• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sonumun Geldiğini Hissediyorum

Norm Ender Hastasi Melis

Norm Life Bebeğim
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2018
187
90
13
29
Derdimi dökecek bir arkadaşım olmadığı için buraya yazıyorum yoksa kafayı yiyeceğim.23 yaşındayım,tarih okuyorum daha doğrusu okumaya çalışıyorum.Şimdi köpek gibi pişmanım ama zamanı geri getiremiyorum.Okulumu uzattım evet.5.ci yılım ve hala 4.cü sınıftan ders alamadım,3'ten 3 tane ders aldım.Hata hep bendeydi baştan aileme söylemedim,söyleyemedim.Babamla biraz anlaşamıyoruz üvey annemle daha iyiyiz.Araya rahmetli annemin kardeşleri de girdi o okul bitecek diye bir baskı var.Babama nasıl söylerim bu okul 5.ci yılda da bitmeyecek diye.Çoğu zaman dünyanın sonunun geldiğini düşünüyorum benim için.İnancı bu konuya karıştırmak doğru mu bilmiyorum ama inancımdan dolayı bir türlü yaşamıma son veremiyorum.Şimdi diyeceksiniz yaşın 23 ama çocuk gibi düşünüyorsun diye evet haklısınız aslında ama okulu uzatmak dünyanın sonu akrabalarımı bile arayamıyorum çünkü sordukları tek şey okul rahmetli annem okumuş etmiş sürekli annen okudu falan diyorlar.Allah aşkına bana bir akıl verin şu an o kadar pişmanım ki bu hatamı temizleyecek hiçbir şey yok aileme de yük olmadan veda etmek istiyorum her şeye.Çalışmayı da denedim ama saatler uyışmuyor ben de okula gitmeyi tercih ediyorum.Lütfen yargılamayın çok rica ediyorum.Bu konuyu düşünmekten gözüme uyku gelmiyor sabah 06,07'de yatıyorum.Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.Uzun olduysa özür dilerim özetlemeye çalıştım.

Hiç bir sey hayatindan daha onemli olamaz, olan olmus artik elinden geleni yap ve mezun ol.

Babanin ve digerlerinin sozlerini de yut bir muddet, boyle bir durum icin canina mi kiyacaksin, otur adam akilli bir dusun once lutfen
Aslında doğru ama çalışsaydım düzelir diye düşünüyordum ama saatlerim öyle düzensiz ki çalışamadım.Ailem de derslerin önemli diyor ama öyle olmuyor maalesef.

Bu konuyu bugün okumam hiç iyi olmadı,neyse...
Kendime neyi tavsiye ediyorsam şu an,sana da aynısını söyleyeceğim : bir uzmana görün.Her şeyin bir çaresi var,insanlar ne acılar atlatıyor,sürekli bunu kendine hatırlat,o 1 seneyi daha iyi değerlendir,sadece ders odaklı olma mesela o 1 senenin sonunda ''ben bunu da yaptım'' diyeceğin bir şey kat kendine,böylece dersten kalsan bile en azından olumlu tarafından bakacak bir şeyin olur.Ama en önemlisi yardım almak,çünkü bu düşünceler bir kere geldi mi bir daha kafandan çıkmıyor.İhmal etme.

Annenize vereceğiniz armağan olarak düşünün o diplomayı ve okulu bitirin.

Gerekirse yaz okulundan 12 kredilik bir kaç ders alın. Mümkün olduğunca bu uzamış süreyi kısaltmaya çalışın.

Unutmayın, yaşamak her şart altında bir görevdir. Siz bu görevi başarmak zorundasınız.

Neden desrlerin kotu peki sebebi nedir neden bitmiyor okul
Aslında bu bölüme isteyerek geldim ama şehre,üniversiteye alışamadım tabi bu çok komik bir bahane gibi gelse de öyle değil 1.ci sınıfın ilk döneminde sadece Osmanlıcam zayıftı ikinci dönem ailemle konuşmaya çalıştım ama beceremedim onlar bana hemen gitme İngilizcen güzel kursa gönderelim dile git dediler ben dinlemedim.

Okulu uzatmayla cok zod bitirmis biri olarak konusuyorum. Evet utanc duyuyorsun, evet kaybettigin sureye pisman oluyorsun ama bitirip de diplomani aldiginda dünyalar senin oluyor. Vazgecme bu sene butun derslerini temizle. Seneye bitir herkese de simdiden soyle bu sene de bitmeyecek diye.

Canım o okulu 6. Yilda da olsa bitir. Sehir disinda mi okuyorsun ondan mi bu endişen?? Derlserine 4 elle sarıl ve kpss ye odaklan.. Yasin genc.. Yapabilirsin. Sakin pes etme buraya kadar gelmissin. Ne demek dunyanin sonu falan. Cabuk at bu dusunceleri.. Ablan olsam bi patlak patlatirdim kafana:) biter de atanirsin da ison de olur daha yolun basindasin.

Bu konuyu bugün okumam hiç iyi olmadı,neyse...
Kendime neyi tavsiye ediyorsam şu an,sana da aynısını söyleyeceğim : bir uzmana görün.Her şeyin bir çaresi var,insanlar ne acılar atlatıyor,sürekli bunu kendine hatırlat,o 1 seneyi daha iyi değerlendir,sadece ders odaklı olma mesela o 1 senenin sonunda ''ben bunu da yaptım'' diyeceğin bir şey kat kendine,böylece dersten kalsan bile en azından olumlu tarafından bakacak bir şeyin olur.Ama en önemlisi yardım almak,çünkü bu düşünceler bir kere geldi mi bir daha kafandan çıkmıyor.İhmal etme.
Aslında lisede zaman zaman girişimlerim oldu intihar için onlar ergenlikle çok komik sebepler içindi şimdi ben bile gülüyorum.Tedavi oldum ama şimdiki gerçekten de çok ciddi sorun.

