Sonumun Geldiğini Hissediyorum

hangi bölüm vallahi merak ettim hazırlık ta dahil mi 8 yıla

Hiçbirsey candan kıymetli değil boşver el alemi konuşur konuşur susarlar iki azarla bir iki kişiyi sanki milletin çocukları yüksek okul okuyor herkes okul hayatında cok başarılıydı sen kendine odaklan derslere odaklan güzelim boşfer milleti

Üniversite hastanesine gitmeyi düşünüyorum.

1.sınıfın derslerini vermeye bak 2.sınıfın da alamadığın derslerini seneye al. Bu şekilde 1. ve 2.sınıfı temizlersen sonra 3. 4.sınıfın derslerine odaklanırsın. İnan ki okul biter. Genelde 7 seneden sonrası için o atılma olayı şehir efsanesi gibi hep anlatılır üniversitelerde senin daha var zamanın olumlu düşün. İnan ki azimli davranırsan çok rahat bitirirsin.

Bak guzel kardesim. Türkiye'de yasamiyorum ama bende okulu uzatmali bitirmis birisiyim. Ben toplam 8 yilda bitirdim hatta dusun yani. Sen daha 23 yasindaymissin ben uniyi bitirdigimde 31 yasindaydim:)) Bana da her seferinde ayni sorular soruluyordu. Yani bu insanlar her yerde aynilar. Ha ben parami kendim oduyordum o acidan bir yuk hissetmiyordum fakat seni cok iyi anlayabiliyorum. Ben o arada kardesimi kaybettim, 1 yil ara verdim ve dusun insanlar neler diyebiliyorlar hala. Kac yasina geldin hala bitmedi, ne zaman okul bitecekte evleneceksin falan sonu gelmiyordu. Birgun patladım ve herkese gereken cevabi verdim. Kimse ondan sonra sormadi. Zaten coguyla su radde de iletisimim dahi yok. Ben bana iyi gelmeyen ne kadar insan varda hayatimdan cikardim. Cunku o soruların hiç sonu gelmiyor gelmeyecek. Okulun bitse is buldun mu, is bulsan evlenmiyor musun o olsa cocuk niye yok olmadi e hani ikinci cocuk.

Insan boyle bir durumda birisi ona destekci olsun istiyor yine de. Ama ben bunu basaracaksan sen basaracaksin bu iste tek basinasin diye telkin ettim kendimi. Diplomami aldığımda cok garip ama 8 yil buna ugrastim ha dedim:)) Gercekten hic bitmeyecekmis gibi geliyor ama bitiyor. O yuzden inan basarabilirsin sadece kendine guven!

En zoruma giden de o koşulları bilmeyen insanların can sıkıcı lafları.Tamam herkes okumak zorunda değil ama bari bana can sıkıcı laflar söylemesin.

Başın sağolsun abla ben de 25 yaşında olacağım o yaşta okuyup işe giremeyen var evlenemeyen de var sanki düzen herkes için aynı işliyormuş gibi konuşuyorlar.

Başın sağolsun abla ben de 25 yaşında olacağım o yaşta okuyup işe giremeyen var evlenemeyen de var sanki düzen herkes için aynı işliyormuş gibi konuşuyorlar.

Sagolasin canim. 25 yasinda ol ne olacak. Ne guzel bir yas. Tam hayata atilma yasi. O insanlar kendilerini belirli bir kaliba sokmuslar. Laf anlatilmaz. Allah o akrabalari cümlemizden uzak tutsunlar sanki kendileri bir baltaya sap olabilmisler. Sen onlara kulaklarini tika ve kendine bir yol haritasi ciz. Derslerinin takibini yap, hocalarinla irtibat kur. Planli programli calis. Bir ajanda al kendine vardir belkide bilmiyorum Tr de kullanimi yaygin mi degil mi bilmiyorum. Bir liste cikar hangi dersler hangi sömestrda alinacak. Taaa 4 5 ay sonra olsa bile en azindan senin icinde iyi olur. Youtube da cok guzel ders sinav calisma metotlari var. Ingilizcen var galiba bir onlara bakmani tavsiye ederim. Soyle kafani bir temizle. Eline ajandani al ve planini yapmaya basla. Ama unutma plana sadik kalmalisin kalmama gibi bir luksun yok. Dusunmekle olmaz bu is artık isi icraate geçirmen lazim:)))

Hocalarla konuşmayı düşünüyorum nasıl yapabilirim diye ama beni terslemelerinden korkuyorum bunca sene nerdeydin diyebilirler belki de demezler.Danışmanlara falan danışmak istiyorum.

Bugün ben de biraz geleceği düşündüm de,pek ümitli değilim bazı konularda.Konudaki intihar düşüncelerini falan okuyunca biraz tuhaf oldum.3 senedir ara ara bende de oluyor bu psikoloji çünkü.
Spesifik olarak takıldığın bir konu var mı bilemem ama hepimizin kaygısı vardır hemen hemen diye düşünüyorum. Gidişat nereye belli değil..
Bir şeylere tutunmamız lazım, kendini sakın bırakma. Ben hayal kurmaya çalışıyorum, tabii olumlu ve güzel olanlarından :)

Çok teşekkür ederim,derdimi sormanız bile yetti açıkçası,mesajınızı okuyunca gülümsedim Umarım hep güzel şeyler olur.

Benim de bi kızım var ve düşünüyorum okulu bitiremedi diye hayatına son vermeyi düşündüğünü öğrensem "okul da neymiş isterse 20 sene sürsün sen kendine neden bunu dert ettin canım yavrum" derim. Bi yanda kıytırık bi okul ki 1-2 sene uzasa ne olur bi yanda canından daha kıymetli evladı. Sence baban böyle düşündüğünü bilse kahrolmaz mı?
Baba ben derslerimin bir kısmını alamadım, yaz okuluyla, bütünlemelerle geçmeye daha çabuk bitirmeye çalışacağım bu esnada iş bulursam part time da çalışıp size yük olmamak için uğraşıcam. Bunu şimdiye kadar söyleyemedim seni hayal kırıklığına uğratırım diye korktum ama umarım beni affedersin gibi bir konuşma yap bence.

Hocalarla konuşmayı düşünüyorum nasıl yapabilirim diye ama beni terslemelerinden korkuyorum bunca sene nerdeydin diyebilirler belki de demezler.Danışmanlara falan danışmak istiyorum.

Benimde bir dersim vardi 2.seneden kalma taa 4 sene sonra almistim Herseyi goze alarak gittim n'apalim mecbursun dedim. Hocalarin ile konusurken onlara bu sefer kararli olduğunu goster. Sonrasinda da iletisimi kesme. Ilk sefer terslerlerse bile olsun bende terslenmistim yine gittim:) Bu gece iyi bir uyku uyu, sabah ilk isin hocalarinla iletisime gecmek olsun. Ne gun ne saat musaitlerse hemen randevunu yap. Ne biliyor musun, onu bile yapsan inan bana kendini bir nebze iyi hissedeceksin, en azindan birseyleri yoluna koymaya baslama hissi:)

bu yaslarda insan en sacma seyleri dert edebiliyor.bende 27 yasindayim bundan bi kac yil once abim hic bir sucu yokken 9 ay hapiste kaldi.o dokuz ay boyunca sabaha kadar uyumadim bi kez bile icten gulmedim.o gunden beri acilara dayanikliyim.ne yasasam bak o aciyi unuttun buda gecer diyorum sizde oyle yapin.bu hayatta bi tek olume care yok gerisi bos zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…