Sokakta oynayan çocuklar komşulara dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuk parkına yakın evi olanlar dusunsun onuda ben yakında oturmuyorsam çocuk sesine razı değilim demekki siz oturuyorsanız göze almışsınızdır o siz8n tercihinizdir ...

Bence çocukları ele gelir gelmez barınaklar yapıp oraya kapatalım, biraz büyüyüp oyun çağını geçtiklerinde 13-14 civarı geri alırız. Bence mantıklı.

Bence çocukları ele gelir gelmez barınaklar yapıp oraya kapatalım, biraz büyüyüp oyun çağını geçtiklerinde 13-14 civarı geri alırız. Bence mantıklı.
Siz öyle yaparsınız ben çocuğumu alıp gözetimim altında parkta oynatırım laftan anlayacak yasa gelince zaten aşırı bir çocuk olmayacağı için kimsenin kapısının önünde bağırarak oyun oynamaz...

Herhalde biz anlayışlıydık. Halden anlardık.
87liyim.Bende sokakta oynadım.
Ama bir amca, dede, bebekli kadın uyarsa gidip başka yerde oynardık.
Gezginci gibiydik ama hoşumuza giderdi.
Şimdiki anneler çok farklı galiba.
Vay benim çocuğumu sokakta nasıl uyarırsın?
Eee uyarır.Çünkü orası kamusal alan..
Ayrıca kimse arabasının üstüne sürekli top değmesini de istemeyebilir. Yeni uyuttuğu bebeğinin uyanmasını da istemeyebilir.
Biz alınmazdık.Annelerimiz alınmazdı.
Çağın annelerinin egoları çok büyümüş.
Bazı yorumları şaşkınlıkla okudum..
Çok ilginç..
Bu konu daha çok su kaldırır.

Ben ufaktan ufaktan kaçayım..

Son düzenleme:
Cocuklarin biraz buyuyuncede ahh keske evimin onunde bi park olaydi dersin belki
Onuda o zaman ben düşünürüm şuan çocuğum yok ve doğacak olan bebeğimi bu gürültülü ortamdan nasıl koruyabilecegimi düşünüyorum ayrıca gece vardiyasindan gelen eşime dinlenemediği için üzülüyorum malesef..

:)) hersey bir yana tabiide, hamile olarak fazlaca buyuk konusuyorsun bence:) tabii yine sen bilirsin.

Benim esim gececi calistigi icin cocuklari parka gotururdum bir zamanlar evde gurultuden uyuyamadigi icin, birde boyle dusunun. Boylede olabilir:)) illa elin cocugu olmuyor sebep...

Buyuk konuşmaktan kastınız nedir geyet olması gereken ve benim yetiştirildigim düzenden bahsettim evet gerekirse tabiki sizin yaptığınız gibi bende çocuğumu alıp ses yapmaması için parka götürebilirim eşim biraz rahat uyusun diye sonuçta bizim için çalışan babamızın rahatını düşünmek zorundayım ki uykusunu almazsa tehlikeli sonuçlarin olabileceğinden korkarım..

Buyuk konusmaktan kastim: boyle yaparim soyle yaparim diyenler dediklerini yapamiyorlarda onu dedim:) bi sekilde olmuyo yani.. hayirlisi olsun ben iki taraftada hakli noktalar bulan biriyim. Cocuksuzkende cocuklarim oluncada dusuncem asla degismedi

Parktaki ses o kadar gelmiyor etrafı daha açık ses dağılıyor ama bina aralarında bağırış çağırış daha çok yankı yapıyor canım

Konu Sahibinin eski bir yorumu böyle bir konu açması saçma olmuş

Ben pek karismam oynamalarina ama bazen insanin sabrini zorluyorlar. Ben cocugunu uyutamayana,hastasi olana,isten nöbetten gelip uyumaya calisana hak veriyorum

Eğer beni rahatsız edecek durumdaysa müdahale etme hakkını kendimde bulurum
Bizde çocuk büyüttük yok böyle bir lüx
Parklar var anneler çocuklarını parka yönlendirsin
Ayrıca güvenilir bulmuyorum çocukların sahipsiz sokakta oynamasını

Buyuk konusmaktan kastim: boyle yaparim soyle yaparim diyenler dediklerini yapamiyorlarda onu dedim:) bi sekilde olmuyo yani.. hayirlisi olsun ben iki taraftada hakli noktalar bulan biriyim. Cocuksuzkende cocuklarim oluncada dusuncem asla degismedi
O karakter meselesi aynen sizinde dediginiz gibi benimde cocuksuzkende çocuğum varken de emin olun düşüncelerim değişmez beni tanımadığınız için öyle düşünmus olabilirsiniz anlıyorum sizi.

Eskiden oynardık oynardık deniliyor da. O zaman bile sokagimizda diyalize giden bir teyze vardı. Gelince yatıyor dinleniyor diye annelerimiz onun evine yakın oynatmazlardi. Bir de ben böyle çığlık çığlığa oynadığımızı da bilmem. Akşam ezaniyla da evdeydik. Şimdi bakıyorum çocuk sahura kadar sahada futbol oynuyor. Sen evde rahat otur, çocuğun da sahura kadar oynadığı için yorulup öğleye kadar yatsın diye ben neden uykusuz kalıyorum anlamıyorum ki. Ya da koca koca adamlar maç yapıyorlar gece saat olmuş iki. Site yönetiminden izin alinmismis. Biz site sakinlerine soran yok. Siz maç yapacak kadar bossunuz ama mesaisi olan insanlar var. Biraz anlayış. Birisi yazmış işte Almanya da akşam 21 den sonra parkta oynamak yasak diye. İşte budur. İstirahat saati artık. Bizim insanımızın işine geliyor tabi. Gece yarısına kadar oynayan çocuk öğleye kadar yatıyor. Sonra kahvaltı edip sokağa. Sokak büyütüyor çocukları. Bizim gibi düzeni rutin olan, çocuğu erken yatıp erken kalkmaya alışmış insanlar da uzaylı muamelesi görüyor sonra. Çocuklar elbette oynayacak ama anne babalar az takip edip sürekli telkin vermeli sessiz olun, etrafa zarar vermeyin diye. Yoksa çocuk nereden bilsin. Suç anne babalarda.

Konu sahibine sormak lazimm

Beni rahatsiz eden sey herkes kendini ustun goruyor kimse kimseye saygili olmak zorunda degil kendince, ama saygi bekliyor.. valla asansorde cocuk arabali bi kadin vardi ve koskoca adam metroda catir catir kavga etti onunla. Ki kadin binmesi gerekiyordu asansore. Yaw iki merdiven yurusen olmezsin, sapasaglam adamsin. Bu tarz insanlara tahammulum yok

Gündüz oynayan çocuğa kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Lakin bizim bu sokakta bildiğin millet doğurup doğurup sokağa atıyor gece 9 da bi başlıyor çığlık kıyamet 12 ye kadar artık cinnet geçiriyoruz evin için de defalarca uyardık ikaz ettik yok kardeşim millet evin de rahat etmek için gece yarısına kadar sokağa atıyor çocukları biz de insanız ve gerçekten onların gürültüsünden büyük kızım defalarca ağladı korkarak sıçrıyor yerinden. Gündüz oynasalar lafım asla olmaz olamaz ama lütfen gece yarısına kadar sokağa atmayın doğurup doğurup bakmayacaksaniz milletin başına bela etmeyin kimse bunu çekmek zorunda degil

Doğmadan önce kontrat yapmayı unutmayın, aşırı çocuk olursa anlaşmayı bozarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…