Sonumun Geldiğini Hissediyorum

canim once sakin ol bence dunyanin sonu degil babanla acik acik konus dunyanin tabiki sonu degil. inan soylemezsen yalanlar icinde dahada bunalima gireceksin. kafamin almadigini derslwrimde zorlaniyorum. biraz sende gayret etmeye calis kuzum daha cok gencsin allaha dua et namaz kil belkide duaya ihtiyacin vardir ilahi guc herseydrn ustundr

Yaşının verdiği ve içinde olduğun durum psikolojisi ile hayatına son vermeyi düşünmüşsün ama dediğin gibi inançların var. Bu can sana emanet unutma. Hem inancı da bir kenara koyarsak inan şu an sana dünyanın sonu gibi görünen şey aslında hayatında ufak bir parça. Belki ailen okulu uzattığını duyduğunda ilk başta çok tepki verecek ama hiçbir şey senden önemli değil. Kızacaklarsa da kızsınlar biraz haklı sebeplerle. Okulunu 7 yıl bile olsa bitirmeye odaklan ve şimdiden içine düştüğün pişmanlıkla telafilerini adım adım yap. İnşallah her şey gönlünce olsun.

abartma allah aşkına ya. en fazla artık sana destek olmayız kendi başının çaresine bak derler ne yapacaklar öldürecekler mi? ben de senelerce bitirmedim şu an esamesi okunmuyor o günlerin. çocuk doğuracağım onu bekliyorum. hayatının bu döneminin geçici bir dönem olduğunu unutma. hayat seni nerelere sürükleyecek. şimdi o fikirleri sakince yere bırak kuzu.

Bir kaç yıl sonra, nasıl da üstesinden geldiğim şeyler yüzünden saçma sapan şeyler düşündüm diyerek hatırlayacaksın bugunleri. Sanırım senin yaşındayken hemen hemen bunları dert etmeyen kimse yoktur. Bak ne güzel demişsin üvey annemle daha iyi anlaşıyorum diye. Ya buraya açacağın konu “üvey annemden şiddet görüyorum” olsaydı? İşte o zaman gerçekten bir sorun olurdu ortada çözmesi zor olan. Şimdi kendine gel ve de ki ben herşeyi başarabilecek ve yeni baştan başlayabilecek bir yaştayım.

Hicbir sey senden ve hayatindan daha onemli degil. Ailen bir iki sitem eder kizar ama daha fazlasi olmaz. Istemiyorsan yuksek lisans yaptigini soyle ayni okulda. Inan bunlar dert degil insanlar neler yasiyor

Geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez derler. Tarih önemli bir bölümdür ama maalesef insanlarımız özellikle akrabalar belli başlı bölüme takmışlardır. Bu bölümün sana ne getireceğini bilemezsin. Ama tarih bana göre değil ileride bununla ilgili iş yapmak istemiyorum diyorsan KPSS de herhangi bir lisans bölüm mezunu şartı olan istedigin bir pozisyonda iş yapabilirsin. Çok güzel geliri olan belki işini cok seveceğin bir kuruma gecmene adımdır bölümün. Azıcık sabret derslerini verdikten sonra üstünden yük kalkacak ve bugünlerin için keske canımı o kadar sıkmasaydim değmezmiş dersin.

Hakkında hayırlısı olsun. Üzülme benim nice arkadaşlarım iyi imkanları olduğu halde okulu uzatirdi ufak vicdan azabı bile duymazlardi. Bir arkadaşım 4 senedir birinci sınıfta ama merakı olan bir işte para kazanıyor çok da mutlu. Sen de yolunu buna göre çiz. Hayat yaşamaya değer.

Oy kuzum benim çok uüzüldüm haline kıyamam sana...sabahlara kadar niye takıyorsun kafana kurban olduğum..sen bu işi espriye vur rahat ol biraz..soranlara da esprisine sindire sindire okuyorum de :) 5 yılda bitmesinde 10 yılda bitsin..senin kıymetli canından değerli mi....hiccccc üzülme sık dışını çalış bitir...bu sürede ailelerle fazla bu konuyu konuşma...üzme kendini sakın...hayatta ne dertler var...

Hiç önemli değil. Benim 8 senedir aynı bölümde okuyan arkadaşım var. Bundan sonra derslere asıl biraz biter. Canını da sıkma bazen insanın basireti bağlanır yapabileceği seyleri yapamaz.

