Son elektrik faturanız kaç TL geldi?

Küresel bir isinma var ama yine de buralarla kıyas edilmez Kasımda Bursada kombileri açtık diyor akrabalar ,burda halen sarı yaz Mesela Antalya ,Adana da burdan daha sıcak.Siz muhtemelen eylülde kullanmayacaksiniz klima ,ama burda halen full açılacak,öyle düşünün.Ne kadar geleceğini yazicam buraya bakalım Bizde de ay sonu geliyor.

Daha öncede yazmistim burada sanırım son 12-13 yıldır bu kadar klima çalıştırdigimizi hatırlamıyorum ki ben Mersin'de yım,aşırı sıcak ve nemli 50 kusurlerde,daha geçen seneye kadar her tarafı açtık mi püfür püfür esiyordu ki sıcak esmiyordu (ısı yalıtımı var) bu sene tam tersi oldu yıllardır ilk defa klima çok çalıştı açınca sıcak esiyor resmen,şuan da açık ama güneş gelmesin diye perdeleri çektim yoksa faydası olmuyor 16 derecede şuan.

Dün akşam camlar buhar olmuş,dışarı aşırı sıcak içeri serin olunca ki gece bile 43-45 derece nemle

16 derecede çok tüketir ve klimayı zorlar değil mi? Bize yeni servis gelmişti öyle dedi ama mecbur kalınca maalesef yapacak bi şey yok.Biz de Muğla tarafındayız. İlk açınca 18 turbo yapıyorum yarım saat ,sonra yükseltiyorum bir tık ve turboyu kapıyorum.Gece yatarken tamamen kapiyoruz çünkü karsilayamayiz bu kadar faturayı.Uyuyamiyoruz resmen gece de alev çıkıyor...Bi an önce Ekim sonunu bekliyorum ancak o zaman belki rahatlıyor burda havalar. Kışın da kullanacağız klima ,çünkü burda dogalgaz yok.Asıl ısınma faturası çok geliyormuş klima ile..

Sürekli 16 da biz kullanınca fatura yüksek gelmişti gece kapatmak yerine de uyku moduna alın hem içerisinin ısısı sabit kalıyor hem de faturayı çok etkilemiyor

Önce 16 da başlıyor sonra yükseltiyorum ben de gecede çalışıyor yapacak birşey yok mecbur.

Elektrik faturamiz 475 tl geldi.Klimayi her gün öğlen 12 _1 den gece 10 a kadar calistirdik. A sınıfı +++ geceleri uyku moduna çeviriyorduk. Şofben var bir de banyoda.Burda dogalgaz yok.A+++ inverter akıllı klimalar gerçekten hesapliymis.Ama kış nasıl olur onu merak ediyorum.

Bu ay elektrik faturamız 364 geldi 1.5 hafta kadar evde yoktuk onun dışında klimamız yine hep çalıştı şu sıra serinledi artık kapattık serinlik böyle devam ederse sıcak modu açılacak gibi duruyor

AA size neden bu kadar çok gelmiş bize bu rakamda klima çalışırken geliyor
Klima kapalı halı şuan,klima açıkken 2 bin ve 1500 gelmişti.

Brim fiyatları şehirlere göre farklı burada diğer illere göre bir tık yüksek bence.

Çamaşır-bulasik hergun çalışıyor,iki buzdolabı biri normal kullandığım biridd derin dondurucu sandık tipi,fırın vs geliyor.

Tamam derin dondurucu da varsa normal o zaman çünkü 1 buzdolabı 150 yazıyor 2 tane olmuş oluyor benim derin dondurucu bina girişinde o yüzden dairedeki elektriğe bağlı değil öyle olsa benim de 2 ye katlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…