• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Son Dakika: İzmir'de şiddetli 6.6 bir deprem meydana geldi

Geçmiş olsun herkese, Allahım korusun tüm memleketi🙏 Laale Laale bir ses versen dostum umarım iyisindir🙏
Canım benim çok teşekkür ediyorum ilgin alakan için.
Çok özür diliyorum görmemişim mesajını.
O kadar yorgunum ki...
Annemden yeni gelmiştim, bir akşam evimde yatayım ertesi gün yine anneme gideceğim diye.
Yeni su içmiştim mutfakta. Sallanmaya başladı, oturup yere şehadet getirdim, salavat çektim, gidiyorum diye düşündüm. Ben yalnız ve sakindim. Kocam işten geldi, sarıldı vs. Televizyon izleyip uyuduk, sabah erkenden anneme geldim işte.
Bizde bir hasar yok çok şükür. Ama çok sert bir depremdi.
Allahım hepimize yardım etsin inşallah. Rahmetli olanların mekanı cennet olsun inşallah.

demın ınstagramdaydım
bır hesap depreme evde tek bırakılmıs 3 kucuk cocugun yakalandıgı ve korkuyla merdıvenlerden ınısının goruntulerını gosterıp lutfen merdıvenlerı kullanmayın depremde demıs ve hayat ucgenınden bahsetmıs

altındakı yorumlara baktım
pencereden mı atlayalım sen salak mısın merdıven kullanmayıp ne kullanıcaz dıyenler olmus
soka gırdım
bu kadar ılerı cahıllıgın yanında ettıklerı kufurlerde cabası

yahu 2020 yılı bıtmek uzere gercekten hayat ucgenını hala bılmeyen var mı ? ılk yıkılan seyın merdıven oldugunu bılmeyen var mı ? 98 yılından berı tum uzmanların merdıven ve asansor kullanmayın hayat ucgenı yapın suraya yatın buraya yaslanın dedıklerını hıc mı gormedınız dıye ısyan ettım artık

zaten muteahhıtler bıldıgınız mezar gıbı ev yapıyorlar barı bızler o ortamda dogru ogrenıp dogru bılgı paylasalım

cok uzuldum ve sınırlendım yazmak ıstedım

17 bina yıkıldı. 8 binanın tamamına bakıldı kalan 9 binada çalışmalar sürüyor denildi.

Şu an A Haber’de bir anne ve 4 yavrusu için canlı kurtarma çalışmasını izliyorum merakla çıkmalarını takip ediyorum. Spikerin sürekli gözleri doluyor, boğazı düğümleniyor :( Seher hanım ve 4 evladının seslerini duymuşlar sabah erken saatten beri burayla uğraşıyorlar. Allah’ım sağ salim çıksınlar ve yaşasınlar inşallah. Saatlerdir bu aileyi takip ediyorum çok üzgünüm 😞

17 bina yıkıldı. 8 binanın tamamına bakıldı kalan 9 binada çalışmalar sürüyor denildi.

Şu an A Haber’de bir anne ve 4 yavrusu için canlı kurtarma çalışmasını izliyorum merakla çıkmalarını takip ediyorum. Spikerin sürekli gözleri doluyor, boğazı düğümleniyor :KK43: Seher hanım ve 4 evladının seslerini duymuşlar sabah erken saatten beri burayla uğraşıyorlar. Allah’ım sağ salim çıksınlar ve yaşasınlar inşallah. Saatlerdir bu aileyi takip ediyorum çok üzgünüm 😞

bütün gece o anne ve evlatlarini düşündüm.Canli izlemeye yüreğim dayanmıyor, Ne olur güzel haberlerini buraya yazın 🤲 Allah yardimcilari olsun, halen göçük altında kurtarilmayi bekleyenlere Allah dayanma gücü versin 🤲 AMİN

