16: bi yastikta kocayin insallah.
dugun fotograflarini alinca mutlaka bekliyoruzzz

Gelinliğinizi çooook beğendiğimi söylemeliyim. Gerçekten düğünlerde alışılageldik gelinliklerden çok farklı,çok asil,çok şık olmuş.
Bir de ben de fransız danteli gelinliklere ayrı bir hayranlık duyuyorum. Açıkçası sizin gelinliğinizin dikim olduğunu duyunca ben de bu tarz bir gelinlik diktirme konusunda cesaretlendim. Çünkü internetten uzun araştırmalar yaptım ve birçok kişinin bu tarz gelinliklerde hüsrana uğradığını okudum. Eğer Bursa'da bu işi hakkıyla yapacak bir moda evi bulursam,dikim yaptıracağım.
Mutluluklar dilerim

Gelinliğinizi çooook beğendiğimi söylemeliyim. Gerçekten düğünlerde alışılageldik gelinliklerden çok farklı,çok asil,çok şık olmuş.
Bir de ben de fransız danteli gelinliklere ayrı bir hayranlık duyuyorum. Açıkçası sizin gelinliğinizin dikim olduğunu duyunca ben de bu tarz bir gelinlik diktirme konusunda cesaretlendim. Çünkü internetten uzun araştırmalar yaptım ve birçok kişinin bu tarz gelinliklerde hüsrana uğradığını okudum. Eğer Bursa'da bu işi hakkıyla yapacak bir moda evi bulursam,dikim yaptıracağım.
Mutluluklar dilerim

Öncelikle teşekkür ederim. Çokça okuduysanız muhtemelen yazılanları bilirsiniz ama, size fransız danteli ile ilgili bir başlığımı tavsiye edeyim:
http://www.kadinlarkulubu.com/gelin...6245-fransiz-danteli-konusundaki-karmasa.html

Danteli doğru seçer, bol prova yapıp müdahil olursanız iyi bir sonuç almamanız için neden kalmaz inşallah. Mutluluklar şimdiden...

evet başlığınızı okudum,çok bilgilendirici olmuş, hatta arama motorunda fransız danteli yazdığımda sizin başlığınız çıkmıştı

bu gelinlik, benim gordugum en guzel ve naif tesetturlu gelinlik... zevkinizi ve ihtimaminizi cok begendim, umarim dugun gununuz de muhtesem olmustur.

