sona yaklaşıyoruz ...

Keskelerinle değilde bundan sonra inşallah iyikilerinle yoluna devam edersin. Bedenen olmasada Yürekten seninleyim.Allah yolunu açık etsin..:KK19:

okurken ağlattınız beni, yazılanlarda birazda kendimi gördüm. çok güzel ifade etmişsiniz herşeyi... Allah yardımcın olsun.İnşallah bundan sonra çok mutlu olursun.

İçim titredi resmen. Bukadar şeyden sonra en doğru olanı yapıyorsunuz. Her şey senin gonlunce olsun. İNSANIN KENDİSİNDEN DAHA DEĞERLİ HİÇBİR ŞEY YOKTUR ;)

Sil bastan baslamak gerek bazen!..eminim yeni hayatinda cok daha mutlu olacaksin omuzlarindaki yukleri bir bir atarak...kolay degil omuzlarinda yattigin adam,ama artik yabanci olmus sana... acidan baska birsey vermezki onsuz yasamak senin icin en iyisi...yeni hayatinda hersey diledigin gibi olur umarim

Yaşadıklarınız eminim yazabildiklerinizden daha ağır.
Onurlu ve dimdik duruşunuz tebrik ediyorum.

Her bitişin yeni bir başlangıç olduğunu unutmayın lütfen.
Evet elbette bir müddet zor geçecektir ama unutmayın mutlaka geçecek.Biticek hepsi.Geride kalıcak.

Dilerim yeni hayatınız size çok hak ettiğiniz mutluluğu beraberinde getirsin.
Her şer görünende Rabbimin 1000 hayır gizlediğini aklınızdan çıkartmayın lütfen.

Keşke hislerinizle değil de mesela aniden onun yaşadığı yere gelip yakalamayı deneseydiniz. Gözünüzle gördüğünüzde belki çok fazla kötü hissedecektiniz ama ilerisi için acabalar ya da keşkelerle uğraşmazdı vicdanınız. Okuduğum kadarıyla hala çindesiniz, sizce siz çok mu aşıktınız? İlk okuduğumda üzüldüm gözlerim doldu. Sonra çin lafı geçince hatırladım sizi. Suçlama filan yok sakın yanlış anlamayın ama bazen çuvaldızı kendimize de batırmamız gerekiyor.Tamam kadın hissederse kesin altından bişey çıkıyor ama belki aldatılmıyorsunuz, belki paranoyaklıkla ilgili bir rahatsızlığınız var. İtiraf ettirin ya da yakalamaya çalışın davadan önce. Avukata vereceğiniz parayı dedektife verirdim ben olsam

Içini kemiren bir kurtla yaşamak çok zordur tahmin edebiliyorum. El, ayak buz keser, yüze ateş basar. Zaman zaman kaydadeger bir sebep yokken bile yaşarım ben bu durumu. Oysa ki ne gerek var kendine eziyete. Kendi ruh sağlığınız için doğru bir karar vermissiniz. Karşı taraftan gelecek ağlama ve yalvarislara direnir, kendi iç huzurunuzu tercih ederseniz, yani boşanmayi basarabilirseniz inanıyorum çok mutlu olacaksınız. Gerçekten etkilendim yazınizdan. Huzur ve mutluluk diliyorum size.

Hakkınızı buna rağmen helal edecek kadar yüce gönüllüsünüz.İhanet,isteseniz zorlasanız da unutulabilecek bir şey değil.Saflık bitiyor, o saf masum sevgi yokoluyor, e geriye ne kalıyor ki?Sevgide içtenlik,masumluk kadar muhteşem bir şey var mı?Gönlünüzün rahatça güvendiği,emin olduğu bir eş ile karşılıklı içilen bir yudum çayın tadını ne verebilir ki?