Canım benim çok teşekkür ediyorum ilgin alakan için. Çok özür diliyorum görmemişim mesajını. O kadar yorgunum ki... Annemden yeni gelmiştim, bir akşam evimde yatayım ertesi gün yine anneme gideceğim diye. Yeni su içmiştim mutfakta. Sallanmaya başladı, oturup yere şehadet getirdim, salavat çektim, gidiyorum diye düşündüm. Ben yalnız ve sakindim. Kocam işten geldi, sarıldı vs. Televizyon izleyip uyuduk, sabah erkenden anneme geldim işte. Bizde bir hasar yok çok şükür. Ama çok sert bir depremdi. Allahım hepimize yardım etsin inşallah. Rahmetli olanların mekanı cennet olsun inşallah.
Gecmis olsun lalecim=/

demın ınstagramdaydım
bır hesap depreme evde tek bırakılmıs 3 kucuk cocugun yakalandıgı ve korkuyla merdıvenlerden ınısının goruntulerını gosterıp lutfen merdıvenlerı kullanmayın depremde demıs ve hayat ucgenınden bahsetmıs

pencereden mı atlayalım sen salak mısın merdıven kullanmayıp ne kullanıcaz dıyenler olmus
soka gırdım

yahu 2020 yılı bıtmek uzere gercekten hayat ucgenını hala bılmeyen var mı ? ılk yıkılan seyın merdıven oldugunu bılmeyen var mı ? 98 yılından berı tum uzmanların merdıven ve asansor kullanmayın hayat ucgenı yapın suraya yatın buraya yaslanın dedıklerını hıc mı gormedınız dıye ısyan ettım artık

zaten muteahhıtler bıldıgınız mezar gıbı ev yapıyorlar barı bızler o ortamda dogru ogrenıp dogru bılgı paylasalım

o kadar önemli ki. ya ilkokul 1. sınıfta bırakın çocuklar okumayı öğrenmesin. sayıları öğrenmesin.

çocuklar evvela deprem olursa yapılması gerekenleri öğrensin, ilk yardımı öğrensin, trafik kurallarını, insanlara saygılı olmayı öğrensinler, hayvanlarında canı olduğunu hayat kurtardığını öğrensinler.

bütün gece o anne ve evlatlarini düşündüm.Canli izlemeye yüreğim dayanmıyor, Ne olur güzel haberlerini buraya yazın 🤲 Allah yardimcilari olsun, halen göçük altında kurtarilmayi bekleyenlere Allah dayanma gücü versin 🤲 AMİN
Bir cocugu su an cikariyorlar

EB4DA823-CDBF-4C10-9704-C1A1D029DFD9.jpeg

Çok geçmiş olsun, hepimizin başı sağolsun. Allah bir daha yaşatmasın inşallah :(

Sizce bizde kazığı bırak temeli düzgün kazmışlar mıdır :KK43:
Geçen gün akıl almaz mimari hatalar diye bi program izledim bizim erzurum kayak merkezini gosterdi kayak alanı dağdan aşağı kaymış neden peki hiç alt yapı yapmadam dağa direk çimento döküp üstunede pisti yapmıslar bu nedir ya 🤦🏼‍♀️

Anne ve 3 çocuğu çıkartıldı çok şükür
7 yaşındaki Umut için şuan çalışılıyor.

Bodrum depreminde havuz başında otururken altımızdaki şezlong havuza doğru kaymaya başladı.yine kızım vardı yanımda..açık alanda olduğumuz için okadar panik yapmamıştık ama tam karşımızdaki kos adasında bayağı yıkım olmuştu.
Yıkım olarak maalesef Bodrum depremi de yıkıcı bir etkiye sahipti, süre kıyaslaması olarak yazdım 3 depremi, yalnız insan şunu anlıyor ki o anda her saniye önemli, deprem olduğunu algılayıp harekete geçmeniz zaten 3-4 saniyenizi alıyor depreme karşı zamanla yarışıyorsunuz:KK43:
işte onu diyorum. mütayitin kafasina ve parasiba göre yapılıyor.

deprem bölgesinde yapılacak evlerin standardını belirle bi. proje aşamasından inşaasına kadar denetle. her binaya bir kimlik olustur. mutayiti kim, mimari kim, muhendisi kim?

malesef en fazla 10 gün sonra unutacağız yine. ta ki birdaha deprem olana kadar.
Maalesef temeller derin ve sağlam değil, ben 80'li yıllarda yapılan evleri de biliyorum, evet belki şimdi ki gibi belli standartları yoktu ama işini iyi yapan müteahhitlere denk gelirseniz eviniz sağlam oluyordu, günümüzde yapılan evleri de biliyorum, çocuktum karşımıza 3 katlı bloklar halinde yerleşim yeri yapılmıştı, her birinin temeli 1 kat derinliğindeydi, o yerleşim yeri yapıldığından beri Marmara'da yaşanan depremlerde sıva çatlağı dahi olmadı, 99 depreminde depremin yıkım yarattığı Yalova'da yine aynı yöntemle inşa edilmiş 5 katlı eski bir lojmanda en ufak bir hasar yokken yeni yapılmış 5 katlı binada akrabalarım enkaz altında kaldı.