Aslında bu bölüme isteyerek geldim ama şehre,üniversiteye alışamadım tabi bu çok komik bir bahane gibi gelse de öyle değil 1.ci sınıfın ilk döneminde sadece Osmanlıcam zayıftı ikinci dönem ailemle konuşmaya çalıştım ama beceremedim onlar bana hemen gitme İngilizcen güzel kursa gönderelim dile git dediler ben dinlemedim.
Osmanlica zordur ama basarabilirsin.rika zordur matbu degil de.yapilmayacak sey degil ama halledersin calisarak.dunyanin sonu degil ama o yaslarda biliyorum oyle geliyor.sabret okulunu bitir guzelim gececek bunlar guleceksin.haturlamayacaksin bile belki.

Canım o okulu 6. Yilda da olsa bitir. Sehir disinda mi okuyorsun ondan mi bu endişen?? Derlserine 4 elle sarıl ve kpss ye odaklan.. Yasin genc.. Yapabilirsin. Sakin pes etme buraya kadar gelmissin. Ne demek dunyanin sonu falan. Cabuk at bu dusunceleri.. Ablan olsam bi patlak patlatirdim kafana:) biter de atanirsin da ison de olur daha yolun basindasin.
Abla ben ilinde okuyorum arada 2 saat mesafe var.Artık insanlar hal hatır sormadan direk okul mevzusunu açıyorlar.

Osmanlica zordur ama basarabilirsin.rika zordur matbu degil de.yapilmayacak sey degil ama halledersin calisarak.dunyanin sonu degil ama o yaslarda biliyorum oyle geliyor.sabret okulunu bitir guzelim gececek bunlar guleceksin.haturlamayacaksin bile belki.
Osmanlıcayı verdim abla ama Osmanlı paleografyasının rika olan dersini veremedim.

Aslında lisede zaman zaman girişimlerim oldu intihar için onlar ergenlikle çok komik sebepler içindi şimdi ben bile gülüyorum.Tedavi oldum ama şimdiki gerçekten de çok ciddi sorun.

Şu an ciddi geliyor işte,tıpkı lisedekinin o an ciddi gelmesi gibi.
Mezun olduktan,iş hayatına adım attıktan sonra ''aman bunun için mi üzülmüşüm'' diyeceksin.O okul öyle ya da böyle bitecek zaten,dersinden kalan bir tek sen değilsin sonuçta.Rahatla biraz.

Okulu uzatmayla cok zod bitirmis biri olarak konusuyorum. Evet utanc duyuyorsun, evet kaybettigin sureye pisman oluyorsun ama bitirip de diplomani aldiginda dünyalar senin oluyor. Vazgecme bu sene butun derslerini temizle. Seneye bitir herkese de simdiden soyle bu sene de bitmeyecek diye.
Kaç senede bitti ki artık yaşıtların evlendi iş sahibi oldu diyorlar ona canım çok sıkılıyor.

Abla ben ilinde okuyorum arada 2 saat mesafe var.Artık insanlar hal hatır sormadan direk okul mevzusunu açıyorlar.
ee sen ogrencisin oyle sorarlar bana da sorarlardi ben.kimseye dersini falan sormuyorum simdi :) bana simdi de 2. Yi ne zaman doguracaksin yok.cocugun neden az konusuyr falan filan...
Rikayi da çözersin tatlim. Bir arkadasin da dedigi gibi o.diplomayi al zamaninda nr sacma dusunmusum ayyy iyiki birakmamisim diceksin.. Hemen derslerine odaklaniyorsun ve buraya mezun olduuuum yaziyorsun bizler de sevniyoruz... İnşaallah o okul bitecek. Emegini bosa harcama bak dinle beni ben zamaninda cok çalışmadım cok pisman oldum.. Her seyin vakti zamaninda olani makul yasin genc bitir ve isini eline al.

Benim okuduğum okul 4 yıllık da olağan bitirme süresi 6 idi 8 de bitiren de vardı

Geçmişi düşünme gelecek için çalış

Çünkü seneye vermen gereken çok ders olacak bu sene kendini geliştir huzurlu olmayı öğren gerekirse destek al üniversite hastanesine git

Şu an ciddi geliyor işte,tıpkı lisedekinin o an ciddi gelmesi gibi.
Mezun olduktan,iş hayatına adım attıktan sonra ''aman bunun için mi üzülmüşüm'' diyeceksin.O okul öyle ya da böyle bitecek zaten,dersinden kalan bir tek sen değilsin sonuçta.Rahatla biraz.
aynen tamamen olay bu... Lisedeyken oyleydi univde boyle.. Sen hele evlen hayırlısıyla o millet daha ne sorular soracak :ukala:

aynen tamamen olay bu... Lisedeyken oyleydi univde boyle.. Sen hele evlen hayırlısıyla o millet daha ne sorular soracak :ukala:
En başta evlensem bu sefer sanki çocuğuma bakacaklarmış gibi aaa siz çok tatlı çiftsiniz çocuk doğurun derler diye tahmin ediyorum,doğursam kardeşi de olsun falan filan bitmez bu sorular. :/

Benim okuduğum okul 4 yıllık da olağan bitirme süresi 6 idi 8 de bitiren de vardı

Geçmişi düşünme gelecek için çalış

Çünkü seneye vermen gereken çok ders olacak bu sene kendini geliştir huzurlu olmayı öğren gerekirse destek al üniversite hastanesine git
Gitmeyi düşünüyorım çünkü sürekli düşünmekten iki gündür başım ağrımaya başladı.

Back