7 senede bıttı okulum. Aynı senın gıbı, akrabalar arkadaslarla gorusmek ıstemıyordum. Mıllet dalga gecmeye baslamıstı. Benımle baslayanlar para kazanmaya baslanıstı, ben hala okuyordum falan. Cıdden ezık, yetersız , aptal gobı hıssedıyordum kendımı. Aıleme yuk oluyordum elbette maddı olarak. Sonra bıttı okul. Aradan 5 yıl gecmıs. Inan kımse agzına alıp, vay be ne uzamıstı okulun bıle demıyır. Hatta bıtırdıgımde artık tebrk bıle edılmemıstım. Cok uzulmustum o zamankar ama hıc degmez. Okulun ıstrse 6 hatta 10 yılda bıtsın. O bıter ve sonra ustune yıllar gecer. Senın ııcın bu gunler “hatta yuzunde acı tebessumle” anacagın ama asla canını acıtmayak bır anı olarak kalacak. Sen hıc kımseyı takmadan önüne bak/ boyle dert ettıkce dha da karmaşık olur hersey. Mıllete ne derım demeyı dusunme , tek hedefın senı suan cok yoran bu okulu bıran once bıtırmek olsun. Bır yıl ya da ıkı hatta uc yıl sonra bılebıtse dert degıl:) senin canindan onemli mi

Hepimiz zaman zaman kotu seyler yasariz. Omuzlarimizda buyuk yuk var saniriz ve bunu nasil kaldiracagimizi bilemeyiz. Hangi dert sonsuza kadar surmus ki? Dusunsene bundan birkac yil once en buyuk derdin universite sinavini kazanmakti. Simdi de mezun olmak. Bu da bitecek. Su an bu senin icin cok buyuk bir sorun ama birkac yil sonra artik oyle gozukmeyecek. O yuzden bakis acini degistirmeli ve gerekirse bir psikolog ya da psikiyatriste gitmelisin.
Hayat herseye ragmen guzel. Sadece sen gormuyorsun. Unutma dogum bile sancisiz olmaz. Ama o sanci bittiginde annenin mutlulugunu hicbir kelime anlatamaz. Senin de bu yasadiklarin bitecek. Tum bunlar da oyle bir ani olacak sadece.

Doğru değil belki ama kaçış aryosanız yalan söyleyeceksiniz okul bitti yüksek lisansa başladım gibisinden ama korkunun ecele faydası da yok doğruyu söyleyin ne olacaksa olsun üni bitirme gibi bi zorunluluğunuz yok üniverste bitirmek önceden ayrıcalıklıydı şimdi herkes acıktan özelden parayla bi şekilde bitiriyor tarih iş imkanı olarak zor bi bölüm pişmansanız yaşınız çok geçmeden bir işe girip profesyonelleşmek daha mantıklı gibi

Herkese çok teşekkür ederim.İntiharla ilgili düşüncelerim azalmaya başladı.Yarından itibarwn finallere çalışmaya başlıyorum.Üstelik kaderi benim gibi olan arkadaşları da görmek beni mutlu etti ve yalnız olmadığımı öğrendim.Bu mesajımı okuyan üniversite birinci sınıftakilere de tavsiyem eğer yapamıyorsanız ilk seneden başka alanlara yönelmeniz ve ilk seneden dersleri sıkı tutmanız.Okul uzatmak hiç havalı bir şey değil başa gelince de geri dönüşü yokmuş.Bu nedenle cana kıymayı şöyle istiyor insan artık (yaşayan bilir) tekrarlayan sorulardan bunalıyor en önemlisi de aileye yük olma mevzusu var insanın vicdanını çok rahatsız ediyor.Ee o zaman yapmasaydın diyenleriniz de olacaktır elbette ben o yaşa dönüp hatalarımı düzeltmek için her şeyimi verirdim.Ailem öğrendi uzattığımı ama kaç yıl olduğunu söyleyemedim.Kızdılar tabi ilk öğrendiklerinde soru yağmuruna tuttular.