s.a. minenes gelinlik topiğini birkez daha bastan sona okudum cunku gercekten bilincli özenerek diktirilmiş cok guzel bir gelinligin var..
kısmetse subat bası olucak benim dugunum, iki haftasonudur gelinlikci geziyorum. ondan once internette bircok gelinlik baktım ama hiçbir gelinlik icin işte bu diyemedim. senin de soyledigin gibi begendigim detaylar var ama hepsi bir arada guzel olur mu olsa bile bana yakısır mı hiç bilemiyorum.
altunizade dolaylarında oldugum için karsı yakayı hiç dusunmedim gelinlik bakmak icin. ilk hafta ümraniyede birkac yer gezdik görümcemle fiyatlar 1200 dolaylarında kiralamak icin. ama ikimiz de kumaslardan anlamıyoruz tabi. ben hepsine dokunuyorum soruyorum cinsine ama karar vermek zor. bir tane gelinlik modeli begendim sadece tarfta ve dantel kombinasyonu, gögüsaltından capraz drape var onlar modele 3 etek dediler bebe yaka dusun belden iki tane var arkada da aynı bicimde model kabarık tabi etek bu yakalarda danteller var kenarlarında sol tarafta ise tek yaka gibi dantel var yine. uzun uzun anlatmama gerek yoktu sanırım ama neyse :)) gecen hafta da kadıkoydeydim gerci cok yer dolasamadım ama ikinci yerden sonra aptal gibi oldum cunku cok fazla model var acayip bir kararsızlık yasadım ama bir tane gelinligi cok begendim kendi tasarımlarıymıs 2012 model :) fuar icin diktikleri icin etegın altına tuller dıkmısler baya bi kabarık duruyordu onun da etegin iki yanında volanlı katları vardı 3 kat ortadaki katı dantel. ben zaten dantel begendigim icin dantelli modellere bakıyorum ama kollarım da kapalı olacagı icin cok yogun dantel istemiyorum ve bu begendigim iki gelinlikten dantel tafta karısımı begendigimi anladım. ama bu gelinlik icin 2000-2500 arası fiyat biçtiler. zaten anladım ki kadıkoy piyasası umraniyeninkinden daha fazla. ama danteli gercek fransız danteli miydi sormamısım :( ama sanki digerine gore kumas daha kaliteli duruyordu
nişanlım evlenmeden once ev sahibi olalım istedigi icin ev kredisi ödüyor ben de fazla pahalı olsun istemiyorum gelinligimin en fazla 1500 gibi. ama nasıl desem kafam cok karıstı etegi kabarık dantel tafta kombinasyonu degisik bir gelinlik gormedim henuz oyuzden gelinligi gordugum yer dısında baska bir yerde diktirmem imkansız ne de olsa fotograf cektirmiyorlar. ümraniyedeki gelinligi hatırmak icin annemi ve anneannemi goturdum pazar gunu onlar da begendi.
simdi ben bunları neden bukadar uzun uzun anlatıyorum; cunku kafam karıstı ve bunu anlatabilecegim cozum uretebilecegim kimseyi tanımıyorum :(
sence en azından umraniyedeki gelinligi diktirmeye karar verirsem terziye kumas konusunda ne soylemeliyim kullanılacak taftanın cinsi ne olmalı cunku sanırım taftanın da cesitleri var..
basını sisirdim canım kusura bakma..
buarada umarım yaran tamamen iyilesir ama daha onemlisi umarım evliligin hep ilk zamanlardaki gibi cicim ayları tadında gecer :46:
bu sitede baya vakit harcıyorum ama cok az yazı yazıyorum oyuzden ozelden yazamıyorum kusura bakma..

canım eğer bütçen 1500 TL ise, zaten gerçek fransız danteliyle kollu gelinlik diktirmen pek memnun değil. hani az dantel kullanılacak bir model istesen, gelinlikçi elinde daha önce diktiği gelinliklerden fransız danteli kullanarak yapabilir, ama bir sorman lazım. fransız danteli olmasa da bütçen dahilinde güzel duracak danteller bulabilirsin, listene aldığın gelinlikçilerde dantelleri sorarsın, gösterirler.

tafta konusuna gelince. açıkçası, taftaların ayrıntısını bilmiyorum, ama tahminim sentetik olmasıyla ipekli olması gibi farkları olabilir. ben kendi gelinliğimde ipek organze kullanmıştım, ipekli olmayan mat organzenin de görüntü olarak çok farkı olmadığını düşünüyorum. yani keşke şu olabilseydi dediğin bir fark olacağını sanmıyorum. benim kumaşlarda genel kriterim, kumaşın parlak olmamasıdır. parlak kumaşlar bana hep kalitesiz ve sentetik olduklarını düşündürür. tabi parlaklıktan kastım üzerindeki işlemeler değil, kumaşın kendisinin "plastik" hissi vermesiyle alakalı.

ayrıca taftaya benzer şantuk isimli bir kumaş var. onun çok buruştuğunu söylüyorlar. uzak durmanı öneririm. yani kumaşını seçerken mümkün olduğunca az kırışmasını istediğini de söyleyebilirsin.

gelelim modele. canım, bu konuda içini rahatlatamayacağım. çünkü, hangisini alırsan al, aklın diğerinde kalacaktır. bir tanesinde karar vermen gereken çok önemli bir karar olduğu için, insan ruhu malesef bu şekilde hissediyor :( ben de aynı ikilemleri yaşadım. daha önce de yazmıştım aslında, gelinliğim dikilirken çok uzun bir süre tül etekli olmaması konusunda pişmalık yaşadım, arada kaldım. malesef biz gelinler bu hisle yaşamayı öğrenmeliyiz. içinden birine illa ki daha çok kanın ısınacaktır, onda karar kıl ve diğerlerini düşünmemeye çalış...

