• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son Dakika: İzmir'de şiddetli 6.6 bir deprem meydana geldi

Hepsine öyle yaptılar
K.Çekmeceden Avcılara kadar E-5 üzerinde yüzlerce hasarlı bina vardı. Birçoğu beş altı yıl boş durdu, sonra ufak tadilatlarla yeniden oturuma açıldı, daire sahipleri sizin benim gibi insanlar, yani emlakçı müteahhit falan değil hiç vicdanları sızlamadan o daireleri sattılar başkalarına. Devlet ne yapıyorsunuz demedi, üzerlerindeki ağır hasarlı yazıları kaldırıldı, duvarlara bir alçı, bir boya tamam herkes sattı gönül rahatlığıyla bilmeyenlere, hala o yoldan geçerken içim sızlar, biliyorum çünkü resmen mezar o binalar, izin veren belediyelere, hiç vicdanı sızlamadan satan daire sahiplerine inanamıyorum, resmen kendi paralarını kurtarmak için insanları ateşe attılar, olası bir depremde o binalardan canlı çıkmaları hayal bile edilemez, insanımızda çok masum değil
Aynı şeyi konuştuk eşimle, dün yaşadığımız deprem sonrası her evin gündemi gibi bizimde gündemimiz deprem, 99 depremini de andık, o günlerde yaşananlar, sonrasında ağır hasarlı evlerin akıbeti ve eşim ne dedi biliyor musunuz?
99'da hasarlı olan binalar nasıl makyajlanıp satıldıysa bu depremden de birkaç yıl sonra aynısı olacak, olur mu öyle şey diyemedim çünkü geçmişte olduğunu gördük.

Allah korusun İstanbul'da bir deprem olduğundaki manzarayı asla ama asla düşünemiyorum:(
İstanbul'u neresinden başlayıp konuşsak bilemiyorum, konuş konuş bitmez o kadar çok ele alınması gereken şey var ki, dolgu sahiller, doğru dürüst zemin raporu alınmamış yerlerdeki inşaatlar, afet durumunda toplanma alanı olarak belirlenmiş yerlerin hali.

Allah yardımcımız olsun ve insanlara vicdan versin inşaallah.

sabah 08:30 gibi olmuş, ben uykusuzluktan sızıp kalmışım hissetmedim ama kızımla eşim hissetmiş.
Sekiz bucukta yataktan fırladım kalk diyorum kalk.deprem oluyor diyorum en son duydu firladik biz kapıya

Belirgindi ama yıkacak kadar mı belirgindi çok şaşırdım🙏

Aynı şeyi konuştuk eşimle, dün yaşadığımız deprem sonrası her evin gündemi gibi bizimde gündemimiz deprem, 99 depremini de andık, o günlerde yaşananlar, sonrasında ağır hasarlı evlerin akıbeti ve eşim ne dedi biliyor musunuz?
99'da hasarlı olan binalar nasıl makyajlanıp satıldıysa bu depremden de birkaç yıl sonra aynısı olacak, olur mu öyle şey diyemedim çünkü geçmişte olduğunu gördük.

Allah korusun İstanbul'da bir deprem olduğundaki manzarayı asla ama asla düşünemiyorum:KK43:
İstanbul'u neresinden başlayıp konuşsak bilemiyorum, konuş konuş bitmez o kadar çok ele alınması gereken şey var ki, dolgu sahiller, doğru dürüst zemin raporu alınmamış yerlerdeki inşaatlar, afet durumunda toplanma alanı olarak belirlenmiş yerlerin hali.

Zayıf görünen sahil şeridindeyiz bizde abla.
Hatta belki denize gidecek olan kimbilir.

Allah korusun İstanbul'da bir deprem olduğundaki manzarayı asla ama asla düşünemiyorum:KK43:

Allah korusun dicemde niye korusun dünyanın düzeninde var depremler. Olası bir İstanbul depremi ekonomik olarak bizi 50 yıl geriye atar. Yarından tezi yok acil önlem alınmalı göstere göstere geliyor çünkü.

Sekiz bucukta yataktan fırladım kalk diyorum kalk.deprem oluyor diyorum en son duydu firladik biz kapıya

Belirgindi ama yıkacak kadar mı belirgindi çok şaşırdım🙏
5 şiddetindeki artçıda binalar yıkıldı mı bilmiyorum ama eğer yıkıldıysa ağır hasarlı olanlar yıkılmıştır belki, benim tek bildiğim sabah bu artçı depremin olduğu, Kandilli'ninde 5.8, 5.9 şiddetinde artçılar olacağı yönünde uyarıları vardı.

Çok geçmiş olsun, artçı depremler sürüyor, dikkatlı olmak lazım. İzmirde tanıdığım yok ama Allah olanlara yardım etsin. Can kaybı artmaz inşallah.

