Sokakta oynayan çocuklar komşulara dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence çok haklısınız. Bir de bazı insanlar var ki azıcık bir çocuk sesi duysa hemen sayıp sövüyor, ama hayvan sesine gelince hiç kimsenin rahatsız olmaya hakkı yok diyor. Hatta bir sosyal deney vardı bununla ilgili, arkadaşım paylaşmıştı. Bizim toplumumuzda hayvan sevip çocuk sevmemek çok elit bir şey olarak kabul ediliyormuş. Sadece bizim gibi gelişmemiş ülkelere mahsus bu tabi... Elit görünmeye çalışarak sınıf atlamaya mı çalışıyoruz nedir...
Ne alakası var?
6 yaşında bir köpeğe havlama dersen havlamayacak mı?
Ama 6 yaşındaki bir çocuğa bağırmadan oyna derseniz anlayacak. Haliyle anlamayan birinin sesinden rahatsız olmakla anlayıp inadına yapılan bir sesten rahatsız olmak farklı.

Ayrıca gelişmemiş ülkenin gelişmemiş çocukları da sevilmiyor. Çocuğum olmadan önce de böyle düşünüyordum, şimdi var hala aynı düşüncedeyim.

Hic size destek olamayacagim ev ariyorum sirf bu yuzden.Hele yazin aman Allahim.Asagidan evin icine annnnnneee diye bagirmiyorlar mi sinirlerim zipliyor.Goturun parkta oynasinlar yada bagirmadan oynasinlar bizim sucumuz ne?Gece 1e kadar bas bas bagirmalar kufurler top sesleri.Umarim bir an once kurtaririm kendimi :-)

Bizim evin önü park, birinci katta oturuyorum ve muhit Suriyeliler başta olmak üzere mültecilerin çoğunluklu olduğu bir yer. Tüm o çocukların sokakta oynamaları o kadar hoşuma gidiyor ki camı pencereyi açık tutuyorum. Akşam ezanından sonra annemin pencereye tüneyip eve girmemiz için bizi ikna etme çabaları falan aklıma geliyor. :confused: Beni şimdiye kadar hiç rahatsız etmedi neşeli çocuk sesleri, hiç de etmez inşallah.

Herkes kendi evinin önünde oynasın :))))) ay bu sözü küçükken teyzeler bize diyordu :))))) o aklıma geldi şimdi anılarımı canlandırdınız :)

Yaşadığım sokakta ilkokul çağında ve daha küçük çocuklar var. Gündüzleri sokağa çıkıp oyun oynuyorlar. Fakat bu sokak sakinlerine dert olmuş durumda.
Herkesin çocuğu kendi kapısının önünde oynasınmış, kimse kimsenin çocuğunun gürültüsünü dinlemek zorunda değilmiş.
Kaçırdıkları bir nokta var. Adı üstünde çocuk. Gülecek, oynayacak, bağıracak. Çocuklar evde oturup saatlerce bilgisayar başında vakit öldüreceğine, sokağa çıkıp yaşıtları oynuyor ve sosyalleşiyorlar. Ama bunlarda bunu anlayacak zihniyet yok. Habire çocuklara bağırıp çağırıyorlar.
Bugün yine çıkmış bir tanesi ben sizin gürültünüzden duramiyorum, bebeğimi uyutamıyorum diyor. Annemin söylediği tek şey şu oldu; siz bebekken onun kocası sokağı inletecek şekilde müzik dinliyordu. Biz bir şey demiyorduk. Siz de uyuyamıyordunuz.
Çocuk sesiyle müzik gürültüsü bir olur mu hiç.

Azıcık anlayışlı olsalar keşke, bir toplumun geleceğini çocuklar oluşturur, bunlar çocukları eve tıkıp teknolojiyle öldürmeye çalışıyor.

Sizin de etrafınızda böyle insanlar var mi? Bunlarla nasil başa çıkılır?