ümraniye-kadıköy arasındaki fiyat farkı gelinliklerin kalite farkından dolayıdır. çünkü aynı kalitede kumaşlarla sorduğumda bana aşağı yukarı aynı fiyatları vermişlerdi iki semtte de. bir de ümraniyede hangi caddede gezdiğin önemli. alemdağ caddesi, aksi yöne akan alttaki caddeden biraz daha pahalı :D

Canım birşey sormak istiyorum en altta gelinliğin göğüs kısmını çekmişsin ya onun altından iç çamaşırın mı görünüyo yoksa o straplezden dönme bir gelinlik olduğu için mi o kadar bariz? Ben o şekilde görünmesini istemiyorum o zaman ne yapmalıyım? Sen deneyimlisin benimle bilgilerini paylaşırsan sevinirim.

Canım birşey sormak istiyorum en altta gelinliğin göğüs kısmını çekmişsin ya onun altından iç çamaşırın mı görünüyo yoksa o straplezden dönme bir gelinlik olduğu için mi o kadar bariz? Ben o şekilde görünmesini istemiyorum o zaman ne yapmalıyım? Sen deneyimlisin benimle bilgilerini paylaşırsan sevinirim.

canım benim gelinliğimin kalıbı straples. bu çekimlerde ışıktan dolayı kalıp belli olmuş, aslında 2 kat streç astarım var. ama düğün fotoğraflarıma bakarsan içindeki kalıbın görünmediğini görürsün.

http://www.kadinlarkulubu.com/albumler/476230-minenesin-dugunu.html

bu arada, ben de tam senin konuna cevap yazmıştım...

canım eğer bütçen 1500 TL ise, zaten gerçek fransız danteliyle kollu gelinlik diktirmen pek memnun değil. hani az dantel kullanılacak bir model istesen, gelinlikçi elinde daha önce diktiği gelinliklerden fransız danteli kullanarak yapabilir, ama bir sorman lazım. fransız danteli olmasa da bütçen dahilinde güzel duracak danteller bulabilirsin, listene aldığın gelinlikçilerde dantelleri sorarsın, gösterirler.

tafta konusuna gelince. açıkçası, taftaların ayrıntısını bilmiyorum, ama tahminim sentetik olmasıyla ipekli olması gibi farkları olabilir. ben kendi gelinliğimde ipek organze kullanmıştım, ipekli olmayan mat organzenin de görüntü olarak çok farkı olmadığını düşünüyorum. yani keşke şu olabilseydi dediğin bir fark olacağını sanmıyorum. benim kumaşlarda genel kriterim, kumaşın parlak olmamasıdır. parlak kumaşlar bana hep kalitesiz ve sentetik olduklarını düşündürür. tabi parlaklıktan kastım üzerindeki işlemeler değil, kumaşın kendisinin "plastik" hissi vermesiyle alakalı.

ayrıca taftaya benzer şantuk isimli bir kumaş var. onun çok buruştuğunu söylüyorlar. uzak durmanı öneririm. yani kumaşını seçerken mümkün olduğunca az kırışmasını istediğini de söyleyebilirsin.

gelelim modele. canım, bu konuda içini rahatlatamayacağım. çünkü, hangisini alırsan al, aklın diğerinde kalacaktır. bir tanesinde karar vermen gereken çok önemli bir karar olduğu için, insan ruhu malesef bu şekilde hissediyor :( ben de aynı ikilemleri yaşadım. daha önce de yazmıştım aslında, gelinliğim dikilirken çok uzun bir süre tül etekli olmaması konusunda pişmalık yaşadım, arada kaldım. malesef biz gelinler bu hisle yaşamayı öğrenmeliyiz. içinden birine illa ki daha çok kanın ısınacaktır, onda karar kıl ve diğerlerini düşünmemeye çalış...