Universite hayatim olmadi seni bu konuda yonelendiremem kendi sahsima ait cahilligime ver. Cahilligime diyorum cunku bile isteye keyfe keder okumayi secmedim ve bu bana gore cahilliktir. Elinde imkanin varken oku derim. Bir sene daha uzasin birsey olmaz. Daha dur bakalim boule borsey icin hayata son verirsen annecigine obir dunyada hic kavusamassin. Bak daha seni ne kotu gunler bekliyor bir bilsen dunya ne kadar kotu daha ne yasadinki. Su okul icin etmeyi dusundugun intihari en kotu gubumde bile dusunemedim. Kotu bir evlilik yaptim ailemle aram bozuldu binlerce laf yedim dusman cok edindim akrabalarimn laflarini yuttum ama yine ölmedim. Ve aradan gecen zaman beni guclendirdi. Suan kendi devrimi yasiyorum ve inan ailemle cok mutluyum.kalk kendine gel ve silkelen

Hayat plan kurarken basa gelenlerdir.
Her mezun olan ise giremiyor girse bile cikarilabiliyor.
Saglik omrun suresi garanti degil.
Kimi evlenip cocuk buyutup calisamiyor.
Hayati kolaylastirmak lazim zorlastirmamak lazim fakat cevrede insani kotu etkiliyor.
Allah yardimciniz olsun yasayan bilir.

Ne olacak okul uzadıysa ben de 7 yılda bitirdim oh iyiki tadını çıkarmışım şimdi nerde gezeyim tozayım öyle. Daha 23 yalındasın ben geçen yıl 33 yaşında yine üniye başladım..
Okulunu uzattın madem zevk al biraz seminerlere git kulüplere gir çevre yap okul biter nasılsa. Şimdi bu dönem normalde 1-2 ders fazla al mümkünse yazın da al seneye biter bitmezse de uzattığın sene kpss ALES filan çalış
Üzme kendimi üzdükçe daha beter kaygı oluyor

Şu an sizin için bunun hayat memat meselesi olduğunu anlıyorum. Ama inanın ki değil. İleride bakıp gülümseyeceksiniz bu günlerinize. Öncelikle bu psikolojinizi düzeltmeniz lazım, bence yardım alın. Psikoloğa gidemiyorsanız da rehber öğretmeninizle konuşun. Her okulda vardır. Derdinizi anlatın, tek başınıza okula motive olamıyorsanız ondan destek isteyin. Kararlı olun okul konusunda. Bence ailenize pişmanlığınızı anlatır ve iyi bir ortalama ile giderseniz son dönemlerde, kararlılığınızı görürler. Sorunu çözmenize yardımcı olur. Benim başlarda 2 civarı geziyordu ortalamam, son dönem 3,5 idi. Hepimizin okula başladığında aklı havada oluyor, yalnız değilsiniz, rahatlamaya çalışın.

Öğrencilik en tatlı zaman, ben uzatıp bitirdikten sonra iyiki uzatmışım diyenleri, uzatmayıp hemen bitirenlerin de keşke uzatsaymışım dediklerine şahsen şahit oldum. Siz belki henüz göremiyorsunuz ama bu sizin için bi nimet olabilir. Alanınızı tanımak hocalarla kaynaşmak yeni.ortamlar görmek hatta doğru insanla tanışmak için bi fırsat olabilir.

Hayatta sağlık sorunlarından daha ciddi bişey yoktur ama bunu siz başınıza gelmedikçe anlayamazsınız ( dilerim asla başınıza gelmez, Rabbim sağlıklı bir ömür nasip etsin) bence öğrenciliği tadını çıkarın böylelikle hem keyif alacaksınız hem de derslerimize daha başarılı olacaksınız inanın. Ve yaşamdan daha kıymetli bişey yoktur asla bunu sonlandırmayı düşünmeyin. Hayat güzel, koşun sporla ilgilenin yaşadığınızı hissettirecek şeyler yapın inanın iyi gelecek.

Aslında lisede zaman zaman girişimlerim oldu intihar için onlar ergenlikle çok komik sebepler içindi şimdi ben bile gülüyorum.Tedavi oldum ama şimdiki gerçekten de çok ciddi sorun.

Ciddi sorun sene uzatmak mi?
Allah askina inan o kadar basit bisey ki bu.
Insanlar yasam mucadelesi ceriyor sen derslerden kaldin diye canina kiyma dusuncesi guduyorsun.
Uzasin ya uzasin nolcak?
Iki cocugum var, Allah korusun boyle bi sebeple kendilerine bisey yaparlarsa mahvolurum.
Yanimda olsun sag olsun, isterim tabi okulunu bitirsin ama sene uzatirsa da gik demem.
Yeter ki canlari sag olsun.
Ailene bunu yasatmamalisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…