- 10 Nisan 2014
- 42.148
- 113.351
- 798
- Konu Sahibi Norm Ender Hastasi Melis
-
hangi bölüm vallahi merak ettim hazırlık ta dahil mi 8 yılaBazı sebeplerden benim de okulum uzadı. 8. Senem mezun oluyorum. Hala okul bitmedi mi diye soran akrabalarıma da ya suratına boş boş bakıyorum ya da o günkü moduma göre ekmeğimi sen mi veriyorsun diye lafı yapıştırıyorum.
Hayatta hiçbir şey beden ve ruh sağlığından önemli değil. Çalışıp elinden geleni yapıyorsan kimseyi takma.
Hazırlık dahil değil. Matematik bölümü. Ama uzaması bölümden alakasızdı.hangi bölüm vallahi merak ettim hazırlık ta dahil mi 8 yıla
Üniversite hastanesine gitmeyi düşünüyorum.Muhtemelen daha onceki sorunlariniz da o an icin 'cok onemli' geliyordu size. Bu size beyninizin oynadigi bir oyun. Durumu atlattiginizda buna da guleceksiniz.
Zaman ve bir seylere gec kalma insanlarin uydurdugu seyler. Neye gore, kime gore gec kaldiniz? Yasitlariniz neden referans olsun size? Zaman herkes icin farkli isliyor. Siz yalnizca kendi zamaniniza odaklanin lutfen. Diger insanlarin dediklerini filtrelemeniz sizin icin daha iyi olur. Yardim almayi dusunur musunuz? Dunyada sizden degerli hicbir sey yok.
Çok teşekkür ederim abla ben 2014 girişliyim lisede sınıfta kalmıştım 2014 yılında girenler 7 yılda bitiremezlerse okuldan atılacakmış 1.ci sınıftan iki tane dersim var,ikinci sınıfında bütün derslerini almadım kredim de düşük kredim yükselirse 6 ders almak yerine 7-8 ders alabilirim.O kadar düşünüyorum ki...
Bizim bölümde zaten 4 senede bitirenlere uzaylı gibi bakardık. Bende matematik mezunuyum daHazırlık dahil değil. Matematik bölümü. Ama uzaması bölümden alakasızdı.
En zoruma giden de o koşulları bilmeyen insanların can sıkıcı lafları.Tamam herkes okumak zorunda değil ama bari bana can sıkıcı laflar söylemesin.Hiçbirsey candan kıymetli değil boşver el alemi konuşur konuşur susarlar iki azarla bir iki kişiyi sanki milletin çocukları yüksek okul okuyor herkes okul hayatında cok başarılıydı sen kendine odaklan derslere odaklan güzelim boşfer milleti
Başın sağolsun abla ben de 25 yaşında olacağım o yaşta okuyup işe giremeyen var evlenemeyen de var sanki düzen herkes için aynı işliyormuş gibi konuşuyorlar.Bak guzel kardesim. Türkiye'de yasamiyorum ama bende okulu uzatmali bitirmis birisiyim. Ben toplam 8 yilda bitirdim hatta dusun yani. Sen daha 23 yasindaymissin ben uniyi bitirdigimde 31 yasindaydim:)) Bana da her seferinde ayni sorular soruluyordu. Yani bu insanlar her yerde aynilar. Ha ben parami kendim oduyordum o acidan bir yuk hissetmiyordum fakat seni cok iyi anlayabiliyorum. Ben o arada kardesimi kaybettim, 1 yil ara verdim ve dusun insanlar neler diyebiliyorlar hala. Kac yasina geldin hala bitmedi, ne zaman okul bitecekte evleneceksin falan sonu gelmiyordu. Birgun patladım ve herkese gereken cevabi verdim. Kimse ondan sonra sormadi. Zaten coguyla su radde de iletisimim dahi yok. Ben bana iyi gelmeyen ne kadar insan varda hayatimdan cikardim. Cunku o soruların hiç sonu gelmiyor gelmeyecek. Okulun bitse is buldun mu, is bulsan evlenmiyor musun o olsa cocuk niye yok olmadi e hani ikinci cocuk.
Insan boyle bir durumda birisi ona destekci olsun istiyor yine de. Ama ben bunu basaracaksan sen basaracaksin bu iste tek basinasin diye telkin ettim kendimi. Diplomami aldığımda cok garip ama 8 yil buna ugrastim ha dedim:)) Gercekten hic bitmeyecekmis gibi geliyor ama bitiyor. O yuzden inan basarabilirsin sadece kendine guven!