Allah size sabır versin,doğru olanı geç de olsa yapmışsınız.Siz bir insana mahkum değilsiniz,aciz değilsiniz.Oturup o kahrolsun,o yansın tutuşsun,kendine hesap versin (veremez).Siz de yaraları iyileştirmenin her yolunu arayın,üzüntünüzü içinizden akıp gidecek kadar boşaltın,ağlayın zırlayın,tepinin.Ondan sonra güneş yavaş yavaş yüzünü gösterecek.

Bir gün gelecek 'nötr' olacak beyniniz kalbiniz bu olaya.Hayal gelecek,tuhaf gelecek,inanılmaz gelecek,ben mi yaşadım bunları diyeceksiniz. Kısacası; kendinize iyi davranın.

Yaptıklarını unutmuş gibi gözüksem de aslında hepsi tek tek hafızamda ..Geceleri uyumam ben bilirsin ,bir sabah sen gayet rahat uyurken telefonun çaldı ,açtım bir kadın sesi, saat 06,58 ..baksana dk sıyla aklımda ..Alo dedi doğal olarak ,beni duyunca sesi kesildi ,geri aradım yanlış numara falan geveledi ,sözcükleri iyi kullandığımı düşünürüm ,onunla da bildiğim dilden konuştum,dökülmedi bir türlü ..Sana sordum ,aşkım kim bilir kim bilmiyorum diye geveledin,sonra o telefona bir daha asla ulaşılamadı ..

Sonra en yakın arkadaşıma bir şeyler hissettiğin aklıma geldi birden bire ,biliyorsun hindi gibi düşünür dururum ben ,görüntüleri,sözleri birleştiririm puzzle gibi ..Tüm parçaları birleştirdiğimde resim ortaya çıktı Ağzını yokladım,küçük diline kadar didikledim ama itiraf etmedin bir türlü deseydin ki evet tamda düşündüğün gibi o zaman eyvallah deyip gidecektim ama demedin ...Sonra mercek altındaydın hep ,belki unuttum sandın ama dedim sana ben unutmam ,biriktiririm ..Sen tanıyamadın beni ,üstelik içim dışım birdi ,bunu hep sen söylerdin ..Hoşlanıyorsun,gözün var dediğim arkadaşımın benden ve arkadaşımdan habersiz borçlarını ödedin,bunları ortaya çıkardığımda bana asla inanmayacağım yalanlar söyledin ,yuttum mu hayır hala her yutkunduğumda boğazıma takılıyor,dedin ki herkese yardım ederim bilmiyor musun?

Biliyordum ama ,sende beni biliyordun..Sana demiştim ki ben her şeye razı gelirim ,parasızlık,evsizlik,arabasızlık,çocuksuzluk,kimsesizlik ama tek bir şeye katlanamam o da Aldatılmak..Bana diyeceksin ki evet artık sana karşı hiçbir şey hissetmiyorum,o zaman diyeceğim ki helal olsun ne güzeldir ki dürüst davrandın ,yolun açık olsun ...Ama dedin mi böyle bir şey deseydin ben unutmazdım çünkü ..

Ben her yakaladığımda sen daha çok ağladın,ben her çekip gittiğimde kollarıma yapıştın gitme diye ..Ama ben her gözüne baktığımda ,o yalanları görüyorum ,unuttum ki artık gözlerin yeşil miydi ,ela mıydı,yoksa hadi ordan be ışıkta açık kahve miydi ? Görmüyordum artık renk falan ,sadece yalan ,yalan ..

Neden bana yalan söyledin,diye sorduğumda senden çekindim dedin ,ama bir gün çekip gidebileceğim aklına bile gelmedi ..Dedin ki kin tutmaz,bana kıyamaz ..Evet sana da kıyamıyorum ama kendime de kıyamıyorum..Babamın,annemin dudağımın aşağı doğru sarkmasından anladığı mutsuzluğu ,sen haykırışlarıma rağmen anlamadın ..

