Canım hiç bir şey senden önemli değil, ailem ve herkes okulu sorup duruyor demişsin de inan okul bitince herkes kpss soracak, özel sektörde işe girsen aaa atanamadın mı diyecek.
Sonra atansan bile evlilik ne zaman yok mu biri soruları gelecek.
Evlensen çocuk ne zaman diyecekler doğuracaksın aa kardeş yap annesi tek başına büyümesin diyecekler.
İşin özü ne biliyor musun? Hepsine gözünü kapatıp kulağını tıkayıp istediğin gibi yoluna devam etmek. 30 yaşındayım matematik öğretmeniyim ve benim bölümümü 7 senede bitirenler vardı. O kadar zordu yani ders çalışan bile okulu uzatabiliyordu. Buna rağmen her bayram seyran bana vize final sorarlardı bezdiriyorlardı. Hele bir bayram hiç birine gitmediğimi bilirim sırf çenelerini dinlememek için. Üstelik benim iyiydi okulda başarım ona rağmen soru sormaları beni daraltırdı. Senin nasıl üstüne geldiklerini tahmin edebiliyorum o yüzden.
Kendine kısa vadeli amaçlar koy , mesela deki bu dönem aldığım tüm dersleri vericem . En kötü alttan 1 dersim kalabilir. Öbür sene de 3.sınıfın kalan dersleriyle 4 ten ders alırsın. Sen tüm derslerini düşünürsen tabiki duvarlar üstüne üstüne gelir. Böl parçala öyle düşün yani kısa vadeli amaçlarla ilerle.
23 yaşında gencecik bir kızın ölüm gibi bir seçeneği asla aklına getirmemesi lazım. Annen icin de cok üzüldüm, eminim seni görüyorsa tek isteği o diplomayı almandır.
Etrafında kimse olmayabilir ama yalnız hissetme kendini, cok bunaldığında gel buraya yaz. Sana destek olacak bir sürü hemcinsin var burda