- Konu Sahibi inciboncuk
Arkadaşlar 13 martta belim kopacak diye mesaj atmıştım ama yatıp dinlenince geçti . ertesi gün 14 martta bütün gün yine adet sancısı tarzı bir sancı bel ağrısı eşliğinde devam etti,akşam saat 20 civarı birden popoma bi baskı ve tuvalet ihtiyacı benzeri bişey hissettim onun akabinde adet sancısından daha şiddetli bir sancı kasıklarımdan başlayıp belime doğru yayılmaya başladı sancılar ilk başlarda yarım saatte bir ama 20-25 sn civarıydı bu arada benden tuvalette pembe bir su geldi (nişan değil)saat 22 civarı sancılar 10 dk da bire düştü ve doktorumu aradım, tamam bu açılma olduğunun bir göstergesi olabilir bu gece görüşeceğiz ozaman dedi,sancılar şiddetlenince tekrar görüşelim dedi, saat 24 te sancılarım birden şiddetlendi ve gitmemiz gerektiğini anladım 15 mart saat 01 de hastanedeydim ve doktorum benden önce gelmişti beni muayene etti ve açılmamın1 cm kadar olduğunu söyledi,bu arada sancılar çok şiddetli ve sıktı epiduralli normal doğum olacaktı ama dr daha erken bunun için bir miktar açılma olması gerek bekleyeceğiz dedi o kadar çok sancı çektim ki anlatamam allahtan eşim ve annem yanımdaydı saat 03 gibi doktorum tekrar muayene etti ve açılmamın 2 cm olduğunu söyledi ben ısrar edince epidural kataterini taktılar ve epidural anesteziyi verdiler saat 4 ten 5 :30 a kadar kasılmalarımı hissederek ve acı duymayarak geçirdim,fakat sonra etkisi geçti ve çok kötüydü dr geldi ve açılmamın hala olmadığını söyledi ve bana suni sancı verdirdi epiduralin etkisi geçmişti ve suni sancılar felaketti zorla epidurali yaptırttım ve yarım saat içinde tam açılma sağlandı zaten açılma olduğunu hissetmiştim baskılardan ama epidural falan bu aşamada biraz hikaye arkadaşlar yani ağrı olmadan anne olamıyor kimse neyse saat 07:00 de doğumhaneye çıktık orada da epidural anestezi verildi çünkü güzel ıkınacağıma dair doktoruma söz vermiştim :) doğumun 2. aşaması epiduralin yardımıyla harika geçti kasılmalarımı hissediyor ve acı duymuyor sadece ıkınıyordum hatta espriler yapıyor gülüyordum bi ara hemşirelere aşağıdan kamerayı getirmelerini istedim, çünkü kocam aşağıda o kadar sancıyla beni görüp 2. aşamanın daha zor olacağını düşünüp gelmek istemedi ben de istemedim ama 2. aşama gerçekten daha kolaydı saat 07:50 de bebeğim geldi ve hemen ağlamaya başladı önce poposunu gördüm minicik bişeydi neredeyse 2 cm kadar kapkara ve gür saçları var o kadar güzel ki anlatamam bu andan sonra zaten gece çektiğim tüm sıkıntılar yok oldu en sonunda bebeğime kavuştum sonra beni dikti dr yarım saat sonra güle oynaya aşağı indim annemler halamlar kayınvalidemler falan herkes gelmişti yatağıma yattım bebeğim geldi , herşey çok güzeldi, dün öğlen çıktık hastaneden kanamalarım çok azaldı 4 dikişim var ve neredeyse eriyecekler. herkese normal doğumu tavsiye ederim ve bebek bekleyen beklemeyen herkese bu duyguyu yaşatsın allah çok uzun oldu bebeğimle ilgilenmem gerek herkese selamlar: paylaşımlarınız için teşekkürler...