Son durumla ilgili desteğinize ihtiyacım var

alindalin

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2010
2.116
1.066
36
Güncelleme: işten çıkışta oğlumu almak için kayınvalideme uğradım. Kız ve annesi oradaydı. Ama eşimin kardeşi evde değildi. Ben de içeri girip tanıştım ve çıktım. Bu akşam dönüyorlarmış. Dolayısıyla güne katılmayacaklar bunu da öğrenmiş oldum.

Merhaba hanımlar, yine bir soruyla geldim size. En son açtığım konuyu buraya ekleyemedim ama konuyu bilenler vardır.

Son gelişmeleri yazacağım. Biliyorsunuz eşimin erkek kardeşi kız arkadaşıyla gelecekti sonra ben her şeyi konuşacağım diye gelmediler. Olay en son bu şekilde kaldı.

Dün akşam kayınvalidemin kız kardeşi, kayınvalidemin evinde bu kızla hikaye paylaştı. Demek ki kız ve annesi hala buradalar. Kayınvalidemin yakınlarından birkaç kişi bu kızı takip etmeye başladılar. Demek ki topluca bir görüşme tanışma olmuş. Şimdi şöyle bir durum var. Benim kayınvalidemin akrabalarıyla günüm vardı. Bu güne neden gidiyorsun diyenler var ama yine söyleyeyim ben hepsiyle çok iyi anlaşıyorum. Eşimin yaşıtım kuzenleri var, teyzeleri vs hepsi bana iyi davranıyorlar. Güne de beni onlar davet etmişti birlikte gün yapalım diye. Ben zaten normalde de onlarla görüşüyordum. Neyse bu haftaki gün kayınvalidemde olacak. Eğer kız ve annesi hala buradaysa güne davet edilebilirler. Kayınvalidemin evinde olacak çünkü. Ben bu durumda ne yapayım?

Günden tamamen çık diyenler olacaktır. Zaten son 3 kişi kaldı. Gerekirse güne devam etmem. Ama en azından şu an devam ediyor ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Psikoloğa yazdım bugün için seans ayarlamak istedim ama boşluğu yoktu.

Ben eğer onlar gelecekse güne gitmeli miyim? Gitmezsem çok mu kompleksli davranmış olurum? Gidersem nasıl davranmalıyım?

Bu arada sabah oğlumu kayınvalideme bıraktım işe giderken. Kayınvalidemin yüzü asıktı benimle pek muhattap olmadı ben de ilgilenmedim. Kapıdan oğlumu bırakıp döndüm. Demek ki bu konu nedeniyle bana tavırlı. Ama ben yine de bu konuda artık kompleksli ve alıngan değil olması gerektiği gibi davranmak istiyorum. Çünkü kayınvalideme sen bana surat astın ben de güne gelmiyorum mu diyeyim? Yoo asmadım diyip beni alıngan konuluna düşürecek. Ben daha cool davranmak istiyorum. Lütfen karşı tarafın cehaletini göz önünde bulundurarak yazalım onların anlayacağı dilde davranmak istiyorum.

Bu olayı psikoloğum ve sizin desteğinizle en doğru şekilde atlatmaya çalışıyorum. Lütfen beni üzecek şeyler yazmayın olur mu😕

Son düzenleme:
Bundan sonra kiz gunde olacak ztn tek seferlik cozum olmaz
Zamanında da onlarla konustugunuzda gerek yok demistim mesafe iyidir bu konulari acmayin demistim
Simdi gitseniz hos bir ortam olmaz gjtmeseniz ne zamana kdr kacis + akrabalar da bu konuda ustunuze gelir tamamanini kaybetmeniz demek bence sizi rahat ettirecek bir cozum yok. Biraz dayanip gitmeyin zaman içinde akrabalarin tavrini gorun
Ama hazirlikli olun kizin girdigi ortama girmeyecekmisiniz?

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar, yine bir soruyla geldim size. En son açtığım konuyu buraya ekleyemedim ama konuyu bilenler vardır.

Son gelişmeleri yazacağım. Biliyorsunuz eşimin erkek kardeşi kız arkadaşıyla gelecekti sonra ben her şeyi konuşacağım diye gelmediler. Olay en son bu şekilde kaldı.