ümraniye-kadıköy arasındaki fiyat farkı gelinliklerin kalite farkından dolayıdır. çünkü aynı kalitede kumaşlarla sorduğumda bana aşağı yukarı aynı fiyatları vermişlerdi iki semtte de. bir de ümraniyede hangi caddede gezdiğin önemli. alemdağ caddesi, aksi yöne akan alttaki caddeden biraz daha pahalı :D

tesekkurler canım zaman ayırıp bukadar kısa zamanda cvp yazdıgın için..
ümraniyede alemdag caddesinde baktım evet. buhaftasonu arkadaslarımla bakayım belki karar vermemde yardımcı olurlar dedim ama hepsinin de işi varmıs.. kısmet artık oyle ya da boyle birsekilde karar vericem insallah..
tekrar tesekkurler..

canım benim gelinliğimin kalıbı straples. bu çekimlerde ışıktan dolayı kalıp belli olmuş, aslında 2 kat streç astarım var. ama düğün fotoğraflarıma bakarsan içindeki kalıbın görünmediğini görürsün.

http://www.kadinlarkulubu.com/albumler/476230-minenesin-dugunu.html

bu arada, ben de tam senin konuna cevap yazmıştım...

Tahmin etmiştim öyle olduğunu canım. Düğün fotoğraflarında hiç görünmüyor. O kalıp çok kalın ya rahatsız etmedimi seni? Eğilip kalkarken sıkıntı yaşadın mı? Bende denedim içinde nefes bile alamadım. Çok zordur herhalde onunla dolaşmak ama giyildiğinde mükemmel sonuç alınıyor :1: Sende tarz bir gelin olmuşsun canım inşallah bir ömür geçirirsin eşinle mutlu mesut. Allah nazarlardan korusun :nazar:

Tahmin etmiştim öyle olduğunu canım. Düğün fotoğraflarında hiç görünmüyor. O kalıp çok kalın ya rahatsız etmedimi seni? Eğilip kalkarken sıkıntı yaşadın mı? Bende denedim içinde nefes bile alamadım. Çok zordur herhalde onunla dolaşmak ama giyildiğinde mükemmel sonuç alınıyor :1: Sende tarz bir gelin olmuşsun canım inşallah bir ömür geçirirsin eşinle mutlu mesut. Allah nazarlardan korusun :nazar:

gelinlik hayatımda giydiğim en rahatsız şeydi. gerçekten bir işkence, kimse kusuruma bakmasın. daha benimki kabarık değil artı düğünüm oyunlu olmadı. sadece yürümem, oturup kalkmam ve arabaya binmem gerekiyordu ama o ne zorluk ! hele ki arabaya binbir zahmetle sığdıktan sonra o korseyle nefes almak tam bir meydan okuma. ama bildiğim kadarıyla tüm gelinlikler korseli ve bayağı bir zorlayıp bizi içine yerleştiriyorlar zaten :D

gelinlik hayatımda giydiğim en rahatsız şeydi. gerçekten bir işkence, kimse kusuruma bakmasın. daha benimki kabarık değil artı düğünüm oyunlu olmadı. sadece yürümem, oturup kalkmam ve arabaya binmem gerekiyordu ama o ne zorluk ! hele ki arabaya binbir zahmetle sığdıktan sonra o korseyle nefes almak tam bir meydan okuma. ama bildiğim kadarıyla tüm gelinlikler korseli ve bayağı bir zorlayıp bizi içine yerleştiriyorlar zaten :D

İyi katlanmışsın canım gün boyu ona, kalıplı gelinlikte iç çamaşırı giymene gerek kalmıyo o kalınlıkta birşeyle bütün üst bedenin sarılıyo. İçinde nefes almadan durmak zorunda kalıyosun bütün gecen kabusa dönüyo birde kapalı olduğundan terden ölmüşsündür. Allahımmmm beni ne günler bekliyo :18: Kabarık olduğunda sanırsam daha çok zorluk çekçem ben. Prenses etek kullanılcak bu gelinlikte artık o gün sinirden patlarım :41: Gelin olmak zor iş desene :1: Peki sen düğününü yemekli mi yaptın? Oyun yoktu demişsin çalgılı yapmadın herhalde. Okumalı mı oldu yoksa kokteyl tarzında mı? Bende çalgısız düşünüyorum o yüzden sordum.

