• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sona yaklaştık..

karbeyaz.ocean

hedefler... hedefler...
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
1.112
7
116
İstanbul
merhaba arkadaşlar...
2004 kasımından beri süren bir ilişkim var.mayıs2009da söz, şubat2010da nişan yaptık.söz ve nişanda sizlerden çok yardım almıştım herşey için tekrar teşekkür ederim.şimdi de sizlerden geleceğimle ilgili vereceğim önemli bir kararda bana yardımcı olmanızı istiyorum.çünkü ayrılmamız mı daha hayırlı yoksa barışmamız mı inanın bilmiyorum.duygularım tamamen karışmış durumda.vereceğiniz fikirler için yine teşekkür ediyorum.
benim sorunum uzun yıllardır birlikte olmanın verdiği bir yıpranma ya da evlilik öncesi herkesin yaşayabileceği bir çeşit bunalım.nişanlımla ilk başta herkes gibi mutluyduk.bazı olumsuz davranışları oluyordu ama görmezden gelip düzelebilir diye umut ediyordum.şahsıma olmasa da başbaşayken muhabbetlerimizde argo kelimeler kullanıyordu.bu bana normal geliyordu sonuçta birçok erkek bu konuda rahat.ama ilerleyen zamanlarda şahsıma da söylemeye başladı.küçük dargınlıklarla kendimce ceza vermeye çalıştım.düzelir gibi olmuştu.fikirleri sürekli değişen biridir.bugün şunu yapıcam dese,yarın aynı şey için yok hayır bunu yapıcam diyen biriydi.bunu da soeun etmiyordum.ama artık benim için büyük bir sorun haline geldi.
eskiden önemsemediğim herşey şubatta nişanı yapıp mart ayında evi alınca benim için tahammülümü zorlayan şeyler oldu.şöyle ki;nişanlım kasımpaşa kulaksızda yaşıyor ailesiyle.ailesyle tanışmaya gittiğim akşam bana kulaksız hakkındaki fikirlerimi sordu.ben de ailenin yaşayabileceği küçük sevimli bir yer ama benim yaşayabileceğim biryer değil dedim.bana zaten orda yaşamicaz düzgün bir semt ve düzgün bir ev alıcam diyordu.2010 ocak aylarında bu ev konuları daha çok açılmaya başladı.ve annesinin rahatsızlığından dolayı onu bırakamayacağını ona yakın yerden ev almak istediğini söyledi.ben de kulaksız olmaz ama kasımpaşanın içinden ya da okmeydanından alabilirsin dedim.o da ok dedi ve ev aramaya başladı.ama tüm baktığı evler kulaksızdan çıkıyordu.3 tane ev baktık.ikisinden vazgeçirdim.ama 3. eve engel olamadım.emlakçıyla anlaşmış kulaksız kelimesi geçmesin diye.evin önünden geçmek istedim.o gün içine bakma şansımız yoktu.gördüm ki ev kulaksızda.artık bu bizim için hırs meselesi haline gelmiş sanırım.bu ev olursa nişanı atıcam dedim.çünkü üst sokakta çingenelerin olması ve elbise giydiğimde çalan kornaları bilmek benim için yeteri kadar soğuma sebebi maalesef.bu tartışmadan iki gün sonra annesinin sağlık sorunu nedeniyle onlara gittim.ve ailesi benim geldiğim gün için randevulaşmışlar emlakçıyla.annesi hadi evi alın gelin diyip duruyordu.görümcem kaynım nişanlım ve ben eve bakmaya gittik.kaynım görümcem bayıldı.kaynım ben bu evden çıkmam hergün balkondayım diyip duruyor.ev teras katı.bir kat çıkarız diye akıl veriyor nişanlıma.ev aşırı küçük almaya değmeyecek.ama nişanlım kesinlikle alıyorum dedi.tekrar eve döndük ve ben istemeyince kaynanam bu sefer başını sokacak evin oluyor daha belanı mı istiyosun vs.vs. ağlatana kadar konuştu.gerçekten hasta olduğu için cevap da veremedim.o gün nişanlıma eve gidene kadar yalvardım dinlemedi.en son eve geldiğimde msj attım.bu evi alırsan nişanı atıyorum dedim ve 2 gün sonra aldım evi diye bir msj geldi...
