• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonumun Geldiğini Hissediyorum

ee sen ogrencisin oyle sorarlar bana da sorarlardi ben.kimseye dersini falan sormuyorum simdi :) bana simdi de 2. Yi ne zaman doguracaksin yok.cocugun neden az konusuyr falan filan...
Rikayi da çözersin tatlim. Bir arkadasin da dedigi gibi o.diplomayi al zamaninda nr sacma dusunmusum ayyy iyiki birakmamisim diceksin.. Hemen derslerine odaklaniyorsun ve buraya mezun olduuuum yaziyorsun bizler de sevniyoruz... İnşaallah o okul bitecek. Emegini bosa harcama bak dinle beni ben zamaninda cok çalışmadım cok pisman oldum.. Her seyin vakti zamaninda olani makul yasin genc bitir ve isini eline al.
Çok teşekkür ederim abla maksimum 25 yaşımda okul bitecek tabi insanların baskıları bitmez.Tıp okusam o kadar baskı olmazdı ama normal bir bölüm olunca oluyor.

Canım hiç bir şey senden önemli değil, ailem ve herkes okulu sorup duruyor demişsin de inan okul bitince herkes kpss soracak, özel sektörde işe girsen aaa atanamadın mı diyecek.
Sonra atansan bile evlilik ne zaman yok mu biri soruları gelecek.
Evlensen çocuk ne zaman diyecekler doğuracaksın aa kardeş yap annesi tek başına büyümesin diyecekler.

İşin özü ne biliyor musun? Hepsine gözünü kapatıp kulağını tıkayıp istediğin gibi yoluna devam etmek. 30 yaşındayım matematik öğretmeniyim ve benim bölümümü 7 senede bitirenler vardı. O kadar zordu yani ders çalışan bile okulu uzatabiliyordu. Buna rağmen her bayram seyran bana vize final sorarlardı bezdiriyorlardı. Hele bir bayram hiç birine gitmediğimi bilirim sırf çenelerini dinlememek için. Üstelik benim iyiydi okulda başarım ona rağmen soru sormaları beni daraltırdı. Senin nasıl üstüne geldiklerini tahmin edebiliyorum o yüzden.

Kendine kısa vadeli amaçlar koy , mesela deki bu dönem aldığım tüm dersleri vericem . En kötü alttan 1 dersim kalabilir. Öbür sene de 3.sınıfın kalan dersleriyle 4 ten ders alırsın. Sen tüm derslerini düşünürsen tabiki duvarlar üstüne üstüne gelir. Böl parçala öyle düşün yani kısa vadeli amaçlarla ilerle.
23 yaşında gencecik bir kızın ölüm gibi bir seçeneği asla aklına getirmemesi lazım. Annen icin de cok üzüldüm, eminim seni görüyorsa tek isteği o diplomayı almandır.

Etrafında kimse olmayabilir ama yalnız hissetme kendini, cok bunaldığında gel buraya yaz. Sana destek olacak bir sürü hemcinsin var burda:KK50:

Abim benden 6 yaş büyük ...ikimiz de 19 yaşında üniversiteyi kazandık....ikimiz de aynı yıl mezun olduk:KK48: Tek fark benim okul 4 yıl ...onun ki 10 yıl sürmüş oldu.Su an benim maasimin 4 katı bir maaşı var.Bu gün senin canını sıkan yaşantılar yarın artilarin,deneyimlerin olabilir.Yuzun sadece derslere dönük olmasın.Mezun olunca ne yapacağına da karar ver ara zamanda.Mezun olup 3 sene ışsiz evde oturacagina bu zamanı öğrenci olarak geçir ama kendini geliştirmiş ol

Zor ama imkansiz degil ben unuttum yoksa yardimci olurdum sana
Rika daha çok son dönem metinlerinde kullanılan bir yazı.
Diplomatik yazışmalarda divani daha çok kullanılır ve rika ya göre çok daha zordur. Divaniyi hallettiyseniz rikayı rahatlıkla halledersiniz.
Çözümlü metinler var, onlardan faydalanabilirsiniz. Hatta intetnette öğretici videolar bile var.
Bir sayfa kadar yazı karakterine alışın çok rahat okursunuz.