Şimdi senden binlerce km ötedeyim ,ama bilmiyorsun ki ben bugün ortak avukatımızı aradım..Dönünce ,dava açılacak ,ve sen beni bir daha asla üzemeyeceksin,bir daha asla kurtları beynime boşaltıp ,rahatça uyuyamayacaksın ...Bana yaptığın iyilikleri seni her yere sırtımda taşısam ödeyemem ama sadece kendimin gördüğü yaralarımı artık kendi başıma saramıyorum ..Her şey için teşekkür ederim,ahım bedduam yok sana ..Bir birlikte yaşamayı beceremedik,zaten evlenirken demiştim sana evlenirsek büyü bozulacak ..Ben sana ne çok demişim ama sen hiç dinlememişsin.. Yolun açık olsun,yol arkadaşım,eski eşim,sırdaşım,tontişim,sarı kuşum ...

Eski konularımı okuyanlar,neler yaşadığımı az çok bilirler...Ben bir karar aldım,bu kararı avukatımla da konuştum,insan gibi ,tepinmeden,delirmeden davayı açacağım..Çünkü yaralarım artık dışardan da gözüküyor,onu farkettim,farkettim ki ben mutsuzum,bunun sebebi yalanlar ...Belki koca dayağı yemedim,belki beni istemeyen bir kv m olmadı,belki eltimle çekişmelerimiz olmadı ama onları arayacak durumdayım şu anda ..Keşke yalan hiçbir evlilikte olmasa ,keşke o evlenirken kurulan hayaller hep devam etse,keşke büyü bozulmasa,keşke ,keşke,keşke...Okuyan herkese teşekkür ederim...Bu mektubu eşime yazdım,defalarca aradı,defalarca sesli mesaj bıraktı..Bu sefer ,beni tehdit etmedi,bu sefer ekmeğini suyunu keserim, feleğini şaşırırsın demedi ..Bu sefer ne zamandır söylemediği o iki kelimeyi söyledi Seni Seviyorum ..Bu sefer de ben sustum,ve içimden ; Ben Gidiyorum,hoşçakal dedim ..Bu bir vedaydı ,giden 9 yıla ,olmayan bebeğe,alamadığımız o müstakil eve,olmayan emekliliğe,hayal edilen torunlara ...İyi mi ettim diye sormayacağım,destek bekliyorum sadece ...

Sen onurlu bir kadınsın canım
eski konularını biliyorum
göstermen gereken
sabrı gösterdin geriye dönüp baktığında keşke diyeceğin hiçbişey yok
böyle bir karar verdiysen
sabrın tükenmiş demektir.
çok haklısın..

hakkınızda hayırlısı olsun.
konularınızı okurdum, malesef ki bu sona geleceğinizi tahmin ediyordum.
acınız üzüntünüz zamanla geçecek ama çin'i hatırladığınız zaman kocanızın yaşattığı psikolojiyi unutmayacaksınız.
doğru kararınız ve sağlam duruşunuz için tebrik ediyorum.

okurken ağlamamk için kendimi zor tuttum kabul edip yaşamayama devam etsen başaramazdın mutlu olamazdım hep aklına gelirdi affedemezdin içinden ben de olsam aynını yapardım.

Yaptıklarını unutmuş gibi gözüksem de aslında hepsi tek tek hafızamda ..Geceleri uyumam ben bilirsin ,bir sabah sen gayet rahat uyurken telefonun çaldı ,açtım bir kadın sesi, saat 06,58 ..baksana dk sıyla aklımda ..Alo dedi doğal olarak ,beni duyunca sesi kesildi ,geri aradım yanlış numara falan geveledi ,sözcükleri iyi kullandığımı düşünürüm ,onunla da bildiğim dilden konuştum,dökülmedi bir türlü ..Sana sordum ,aşkım kim bilir kim bilmiyorum diye geveledin,sonra o telefona bir daha asla ulaşılamadı ..