Dün akşam kayınvalidemin kız kardeşi, kayınvalidemin evinde bu kızla hikaye paylaştı. Demek ki kız ve annesi hala buradalar. Kayınvalidemin yakınlarından birkaç kişi bu kızı takip etmeye başladılar. Demek ki topluca bir görüşme tanışma olmuş. Şimdi şöyle bir durum var. Benim kayınvalidemin akrabalarıyla günüm vardı. Bu güne neden gidiyorsun diyenler var ama yine söyleyeyim ben hepsiyle çok iyi anlaşıyorum. Eşimin yaşıtım kuzenleri var, teyzeleri vs hepsi bana iyi davranıyorlar. Güne de beni onlar davet etmişti birlikte gün yapalım diye. Ben zaten normalde de onlarla görüşüyordum. Neyse bu haftaki gün kayınvalidemde olacak. Eğer kız ve annesi hala buradaysa güne davet edilebilirler. Kayınvalidemin evinde olacak çünkü. Ben bu durumda ne yapayım?

Günden tamamen çık diyenler olacaktır. Zaten son 3 kişi kaldı. Gerekirse güne devam etmem. Ama en azından şu an devam ediyor ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Psikoloğa yazdım bugün için seans ayarlamak istedim ama boşluğu yoktu.

Ben eğer onlar gelecekse güne gitmeli miyim? Gitmezsem çok mu kompleksli davranmış olurum? Gidersem nasıl davranmalıyım?

Bu arada sabah oğlumu kayınvalideme bıraktım işe giderken. Kayınvalidemin yüzü asıktı benimle pek muhattap olmadı ben de ilgilenmedim. Kapıdan oğlumu bırakıp döndüm. Demek ki bu konu nedeniyle bana tavırlı. Ama ben yine de bu konuda artık kompleksli ve alıngan değil olması gerektiği gibi davranmak istiyorum. Çünkü kayınvalideme sen bana surat astın ben de güne gelmiyorum mu diyeyim? Yoo asmadım diyip beni alıngan konuluna düşürecek. Ben daha cool davranmak istiyorum. Lütfen karşı tarafın cehaletini göz önünde bulundurarak yazalım onların anlayacağı dilde davranmak istiyorum.

Bu olayı psikoloğum ve sizin desteğinizle en doğru şekilde atlatmaya çalışıyorum. Lütfen beni üzecek şeyler yazmayın olur mu😕
Güne gitmeye kararsızsın ama çocugunu kv ye bırakıyorsun. Kv diyordur işini yaptırıyor ama keyfi gelince görüşmek istemiyor diye. Gelsinler görüşün bence ne olacak sanki hem tanışmış olursunuz. Bu kadar kasacak bir durum yok. Ama ben olsam bı yemeğe ya da çaya da davet ederdim. Sorunlar varmış gerçi kaynınız ile. O sorunlar büyük mü onu hatırlayamadım

Bundan sonra kiz gunde olacak ztn tek seferlik cozum olmaz
Zamanında da onlarla konustugunuzda gerek yok demistim mesafe iyidir bu konulari acmayin demistim
Simdi gitseniz hos bir ortam olmaz gjtmeseniz ne zamana kdr kacis + akrabalar da bu konuda ustunuze gelir tamamanini kaybetmeniz demek bence sizi rahat ettirecek bir cozum yok. Biraz dayanip gitmeyin zaman içinde aktabalarin tavrini gorun
Ama hazirlikli olun kizin girdigi ortama girmeyecekmisiniz?

Kız şehir dışında yaşıyor. Çok uzak 10 saatlik yol. Düğüne kadar güne katılmaz burada olmadığı sürece. Düğün de henüz gündemde yok. Yıldırım nikahı yapmadıkları sürece bir daha ki günlerde karşılaşmayız şimdilik. Zaten 3 kişi kaldı sonra gün bitiyor. Devam edilecek ama en kötü ben katılmam olur biter. Kız Buradayken de katılıp katılmayacağı kesin değil.

Ben zaten güne gitmeyeyim demiyorum. Gitmeli miyim gitmemeli miyim diyorum.
Yani kızla bir sorunum olmadı bu durumda nasıl davranmalıyım? Gitmemek çok kompleksli bir davranış mı olur? Gidip karşılaşırsam nasıl davranmalıyım? Sonuçta bir haftadır buradalar, evime davet etmedim tanışmadım, günde karşılaşırsam ne yapmalıyım?