Çok önemli dediğin dert emin ol baban için senin canının sagligindan önemli değildir.
Okulu sormaları bu konuda biraz baskı yapmaları senin için aslında.
Al babanı karsina konuş canım.Babacim bu sene olmayacak ama önümüzdeki sene gerçekten çok daha fazla çalışıp mezun olacağım .
Boş günlerinde part time çalışabileceğin bir işe gir.
Hayatının en güzel yaşında bu kadar karamsar olmana gerek yok.
Okulu hiç bitiremesen bile gerek yok.

Derdimi dökecek bir arkadaşım olmadığı için buraya yazıyorum yoksa kafayı yiyeceğim.23 yaşındayım,tarih okuyorum daha doğrusu okumaya çalışıyorum.Şimdi köpek gibi pişmanım ama zamanı geri getiremiyorum.Okulumu uzattım evet.5.ci yılım ve hala 4.cü sınıftan ders alamadım,3'ten 3 tane ders aldım.Hata hep bendeydi baştan aileme söylemedim,söyleyemedim.Babamla biraz anlaşamıyoruz üvey annemle daha iyiyiz.Araya rahmetli annemin kardeşleri de girdi o okul bitecek diye bir baskı var.Babama nasıl söylerim bu okul 5.ci yılda da bitmeyecek diye.Çoğu zaman dünyanın sonunun geldiğini düşünüyorum benim için.İnancı bu konuya karıştırmak doğru mu bilmiyorum ama inancımdan dolayı bir türlü yaşamıma son veremiyorum.Şimdi diyeceksiniz yaşın 23 ama çocuk gibi düşünüyorsun diye evet haklısınız aslında ama okulu uzatmak dünyanın sonu akrabalarımı bile arayamıyorum çünkü sordukları tek şey okul rahmetli annem okumuş etmiş sürekli annen okudu falan diyorlar.Allah aşkına bana bir akıl verin şu an o kadar pişmanım ki bu hatamı temizleyecek hiçbir şey yok aileme de yük olmadan veda etmek istiyorum her şeye.Çalışmayı da denedim ama saatler uyışmuyor ben de okula gitmeyi tercih ediyorum.Lütfen yargılamayın çok rica ediyorum.Bu konuyu düşünmekten gözüme uyku gelmiyor sabah 06,07'de yatıyorum.Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.Uzun olduysa özür dilerim özetlemeye çalıştım.
kendini topla git güzelce bir abdest al hatanın neresinden dönsen kardır hem derslerine sarıl hem de ailene uygun bir dille anlat uzatacağını o sıradada hem çalışır hem okursun

Seni o kadar iyi anlıyorum ki, çok benziyoruz. :KK50:

Maddi olarak çalışmak zorunda değilsen derslerine odaklan, düzenli git derslere. 2 sene ya da 3 sene onu kafana takma artık , beyninde o okulun biteceğini kesinleştir.

Bölümünü seviyorsan akademide kalırım diyorsan bu durumu firsat bil, hocalarinla sohbetler et bölümün üzerine, seni tanımalarını sağla , ki yüksek lisans yapmak istediğinde referans olsunlar sana.

Benim de kafam darmaduman bu konularda ama inan geçecek bu günler. Ben kendime öyle diyorum . Sen de inan. Vallahi gececek :KK19:

Yapma Allah aşkına. Geçiş yaptım bende 3. yılda, okulum 5 yıla çıktı. Bebek doğdu son yılı tamamlayamadım. E şimdide gidemiyorum çocuğa bakmam gerekiyor. Sıfırdan açıktan başka bi üniversiteye başladım diğerini dondurup. Ahlanıp vahlanıp ölecek miyim? Hepsi bir tercih. Hayatının bir döneminde okuldan daha önemli bir şeyler olmuş demek ki. Pişman olma, önüne bak. Haftasonları çalışabileceğin işler var, onlara bak. Kendini daha rahat hissedersin.

