- 13 Eylül 2015
- 21.885
- 68.755
- 598
Ben de ona bakiniyorum,ayni sizin gibi biliyorum su an,bir bilgi de bulamadim=/Anne seher ve çocuklardan haber var mı?
kimisi anne ve 3 cocuk cikti, 3 yaşındaki kızını cikarmaya calisiyorlar diyor.
kimisi 2 evladi cansiz cikarilmis diyor
deliricem bilgi kirliliğinden.
iyiler diyin nolur
Ben de ona bakiniyorum,ayni sizin gibi biliyorum su an,bir bilgi de bulamadim=/
e devlet var guzel bir sistem. belediyeler çok katli tum binalara saglamlik testi yapip e devlete yuklemeli ve ev alacak vatandaslar alacagi yada kiralayacagi evin saglamligini bilmeli. bu devlet eliyle yapilmazsa zor iş. 1.katta oturupda asansör giderine para vermem diyenler bile varken.
birde ultra lüx diye satiyorlar girip bakiyorsun sadece yerler parke. yüze mal edip bine satıyorlar
zaten varlıklı insanlar almaz. disinden tirnagindan arttirip 3 5 kurusu olanlari dolandiriyorlar işte.
Güldüm ama haklılığınıza güldüm özellikle ultra lüks diye satılanlar kısmına:) bizim burası köyden kasabalaşmaya başlayan bir yer, haliyle boş arazi çok harıl harıl inşaatlar yapılıp özellikle gurbetçilere veya yabancılara satmaya uğraşılan bir bölge zira Ege'nin kıyılarındayız deniz, güneş, kum, temiz hava derken cazibesi artıyor.
O yüzden bizim buranın müteahhitleri sözde ultra lüks havuzlu villalarla rezidanslar yapmaya karar verdiler, zira hem daha pahalıya satabiliyorlar hem de vilaaaa rezidansss cepleri kadar ağızda dolduruyor onlar için
Ahhh ahhh bir görseniz ultra lüks havuzlu villalar bildiğiniz müstakil ev, müstakil evinizin bahçesine küvet koyun olsun size villa, hem inşaat hem iç malzemelerin kalitesizliğini size tarif dahi edemem, bir rezidans yaptılarmalzemeyi KK kadınlarına verseler daha güzel bir işçilik çıkarırdık eminim, rezidansa daha dışarıdan bakıyorsunuz memleket memleket olalı böyle rezidans görmemiştir içler acısı.
Ben şuan baktım, biliyordum da yine tam olarak öğrenmek için inceledim.O kısmı bilemem, zorunluysa dahi belki siteler için veya plazalar için uygulanıyordur lakin müstakil apartman inşaatlarında sismik mismik hiçbir sistem yok filmdelisi
He zorunluluk demişken tam tarih hatırlamıyorum ama bilmem kaç yılından sonra 3 kat ve üzeri olması lazım yanılmıyorsam binalarda asansörde zorunlu fakat asansör boşluğu yapılıyor asansör yok
Asansör boşluklu asansörsüz ev satıyorlarÇevre düzenleme yeşillendirme zorunluluğu da var lakin 2 suni çim, bir tane kökü dışarıda ağaç koydun mu tamam, temel açarken çıkanları çevreye atmak da yasak fakat her yer moloz yığını.
Ben onu bunu bilmem insanlar azıcık herkesi düşünen, çevreye duyarlı ve vicdanlı olsa ne kanuna ne yönetmeliğe ne denetime gerek dahi kalmaz ama gelin görün ki bizde kanun da olsa uyan az, buna müteahhiti de dahil sıradan vatandaşı da çünkü insanları seviyor görünüp sevmiyoruz.
Rezidans adı altında satılan için yazayım dişinden tırnağından arttıran alamaz zira burası için diyorum standart rezidans olmayan müstakil apartmandaki 3+1 sıfır dairelerin fiyatı 650 ila 950 bin lira arasında değişiyor, ki bundan 8-9 yıl önce aynı daireyi 150 bin liraya alabiliyordunuz.zaten varlıklı insanlar almaz. disinden tirnagindan arttirip 3 5 kurusu olanlari dolandiriyorlar işte.
lüks diyorlar giriyorsun sadece parke var. standart şeyleri lüks diye sstıyorlar.
Yapsa da satamaz.
dedigimiz sartlarda nizamına, yönetmelige uygun ev yapsin bunlar 1 milyonda 5 milyona satarlar.İnşaatçılar beni parçalayacak
Ohoooo burada kaç ev satıldı desemÇoğunda iskan da yok.
Çoğumuz gibi üzüldüğüm tek nokta insan hayatının hiçe sayılması.dedigimiz sartlarda nizamına, yönetmelige uygun ev yapsin bunlar 1 milyonda 5 milyona satarlar.
Çoğumuz gibi üzüldüğüm tek nokta insan hayatının hiçe sayılması.
Bir insan başka bir insana kıymet verse kendi oturacakmış gibi düşünür ona göre inşaat izni verir, ona göre denetler, ona göre ev yapar, kimse kusura bakmasın tepeden tırnağa bu zincirin her halkasında bir sıkıntı var.
