cıkmayacaksınızHanımlar yeriyken sorayım. Herkese bir bir geçmiş olsun. Ben de 5. katta oturuyorum. Depremden sonra merdiven ya da asansör kullanmamam gerektiğini biliyorum. O zaman evden nasıl çıkacağım? Biliyorsunuz deprem gittikten 5 dakika sonra bile çatırdamalarla ev yıkılabiliyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yetkililer gelip kimseyi çıkaramaz sonuçta 5. kattan. Sanırım Allah’a emanetiz. Ne yazık ki bir deprem olsa deprem bittiği an merdivenlere koşarım kendimi dışarı atmak için.
Allah herkesin yardımcısı olsun.
Ah canım çok teşekkür ederiz.Rabbime şükürler olsun, binlerce kez şükür
Aklıma ilk sen geldin, hepinizi korusun allahım, bir daha göstermesin. Şartlarınız nasıl, elektriğiniz suyunuz var mı, bir ihtiyacınız var mı, kalbim İzmirde dünden beri rabbime emanetsiniz
Kanunlar, yönetmelikler olsa dahi denetim yetersiz, zemin araştırması zaten yok, ben burada dünya kadar inşaata şahit oldum her aşamasını gördüğüm inşaatlar var ama bir tanesinde bile bir mühendisle zemin etüdü yapıldığına denk gelmedim.çok doğru hepsi. bizde yasalar yetersiz. yeterli olsa bile bu seferde ihmal çok.
ornek bir ev yapacaksiniz. bagli bulundugunuz belediyenin izni olmadan tek civi bile cakilmayacak.
peki izin nasil alinacak. yetkili kisiler ev yaoilacak arazinin ve yapinin araziye uygunlugunu kontrol edip oyle izin verecek. ama bu olur mu hic sanmiyorum
e devlet var guzel bir sistem. belediyeler çok katli tum binalara saglamlik testi yapip e devlete yuklemeli ve ev alacak vatandaslar alacagi yada kiralayacagi evin saglamligini bilmeli. bu devlet eliyle yapilmazsa zor iş. 1.katta oturupda asansör giderine para vermem diyenler bile varken.Kanunlar, yönetmelikler olsa dahi denetim yetersiz, zemin araştırması zaten yok, ben burada dünya kadar inşaata şahit oldum her aşamasını gördüğüm inşaatlar var ama bir tanesinde bile bir mühendisle zemin etüdü yapıldığına denk gelmedim.
İş ve İşçi güvenliği gereği inşaatlarda koruyucu ekipman bulunması lazım, evet Allah için buradaki her inşaatta baret vs var ama askıda duruyorlar, bu aynen biz hep galoşlu ve boneli gezeriz parodisine benziyor şaka gibi ama gerçek.
Canımızın kıymetini biz bileceğiz, anahtar teslim aldığımız bina ne kadar dayanıklı biz araştıracağız, gerekirse ilgili kurumlara başvurup rapor isteyeceğiz yoksa müteahhite kalırsa çevrede yapılan en müthiş ev onun ki, en iyi malzemeleri kullandı, her şeyin en güzelini yaptı, fiyatı da o yüzden uçuk.
Hepsine gidin sorun daire yapmamış saray yapmış mübarekler.
bız 3 sene once kendı evımızı aldıkKanunlar, yönetmelikler olsa dahi denetim yetersiz, zemin araştırması zaten yok, ben burada dünya kadar inşaata şahit oldum her aşamasını gördüğüm inşaatlar var ama bir tanesinde bile bir mühendisle zemin etüdü yapıldığına denk gelmedim.
İş ve İşçi güvenliği gereği inşaatlarda koruyucu ekipman bulunması lazım, evet Allah için buradaki her inşaatta baret vs var ama askıda duruyorlar, bu aynen biz hep galoşlu ve boneli gezeriz parodisine benziyor şaka gibi ama gerçek.
Canımızın kıymetini biz bileceğiz, anahtar teslim aldığımız bina ne kadar dayanıklı biz araştıracağız, gerekirse ilgili kurumlara başvurup rapor isteyeceğiz yoksa müteahhite kalırsa çevrede yapılan en müthiş ev onun ki, en iyi malzemeleri kullandı, her şeyin en güzelini yaptı, fiyatı da o yüzden uçuk.
Hepsine gidin sorun daire yapmamış saray yapmış mübarekler.
Ben çıkmamam gerektiğine de inanmıyorum çıkmam gerektiğine de inanmıyorum. İki türlü de ölüme adım atıyorum. Binam sağlam değilse her türlü yıkılacak, her türlü enkaz altındayız. Cahillik olarak algılamayın lütfen, çaresizliğimizi gösteriyorum. Binam sağlam değilse hayat üçgeniyle beraber 5 saat beklesem ne olur? Belki çökecek belki çökmeyecek, Allah’a emanetim. Çökerse yine enkaz altındayım.cıkmayacaksınız
hayat ucgenıyle bekleyeceksınız
deprem bıttı sandıgınızda ınerken artcı olur bına altında kalabılırsınız o esnada allah korusun
cıkmak zaten guvenlı degıl apartmanlar ıc ıce hıckırsak karsı apartmandan duyuluyor oyle yakın cıktıgınızda kafanıza apartman dusebılır
Bende evden cikamayacagim göçük altında kalacağım sandım zor bir karar aniydi atabildim evden kendimiÇok şükür bu sabah ulaştım, yeni bebeği olmuştu ve özkanlarda oturuyordu, en çok endişe ettiğim de oydu, ulaştım sonunda.