Benim okuduğum okul 4 yıllık da olağan bitirme süresi 6 idi 8 de bitiren de vardı

Geçmişi düşünme gelecek için çalış

Çünkü seneye vermen gereken çok ders olacak bu sene kendini geliştir huzurlu olmayı öğren gerekirse destek al üniversite hastanesine git
iyi işte herkes sindire sindire okumuş bölümü hem de üniversite hayatının tadını uzunnn uzunnn çıkarmış:halay:

Canım hiç bir şey senden önemli değil, ailem ve herkes okulu sorup duruyor demişsin de inan okul bitince herkes kpss soracak, özel sektörde işe girsen aaa atanamadın mı diyecek.
Sonra atansan bile evlilik ne zaman yok mu biri soruları gelecek.
Evlensen çocuk ne zaman diyecekler doğuracaksın aa kardeş yap annesi tek başına büyümesin diyecekler.

İşin özü ne biliyor musun? Hepsine gözünü kapatıp kulağını tıkayıp istediğin gibi yoluna devam etmek. 30 yaşındayım matematik öğretmeniyim ve benim bölümümü 7 senede bitirenler vardı. O kadar zordu yani ders çalışan bile okulu uzatabiliyordu. Buna rağmen her bayram seyran bana vize final sorarlardı bezdiriyorlardı. Hele bir bayram hiç birine gitmediğimi bilirim sırf çenelerini dinlememek için. Üstelik benim iyiydi okulda başarım ona rağmen soru sormaları beni daraltırdı. Senin nasıl üstüne geldiklerini tahmin edebiliyorum o yüzden.

Kendine kısa vadeli amaçlar koy , mesela deki bu dönem aldığım tüm dersleri vericem . En kötü alttan 1 dersim kalabilir. Öbür sene de 3.sınıfın kalan dersleriyle 4 ten ders alırsın. Sen tüm derslerini düşünürsen tabiki duvarlar üstüne üstüne gelir. Böl parçala öyle düşün yani kısa vadeli amaçlarla ilerle.
23 yaşında gencecik bir kızın ölüm gibi bir seçeneği asla aklına getirmemesi lazım. Annen icin de cok üzüldüm, eminim seni görüyorsa tek isteği o diplomayı almandır.

Etrafında kimse olmayabilir ama yalnız hissetme kendini, cok bunaldığında gel buraya yaz. Sana destek olacak bir sürü hemcinsin var burda:KK50:
Çok teşekkür ederim abla ben 2014 girişliyim lisede sınıfta kalmıştım 2014 yılında girenler 7 yılda bitiremezlerse okuldan atılacakmış 1.ci sınıftan iki tane dersim var,ikinci sınıfında bütün derslerini almadım kredim de düşük kredim yükselirse 6 ders almak yerine 7-8 ders alabilirim.O kadar düşünüyorum ki...

Abim benden 6 yaş büyük ...ikimiz de 19 yaşında üniversiteyi kazandık....ikimiz de aynı yıl mezun olduk:KK48: Tek fark benim okul 4 yıl ...onun ki 10 yıl sürmüş oldu.Su an benim maasimin 4 katı bir maaşı var.Bu gün senin canını sıkan yaşantılar yarın artilarin,deneyimlerin olabilir.Yuzun sadece derslere dönük olmasın.Mezun olunca ne yapacağına da karar ver ara zamanda.Mezun olup 3 sene ışsiz evde oturacagina bu zamanı öğrenci olarak geçir ama kendini geliştirmiş ol
Bizde maksimum 7 yılmış.2014 girişliler için öyle bir haber vardı ama bilemiyorum.Çok teşekkür ederim

Seni o kadar iyi anlıyorum ki, çok benziyoruz. :KK50:

Maddi olarak çalışmak zorunda değilsen derslerine odaklan, düzenli git derslere. 2 sene ya da 3 sene onu kafana takma artık , beyninde o okulun biteceğini kesinleştir.

Bölümünü seviyorsan akademide kalırım diyorsan bu durumu firsat bil, hocalarinla sohbetler et bölümün üzerine, seni tanımalarını sağla , ki yüksek lisans yapmak istediğinde referans olsunlar sana.