Zayıf görünen sahil şeridindeyiz bizde abla.
Hatta belki denize gidecek olan kimbilir.
Allah korusun Bonus, ben hep diyorum deprem nerede yaşanırsa yaşansın acı ve korku hepimizin acısı ve korkusu, köyü mezrası, 1 evin dahi yıkılması, 1 kişinin enkazda kalması bile hepimizi üzer fakat İstanbul'da bir deprem olursa:(

Kusura bakmayın ağzıma geldiği gibi konuşuyorum ama her afette acaba neresi yıkıldı, kaç can daha kaybettik diye düşünmekten yoruldum artık, insanım enkaz altında bekleyenlerin haberlerini gördükçe üzülüyorum, neden diyorum ya neden, neden biz işini doğru yapmayanlar yüzünden ölüyoruz:(

Dün annem Ege'de depremi duyunca korkmuş kadın, gündüz konuştuk iyiyim dedim ama haberlerde enkazları görünce anadır içi içine sığamamış, gece yeniden konuştuk, korkma iyiyiz biz dedim, ki annem 99 depreminde kardeşini göçük altından çıkarmak için gitmiş, yaşanan o acıyı yakından görmüş bir kadın.

Kızım yaşananlar çok acı ama biliyor musun yine de İstanbul'a göre şanslısınız, İzmir depremi İstanbul'da olsaydı kaç ev yıkılırdı düşünemiyorum dedi:(

Düşünebiliyor musunuz? Biz tek bir ev dahi çökmesin kimsenin burnu dahi kanamasın diye düşünürken ya bu deprem şurada olsa ne olurdu'yu da düşünüyoruz bir yandan çünkü kimse oturduğu binaya güvenemiyor:(

Allah korusun Bonus, ben hep diyorum deprem nerede yaşanırsa yaşansın acı ve korku hepimizin acısı ve korkusu, köyü mezrası, 1 evin dahi yıkılması, 1 kişinin enkazda kalması bile hepimizi üzer fakat İstanbul'da bir deprem olursa:KK43:

Kusura bakmayın ağzıma geldiği gibi konuşuyorum ama her afette acaba neresi yıkıldı, kaç can daha kaybettik diye düşünmekten yoruldum artık, insanım enkaz altında bekleyenlerin haberlerini gördükçe üzülüyorum, neden diyorum ya neden, neden biz işini doğru yapmayanlar yüzünden ölüyoruz:KK43:

Dün annem Ege'de depremi duyunca korkmuş kadın, gündüz konuştuk iyiyim dedim ama haberlerde enkazları görünce anadır içi içine sığamamış, gece yeniden konuştuk, korkma iyiyiz biz dedim, ki annem 99 depreminde kardeşini göçük altından çıkarmak için gitmiş, yaşanan o acıyı yakından görmüş bir kadın.

Kızım yaşananlar çok acı ama biliyor musun yine de İstanbul'a göre şanslısınız, İzmir depremi İstanbul'da olsaydı kaç ev yıkılırdı düşünemiyorum dedi:KK43:

Düşünebiliyor musunuz? Biz tek bir ev dahi çökmesin kimsenin burnu dahi kanamasın diye düşünürken ya bu deprem şurada olsa ne olurdu'yu da düşünüyoruz bir yandan çünkü kimse oturduğu binaya güvenemiyor:KK43:

Dünden beri bunu diyorum bende.

Göl kenarı hep dolgu ilk oralar gidicek denirdi ama 99 da yıkıntı olmamış mesela

Ben 99 da sarıyerdeydik taş orda her yer hasar bile çok çok nadirdi.

Maalesef ki İstanbul depremi bu ülkenin hatta dünyanın faciası olacak. Dünyada alt yapısı bu kadar kötü bir metropol var mı bilmiyorum ama İstanbul zaten şehir sınırını aştı, 22 milyon insan yaşayan şehir mi olur. Dörtte üçü daracık sokaklar ve birbirine yapışık binalardan oluşuyor, öyle sokaklar var ki tek araç bile geçemiyor o kadar dar. İstanbul depreminde ölenler kurtulmuş olacak Mune, kalanları yıllarca sürecek bir dram bekliyor. Çok üzgünüm ki senaryo bu, burada olacak bir depremde ne kurtarma çalışması olacak, ne de yardımın bir anlamı olacak, Allaha sığınıyoruz göstermesin Rabbim🙏