İyi katlanmışsın canım gün boyu ona, kalıplı gelinlikte iç çamaşırı giymene gerek kalmıyo o kalınlıkta birşeyle bütün üst bedenin sarılıyo. İçinde nefes almadan durmak zorunda kalıyosun bütün gecen kabusa dönüyo birde kapalı olduğundan terden ölmüşsündür. Allahımmmm beni ne günler bekliyo :18: Kabarık olduğunda sanırsam daha çok zorluk çekçem ben. Prenses etek kullanılcak bu gelinlikte artık o gün sinirden patlarım :41: Gelin olmak zor iş desene :1: Peki sen düğününü yemekli mi yaptın? Oyun yoktu demişsin çalgılı yapmadın herhalde. Okumalı mı oldu yoksa kokteyl tarzında mı? Bende çalgısız düşünüyorum o yüzden sordum.

yazın provalarda çok terlerdim ama düğünüm 1 ekimde olduğu için terlemedim, ben de sıcaklarım diye düşünmüştüm ama gayet rahattım. gelinarabası olarak mercedes vito tarzı bir şey ayarlatmaya bak bence. benimki jeep olmasına rağmen sığamadım, rahatsızdı.

düğünüm yemekli oldu. program

klasik müzikle karşılama
nikah
kur'an ve dua
4-5 ilahi
4-5 türk sanat müziği
kum sanatı gösterisi
pasta
takı merasimi

sadece çekirdek aileler kalınca da 1-2 oyun ve gecenin en sonunda gelin-damat ilk dansı şeklindeydi.

kum sanatı gösterisi gecenin zirvesi oldu. sadece müzik çok yavan geçerdi. semazen de artık çok görüldü. ben veysel çelikdemiri davet ettim, fahiş bir fiyatı yok. istersen sitesinden ulaşabilirsin, gösterisinin sonunda gelin damadın ismini de yazıp imza atıyor, pek hoştu. çocuklar özellikle çok memnun oldular, toplaşıp nasıl yaptığına baktılar vs. :D

yazın provalarda çok terlerdim ama düğünüm 1 ekimde olduğu için terlemedim, ben de sıcaklarım diye düşünmüştüm ama gayet rahattım. gelinarabası olarak mercedes vito tarzı bir şey ayarlatmaya bak bence. benimki jeep olmasına rağmen sığamadım, rahatsızdı.

düğünüm yemekli oldu. program

klasik müzikle karşılama
nikah
kur'an ve dua
4-5 ilahi
4-5 türk sanat müziği
kum sanatı gösterisi
pasta
takı merasimi

sadece çekirdek aileler kalınca da 1-2 oyun ve gecenin en sonunda gelin-damat ilk dansı şeklindeydi.

kum sanatı gösterisi gecenin zirvesi oldu. sadece müzik çok yavan geçerdi. semazen de artık çok görüldü. ben veysel çelikdemiri davet ettim, fahiş bir fiyatı yok. istersen sitesinden ulaşabilirsin, gösterisinin sonunda gelin damadın ismini de yazıp imza atıyor, pek hoştu. çocuklar özellikle çok memnun oldular, toplaşıp nasıl yaptığına baktılar vs. :D

