Son Dakika: İzmir'de şiddetli 6.6 bir deprem meydana geldi

cıkmayacaksınız
hayat ucgenıyle bekleyeceksınız
deprem bıttı sandıgınızda ınerken artcı olur bına altında kalabılırsınız o esnada allah korusun
cıkmak zaten guvenlı degıl apartmanlar ıc ıce hıckırsak karsı apartmandan duyuluyor oyle yakın cıktıgınızda kafanıza apartman dusebılır

Deprem bitiminde o 28. Katı nasıl indim merdivenlerden bilmiyorum iki sokak ötemde yıkılan binalar. Ofis arkadaşım bağırmaya haşladı eyvah yıkıldı bütün binalar diye çok kötüydü tansiyonum en son 9-5 olmuş korkudan işteyim ne eve ulaşabiliyorum ne aileme herkes bir yanda tek tek artık whatsap üzerinden ulaşabildim ki erkek arkadaşım bana 1 saat sonra ulaşabildi ancak

Ah canım çok teşekkür ederiz.
Ne kadar düşüncelisin.
Bizde bir sorun yok gerçekten. Bizden birkaç kilometre uzaklıkta sıkıntı büyük maalesef.
Ben annemdeyim, kocam da şimdi olay yerine gitti, elimizden bir şey gelir mi diye bakmaya.
Allahım senden razı olsun inşallah. Düşünmen, söylemen yeter.

Kanunlar, yönetmelikler olsa dahi denetim yetersiz, zemin araştırması zaten yok, ben burada dünya kadar inşaata şahit oldum her aşamasını gördüğüm inşaatlar var ama bir tanesinde bile bir mühendisle zemin etüdü yapıldığına denk gelmedim.

İş ve İşçi güvenliği gereği inşaatlarda koruyucu ekipman bulunması lazım, evet Allah için buradaki her inşaatta baret vs var ama askıda duruyorlar, bu aynen biz hep galoşlu ve boneli gezeriz parodisine benziyor şaka gibi ama gerçek.

Canımızın kıymetini biz bileceğiz, anahtar teslim aldığımız bina ne kadar dayanıklı biz araştıracağız, gerekirse ilgili kurumlara başvurup rapor isteyeceğiz yoksa müteahhite kalırsa çevrede yapılan en müthiş ev onun ki, en iyi malzemeleri kullandı, her şeyin en güzelini yaptı, fiyatı da o yüzden uçuk.
Hepsine gidin sorun daire yapmamış saray yapmış mübarekler.

e devlet var guzel bir sistem. belediyeler çok katli tum binalara saglamlik testi yapip e devlete yuklemeli ve ev alacak vatandaslar alacagi yada kiralayacagi evin saglamligini bilmeli. bu devlet eliyle yapilmazsa zor iş. 1.katta oturupda asansör giderine para vermem diyenler bile varken.

birde ultra lüx diye satiyorlar girip bakiyorsun sadece yerler parke. yüze mal edip bine satıyorlar

bız 3 sene once kendı evımızı aldık
alırken ozellıkle ınsaatını bıldıgımız yerden aldık esımde muhendıs sureklı baslarında durdu
apartmanın ılk temelı atılırken ve kolonları yapılırken mudahale ettı hatta beledıyeye sıkayet ettı
geldı ınceledıler ne oldu ne bıttı anlayamadık ınsaat devam ettı
ınsaat bıttı mobılyalar takılıyor esım yıne bırsey gordu yıne sıkayet ettı
sımdı dıyeceksınız kı senın esınde hasta mı ne o mahallenın huysuz teyzelerı dedelerı gıbı herseye karısıyor o sıralarda esım cezaevı yapımında muhendıs yapı ve sıstem kısmından yetkılı ve bu bına yapılırkende muteahhıtle gorustugunde sefın basında durma sozuyle daha ozenlı ve dıkkatlı yapılması ve esktra odeme yapalım bızım apartman daha saglam olsun sozuyle yapılmıs bır apartman o yuzden belırteyım yanı hem ısten anlayan ısın ıcınde hemde o sozle o apartman yapılıyor

velhasıl 2 sıkayetımız oldugu gıbı kaldı

neyse tasındık ve tasındıktan 6 ay sonra ıstınat duvarımız catladı bır bınanın ıstınat duvarı catlıyorsa zaten o bına cop demek bılırsınız , en guclu olması gereken yerlerden bırı kı esımınde sıkayet ettıgı yerlerden bırı
bır aksam tam cocukların oyun saatınde duvar cok buyuk gurultuyle yıkıldı araclar altında kaldı can kaybı olmadı ama cok buyuk tehlıke atlatıldı yanındakı apartmanın 1. katı olumden dondu oyle bır duvar yıkılma , bomba attılar sankı