Akrabaları kaybetmek de beni çok üzmez sanırım. Ama şu düşünülsün istemiyorum. “Alin kıskanç ve kompleksli. Kızla karşılaşmamak için günden bile çıktı”. Böyle düşünülsün istemiyorum. Çıkacaksam bile “alin haklı, kayın aile dengeyi kuramadı ve haksızlık yapıldı, alin de çıktı”şeklinde düşünülsün istiyorum. İnsanların düşüncelerini yönetemem tabi ki ama benimki de çok insani bir ihtiyaç bence. Kendini doğru ifade etme ihtiyacı. Ben kendimi doğru anlattıktan sonra zaten cahil kesim yine beni kıskanç kompleksli görecek ama beni gerçekten anlayacak kişiler de var aralarında.

Güne git ve her zamanki gibi davran. Farz et ki kayınbiraderinle evlenecek kız değil de başka tanımadığın biri gelmiş. Normal tanış sohbet et.

O gün hasta olun mesela gitmeyin . Çok düşünüyorsun Alin. Her şeyi çok düşünüyorsun

Evet maalesef. Ben de istemiyorum bunu ama henüz az düşünmeyi başaramadım. Şu olayı da atlatırsam gerçekten artık her şeyi daha az düşüneceğim. Zaten bir çok olayda artık çok şeyi aştım ama bu olayda duygularımı düşüncelerimi doğru yönetemiyorum bir türlü.

Demi sonuçta kaynınile galiba sorun yaşamış. Kızla ilgilin bir durum yok
Kıza kimse evleneceği adamın marifetlerini anlatmayacak, kıskanıyo falan diye geçiştirecekler, kız da kendi kafasında kuracak, ondan sonra gelsin elti kavgası. Aile de çekirdek alıp izlicek.

Kız şehir dışında yaşıyor. Çok uzak 10 saatlik yol. Düğüne kadar güne katılmaz burada olmadığı sürece. Düğün de henüz gündemde yok. Yıldırım nikahı yapmadıkları sürece bir daha ki günlerde karşılaşmayız şimdilik. Zaten 3 kişi kaldı sonra gün bitiyor. Devam edilecek ama en kötü ben katılmam olur biter. Kız Buradayken de katılıp katılmayacağı kesin değil.

Ben zaten güne gitmeyeyim demiyorum. Gitmeli miyim gitmemeli miyim diyorum.
Yani kızla bir sorunum olmadı bu durumda nasıl davranmalıyım? Gitmemek çok kompleksli bir davranış mı olur? Gidip karşılaşırsam nasıl davranmalıyım? Sonuçta bir haftadır buradalar, evime davet etmedim tanışmadım, günde karşılaşırsam ne yapmalıyım?

Akrabaları kaybetmek de beni çok üzmez sanırım. Ama şu düşünülsün istemiyorum. “Alin kıskanç ve kompleksli. Kızla karşılaşmamak için günden bile çıktı”. Böyle düşünülsün istemiyorum. Çıkacaksam bile “alin haklı, kayın aile dengeyi kuramadı ve haksızlık yapıldı, alin de çıktı”şeklinde düşünülsün istiyorum. İnsanların düşüncelerini yönetemem tabi ki ama benimki de çok insani bir ihtiyaç bence. Kendini doğru ifade etme ihtiyacı. Ben kendimi doğru anlattıktan sonra zaten cahil kesim yine beni kıskanç kompleksli görecek ama beni gerçekten anlayacak kişiler de var aralarında.

Kimseyi yonetemezsiniz. Bu kdr mesafeli iken o apartmanda oturup cocuk baktiriyorken bunlar cok mumkun degil. Nikah vs dusunuyorsunuz ama bunlar gelecek mecbur karsilasacaksiniz bunun cenazesi olacak dugunu olacak hangisinden kacabilirsiniz? Ilk konuda da ayni yorumu yaptim ama yazmadim sizin ki biraz mesafeli durumda gecerli idi sizin yontem su sartlarda sizi zora sokacak siz istiyorsunuz ki herkes cezalandirsin mesafe koysun sizi uzmesin ama zaman vermiyorsunuz ne yasanacak bilemezsiniz belki kizi çok sevecekler belki hic sevmeyecekler kendinizi cok tuhaf bir konuma soktunuz. Bence iki turlusu de dogru degil cunku gun ortami da sizi gerecek uzecek ama bari yasamayin ustunuze bir yuk daha binmesin

Güne kesin gelecekler, bir bahane bul gitme, gönder altınını. En sağlıklısı bu.