Canım ben evlenince İzmir'e gitcem. Nişanlım orada oturduğu için çevresi hep orada. O yüzden İzmir'de senin düğünün gibi Kuran okutcaz ilahiler falan...Senin dediğin o kum sanatı gösterisi çok orjinal ve hoş olmuştur. Yanlız İstanbul'da yine çalgısız bir düğün istiyoruz nikah+kokteyl olabilir diye düşündük ama 5000 lira civarıymış galiba bizde 3000-3500 arası bir fiyat düşünüyoruz. Hiç bilmiyorum nerden bulcaz bu kadar uygun fiyatta bir yer. Birde gelin arabasını biz zaten kiralıcaktık ama mercedes vito çok pahalıdır az önce baktım çok geniş bir araba, ah ya herşeyin ucu paraya dokunuyo. Hiç birşey istediğim gibi gitmiyo :43:

Canım ben az önce yorum yaptım yeni gördüm konunu :34:

Merhaba kızlar,

Gelinlik bölümünü takip edenler biliyordur, aylar önce gelinliğimi dikime verdim. Düğünüm hayırlısıyla 1 Ekim'de. Kilom değişmeyeceği için, aceleye gelmesin diye dikimine erken başladım ve istediğim yerlerde müdahale ederek uzun bir dikim süreci geçirdim. 23 şubatta ölçülerimi vererek başladığım maraton, bugün sona erdi nihayet :66:

Başlıktan da anlaşılacağı üzere Grace Kelly'nin efsanevi gelinliğinden esinlendim. Yalnız eteği değiştirdim ve biraz daha hareketli bir etek modeli seçtim. Photoshopta yaptığım birleştirmeler sonucu ortaya bu model çıktı ve gelinlikçime götürdüm.

Gelinliğim Kadıköy Tunaliz Moda'da Filiz hanım ve ekibi tarafından dikildi. Kumaş olarak gerçek fransız danteli ve ipek organza seçtik. Dantelin altına likralı kumaştan astar kullanıldı. Astar kollarda bir kat, göğüs ve sırtta iki kat. Sırtta kullanılan düğmeler soyulma yapmasın diye plastik, önce ve kollardakiler ise gelinliğin kendi kumaşından basma düğme. İki numara tarlatan giyiyorum.

Başörtüsü olarak iki duvak tasarladım. Üstteki saçlarımı örtmek için pamuklu bir bone üstüne tutturuluyor. Kumaşı yine gelinlikte kullanılan ipek organza, çevresine dantel dilimi işlendi. Uzun duvağım ise tülden. Enseden tutturuluyor. Uzun duvaktan vazgeçemedim :60:

Şunu belirtmek isterim ki, sülalemdeki ilk tesettürlü insanım ve bu da sülalemin kendilerinden birinde göreceği ilk tesettürlü gelinlik. Bu yüzden, normalde bu şekilde dar giymememe ve boynumu biraz da olsa göstermememe rağmen, gelinliğimde onların da gönlünü hoş tutabilmek için bazı ödünler vermek durumunda kaldım. Hani pelerinli vb. bir gelinlik giyinmem mümkün değildi. Çeşitli eleştirilecek yönlerin nedeni budur yani.

Allah herkese istediği gibi bir gelinlik giyinmeyi nasip etsin inşallah...

16glgyf.jpg

24f01i0.jpg

epkoer.jpg

1603b6o.jpg

Bu arada kızlar, biraz delice bir teklifim var. Ben bu gelinlik işini, gelinlikçilerin havasını çok sevdim. Yani gelinliklerle hobi olarak haşır neşir olmayı isterim :D Eğer, gelinlikçi, kumaş, model seçimi vb.de yanınızda gezecek taze tecrübeli birine ihtiyacınız olursa, özel mesaj atabilirsiniz. Home office çalıştığım için buna ayıracağım biraz boş vaktim olabilir. Birilerine yardımcı olursam ne mutlu :69:
bende grace kelly modeli gibi istiyorum üstünü aynı benzemiş duvanıda aynı başlıınıda aynı istiyorum ama duvağı yerlere kadar uzun istiyorum eteğini kabarık dantelli istiyorum senin diktirdiğin yer benim istediğim gibi yapabilir mi?seninki gayet başarılı olmuş üstü aynı benzemiş.

Back