Japonyada yaşanan 9 şiddetindeki depremin belgeselini izledim, depremde 1 kişi öldü o da panikten, binalar tık demedi. Yarım saat sonra gelen tsunamiye yenildi Japonya ona da kul yapısı ile yapacak bir şey yoktu, dalgakıranları aştı ve yerle bir etti şehri. Depremin ardından tsunami alarmı devreye girdi ve insanlar büyük bir yardımlaşmayla deniz kıyısından kaçmaya başladılar, sakinlik ve olgunlukla. Japonya bu konuda aşmış bir ülke, insan eliyle yapılabilecek en üst noktadaki teknolojiyi devlet vatandaşından asla esirgemiyor. Bizde o seviyelere gelmenin imkanı yok
Konu dışı belki ama Japonlar balığı da çok tüketiyorlar bizim toplumumuzda balık tüketme oranı da az az olunca böyle müteahhitlerin kafaları kurnazlığa çalışıyor ama Japonlarınki ise nasıl sağlam bina yaparız nasıl teknolojide ilerleriz oluyor. Senelerdir bu ülke aynı değişir mi hiç bilmem. Gözümle gördüm suyu tahliye edip üzerine bina yaptıklarını ne denir ki belki temeli sağlamdır demiri neyim çok kullanmışlardır.

Kesinlikle, daha dün akşam denizköşklerin ordan geçerken yine aynı şeyi konuştuk eşimle, sosyal tesisin oralar gölün kenarındaki o evler kesinlikle şu an boş olması gerekirken hepsi dolu. Aynı şekilde Beylikdüzünde de var, geçen seneki Eylül depreminden sonra bizzat tanıdığım kişiler deprem korkusu ile çıktıkları evi kiraya verdiler. Bazı binaların kolonları ağır hasar gördü, içinden çıkan çıktı ama kirayaa vermeyi de ihmal etmedi..
Hiç unutmamak lazım, eleştirdiğimiz devletin yetkilileri bu toplumun içinden çıkıyor. Belki dünyanın her yeri böyle bilemiyorum ama vicdanlı insan çok az, konu para olunca ne vicdan ne insanlık kalmıyor😔 Eylül depremine oturduğum sitenin girişinde yakalandım, çok yeni evlerimiz binalarda bir hasar oluşmadı, deprem durduğu an geri dönüp eve çıkıyordum merdivende komşumla karşılaştım kaçıyordu, nereye girme eve dedi, kedim evde dedim yalnız, saçmalama dedi kedi için mi döneceksin, kolumdan tuttu çekeledi beni elinden kurtuldum eve çıktım. Artçılar olurken kedimi yakaladım evde korkmuş saklanmıştı bir mücadele alıp kutusuna koydum, yanıma biraz mama ve su alıp çıktım, kapının önünde konuşuyorlardı manyak kedi için geri döndü diye, onu o eve ben koymuşum nasıl bırakıp çıkacaktım nasıl o kadar bencil olmuş insanlar.

Ben de İzmirdeyim, iyiyiz çok şükür , gündüz parktaydık ama hava soğuk mecbur eve döndük, gece her sese uyandım dışarda yükses ses gelince araba geçince vs yüreğim ağzıma geliyor , eşimle çanta hazırladık dışarı da çıkmıyoruz binada hasar yok ama nolur nolmaz , çok korkuyorum, Allah enkaz altında kalanların yardımcısı olsun , çok zor çok 😞😞😞😞

Hiç unutmamak lazım, eleştirdiğimiz devletin yetkilileri bu toplumun içinden çıkıyor. Belki dünyanın her yeri böyle bilemiyorum ama vicdanlı insan çok az, konu para olunca ne vicdan ne insanlık kalmıyor😔 Eylül depremine oturduğum sitenin girişinde yakalandım, çok yeni evlerimiz binalarda bir hasar oluşmadı, deprem durduğu an geri dönüp eve çıkıyordum merdivende komşumla karşılaştım kaçıyordu, nereye girme eve dedi, kedim evde dedim yalnız, saçmalama dedi kedi için mi döneceksin, kolumdan tuttu çekeledi beni elinden kurtuldum eve çıktım. Artçılar olurken kedimi yakaladım evde korkmuş saklanmıştı bir mücadele alıp kutusuna koydum, yanıma biraz mama ve su alıp çıktım, kapının önünde konuşuyorlardı manyak kedi için geri döndü diye, onu o eve ben koymuşum nasıl bırakıp çıkacaktım nasıl o kadar bencil olmuş insanlar.
Enerji transferi olur da çevredeki illerden biz de etkileniriz diye kuş kafesini yanımda tutuyorum hemen alıp çıkabilmek için. Evde salmışken onu bırakıp çıkmak zorunda kaldığımı düşünmek bile içimi acıtıyor.

Bazı insanlar böyle. Hayvanları bir biblodan oyuncaktan farksız görüyorlar.
Oysaki onlar da can. Onlar da korkar onlar da acı çeker.
Benciller ne yazık ki. Sadece kendilerini düşünüyorlar. Onlardan başka herşey ölsün ne olacak!

Back