Herhalde olur diye düsünüyorum, Dr. sor. zor olur diye gidip gelmen, belki Tel den de olur? En iyisi sor tabiki. Ist ja erst nur ne Aufklärung! Zaten anestezi Dr. görüsmesi 25 dak falandir, bende daha uzun sürmüstü, tükenmeyen bitmeyen sorularimdan
, hatta Anestezi Doktor, "hic görüsmemiz gerkemiyordu, hersey biliyorsunuz" demisti
Benim ameliyatim saat 13 deydi ve bende tam saat 13 oradaydim.
Sabah kalk söyle son kez güzel bir dus veya banyo yap, cünkü bir kac gün Dus yasak ona göre!
sakin Body Lotion falan sürme!yani meme bölgene yasak! Sabah opr oluyorsan o zaman aksam 22 den sonra su ve yemek yasak! Kesinlikle buna uy Anesteziler yoksa narkoz vermez ona göre!
Hastaneye gitmeden önce, evini söyle güzel bir temizlik yap, camasirlarini yika ve ütüle. giyecegin kiyafetleri simdiden dolapindan indir ki, almakta zorlanmiyasin cünkü dedigim gibi, kollarini ilk günlerde hareket edemiyorsun, zaten yasak!
DVD al, evde dinlenmen gerek bol bol filim bakarsin.
iki kücük yastik al uzanirken direseklerin altina koyarsin, cok rahatlatiyor, zaten uzanmak yasak önce, halbsitizend uyuman gerek. yatacagin yatagi da yastiklarla hazirla.
Alisveris yap, ödem icin kesin Ananas, Limon, Maydanoz, Salatalik al! Yesil cay da al. Cok faydasi var
Neler aldim?
bir düsüneyim fazla birsey almadim, zaten bir gece kaldim ama aklima gelenler bunlar:
- Önden Dügmeli/Fermarli bir Pijama/Üst,
- Bol rahat bir Joginghose
- Ic camasir
- Sütyene gerek yok
Zaten Dr sana klasik siyah önde beyaz cizgili Sporcu Sütyeni ameliyatin sonunda takacak. Benimki hata kemerliydi (Stutti), ama bu kemer olayi herkeste farkli.
- Strohhalm al, su icmek icin, cünkü kollarini zor hareket edeceksin, bir bardak bile agir gelecek!
- Deine Kosmetikartikel fürs Gesicht, Deo, Parfum etc.
- Feutchttücher, kannst Du immer Deine Hände waschen, WC gitmene gerek yok und ist erfrischend
- Corap, benim ayaklar baya üsümstü. ameliyatan ciktigin zaman kötü bir titreme oluyor, yatak bile salandi bende o
derece oldu.Nedense üsüyorsun...
- omuzuna bir HIrka
- Terlik
- Ayakabin da rahat olsun, en iyisi Ballerina, önü acik
- Ben kendi havlumu da almistim, gerek yok aslinda cünkü hastahanede hersey var zaten, ama ben koku hastasiyim, onun
icin aldim
- Cerez falan al,
- Kitap/Dergi
Ayrica Doktorun tavsiyesi üzerinde, Arnica Globuli (Homöpathie) almistim, ameliyatan önce almaya basla. Ise yariyor inan. Eczanelerde bulursun.
1 Tag vor OP: 1x Arnica Globuli 2 Stück einnehmen
OP Tag (nach OP) 4x tägl. Arnica, 4x tägl. Calendula, 1x tägl. Hypericum, 1x tägl. Staphisagria
Tag 1 nach OP: 3x tägl. Arnica, 3x tägl. Calendula, 1x tägl. Hypericum, 1x tägl. Staphisagria
Tag 2 nach OP: 3x tägl. Arnica, 3x tägl. Calendula, 1x tägl. Hypericum, 1x tägl. Staphisagria
Tag 3 nach OP:3x tägl. Arnica, 3x tägl. Calendula, 1x tägl. Hypericum, 1x tägl. Staphisagria
Tag 4-6 nach OP: 2x tägl. Arnica, 2x tägl. Calendula, 1x tägl. Hypericum
Bei Übelheit+Erbrechen nach OP: Nux Vomica nach Bedarf
Alles auf jeden Fall 6 Tage beibehalten, bei Bedarf auch gerne länger.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Staphisagria: hilft bei operativen Eingriffen
Hypericum (Johanniskraut): wichtiges Mittel bei allen Nervenverletzungen; nach Operationen
Arnica: bei allen Verletzungen; Blutungen
Calendula (Ringelblume): ausgezeichnetes Wundheilmittel; bei Schnittwunden; Blutungen
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ayrica Ilac kullaniyorsan, mesela Aspirin gibi, birakman gerek. Dr sor bunu da.
Suanda aklima gelenler bunlar. Umarim yardimi olabildim sana