esım yıne sıkayet ettı daha oncekı sıkayetlerını de dılekceye ekleyerek

fırma gecenın bır vaktı bekcısını kapımıza gonderdı tehtıt ederek bu ısın pesını bırakmalıymısız o ıstınat duvarı 2 kez yapıldı ve kendılıgınden yıkıldı ve yıne catlama var buyuk ıhtımal yakında kar yagmasıyla o duvar yıkılır

tum varımızı bu eve verdık ve yanında sinirimizi de kaybettık .

oyle denetımsız oyle bası bos kı sıfır bılgıyle adamlar muteahhıt oluyor

sımdı normalde devlet bu yıkılan apartmanların muteahhıtlerıne kasten adam oldurmeye tesebbusten kamu davası acıp ayrıca her magduru ev sahıbı etmek ıcın de para cezasına carptırılmalı hem hapıs yatmalılar hem de paralarından olmalılar kı ona gore yapılar olsun
yapılar yapılırken denetımı de cok agırlastırmalılar denız kumuyla yapıyorlar bınaları yakında unla inşaa edecekler korkuyorum

Son düzenleme:
Ben çıkmamam gerektiğine de inanmıyorum çıkmam gerektiğine de inanmıyorum. İki türlü de ölüme adım atıyorum. Binam sağlam değilse her türlü yıkılacak, her türlü enkaz altındayız. Cahillik olarak algılamayın lütfen, çaresizliğimizi gösteriyorum. Binam sağlam değilse hayat üçgeniyle beraber 5 saat beklesem ne olur? Belki çökecek belki çökmeyecek, Allah’a emanetim. Çökerse yine enkaz altındayım.
Binam sağlam değilse merdivenlerden insem ne olur? Çökmezse dışarıdayım her an başıma da bir şey düşebilir çünkü boş alan yok, Allah’a emanetim. Çökerse yine enkaz altındayım.
Çökmezse diyemiyorum çünkü bir de bulunduğum alanda binalarımız birbirine yapışık ne akla hizmet böyleyiz bilemiyorum. Birimizinki çökse biz de bittik. Yani hayat üçgeni sağlam binalar için geçerli, belki üçgenle beraber kafanıza bir şey düşmeden enkaz altında kalırsınız vs vs. Yani bu ülkede gerçekten Allah’a emanet yaşıyoruz.
Sonuç olarak kesinlikle size deprem anında hayat üçgeni konusunda katılıyorum fakat evden çık çıkma bundan asla emin olamam.

Ankara 3. Kuşak deprem bölgesi ve son 15 senedir yapılan bilinen firmalarda daima bu sismik sistem kullanılır belirli kat üzeri ise.

Hafif bir depremde bile sallar sizi ama bütün bina sallanır, yaşadım da keza.
Anlamazsınız, şiddetli bir şey zannedersiniz ama bina kalıp şeklinde bir o yana bir bu yana bütünen gider gelir.

Neden 1. derece deprem kuşağı illerde bu zorunlu değil??!

Bende evden cikamayacagim göçük altında kalacağım sandım zor bir karar aniydi atabildim evden kendimi

oyle denetımsız oyle bası bos kı sıfır bılgıyle adamlar muteahhıt oluyor
Eşinizin işinden dolayı işin içindesiniz, benden daha iyi bilirsiniz ki insanlar bir Mimar Mühendis olmak için yıllarca okuyup dirsek çürütüyor ama müteahhit olmanız için diplomaya ihtiyacınız yok, inşaat yapan bir tanıdığınızın yanında birkaç yıl çalışıp yeterli sermayeye ulaşınca gerekli evrakları düzenleyip harç parası yatırınca müteahhitlik belgenizi alıyorsunuz.

Şu gün inşaat yapacağım desem alırım o belgeyi, işte o yüzden dedim işini hakkıyla yapan vicdanlı birine denk gelirseniz şanslısınız diye zira kanunlar yönetmelikler olsa dahi zerre vicdan yoksa işi kılıfa uydurur yine de dikersiniz binaları, her şey vicdanda başlar.