Ayrıca bu kadar takip etme bu insanları, çıkar hayatından bitsin gitsin. Böyle davranmaya devam edersen terapi falan da işe yaramaz. Sen sürekli onların ne yaptığını düşünüp kurcalıyorsun. Uzak durmak böyle bir şey değil. Kabullen artık, kimse pişman olup, hatasını kabul edip özür falan dilemeyecek. Bu kin ve takıntı sadece sana zarar

Güne git. Herkesle o güne kadar nasıl mesafen varsa onu koru. Kızla da olması gereken mesafede ol. Gitmezsen kıskandı diye anlatacaklar herkese. Arkandan yazılacak hikayelerin haddi hesabı olmayacak. Hastayım falan desen de inanmazlar.

Evet işte aslında sorunum bu. Kıskandı diye düşünmesinler. Kızdan da korkmuyorum, genel olarak nasıl davranmalıyım onu düşünüyorum. Çünkü ortam şöyle olacak: sonuçta akrabaların hepsi bizim durumu bilmiyor olabilir. E kız da bir haftadır burda. Normal şartlarda bizim çoktan karşılaşıp tanışmış olmamız gerekirken ben orda tanıştığımda aaa siz daha yeni mi karşılaştınız diyenler olacak. Ve ben orda hastaydım da desem, başka hangi gerekçeyi sunarsam sunayım inandırıcı olmayacak.

Kimse yokken kızla kayınvalidemde karşılaşsam merhaba hoşgeldiniz, ben alin. Vs vs. İlk kez biriyle tanıştığımda nasıl davranıyorsam öyle yani. Ama gün ortamında bazı şeyleri kestiremiyorum.

Biraz objektif olun
Kayniniz ile olan olayda kızın ve annesinin bir suçu yok ki
Gitmezseniz kompleksli ve kıskanç gorunursunuz
Gidin her zaman olduğu gibi davranın
Zaten bir tanışma muhabbet etme olayi mecbur olacak yani ertelemeyin
Cok sevdiğim bir söz var
Yel kayadan toz alır
Şıkır şıkır giyinin motive bir sekilde gidin

Evet işte aslında sorunum bu. Kıskandı diye düşünmesinler. Kızdan da korkmuyorum, genel olarak nasıl davranmalıyım onu düşünüyorum. Çünkü ortam şöyle olacak: sonuçta akrabaların hepsi bizim durumu bilmiyor olabilir. E kız da bir haftadır burda. Normal şartlarda bizim çoktan karşılaşıp tanışmış olmamız gerekirken ben orda tanıştığımda aaa siz daha yeni mi karşılaştınız diyenler olacak. Ve ben orda hastaydım da desem, başka hangi gerekçeyi sunarsam sunayım inandırıcı olmayacak.

Kimse yokken kızla kayınvalidemde karşılaşsam merhaba hoşgeldiniz, ben alin. Vs vs. İlk kez biriyle tanıştığımda nasıl davranıyorsam öyle yani. Ama gün ortamında bazı şeyleri kestiremiyorum.
"Evet yeni karşılaştık. İşten güçten misafir almaya vaktim olmadı. Gelişleri ciddi sıkışık anıma denk geldi. Yapacak bişey yok. " Sonuçta sevimsiz kayınçonun kız arkadaşının geleceği günü gözlemek zorunda değilsin.

Demi sonuçta kaynınile galiba sorun yaşamış. Kızla ilgilin bir durum yok

Evet kızla tanışmıyorum bile. Kızla ilgili bir sorun yok. Gün değil de sadece kayınvalidemde kimse yokken karşılaşsam sorun yok. Eve neden davet etmedim çünkü eşimin kardeşi bir dükkan meselesinde biz bir haksızlık yaptı. Sonrasında 2 sene boyunca hiçbir şekilde iletişim kurmadı ve saygısızca davrandı. Kız buraya gelene kadar da bizimle hiç bağı yoktu. Sonra hiçbir şey olmamış gibi kızı alıp bize gelmeye kalktı ki bence kayınvalidemin fikriydi. Kendisi asla gelmezdi. Ben de dedim ki benim söyleyecek çok şeyim var bunlar konuşulmadan hiçbir şey olmamış gibi davranamaz ona göre gelsin. Yani yalnız gelseymiş önce bir sorunlar konuşulsaymış.

kızla gelip hiçbir şey olmamış gibi davranılacak sonra da konuları kapanıp gidecekti. Bunu kabul etmedim ben de.

X