Sonra en yakın arkadaşıma bir şeyler hissettiğin aklıma geldi birden bire ,biliyorsun hindi gibi düşünür dururum ben ,görüntüleri,sözleri birleştiririm puzzle gibi ..Tüm parçaları birleştirdiğimde resim ortaya çıktı Ağzını yokladım,küçük diline kadar didikledim ama itiraf etmedin bir türlü deseydin ki evet tamda düşündüğün gibi o zaman eyvallah deyip gidecektim ama demedin ...Sonra mercek altındaydın hep ,belki unuttum sandın ama dedim sana ben unutmam ,biriktiririm ..Sen tanıyamadın beni ,üstelik içim dışım birdi ,bunu hep sen söylerdin ..Hoşlanıyorsun,gözün var dediğim arkadaşımın benden ve arkadaşımdan habersiz borçlarını ödedin,bunları ortaya çıkardığımda bana asla inanmayacağım yalanlar söyledin ,yuttum mu hayır hala her yutkunduğumda boğazıma takılıyor,dedin ki herkese yardım ederim bilmiyor musun?

Biliyordum ama ,sende beni biliyordun..Sana demiştim ki ben her şeye razı gelirim ,parasızlık,evsizlik,arabasızlık,çocuksuzluk,kimsesizlik ama tek bir şeye katlanamam o da Aldatılmak..Bana diyeceksin ki evet artık sana karşı hiçbir şey hissetmiyorum,o zaman diyeceğim ki helal olsun ne güzeldir ki dürüst davrandın ,yolun açık olsun ...Ama dedin mi böyle bir şey deseydin ben unutmazdım çünkü ..

Ben her yakaladığımda sen daha çok ağladın,ben her çekip gittiğimde kollarıma yapıştın gitme diye ..Ama ben her gözüne baktığımda ,o yalanları görüyorum ,unuttum ki artık gözlerin yeşil miydi ,ela mıydı,yoksa hadi ordan be ışıkta açık kahve miydi ? Görmüyordum artık renk falan ,sadece yalan ,yalan ..

Neden bana yalan söyledin,diye sorduğumda senden çekindim dedin ,ama bir gün çekip gidebileceğim aklına bile gelmedi ..Dedin ki kin tutmaz,bana kıyamaz ..Evet sana da kıyamıyorum ama kendime de kıyamıyorum..Babamın,annemin dudağımın aşağı doğru sarkmasından anladığı mutsuzluğu ,sen haykırışlarıma rağmen anlamadın ..

Şimdi senden binlerce km ötedeyim ,ama bilmiyorsun ki ben bugün ortak avukatımızı aradım..Dönünce ,dava açılacak ,ve sen beni bir daha asla üzemeyeceksin,bir daha asla kurtları beynime boşaltıp ,rahatça uyuyamayacaksın ...Bana yaptığın iyilikleri seni her yere sırtımda taşısam ödeyemem ama sadece kendimin gördüğü yaralarımı artık kendi başıma saramıyorum ..Her şey için teşekkür ederim,ahım bedduam yok sana ..Bir birlikte yaşamayı beceremedik,zaten evlenirken demiştim sana evlenirsek büyü bozulacak ..Ben sana ne çok demişim ama sen hiç dinlememişsin.. Yolun açık olsun,yol arkadaşım,eski eşim,sırdaşım,tontişim,sarı kuşum ...

Eski konularımı okuyanlar,neler yaşadığımı az çok bilirler...Ben bir karar aldım,bu kararı avukatımla da konuştum,insan gibi ,tepinmeden,delirmeden davayı açacağım..Çünkü yaralarım artık dışardan da gözüküyor,onu farkettim,farkettim ki ben mutsuzum,bunun sebebi yalanlar ...Belki koca dayağı yemedim,belki beni istemeyen bir kv m olmadı,belki eltimle çekişmelerimiz olmadı ama onları arayacak durumdayım şu anda ..Keşke yalan hiçbir evlilikte olmasa ,keşke o evlenirken kurulan hayaller hep devam etse,keşke büyü bozulmasa,keşke ,keşke,keşke...Okuyan herkese teşekkür ederim...Bu mektubu eşime yazdım,defalarca aradı,defalarca sesli mesaj bıraktı..Bu sefer ,beni tehdit etmedi,bu sefer ekmeğini suyunu keserim, feleğini şaşırırsın demedi ..Bu sefer ne zamandır söylemediği o iki kelimeyi söyledi Seni Seviyorum ..Bu sefer de ben sustum,ve içimden ; Ben Gidiyorum,hoşçakal dedim ..Bu bir vedaydı ,giden 9 yıla ,olmayan bebeğe,alamadığımız o müstakil eve,olmayan emekliliğe,hayal edilen torunlara ...İyi mi ettim diye sormayacağım,destek bekliyorum sadece ...