aynı gün moralimi bozan başka birşey de;gündüz annesi için hastaneye gitmeden evlerini aradım.telefona abisi çıkmış ben nişanlım sandım.ben hastaneye geçiyorum deddim ve abisi a sen beni nişanlın sandın ama ben abisiyim ben seni işletirim diyip güldü.yanlış anlamadım.akşam o ev mevzusu konuşulurken bunu söyledi nişanlıma.beni sen sandı ama ben seni işletirim evlenince aşkım geliyorum ne yemek yaptın diye çok işletirim seni dedi.ben nişanlıma baktım tepkisi için.nişanlım da aldım onun ifadesini bidaha yapmayacakmış dedi.hepten sinirlendim.ve evle ilgili konuşulurken birara kaçışım kalmadığını farkettim.nişanlım evle ilgili hayaller kuruyordu.dedim mutfak kırmızı olsun.abisi dedi beyaz olcak.duymamış gibi yapıp duvarlar beyaz olsun dedim.abisi de herşey senin istediğin gibi olmaz herkeas el atacak herkesin istediği olcak dedi.görümcem ona sanane diyince şaka yapıyorum dedi.o günden beri abisiyle dargınız.
nişanlım evi aldıktan sonra çok değişti.ev için beni bile önemsemiyor.mutfak yaptırmış benim haberim yok.bana danışmıyor bile.herşeye tek başına karar veriyor benim koşulsuz şartsız kabul etmemi bekliyor.ben evi alınca gerçekten nişanı attım.2 ay ayrıydık.evi hemen elden çıkaramayacağını ama 2,5 yıl sonra satacağını söylerek ikna etti beni ve ailemi.tekrar taktık yüzükleri.evi satma sözü kiraya çıkıcaz olarak değiti önce.şimdi de 2,5 yılı aklından çıkar ben asla kulaksızda yaşamicam diyor.bu da benim için sonun başlangıcı oldu.benim diz hizasındaki elbisemin altına tayt giy demeye başladı.kıyafetlerimi açık bulmaya başladı.davranışlarında saygı bitti.ailemin yanında iyi davranıyor,başbaşayken aynı saygı ve ilgiyi görmüyorum.herşeyi onun isteği doğrultusunda yaşamamı istiyor.
ailem nişanlımın iyi biri olduğunu,beni kıskanıp kapalı giydirmeye çalışmasının aslında çok sevmesinden kaynaklandığını (ki ailem giyim konusunda çok da muhafazakar değildir)benim onun bu huyunu evlendikten sonra değiştirebileceğimi,ondan çok iyi bir baba olabileceğini,beni daha en başta kiradan kurtardığını söylüyor.evlenince herşey değişirmiş.hergün birlikte olacağımızdan fikirlerini değiştirmem çok kolay olacakmış.özellikle rahatsız olduğum cimrilik sorununu evlenince aşabilirmişiz.
cimrilik sorunu da şudur ki;eskiden ev parası biriktiriyor diye dışarı çıkmıyorduk.şimdi ev aldı içini yaptırıyor diye dışarı çıkmıyoruz.tek sosyal faaliyetimiz onun bize gelmesi ve benim kaynanamlara gitmem.hani dışarı çıkıp hava alalım,yok sahile gidip çay içelim. yaklaşık 1,5 yıldır bunları yapmıyoruz.benim de çevremde çok nişanlı çiftler var.herkes ev kuruyor ama kendi ilişkilerine de vakit ayırıyor.eğer onları kıskanmaksa hissettiklerim evet kıskanıyorum.çünkü ben lüks bir yaşantı değil onunla bişeyler paylaşabilmek istiyorum artık.illa evlenmek mi lazım dışarı çıkmak için?mesela bu sene sözümüzün 1, yılı için plan yapalım mı dedim tamam dışarda buluşuruz ama tüm param bankada cebimde 5 kuruş kalmadı bişey yapamayız dedi.ve sinirlendim.belki küçük detaylar ama beni çok rahatsız ediyor artık.
nişanlıma karşı kızgınım sadece.ayrılmaya kararlı olsam dahi annem ve ablam sürekli olumlu yanlarını gösteriyor ve ikilemde kalıyorum.6 yılın verdiği garip bir alışkanlık da var.tam olarak sevemediğimi bilsem de değişik birşeyler hissediyorum ve acaba ayrılarak yanlış mı yapıyorum diyorum kendime.annemle ablam çok pişman olacağımı ve nişanlımı mumla arayacağımı söylüyor.şuan kafamda tartmaya çalıştığım şey ben mi hatalıyım?ayrılarak yanlış mı yapıyorum?ileride gerçekten çok mu pişman olucam? bunları düşünmekten kendimi alamıyorum.

