- 25 Ekim 2018
- 3.505
- 6.203
-
- Konu Sahibi Niloyatospikk
Küresel bir isinma var ama yine de buralarla kıyas edilmezYok yok öyle Mudanyada şalsız gezilmez devri gecti Eylülde falan anca serinliyor oralar da cok sıcak oluyor Bursanin yüksek semtlerini biliyorum gece tabii dışarıda yatilmaz ama Muğla da yaşanacak yer yani öyle demeyinvarsın sıcak olsun çocuk biraz büyüsün de detaylı gezmek istiyorum yol tuttuğuna bir kez gelebildik
İyi günlerde kullanın inanın A+ise hiç çok gelmiyor
Daha öncede yazmistim burada sanırım son 12-13 yıldır bu kadar klima çalıştırdigimizi hatırlamıyorum ki ben Mersin'de yım,aşırı sıcak ve nemli 50 kusurlerde,daha geçen seneye kadar her tarafı açtık mi püfür püfür esiyordu ki sıcak esmiyordu (ısı yalıtımı var) bu sene tam tersi oldu yıllardır ilk defa klima çok çalıştı açınca sıcak esiyor resmen,şuan da açık ama güneş gelmesin diye perdeleri çektim yoksa faydası olmuyor 16 derecede şuan.Çevrenizde klimasiz evler varsa ege ya da Akdenizde ya da güneydoğuda değil yeriniz çünkü bu saydığım yerler aşırı sıcak olduğundan klimayı daha da zorlayabilir disarisinin isisina göre.Biz Egedeyiz ve klimasiz ev yok çevremde diyebilirim.Marmara ya da Karadeniz de dağa az gelir bence .
16 derecede çok tüketir ve klimayı zorlar değil mi? Bize yeni servis gelmişti öyle dedi ama mecbur kalınca maalesef yapacak bi şey yok.Biz de Muğla tarafındayız. İlk açınca 18 turbo yapıyorum yarım saat ,sonra yükseltiyorum bir tık ve turboyu kapıyorum.Gece yatarken tamamen kapiyoruz çünkü karsilayamayiz bu kadar faturayı.Uyuyamiyoruz resmen gece de alev çıkıyor...Bi an önce Ekim sonunu bekliyorum ancak o zaman belki rahatlıyor burda havalar. Kışın da kullanacağız klima ,çünkü burda dogalgaz yok.Asıl ısınma faturası çok geliyormuş klima ile..Daha öncede yazmistim burada sanırım son 12-13 yıldır bu kadar klima çalıştırdigimizi hatırlamıyorum ki ben Mersin'de yım,aşırı sıcak ve nemli 50 kusurlerde,daha geçen seneye kadar her tarafı açtık mi püfür püfür esiyordu ki sıcak esmiyordu (ısı yalıtımı var) bu sene tam tersi oldu yıllardır ilk defa klima çok çalıştı açınca sıcak esiyor resmen,şuan da açık ama güneş gelmesin diye perdeleri çektim yoksa faydası olmuyor 16 derecede şuan.
Dün akşam camlar buhar olmuş,dışarı aşırı sıcak içeri serin olunca ki gece bile 43-45 derece nemle
Sürekli 16 da biz kullanınca fatura yüksek gelmişti gece kapatmak yerine de uyku moduna alın hem içerisinin ısısı sabit kalıyor hem de faturayı çok etkilemiyor16 derecede çok tüketir ve klimayı zorlar değil mi? Bize yeni servis gelmişti öyle dedi ama mecbur kalınca maalesef yapacak bi şey yok.Biz de Muğla tarafındayız. İlk açınca 18 turbo yapıyorum yarım saat ,sonra yükseltiyorum bir tık ve turboyu kapıyorum.Gece yatarken tamamen kapiyoruz çünkü karsilayamayiz bu kadar faturayı.Uyuyamiyoruz resmen gece de alev çıkıyor...Bi an önce Ekim sonunu bekliyorum ancak o zaman belki rahatlıyor burda havalar. Kışın da kullanacağız klima ,çünkü burda dogalgaz yok.Asıl ısınma faturası çok geliyormuş klima ile..
Buzdolabı 150 tl yakıyor zatenSu an 2 aydır tatildeyim evde yokum sadece buzdolabı ve güvenlik kamerası çalışıyor 140 TL gelmiş evde olsak kimbilir ne kadar olacak
10 TL kardayim o zamanBuzdolabı 150 tl yakıyor zaten
Önce 16 da başlıyor sonra yükseltiyorum ben de gecede çalışıyor yapacak birşey yok mecbur.16 derecede çok tüketir ve klimayı zorlar değil mi? Bize yeni servis gelmişti öyle dedi ama mecbur kalınca maalesef yapacak bi şey yok.Biz de Muğla tarafındayız. İlk açınca 18 turbo yapıyorum yarım saat ,sonra yükseltiyorum bir tık ve turboyu kapıyorum.Gece yatarken tamamen kapiyoruz çünkü karsilayamayiz bu kadar faturayı.Uyuyamiyoruz resmen gece de alev çıkıyor...Bi an önce Ekim sonunu bekliyorum ancak o zaman belki rahatlıyor burda havalar. Kışın da kullanacağız klima ,çünkü burda dogalgaz yok.Asıl ısınma faturası çok geliyormuş klima ile..
AA size neden bu kadar çok gelmiş bize bu rakamda klima çalışırken geliyor
Klima kapalı halı şuan,klima açıkken 2 bin ve 1500 gelmişti.AA size neden bu kadar çok gelmiş bize bu rakamda klima çalışırken geliyor
Tamam derin dondurucu da varsa normal o zaman çünkü 1 buzdolabı 150 yazıyor 2 tane olmuş oluyor benim derin dondurucu bina girişinde o yüzden dairedeki elektriğe bağlı değil öyle olsa benim de 2 ye katlarKlima kapalı halı şuan,klima açıkken 2 bin ve 1500 gelmişti.
Brim fiyatları şehirlere göre farklı burada diğer illere göre bir tık yüksek bence.
Çamaşır-bulasik hergun çalışıyor,iki buzdolabı biri normal kullandığım biridd derin dondurucu sandık tipi,fırın vs geliyor.