Tüm tanıdıklarımızdan bedenen iyi haberler aldık ama mahvolmuşlar, herkes dehşet içinde.
Allah hepsinin yardımcısı olsun, biran önce enkazlara ulaşılabilsin.
İyiyim diyen akrabası, arkadaşı, evcil dostu, hemşehrisi, muhteşem şehri için endişeli.
Kısaca hepsi çok çok kötü...
Eşinizin işinden dolayı işin içindesiniz, benden daha iyi bilirsiniz ki insanlar bir Mimar Mühendis olmak için yıllarca okuyup dirsek çürütüyor ama müteahhit olmanız için diplomaya ihtiyacınız yok, inşaat yapan bir tanıdığınızın yanında birkaç yıl çalışıp yeterli sermayeye ulaşınca gerekli evrakları düzenleyip harç parası yatırınca müteahhitlik belgenizi alıyorsunuz.oyle denetımsız oyle bası bos kı sıfır bılgıyle adamlar muteahhıt oluyor
estagfurullah asla cahıl oldugunuzu dusunmedım aksıne cok mantıklı bır soru sordunuzBen çıkmamam gerektiğine de inanmıyorum çıkmam gerektiğine de inanmıyorum. İki türlü de ölüme adım atıyorum. Binam sağlam değilse her türlü yıkılacak, her türlü enkaz altındayız. Cahillik olarak algılamayın lütfen, çaresizliğimizi gösteriyorum. Binam sağlam değilse hayat üçgeniyle beraber 5 saat beklesem ne olur? Belki çökecek belki çökmeyecek, Allah’a emanetim. Çökerse yine enkaz altındayım.
Binam sağlam değilse merdivenlerden insem ne olur? Çökmezse dışarıdayım her an başıma da bir şey düşebilir çünkü boş alan yok, Allah’a emanetim. Çökerse yine enkaz altındayım.
Çökmezse diyemiyorum çünkü bir de bulunduğum alanda binalarımız birbirine yapışık ne akla hizmet böyleyiz bilemiyorum. Birimizinki çökse biz de bittik. Yani hayat üçgeni sağlam binalar için geçerli, belki üçgenle beraber kafanıza bir şey düşmeden enkaz altında kalırsınız vs vs. Yani bu ülkede gerçekten Allah’a emanet yaşıyoruz.
Sonuç olarak kesinlikle size deprem anında hayat üçgeni konusunda katılıyorum fakat evden çık çıkma bundan asla emin olamam.
o kadar dogru o kadar haklısınız kı aynen dedıgınız gıbı sımdı ıstesek suan muteahhıtcılık oynayabılırız gercekten...Eşinizin işinden dolayı işin içindesiniz, benden daha iyi bilirsiniz ki insanlar bir Mimar Mühendis olmak için yıllarca okuyup dirsek çürütüyor ama müteahhit olmanız için diplomaya ihtiyacınız yok, inşaat yapan bir tanıdığınızın yanında birkaç yıl çalışıp yeterli sermayeye ulaşınca gerekli evrakları düzenleyip harç parası yatırınca müteahhitlik belgenizi alıyorsunuz.
Şu gün inşaat yapacağım desem alırım o belgeyi, işte o yüzden dedim işini hakkıyla yapan vicdanlı birine denk gelirseniz şanslısınız diye zira kanunlar yönetmelikler olsa dahi zerre vicdan yoksa işi kılıfa uydurur yine de dikersiniz binaları, her şey vicdanda başlar.
Taşınmaz mülkler için ayıplı malsa eğer 5 yıl içinde geri iade hakkı var diye hatırlıyorum amadirekt o hakkınızı mı kullansanız acaba?
Anne seher ve çocuklardan haber var mı?
kimisi anne ve 3 cocuk cikti, 3 yaşındaki kızını cikarmaya calisiyorlar diyor.
kimisi 2 evladi cansiz cikarilmis diyor
deliricem bilgi kirliliğinden.
iyiler diyin nolur
O kısmı bilemem, zorunluysa dahi belki siteler için veya plazalar için uygulanıyordur lakin müstakil apartman inşaatlarında sismik mismik hiçbir sistem yok filmdelisiNeden 1. derece deprem kuşağı illerde bu zorunlu değil??!
3 yaşındaki Elif de cikacak Allah'ın izniyleAnne ve 3 çocuk çıktı ve sağ (Inşallah doğrudur)
1 çocuk hala enkaz altında
Ben en az 5 farklı haber sitesinde böyle okudum
3 yaşındaki Elif de cikacak Allah'ın izniylekavuşacak ailesine
Ah inş3 yaşındaki Elif de cikacak Allah'ın izniylekavuşacak ailesine
ben 10 yaşındaki ikizler, 6 yasindaki oglu ve anne çıktı diye okudum.Benim okuduğum 6 7 yasindaki çocuğunun göçük altında olduğuydu
Inşallah o da çıkar hepsi de sağlıklıdır insalahhhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?