(Çocukların hiçbiri akrabam vs değil, sadece çocuklara üzülüyorum)
Parklar bunun için var. Bence zaten yüksek ses sorunumuz var ülkece. Yemek yemeye gidersin yan masada ne konuşuluyor rahat rahat duyarsın. Denize gidersin. 30-40 metreden biri bağırır anne,baba,hanım vs. diye. Bizim de apt. bahçesinde çocuklar surekli futbol oynuyor. Gürültulerinin yanında arabalara da zarar veriyorlar.

Herkesin müstakil evi varsa,bahçesi varsa zaten çocuk bahçede oynamalı.
Kitap okumalı, top oynamalı..
Ben İstanbul'da yaşıyorum.
Burada da parklar var ama sayıları az ne yazık ki..
Siz çok şanslısınız.

Keşke her çocuk bağda bahçede oyun oynayabilse..
Biz de istanbulda oturuyorduk hem de taksimde. Oğlum doğduğu gibi 40 ı çıkonca gözü karartıp taşındık buraya 😂 kimimiz kimsemiz yok, bi hastalansa alıp ofise götürüyorum. 40 derece ateşle çocuk bakıyorum yeri geliyor. Herşeyin bir bedeli var maalesef. Komşular var 7 sülale aynı kasabada, öğlen biraz keyif yapıcaz diyip torunu bırakıyolar ananeye babaneye arka sokağa evlerine uyumaya gidiyolar , bazen kıskanıyorum ne yalan söyliyim. Ama pişman değilim çok zorluk çektik çok göz karartıp iş güç belli değilken birikmişimizle taşındık ama herşeye değer 🙏🏻

• Beğen
Reactions: 000
Gece 12 ye kadar sitedeki çocukların gürültüsünden bezmiş biri olarak sana hak veremeyeceğim konu sahibi. İnsanın kafası bi noktadan sonra götürmüyor. Ağızlarının acaip pis oluşu da cabası.

Biz de istanbulda oturuyorduk hem de taksimde. Oğlum doğduğu gibi 40 ı çıkonca gözü karartıp taşındık buraya 😂 kimimiz kimsemiz yok, bi hastalansa alıp ofise götürüyorum. 40 derece ateşle çocuk bakıyorum yeri geliyor. Herşeyin bir bedeli var maalesef. Komşular var 7 sülale aynı kasabada, öğlen biraz keyif yapıcaz diyip torunu bırakıyolar ananeye babaneye arka sokağa evlerine uyumaya gidiyolar , bazen kıskanıyorum ne yalan söyliyim. Ama pişman değilim çok zorluk çektik çok göz karartıp iş güç belli değilken birikmişimizle taşındık ama herşeye değer 🙏🏻
Aynen değer.
Bende evli olsam bir Avrupa ülkesinde yaşamak isterdim.
Ama tek cesaret edemiyorum.
Şu an çok takmıyorum, çocuğum yok. Zaten ülkeden memnun olmasam da çocuk olmadığı için yaşıyorum işte..
Neyse çok girmeyeyim, ban olmasın.

Sizin adınıza sevindim.:KK66:

Bu devirde sokakta çocuk oynamamalı.
Ayrıca gerçekten hastalık oluyor, nöbetten gelen insan oluyor vs. bence de herkes kapısının önünde oynatsın çocuğunu ya da parka götürsünler.

Benim üç çocuğum var. Üçü de sokakta oynayabilir. Parkta oynayabilir. Bahçe de oynayabilir. Canı nerde istiyorsa o an orda oynayabilir.
Ahlak, edep, empati v.b. duyguları oyun içinde öğrenir öğretilir. Ama asla denetimsiz bir yerde yalnız başlarına duramazlar. Denetimli serbestlik uygulanır. Çocuklarımdan rahatsız olan varsa uyarabilir. Çok da iyi olur hatta geri dönüş almış olur çocuklarım.
Ama ota çöpe ordan güldü vay burdan çıktı benzeri şikayetleri kale bile almam. Bu sokaklar her yaştaki insanlara ait. Ve insanlar yaşlarının gerektirdiği şekilde sokakta var olmalılar.