Öne en parlak en güzel elmaları dizip arkadan çürük elmaları müşteriye satanda, temeli sağlam olmadığı halde allayıp pullayıp dünya paraya daire satanda, o daireyi pazarlayan da vicdanla iş yapmıyor.
99 depreminden 1 yıl sonraydı yanılmıyorsam İstanbul'da yaşıyoruz o dönem, eşimin ailesini ziyaret için şehirdışına çıktık, yolculuk esnasında Yalova'dan geçiyoruz, yol üstünde depremden hasar görmüş bir bina çarptı gözüme, yalan olmasın 4 ya da 5 katlı bir bina, binanın hasarlı yerleri yeniden yapılıyordu makyajlama tekniğiyle, şimdi bu hangi vicdana sığar?
Biz muhtaç olanla elindekinin en iyisini paylaş öğretisiyle büyümedik mi?
Şunu başka bir millet yapsa belki o kadar dokunmaz ama biz bize bunu yapıyoruz ya benim içim almıyor, şimdi okudum yorumlarda minicik bir çocuk enkaz altında ölmüş, insan kendinden utanmıyorsa dahi küçücük melekleri düşünür, her şey parayla cep doldurmak mı? İnsan biraz da vicdanını doldurmalı, karıncayı incitmekten dahi korkmalı ama neredeee, neyse iş insanlık kısmına gelince çok doluyum sabaha kadar yazsam içim soğumaz.
İnsanların acımadıklarına Allah acısın inşaallah.
Japonya'da da deprem oluyor bina falan yıkılmıyor bu Türkiye'ye has bişey insan hayatının ucuz olduğu bir ülke ne yazık ki
demın ınstagramdaydım
bır hesap depreme evde tek bırakılmıs 3 kucuk cocugun yakalandıgı ve korkuyla merdıvenlerden ınısının goruntulerını gosterıp lutfen merdıvenlerı kullanmayın depremde demıs ve hayat ucgenınden bahsetmıs
altındakı yorumlara baktım
pencereden mı atlayalım sen salak mısın merdıven kullanmayıp ne kullanıcaz dıyenler olmus
soka gırdım
bu kadar ılerı cahıllıgın yanında ettıklerı kufurlerde cabası
yahu 2020 yılı bıtmek uzere gercekten hayat ucgenını hala bılmeyen var mı ? ılk yıkılan seyın merdıven oldugunu bılmeyen var mı ? 98 yılından berı tum uzmanların merdıven ve asansor kullanmayın hayat ucgenı yapın suraya yatın buraya yaslanın dedıklerını hıc mı gormedınız dıye ısyan ettım artık
zaten muteahhıtler bıldıgınız mezar gıbı ev yapıyorlar barı bızler o ortamda dogru ogrenıp dogru bılgı paylasalım
cok uzuldum ve sınırlendım yazmak ıstedım
Bursa da hangi semttesiniz?Ben Bursada yaşıyorum bizim bulunduğumuz konum da öyle karşımıza yüzme havuzu kampı yapıldı öyle derin temel kazıldı çıkan suyu görseniz tahliye edildi üzerine büyükçe bir bina yapıldı başka şehirlerden gelen öğrenciler kalıyor. Türkiyede maalesef böyle ekilip biçilecek verimli arazilere binalar konulur Gemlik depremi olsa burada kaç sene önce 400 500 bin TL ye sattıkları temeli su olan apartmanlar nolur acaba düşünürken insan korkuyor
Kesinlikle, daha dün akşam denizköşklerin ordan geçerken yine aynı şeyi konuştuk eşimle, sosyal tesisin oralar gölün kenarındaki o evler kesinlikle şu an boş olması gerekirken hepsi dolu. Aynı şekilde Beylikdüzünde de var, geçen seneki Eylül depreminden sonra bizzat tanıdığım kişiler deprem korkusu ile çıktıkları evi kiraya verdiler. Bazı binaların kolonları ağır hasar gördü, içinden çıkan çıktı ama kirayaa vermeyi de ihmal etmedi..Hepsine öyle yaptılar
K.Çekmeceden Avcılara kadar E-5 üzerinde yüzlerce hasarlı bina vardı. Birçoğu beş altı yıl boş durdu, sonra ufak tadilatlarla yeniden oturuma açıldı, daire sahipleri sizin benim gibi insanlar, yani emlakçı müteahhit falan değil hiç vicdanları sızlamadan o daireleri sattılar başkalarına. Devlet ne yapıyorsunuz demedi, üzerlerindeki ağır hasarlı yazıları kaldırıldı, duvarlara bir alçı, bir boya tamam herkes sattı gönül rahatlığıyla bilmeyenlere, hala o yoldan geçerken içim sızlar, biliyorum çünkü resmen mezar o binalar, izin veren belediyelere, hiç vicdanı sızlamadan satan daire sahiplerine inanamıyorum, resmen kendi paralarını kurtarmak için insanları ateşe attılar, olası bir depremde o binalardan canlı çıkmaları hayal bile edilemez, insanımızda çok masum değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?