şimdi sana ayrıl yada devam et diyemem...
düğünü aceleye getirme.
şartlarında,düşüncelerinde net olduğunu,tavırlarının değişmeyeceğini açıkça belirt.
sürekli değişken karakterine de bir düzen getirmesini iste.
yani yapacaklarını,ve yapmak istediklerini birbirine karıştırara söylüyor olabilir. bu daranış düzeltilebilir.

aile konusunda da resmi ol. ama soğuk değil. birşey konuşulup tartışılırken herkes birşeyler söylüyorsa sen en son söyle. 'benim kararımı uygulanaksa düşüncem şudur' diye söyle.

bana kalırsa bende istemediğim yerden ev alındı diye ayrılırdım.
çünkü madem alınacak,beraber yaşayacağımız için alınacak ise neden benimde istediğim olmasın ki.
ki şartımı söylediğim halde garezine kapar gibi yapmasına kızardım.
şimdi o evin kiraya verilmesi ve ileride satılması konusunda ki fikrinin netliğini arada yokla,sor.

küfür olayı bittiyse,size saygı duyuyor ise,aranızda ki aşk ve mantık sürüyor ise devam edin derim.

er_ca arkadaşım çok teşekkür ederim.en son konuşmamızda bana kulaksızdan ömür boyu çıkmıyorum işine geliyorsa dedi.belki bir anlık sinirle söylemiş olabilir.
ben de bazen haksızlık ediyorum sanırım.bu ev konusunu halen hazmedemediğim için sürekli evle ilgili tartışıyoruz.ailem abarttığımı düşünüyor.ben evi bir türlü benimseyemiyorum.geçtiğimiz ay düğüne katıldık nişanlımla.orda saatlerce arkadaşlarına evi anlattı.arkadaşları ona o kadar çok güven veriyor ki ev konusunda beni anlayabilme şansı yok.istanbulda başını sokabilecek bir ev aldı gözüyle bakıyorlar.sürekli poh pohlanıyor yani.
benim de derdim çevremi bırakıp avrupa yakasına gelebiliyorum.o da kasımpaşadan veya okmeydanından alabilirdi evi.hem ailesinin hem de benim gönlümü almış olurdu.üstelik daha iyisini alabilecek durumu da vardı.gerçekten almasına değmeyecek eve şu an öyle büyük harcamalar yapıyor ki gerçekten üzülüyorum.ileride benim istediğim gibi bir eve çıktığında kuruş harcamayacağını söylüyor.
ve resmen benimle pazarlık yaptı o dönem.ya benim istediğim yere gelirsin ya da ben senin dediğin evi alırım ama düğünü unut.ve ben de senin yaptığını yaparım sana o evde huzur vermem dedi.şimdiyse zaten evden çıkmam diyor.çok kafam takılıyor.evlilik çocuk oyuncağı değil.herşeye böyle inatlaşırsak o evlilikte huzur kalmaz.gerçekten bocalıyorum.