2 yaşında çocuğu olan ve zamanında çalışmış bir anne olarak diyorum ki; hiç kimse yorgun argın gelip dinlenmek varken, bütün bir hafta haftasonu evde sessiz sakin dinlenmenin hayalini kurup nihayetinde haftasonuna ulaşmışken, bebeğini uyutup sakince kahvesini içmek isterken bizim çocuğumuzun sesini çekmek zorunda değil.

Çocuk parklarında oynayan çocuğa ben kimsenin bağırdığını duymadım da gormedimde ama insanların camlarının önünde bağır çağır oynanayan cocuk fırçayı hakediyor kusura bakmayın eşim vardiyalı çalışıyor çocukları çok sevdiği için sesini çıkartmıyor ama çoğu zaman uykusuz gidiyor ise yazık bence insanlara böyle zulüm yapılmaz alın çocuğunuzu parka götürün istediği gibi oynasın

Çocuk parklarında oynayan çocuğa ben kimsenin bağırdığını duymadım da gormedimde ama insanların camlarının önünde bağır çağır oynanayan cocuk fırçayı hakediyor kusura bakmayın eşim vardiyalı çalışıyor çocukları çok sevdiği için sesini çıkartmıyor ama çoğu zaman uykusuz gidiyor ise yazık bence insanlara böyle zulüm yapılmaz alın çocuğunuzu parka götürün istediği gibi oynasın

Çok merak ediyorum ve soruyorum bu çocuk parkları yerleşim yerlerinden uzak, izole yerler mi? Hayır benim yaşadığım yerde çocuk parkları da binaların ortasında benim ev de onlardan birine bakıyor ama izole parklar da varsa demek...

Iki ucu ... değnek, sokaktan gelen çocuk bağrışları sinir bozucu da olsa evde tepemizde at gibi koşturup güm pat hoplamalarındansa varsın sokakta yapsınlar demek zorunda kalıyoruz. Aslında böyle çocuğu cumbur cemaat büyütüp, ağlamasını, gürültüsünü vs. hep birlikte çekeceksek keşke çocuk yapma kararını da birlikte alsak, bize de sorulsa siz de hazır mısınız tüm bunlara diye . Ha deniyorsa ki ' çıcık yıpırken de size mi sırıcız.' o zaman lütfen insanlara bu kadar rahatsızlık vermeden kendiniz çözüm bulun , apartmanda- teknoloji cağında vs. nasıl büyüteceğinize. Bir yere kadar herkes sabır, anlayış gösterir ama çocuktur yapar arsızlığını kimse çekmek zorunda değil.

Gündüzleri belli saatler elbette oynasınlar , akşam karanlık çökmeden evlerinde olsunlar. Hem güvenlik hem saygı yönünden.

Oynarkende dozaji çok aşan , çığlık çığlığa oynayan çocukları da aileleri ikaz etmeli , evde kafaları şişmesin diye çocukların ağzını kapatan anne babalar, sokakta ve apartman içinde merdivenleri tırmanırken de uyarsın.

Evet kimse kimsenin çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda değil. Aynı ses tonlamasıyla sürekli birbirlerini bağırarak evlerinden çağıran, çığlık atan, torpil patlatan çocuklar var ve ben yaz günü penceremi açtığımda bebeğim ağlayarak uyanıyor sürekli sıçrıyor. Onlar çocuksa benimki de çocuk. Gece 11 e kadar oyun mu olur parklar ne güne duruyor burada hemen ilerde park var gitmiyorlar. Ayrıca burası işlek bir yer ama anaları babaları kıçını devirip evde nasıl yatıyorlar bu çocuklar sokaktayken aklım almıyor. Polis bile çağırdım geçen sene sürekli bir şeyler patlattıkları için.

