Kanunlar, yönetmelikler olsa dahi denetim yetersiz, zemin araştırması zaten yok, ben burada dünya kadar inşaata şahit oldum her aşamasını gördüğüm inşaatlar var ama bir tanesinde bile bir mühendisle zemin etüdü yapıldığına denk gelmedim.
İş ve İşçi güvenliği gereği inşaatlarda koruyucu ekipman bulunması lazım, evet Allah için buradaki her inşaatta baret vs var ama askıda duruyorlar, bu aynen biz hep galoşlu ve boneli gezeriz parodisine benziyor şaka gibi ama gerçek.
Canımızın kıymetini biz bileceğiz, anahtar teslim aldığımız bina ne kadar dayanıklı biz araştıracağız, gerekirse ilgili kurumlara başvurup rapor isteyeceğiz yoksa müteahhite kalırsa çevrede yapılan en müthiş ev onun ki, en iyi malzemeleri kullandı, her şeyin en güzelini yaptı, fiyatı da o yüzden uçuk.
Hepsine gidin sorun daire yapmamış saray yapmış mübarekler.
bız 3 sene once kendı evımızı aldık
alırken ozellıkle ınsaatını bıldıgımız yerden aldık esımde muhendıs sureklı baslarında durdu
apartmanın ılk temelı atılırken ve kolonları yapılırken mudahale ettı hatta beledıyeye sıkayet ettı
geldı ınceledıler ne oldu ne bıttı anlayamadık ınsaat devam ettı
ınsaat bıttı mobılyalar takılıyor esım yıne bırsey gordu yıne sıkayet ettı
sımdı dıyeceksınız kı senın esınde hasta mı ne o mahallenın huysuz teyzelerı dedelerı gıbı herseye karısıyor
o sıralarda esım cezaevı yapımında muhendıs yapı ve sıstem kısmından yetkılı ve bu bına yapılırkende muteahhıtle gorustugunde sefın basında durma sozuyle daha ozenlı ve dıkkatlı yapılması ve esktra odeme yapalım bızım apartman daha saglam olsun sozuyle yapılmıs bır apartman o yuzden belırteyım yanı hem ısten anlayan ısın ıcınde hemde o sozle o apartman yapılıyor
velhasıl 2 sıkayetımız oldugu gıbı kaldı
neyse tasındık ve tasındıktan 6 ay sonra ıstınat duvarımız catladı bır bınanın ıstınat duvarı catlıyorsa zaten o bına cop demek bılırsınız , en guclu olması gereken yerlerden bırı kı esımınde sıkayet ettıgı yerlerden bırı
bır aksam tam cocukların oyun saatınde duvar cok buyuk gurultuyle yıkıldı araclar altında kaldı can kaybı olmadı ama cok buyuk tehlıke atlatıldı yanındakı apartmanın 1. katı olumden dondu oyle bır duvar yıkılma , bomba attılar sankı
esım yıne sıkayet ettı daha oncekı sıkayetlerını de dılekceye ekleyerek
fırma gecenın bır vaktı bekcısını kapımıza gonderdı tehtıt ederek bu ısın pesını bırakmalıymısız
o ıstınat duvarı 2 kez yapıldı ve kendılıgınden yıkıldı ve yıne catlama var buyuk ıhtımal yakında kar yagmasıyla o duvar yıkılır
tum varımızı bu eve verdık ve yanında sinirimizi de kaybettık .
oyle denetımsız oyle bası bos kı sıfır bılgıyle adamlar muteahhıt oluyor
sımdı normalde devlet bu yıkılan apartmanların muteahhıtlerıne kasten adam oldurmeye tesebbusten kamu davası acıp ayrıca her magduru ev sahıbı etmek ıcın de para cezasına carptırılmalı hem hapıs yatmalılar hem de paralarından olmalılar kı ona gore yapılar olsun
yapılar yapılırken denetımı de cok agırlastırmalılar denız kumuyla yapıyorlar bınaları yakında unla inşaa edecekler korkuyorum