''bende senin seçtiğin evde huzur vermem. zaten evlilikleer böyle kurulunca daha mutlu olunuyormuş ''devam et.. deyin.
yaptığı çok yanlış çoook.

biraz zaman verin. mesela bir 10 gün kadar evden bahsetmeyin. sonra mutlu bir yuva mı kurmak istyor. yoksa egemenliğini mi kanıtlamaya çalışıyor açıklasın.
evlilik ekip işidir ,rekabet düşmanlık girerse olmaz. bunu ona üstüne basarak anlatın.
ama anlamıyorsa da şimdiden sizi üzüyorsa , siz kendinizi üzmeyin hiç.

şuan konuşmuyoruz.hafta sonu tartıştık msnde. bana ordan çıkmayacağını söyledi.biz çok uzaklaştık gibi cümleler kurmaya başladı.ayrılıktan bahsettiğinde uzun süredir vermediğim tepkiyi verdim tamam o zaman ayrılalım bitsin dedim.sabah ablamla konuştum ve msj attım bu fikrinde kararlıysan annemle ve abimle de konuşucam dedim.kiminle istiyorsan konuş dedi.ben de konuştum.sonra biz şimdi ayrıldık mı yüzüğümü çıkarıyorum takmam sanırım gibi msjlar atmaya başladı.ablam nişanlımı aradı ablama demiş ki sürekli tartışıyoruz onunla mı uğraşıcam.ablam da abimle konuşursam biter demiş.o da konuşun o zaman demiş.daha sonra yine bi msj attı.buraya kadarmış öyle mi diye.kayınpederimle ve kaynanamla konuştuk aynı akşam.kaynanam benim zayıf karakterli olduğumu söyledi.o günden beri ne nişanlım ne de onun ailesi arayıp sormuyor.yani ne bitti tam olarak ne de devam ediyor.ben de aramıyorum.çünkü nişanlım bunu daha önce de yapmıştı.1ay görüşmedik aklınca fikrimi değiştirmeye,ceza vermeye çalışıyor.eğer aramız düzelirse dediğiniz gibi yapıcam ama.eskisi kadar samimi olmam artık ailesiyle.fazla iyi niyetli davranmışım.

canım son konuşulanlara göre bitmiş.
ben olsam artık yüzüne bakmam.:44:

bu durumda sen yada senin ailenden birisi kesinlikle aramasın.

unutmaya odaklanmalısın bence.:26:

annemle ablam çok pişman olacağımı iddia etmese belki alıştırıcam kendimi.tamamen bitmiş sayılmaz dikkatli ol bundan sonra diyorlar.benim de kafam karışmaya müsait bi süredir...fikirlerin için çok teşekkür ederim ama..sağol.

evlendikten sonrada annesini evinize getirip
annem bizimle yaşayacak demesin
anladığım kadarıyla çok emrivaki....
iyi düşünmen lazım...

evlendikten sonrada annesini evinize getirip
annem bizimle yaşayacak demesin
anladığım kadarıyla çok emrivaki....
iyi düşünmen lazım...

nişanlım eğer derdin annemse evine gelip de bana bak demez merak etme demişti.annesi herşeye karışmasa sorun olmazdı.mecburi bir durum olsa bakardım.sözlüyken bile annesi hastanede yatarken görümcemle dönüşümlü kalıyorduk hastanede.benim sorunum annesinin herşeye karışıp ben bişey yapmıyorum demesi.ve nişanlımın annesine aşırı bağlı olması.emrivaki olayları evi aldıktan sonra ortaya çıktı.