Yaşadığım sokakta ilkokul çağında ve daha küçük çocuklar var. Gündüzleri sokağa çıkıp oyun oynuyorlar. Fakat bu sokak sakinlerine dert olmuş durumda.
Herkesin çocuğu kendi kapısının önünde oynasınmış, kimse kimsenin çocuğunun gürültüsünü dinlemek zorunda değilmiş.
Kaçırdıkları bir nokta var. Adı üstünde çocuk. Gülecek, oynayacak, bağıracak. Çocuklar evde oturup saatlerce bilgisayar başında vakit öldüreceğine, sokağa çıkıp yaşıtları oynuyor ve sosyalleşiyorlar. Ama bunlarda bunu anlayacak zihniyet yok. Habire çocuklara bağırıp çağırıyorlar.
Bugün yine çıkmış bir tanesi ben sizin gürültünüzden duramiyorum, bebeğimi uyutamıyorum diyor. Annemin söylediği tek şey şu oldu; siz bebekken onun kocası sokağı inletecek şekilde müzik dinliyordu. Biz bir şey demiyorduk. Siz de uyuyamıyordunuz.
Çocuk sesiyle müzik gürültüsü bir olur mu hiç.

Azıcık anlayışlı olsalar keşke, bir toplumun geleceğini çocuklar oluşturur, bunlar çocukları eve tıkıp teknolojiyle öldürmeye çalışıyor.

Sizin de etrafınızda böyle insanlar var mi? Bunlarla nasil başa çıkılır?

(Çocukların hiçbiri akrabam vs değil, sadece çocuklara üzülüyorum)
1. katta oturuyorum bahsettiğiniz o çocuklardan ne balkonumda saksida ki domateslerim cileklerim kaldı (yeseler içim acimaz daha yesilken koparıp koparıp attılar )
Eşim sürekli gece çalışıyor bahçeye girip oyun adı altında camın demirlerine vurarak oynamalarini hayal edin (hiçbiri oturdugumuz binadan değil bu çocuklar)
Bebeğim ilk doğduğu zamanlarda cektiklerimi saymıyorum bile
Bunlari yaşamadan konuşması kolay
Bencede herkes çocuğunu kapısında oynatmali yada alip parka goturmeli herkesin özgürlüğü bir başkasınınkini kisitlayana kadardır ........

1. katta oturuyorum bahsettiğiniz o çocuklardan ne balkonumda saksida ki domateslerim cileklerim kaldı (yeseler içim acimaz daha yesilken koparıp koparıp attılar )
Eşim sürekli gece çalışıyor bahçeye girip oyun adı altında camın demirlerine vurarak oynamalarini hayal edin (hiçbiri oturdugumuz binadan değil bu çocuklar)
Bebeğim ilk doğduğu zamanlarda cektiklerimi saymıyorum bile
Bunlari yaşamadan konuşması kolay
Bencede herkes çocuğunu kapısında oynatmali yada alip parka goturmeli herkesin özgürlüğü bir başkasınınkini kisitlayana kadardır ........
Gecen sene suriyeli cocuklar annemlerin bahcesindeki erikleri toplamislar😂 sonradan anlatiyolar.. ben cok kizdim ama erikleri almalarina degil, izinsiz almalarina...

Sahi KudrAlobar KudrAlobar guzel bi noktaya deginmis. Bu parklarda fizanda degilki yani, sokaklarin icinde.. yine evlerden duyuluyor sesler. Degisen pek birsey yok bu durumda

Çok merak ediyorum ve soruyorum bu çocuk parkları yerleşim yerlerinden uzak, izole yerler mi? Hayır benim yaşadığım yerde çocuk parkları da binaların ortasında benim ev de onlardan birine bakıyor ama izole parklar da varsa demek...
Çocuk parkına yakın evi olanlar dusunsun onuda ben yakında oturmuyorsam çocuk sesine razı değilim demekki siz oturuyorsanız göze almışsınızdır o siz8n tercihinizdir ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X