Benim de kafam darmaduman bu konularda ama inan geçecek bu günler. Ben kendime öyle diyorum . Sen de inan. Vallahi gececek :KK19:
Hayalimdeki tek bölümdü diyebilirim kimse inanmıyordu benim üniversite kazanacağıma.

Çok önemli dediğin dert emin ol baban için senin canının sagligindan önemli değildir.
Okulu sormaları bu konuda biraz baskı yapmaları senin için aslında.
Al babanı karsina konuş canım.Babacim bu sene olmayacak ama önümüzdeki sene gerçekten çok daha fazla çalışıp mezun olacağım .
Boş günlerinde part time çalışabileceğin bir işe gir.
Hayatının en güzel yaşında bu kadar karamsar olmana gerek yok.
Okulu hiç bitiremesen bile gerek yok.
Son yılda diyince o da kızdı tabi haklı ilk yılda deseydim belki bir şeyler olabilirdi ama şimdi o kadar yıl o okul bitecek diyor.

Aslında lisede zaman zaman girişimlerim oldu intihar için onlar ergenlikle çok komik sebepler içindi şimdi ben bile gülüyorum.Tedavi oldum ama şimdiki gerçekten de çok ciddi sorun.

Muhtemelen daha onceki sorunlariniz da o an icin 'cok onemli' geliyordu size. Bu size beyninizin oynadigi bir oyun. Durumu atlattiginizda buna da guleceksiniz.

Kaç senede bitti ki artık yaşıtların evlendi iş sahibi oldu diyorlar ona canım çok sıkılıyor.

Zaman ve bir seylere gec kalma insanlarin uydurdugu seyler. Neye gore, kime gore gec kaldiniz? Yasitlariniz neden referans olsun size? Zaman herkes icin farkli isliyor. Siz yalnizca kendi zamaniniza odaklanin lutfen. Diger insanlarin dediklerini filtrelemeniz sizin icin daha iyi olur. Yardim almayi dusunur musunuz? Dunyada sizden degerli hicbir sey yok.

Bazı sebeplerden benim de okulum uzadı. 8. Senem mezun oluyorum. Hala okul bitmedi mi diye soran akrabalarıma da ya suratına boş boş bakıyorum ya da o günkü moduma göre ekmeğimi sen mi veriyorsun diye lafı yapıştırıyorum. :halay:
Hayatta hiçbir şey beden ve ruh sağlığından önemli değil. Çalışıp elinden geleni yapıyorsan kimseyi takma.

hic birseu imkansiz degil boyle oturup ah vah edeceginize sabah kadar uyumayip uzuleceginize.alin bi kahve oturun masanin basina cozum cok kolay sabahlara kadar gerekirse calisin.intihar edicem okulu bitiremiyorum diyosunuz okul sizin icin intihar edecek kadar onemliyse....peki siz cozum icin ne yapiyorsunuz hic birsey sadece kendinize aciyip uzuluyorsunuz.sizin icin bu kadar onemliyse oturun calisin allah baska dert vermesin daha gencsin boyle sacma seyler icin olumu dusunursen,ilerde zor sorunlarda napacaksin

Olaylara dışarıdan bakamıyoruz böyle stresli durumlarda. Şöyle düşün, bundan 5 sene sonra nerede olacaksın acaba? Ne hayallerin olacak, kimler olacak yanında kimleri seveceksin nereleri gezeceksin...
Her şeyin bir sonu var, ölüm olmasın.

Bu konuyu bugün okumam hiç iyi olmadı,neyse...
Kendime neyi tavsiye ediyorsam şu an,sana da aynısını söyleyeceğim : bir uzmana görün.Her şeyin bir çaresi var,insanlar ne acılar atlatıyor,sürekli bunu kendine hatırlat,o 1 seneyi daha iyi değerlendir,sadece ders odaklı olma mesela o 1 senenin sonunda ''ben bunu da yaptım'' diyeceğin bir şey kat kendine,böylece dersten kalsan bile en azından olumlu tarafından bakacak bir şeyin olur.Ama en önemlisi yardım almak,çünkü bu düşünceler bir kere geldi mi bir daha kafandan çıkmıyor.İhmal etme.
Bu arada senin neyin var kuzum? Dead Cell Dead Cell

Back