nişanlın olgun değilmiş şimdiden seni epey ezmeye başlamış evlilik olmaz karekteri oturmamış bir erkek ile senden hemen vazgeçebiliyor

nişanlın olgun değilmiş şimdiden seni epey ezmeye başlamış evlilik olmaz karekteri oturmamış bir erkek ile senden hemen vazgeçebiliyor

bence kurtar kendini
evlenince rahatlık adına bişey bulamazsın
sizi başbaşa bile bırakmazlar gibime geliyor
hakkında hayırlısı ne ise o olsun

dün bir yazı okudum karşılıklı rekabet varsa yani ortak bir noktada buluşamıyosanız ve evlendikten sonra düzelir diyosan mutlu evlilik olmaz diye uzatma derim kimse kimseyi değiştiremez senide o değiştiremiyo mesela, seviyosan zaten bence oturduğun evin semtini bu kadar problem etmezsin bende bahçelievlerden kaynarcaya gitim orda bırak elbiseyi saçı açık birini görünce uzaydan gelmiş gibi bakıyolardı biliyorum ama ben sevdiiğim için problem etmedim 6 yıl az bir zaman değil karşına al konuş bence birkere daha

öncelikle bu nişan işi bitmiş, yada nişanlın bu nişan işini bitirmiş ama senin kafan hala karışık ki bence sende bittiği için sevinmelisin. Tamam İstanbul'da ev sahibi olmak kolay değil ama bir arka sokak çingene mahallesi diyorsun, çingenelere laf söylemiyorum ama benim iş yerimde tam çingene mahallesinin arasında var gerisini sen düşün

İstanbuldan ev almışta çok lüks bir semtten alır eyvallah ama o ailesine yakın olmak istiyor. Evi seninle ortak karar vermeden almamalıydı bence ilk nişan attığında barışmakla hata yapmışsın.

Ayrıca sen acabalarla evlilik yaparsan daha çok çekersin. nişanlıyken böyleyse evlenince kimbilir neler olur. Bazen erkekler evlenince eşlerini çantada keklik sanıp, nasıl olsa evlendik deyip istedikleri gibi davranıyorlar.

çok uzattım ama senin ailen onların bu davranışlarına birşey demiyorlarmı orasını anlamadım.

Kusura bakma ama ben annen olsam eğer kızım emin değilse ve çelişkileri varsa kızımı hiç te evlendirmem yok evi varmış ta bilmem ne.

mutluluk huzur olmadıktan sonra sarayda yaşasan en olurki?

6 yıl değil 16 yıl beraberliğin olsa sana,senin düşüncelerine değer vermiyorsa olmuyorsa olmuyordur arkadaşım.. :5:

nişanlın karakter olarak olgun bir erkek değilmiş,benim bildiğim bu dönemlerde daha güzel olur herşey senin ki şimdiden gerçek yüzünü ortaya çıkarmış.bence bu işi daha bulandırmadan noktayı koy.6 yıl kolay değil ama önünde de bir ömür var.hangisini çöpe atmak daha kolay?

bence nişanlın çok mantıklı işler yapıyor anlattıklarınız üzere..
siz işin daha duygusal boyutundasınız
ne güzel adam cimrilik yapıyor ,dışarı fazla çıkmayalım diyor ama ikinizin geleceği için.
ev almış ,içini yaptırıyor bence dışarlarda her hafta gezip paranızı orda burda çar çur etmenizdense para biriktirip kiralarda maddi sıkıntı çekmeyin diye hazırlığını yapıyor...kusura bakma ama sen buldun ve bunuyorsun...

hııı şunuda belirtmeden geçmek istemem
sizin de kendinize göre haklı olduğunuz taraflar ,ailenizin yanında kibar davranıp başbaşayken o özeni göstermemesi ,nasıl olsa ev alıcak bütçesi olup sizinde istediğiniz temiz bir semtten ev almaması,
abisinin size söylediklerine tepkisiz kalması
hepsini geçtim nişanı atcağınızı bildiği halde inat yapar gibi o semtten ev alması ççokk yalnışş..
kimse dört sörtlük değil maalesef
evlilik zor iş ,hele ki onu sevdiğinden tam emin değilsen çok iyi düşün derim..

Back
X