yolun açık olsun konu sahibi adam pek bırakmayacak gibi duruyor anlattıklarından ... hem yaparlar ederler hem de bırakmazlar seni seviyorumlar anlamını biliyorlar mı ya da bir insanın nasıl sevileceğini bu tip erkekler çok merak ediyorum . ya öbür kadına ne demeli adamın evli olduğunu bile bile sabah kendine ait olmayan teli açıyor sonra da kapatıyor yok yanlış numara yok .... yanlış olan sensin numara değil ... ya çok üzüldüm konu sahibi inşallah hakkında hayırlısı olsun güzel günler görürsün inşallah ... bu arada bende sessizce susanlardanımdır . sanki susup ta iyice tartıp gözlemleyince en iyi ve doğru kararlarımı alıyorum ki şu ana kadar aldığım hiç bir karardan pişmanda değilim . inşallah sende vereceğin karar ne olursa olsun pişman olmazsın .

Umarım yaraların kapanmaya başlayınca "neden hayatımdan 9 yıl vermişim, neden daha önce neden bunu yapmamışım" diyecek kadar mutlu olursun

Canım kardeşim,ablam...tanışmıyoruz,muhtemelende hiç tanışmayacağız ama kendinizi ifade edişiniz kaliteniz o kadar belliki..Böyle içime aktı yazınız hüzünlendim..Sizin için sadece dua edebilirim Allah yar ve yardımcınız olsun işaallah.. Kolay değil yıllar alışkanliklar bu evrede ve sonrasında boşluğa düşmemek için size Allah a yönelmenizi namazınıza sımsıkı sarılmanızı tavsiye ederim yûreğiniz zikir ile meşgulken inanın daha güçlü olacaksınız..Sizin için hayırlı bir hayat başlar işaallah.. Allah a emanet olun...

Okurken boğazım düğümlendi, gözlerim doldu.. Bu kadar güçlü bir kadın olmanı, hiçbirşeyi haketmeyen karaktersiz bir adama yapışıp kalan bazı kadınlar gibi gurursuz olmamanı ve ayakların yere basa basa çekip gidebilmeni taktir ettim. En doğru kararı vermişsin inan bana.. Şunu anladım ki sen her zorluğa da her acıya da göğüs gerebilecek, yıkılmayacak fıtratta ve güçte bir kadınsın. İnşallah güzel günler bir an önce gelir ve sonsuza kadar mutlu olursun..

İnş en hafif şekilde atlatirsiniz.Konularinizi biliyorum.Bir evlilikte güven bittiğinde zaten bitmistir eskisi gibi olmaz.Sizin için hayirlara vesile kilsun Allah

içten içe sevenlerdenim ben ,belki çok işveli cilveli değilim,anlamam öyle kırmızı geceliklerden bilmem nelerden ama mesela çok güzel nane limon yapardım ona ,sonra sırtına yastık koyardım rahat etsin diye ,ya da masaj yapardım mesela o bizim için para kazanıyor diye ..Ama o işve, cilve, renk ,kırmızı gecelik falan istedi belki de ..Benim nane limonlar arada kaynadı ...

Ne kadar güzel yazmışsın öyle.
Çok duygulandım okurken.
Ben, eşinin de seni sevdiğine inanıyorum ama bazen karşılıklı sevgi her şeye yeterli gelmiyor sanırım.
Umarım, yeni açtığın sayfada çok mutlu olursun.

Back