Bizim burada görüyorum ne yazık ki, bina kaç katlı olursa olsun temeller derin değil, beton ve demir standardı var sözde ama kağıt gibi yapılar dayanıksız temellere inşa ediliyor, kaldı ki depremler ve bina zeminleri üzerine bilimsel bir makale okumuştum, bir Türk Jeoloji Mühendisi rapor hazırlamış, kısaca diyordu ki "Ege'de kıyı kesimlerde ve yeraltı sularının yüzeye 10 metre derinlikte olduğu bölgelerde sıvılaşmalar var, bir inşaata onay vermeden önce zeminin sıvılaşan alanda olup olmadığı araştırılıp rapor hazırlanmalı, zemin bina yapmaya elverişli değilse inşaata izin verilmemeli ama bu araştırma yapılmıyor." demiş.

Müteahhit Mimar Mühendis demişsiniz, ne güzel söylüyorsunuz, belki site inşa projelerinde bu 3 meslek bir arada çalışıyordur ama müstakil apartman inşaatlarında olanı yazayım size, müteahhit arsa sahibiyle anlaşır, gider bir mimarlık bürosuna hazır projelerden birini satın alır, belediyeye projeyi onaylatır zaten hali hazırda her inşaatına çağırdığı işçiler vardır onları alıp inşaat alanına getirir ve inşaat başlar, müteahhit arada gelir işçilere bakar, yapı denetimden geldiklerinde takım elbisesini giyip gelir boy gösterir, 1 ayda 1 apartman yapıyorlar, sonraki ay başka apartman😱

Velhasıl vicdanlı ve işini iyi yapan birinin yaptığı evde oturursanız çok şanslısınız yoksa:KK43:
O yüzden bizler uyanık olacağız bunun başka yolu yok, evin ferahlığı, konumu, görüntüsü kadar temeli, zemini hakkında da bilgi edineceğiz öyle satın alacağız.

demın ınstagramdaydım

soka gırdım

Deprem anında kullanılmaması gereken 2 yerden biri merdivenler diğeri asansörler.
Altı boşta kalan çıkma balkonlarda kullanılmamalı, biz dün evden çıkmadık çünkü en üst kattayız ve dışarı çıkmak için kaç kat merdiven inmek gerekiyor, ki bu da evde kalmaktan daha büyük bir tehlike demek, belki unutulmuştur 99 depreminden sonra yaşadığımız her depremde uzmanlar tarafından sıkça dile getirilmişti, binadan dışarı çıktık diyelim ve nereye gideceğinizi bilemiyorsunuz, bulunduğunuz bölgede en tepe noktası neresiyse oraya doğru gidilmeli.

Yıkım olarak maalesef Bodrum depremi de yıkıcı bir etkiye sahipti, süre kıyaslaması olarak yazdım 3 depremi, yalnız insan şunu anlıyor ki o anda her saniye önemli, deprem olduğunu algılayıp harekete geçmeniz zaten 3-4 saniyenizi alıyor depreme karşı zamanla yarışıyorsunuz:KK43:

Maalesef temeller derin ve sağlam değil, ben 80'li yıllarda yapılan evleri de biliyorum, evet belki şimdi ki gibi belli standartları yoktu ama işini iyi yapan müteahhitlere denk gelirseniz eviniz sağlam oluyordu, günümüzde yapılan evleri de biliyorum, çocuktum karşımıza 3 katlı bloklar halinde yerleşim yeri yapılmıştı, her birinin temeli 1 kat derinliğindeydi, o yerleşim yeri yapıldığından beri Marmara'da yaşanan depremlerde sıva çatlağı dahi olmadı, 99 depreminde depremin yıkım yarattığı Yalova'da yine aynı yöntemle inşa edilmiş 5 katlı eski bir lojmanda en ufak bir hasar yokken yeni yapılmış 5 katlı binada akrabalarım enkaz altında kaldı.