Taşınmaz mülkler için ayıplı malsa eğer 5 yıl içinde geri iade hakkı var diye hatırlıyorum amadirekt o hakkınızı mı kullansanız acaba?

estagfurullah asla cahıl oldugunuzu dusunmedım aksıne cok mantıklı bır soru sordunuz
99 golcuk depremınde tatıldeydım
4. katdaydık deprem gece oldugunda balkonda uyuyorduk akrabamızın evınde
o balkon demırlerıne oyle bır sarılmısım kı tum vucudum mosmor olmustu o balkon resmen caddeye ınıs yaptı yanı depremın ne oldugunu ınanın bılıyorum ve korkunuzu anlıyorum
antepde yasıyorum burda kolay kolay deprem olmaz ama fayın konumu ıtıbarıyle bır deprem olursa sehrın kurtulusu zor olur onun korkusu ne onu da bılıyorum

benım yapacagım sey kesınlıkle beklemek olurdu kızım 4 bucuk yasında cesaret edemem onunla merdıvenlerden ınmeye ,yıkıldıysa yıkıldı zaten yıkılmadıysa da yıkılmadı o evde yasamaya devam , cıkmaya calısırken en ustun bır altında oturuyorum kendımı daha cok tehlıkeye atacagımı dusunuyorum bına zarar gorduyse tahlıyesı gerekıyorsa zaten bosaltılıyor apartman

o kadar dogru o kadar haklısınız kı aynen dedıgınız gıbı sımdı ıstesek suan muteahhıtcılık oynayabılırız gercekten...

o hakkımızı kullanabılmek ıcın apartmanda ev sahıplerınınde aynı sekılde ımzası, sıkayetı ,dılekcesı gerekıyormus oyle dedıler bıze fırma komsuları da korkuttu ve cogu yaşlı ınsanlar bu yastan sonra bunlarla ugrasamayız dedıler
satmak ıstesek ıstinat duvarından dolayı yasadıgımız sıkıntıdan zararına oldugu gıbı antepde evler yıldız-gezegen satın almakla aynı fıyat oldu maalesef artık gucumuzde yetmıyor ustune ekleyemeyızde
sıfıra sıfır elde var sıfır durumu yanı

Anne seher ve çocuklardan haber var mı?
kimisi anne ve 3 cocuk cikti, 3 yaşındaki kızını cikarmaya calisiyorlar diyor.
kimisi 2 evladi cansiz cikarilmis diyor
deliricem bilgi kirliliğinden.
iyiler diyin nolur

Anne seher ve çocuklardan haber var mı?
kimisi anne ve 3 cocuk cikti, 3 yaşındaki kızını cikarmaya calisiyorlar diyor.
kimisi 2 evladi cansiz cikarilmis diyor
deliricem bilgi kirliliğinden.
iyiler diyin nolur

Anne ve 3 çocuk çıktı ve sağ (Inşallah doğrudur)

1 çocuk hala enkaz altında

Ben en az 5 farklı haber sitesinde böyle okudum

Neden 1. derece deprem kuşağı illerde bu zorunlu değil??!
O kısmı bilemem, zorunluysa dahi belki siteler için veya plazalar için uygulanıyordur lakin müstakil apartman inşaatlarında sismik mismik hiçbir sistem yok filmdelisi
He zorunluluk demişken tam tarih hatırlamıyorum ama bilmem kaç yılından sonra 3 kat ve üzeri olması lazım yanılmıyorsam binalarda asansörde zorunlu fakat asansör boşluğu yapılıyor asansör yok
Asansör boşluklu asansörsüz ev satıyorlar Çevre düzenleme yeşillendirme zorunluluğu da var lakin 2 suni çim, bir tane kökü dışarıda ağaç koydun mu tamam, temel açarken çıkanları çevreye atmak da yasak fakat her yer moloz yığını.

Ben onu bunu bilmem insanlar azıcık herkesi düşünen, çevreye duyarlı ve vicdanlı olsa ne kanuna ne yönetmeliğe ne denetime gerek dahi kalmaz ama gelin görün ki bizde kanun da olsa uyan az, buna müteahhiti de dahil sıradan vatandaşı da çünkü insanları seviyor görünüp sevmiyoruz.

3 yaşındaki Elif de cikacak Allah'ın izniyle kavuşacak ailesine
Ah inş3 yaşında bebek ne yapar o halde, Allahım sağ salim çıkarsın inşsabahtan beri durmadı gözümün yaşı, insanlar perişan oldu, el kol bağlı nefret ediyorum bu çaresizlikten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…