Başın sağolsun abla ben de 25 yaşında olacağım o yaşta okuyup işe giremeyen var evlenemeyen de var sanki düzen herkes için aynı işliyormuş gibi konuşuyorlar.
Bu arada senin neyin var kuzum?Dead Cell
Hocalarla konuşmayı düşünüyorum nasıl yapabilirim diye ama beni terslemelerinden korkuyorum bunca sene nerdeydin diyebilirler belki de demezler.Danışmanlara falan danışmak istiyorum.Sagolasin canim. 25 yasinda ol ne olacak. Ne guzel bir yas. Tam hayata atilma yasi. O insanlar kendilerini belirli bir kaliba sokmuslar. Laf anlatilmaz. Allah o akrabalari cümlemizden uzak tutsunlar sanki kendileri bir baltaya sap olabilmisler. Sen onlara kulaklarini tika ve kendine bir yol haritasi ciz. Derslerinin takibini yap, hocalarinla irtibat kur. Planli programli calis. Bir ajanda al kendine vardir belkide bilmiyorum Tr de kullanimi yaygin mi degil mi bilmiyorum. Bir liste cikar hangi dersler hangi sömestrda alinacak. Taaa 4 5 ay sonra olsa bile en azindan senin icinde iyi olur. Youtube da cok guzel ders sinav calisma metotlari var. Ingilizcen var galiba bir onlara bakmani tavsiye ederim. Soyle kafani bir temizle. Eline ajandani al ve planini yapmaya basla. Ama unutma plana sadik kalmalisin kalmama gibi bir luksun yok. Dusunmekle olmaz bu is artık isi icraate geçirmen lazim:)))
Spesifik olarak takıldığın bir konu var mı bilemem ama hepimizin kaygısı vardır hemen hemen diye düşünüyorum. Gidişat nereye belli değil..Bugün ben de biraz geleceği düşündüm de,pek ümitli değilim bazı konularda.Konudaki intihar düşüncelerini falan okuyunca biraz tuhaf oldum.3 senedir ara ara bende de oluyor bu psikoloji çünkü.
Spesifik olarak takıldığın bir konu var mı bilemem ama hepimizin kaygısı vardır hemen hemen diye düşünüyorum. Gidişat nereye belli değil..
Bir şeylere tutunmamız lazım, kendini sakın bırakma. Ben hayal kurmaya çalışıyorum, tabii olumlu ve güzel olanlarından :)
Derdimi dökecek bir arkadaşım olmadığı için buraya yazıyorum yoksa kafayı yiyeceğim.23 yaşındayım,tarih okuyorum daha doğrusu okumaya çalışıyorum.Şimdi köpek gibi pişmanım ama zamanı geri getiremiyorum.Okulumu uzattım evet.5.ci yılım ve hala 4.cü sınıftan ders alamadım,3'ten 3 tane ders aldım.Hata hep bendeydi baştan aileme söylemedim,söyleyemedim.Babamla biraz anlaşamıyoruz üvey annemle daha iyiyiz.Araya rahmetli annemin kardeşleri de girdi o okul bitecek diye bir baskı var.Babama nasıl söylerim bu okul 5.ci yılda da bitmeyecek diye.Çoğu zaman dünyanın sonunun geldiğini düşünüyorum benim için.İnancı bu konuya karıştırmak doğru mu bilmiyorum ama inancımdan dolayı bir türlü yaşamıma son veremiyorum.Şimdi diyeceksiniz yaşın 23 ama çocuk gibi düşünüyorsun diye evet haklısınız aslında ama okulu uzatmak dünyanın sonu akrabalarımı bile arayamıyorum çünkü sordukları tek şey okul rahmetli annem okumuş etmiş sürekli annen okudu falan diyorlar.Allah aşkına bana bir akıl verin şu an o kadar pişmanım ki bu hatamı temizleyecek hiçbir şey yok aileme de yük olmadan veda etmek istiyorum her şeye.Çalışmayı da denedim ama saatler uyışmuyor ben de okula gitmeyi tercih ediyorum.Lütfen yargılamayın çok rica ediyorum.Bu konuyu düşünmekten gözüme uyku gelmiyor sabah 06,07'de yatıyorum.Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.Uzun olduysa özür dilerim özetlemeye çalıştım.
Hocalarla konuşmayı düşünüyorum nasıl yapabilirim diye ama beni terslemelerinden korkuyorum bunca sene nerdeydin diyebilirler belki de demezler.Danışmanlara falan danışmak istiyorum.
Hepimiz için, hep gül :)Çok teşekkür ederim,derdimi sormanız bile yetti açıkçası,mesajınızı okuyunca gülümsedimUmarım hep güzel şeyler olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?