Bizim burada görüyorum ne yazık ki, bina kaç katlı olursa olsun temeller derin değil, beton ve demir standardı var sözde ama kağıt gibi yapılar dayanıksız temellere inşa ediliyor, kaldı ki depremler ve bina zeminleri üzerine bilimsel bir makale okumuştum, bir Türk Jeoloji Mühendisi rapor hazırlamış, kısaca diyordu ki "Ege'de kıyı kesimlerde ve yeraltı sularının yüzeye 10 metre derinlikte olduğu bölgelerde sıvılaşmalar var, bir inşaata onay vermeden önce zeminin sıvılaşan alanda olup olmadığı araştırılıp rapor hazırlanmalı, zemin bina yapmaya elverişli değilse inşaata izin verilmemeli ama bu araştırma yapılmıyor." demiş.

Müteahhit Mimar Mühendis demişsiniz, ne güzel söylüyorsunuz, belki site inşa projelerinde bu 3 meslek bir arada çalışıyordur ama müstakil apartman inşaatlarında olanı yazayım size, müteahhit arsa sahibiyle anlaşır, gider bir mimarlık bürosuna hazır projelerden birini satın alır, belediyeye projeyi onaylatır zaten hali hazırda her inşaatına çağırdığı işçiler vardır onları alıp inşaat alanına getirir ve inşaat başlar, müteahhit arada gelir işçilere bakar, yapı denetimden geldiklerinde takım elbisesini giyip gelir boy gösterir, 1 ayda 1 apartman yapıyorlar, sonraki ay başka apartman😱

Velhasıl vicdanlı ve işini iyi yapan birinin yaptığı evde oturursanız çok şanslısınız yoksa:KK43:
O yüzden bizler uyanık olacağız bunun başka yolu yok, evin ferahlığı, konumu, görüntüsü kadar temeli, zemini hakkında da bilgi edineceğiz öyle satın alacağız.

Deprem anında kullanılmaması gereken 2 yerden biri merdivenler diğeri asansörler.
Altı boşta kalan çıkma balkonlarda kullanılmamalı, biz dün evden çıkmadık çünkü en üst kattayız ve dışarı çıkmak için kaç kat merdiven inmek gerekiyor, ki bu da evde kalmaktan daha büyük bir tehlike demek, belki unutulmuştur 99 depreminden sonra yaşadığımız her depremde uzmanlar tarafından sıkça dile getirilmişti, binadan dışarı çıktık diyelim ve nereye gideceğinizi bilemiyorsunuz, bulunduğunuz bölgede en tepe noktası neresiyse oraya doğru gidilmeli.
çok doğru hepsi. bizde yasalar yetersiz. yeterli olsa bile bu seferde ihmal çok.

ornek bir ev yapacaksiniz. bagli bulundugunuz belediyenin izni olmadan tek civi bile cakilmayacak.

peki izin nasil alinacak. yetkili kisiler ev yaoilacak arazinin ve yapinin araziye uygunlugunu kontrol edip oyle izin verecek. ama bu olur mu hic sanmiyorum

Canım benim çok teşekkür ediyorum ilgin alakan için.
Çok özür diliyorum görmemişim mesajını.
O kadar yorgunum ki...
Annemden yeni gelmiştim, bir akşam evimde yatayım ertesi gün yine anneme gideceğim diye.
Yeni su içmiştim mutfakta. Sallanmaya başladı, oturup yere şehadet getirdim, salavat çektim, gidiyorum diye düşündüm. Ben yalnız ve sakindim. Kocam işten geldi, sarıldı vs. Televizyon izleyip uyuduk, sabah erkenden anneme geldim işte.
Bizde bir hasar yok çok şükür. Ama çok sert bir depremdi.
Allahım hepimize yardım etsin inşallah. Rahmetli olanların mekanı cennet olsun inşallah.

Rabbime şükürler olsun, binlerce kez şükür🙏
Aklıma ilk sen geldin, hepinizi korusun allahım, bir daha göstermesin. Şartlarınız nasıl, elektriğiniz suyunuz var mı, bir ihtiyacınız var mı, kalbim İzmirde dünden beri rabbime emanetsiniz🙏

Hanımlar yeriyken sorayım. Herkese bir bir geçmiş olsun. Ben de 5. katta oturuyorum. Depremden sonra merdiven ya da asansör kullanmamam gerektiğini biliyorum. O zaman evden nasıl çıkacağım? Biliyorsunuz deprem gittikten 5 dakika sonra bile çatırdamalarla ev yıkılabiliyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yetkililer gelip kimseyi çıkaramaz sonuçta 5. kattan. Sanırım Allah’a emanetiz. Ne yazık ki bir deprem olsa deprem bittiği an merdivenlere koşarım kendimi dışarı atmak için.
Allah herkesin yardımcısı olsun.

Back