• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokakta oynayan çocuklar komşulara dert oldu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beni rahatsiz eden sey herkes kendini ustun goruyor kimse kimseye saygili olmak zorunda degil kendince, ama saygi bekliyor.. valla asansorde cocuk arabali bi kadin vardi ve koskoca adam metroda catir catir kavga etti onunla. Ki kadin binmesi gerekiyordu asansore. Yaw iki merdiven yurusen olmezsin, sapasaglam adamsin. Bu tarz insanlara tahammulum yok
Canim bu söylediğin tam da bu konuyu özetliyor işte otobüs için yer vermeye eriniyor hanımefendi ama çocuk sesinden rahatsız olanlarla nasıl başa çıkılır diye düşünüyor
Bende hiç sevmem öyle şeyleri bekarken de öyleydim hamile yaşlı hasta çocuklu onceliklidir bence böyle durumlarda empati yapmak zor değil

Oturdugumuz aitede cocumlar gece 11 e kadar disarda ve hic susmuyolar. O kadar guzel hissediyorumki kesinlikle rahatsiz olmuyorum. Tabi ki oynicamlar gurultu cikmamasi imkansiz. Biz de hic tanimadigimiz insanlarin cocuklarini kendi cocuklarimizmis gibi koruyup saygi duyuyoruz. Cunku bizim cocuklugumuzda buyuklerimiz bize karsi boyleydi😊 isterlerse evimi inletsinler yeter ki cocuklar mutlu olsun😊
Ya benim evimde ki çocuğum bebeğim onların gürültüsünden çığlıklarından sıçrıyor korkarak ağlıyorlarsa hani nerede mutlu çocuk?

Canim bu söylediğin tam da bu konuyu özetliyor işte otobüs için yer vermeye eriniyor hanımefendi ama çocuk sesinden rahatsız olanlarla nasıl başa çıkılır diye düşünüyor
Bende hiç sevmem öyle şeyleri bekarken de öyleydim hamile yaşlı hasta çocuklu onceliklidir bence böyle durumlarda empati yapmak zor değil
Bilmemki konu sahibi nasil bir cevap verecek alintina. Bak mesela yazmis bi kac arkadas.. eskidende sokakta oynardik ama biri rahatsiz olursa soylerdi buna anlayis gosterilirdi.

Simdi cocuklular bi kendi cocuklari var gibi davraniyor, evdekilerde cocuklara put muamelesi yapiyor. Bu isin bi orta yolu olmali. Cocuk bunlar tabii oynayacak seste cikacak. Biri hostes diye yok biri vardiyali diye.. cocuk onu bilmezki.. ama bu demek degilki gecelere kadar bagira cagira cocuklar oynasin sokakta parkta. Herseyin bi zamani ve saygi cercevesi icinde olani var

Elin cocugunun gelişimi icin her Allahin gunu basimda ses çekmek istemezdim ben de olsam. Herkes alsin cocugunu en yakindaki parka gotursun niye milletin kapisinda oynuyorlar?
Gelisimini de anasi babasi dusunsun bir zahmet park yoksa kendi kapisinda oynatsin.

Bilmemki konu sahibi nasil bir cevap verecek alintina. Bak mesela yazmis bi kac arkadas.. eskidende sokakta oynardik ama biri rahatsiz olursa soylerdi buna anlayis gosterilirdi.

Simdi cocuklular bi kendi cocuklari var gibi davraniyor, evdekilerde cocuklara put muamelesi yapiyor. Bu isin bi orta yolu olmali. Cocuk bunlar tabii oynayacak seste cikacak. Biri hostes diye yok biri vardiyali diye.. cocuk onu bilmezki.. ama bu demek degilki gecelere kadar bagira cagira cocuklar oynasin sokakta parkta. Herseyin bi zamani ve saygi cercevesi icinde olani var
Haklısın canım yani kendi yaptığımı söyliyim her gün oğlumla 2 saat sokakta kosturuyorum bunun 1saati parkta 1 saati sokakta ama gözümün önünde kimseyi rahatsız etmeden kimsenin özel mülkü ne zarar vermeden arabasıyla bisikletiyle falan oynatiyorum yasitlariyla da aynı şekilde oynuyorlar tabi daha küçük
Yani bu zamanda çocuğu dışarı tek yollamak da akıl kârı değil bence kime emanet edicen her gün haberler de neler görüyoruz

Parklar niye var? Tamam biz sokakta buyuduk ama bizim komsular da cok rahatsiz olurdu. Gidip oynayacak dogru duzgun park yoktu. Simdi en azindan benim yasadigim yerde bircok park var. Aliyorum cocugumu, goturuyorum, istedigi gibi bagirsin, oynasin, kimse karisamaz. Ama sokak ortasinda gurultu yaptirip sonra da anlayis bekleyemem kimseden cunku ben yeri geliyor yuksek sesle okunan ezandan bile rahatsiz oluyorum bebegimi uyuturken. Baskasi benden pek tabi rahatsiz olur.

Ebeveyn gözetimi ile çocuklar akranları ile sokakta evde parkta oynamalı. Yaptığı tatsız anlayışsız oyunlarda tepki almalı. Anneden komşudan gördüğü tepkilerle davranışları oturmalı.
Ben kimsenin çocuğunun gürültüsünü çekemem diyenlere hak veriyorum ve diyorum ki gelin bu nesli beraber büyütelim. 50 yıl sonrası için bunu yapalım.

Haklısın canım yani kendi yaptığımı söyliyim her gün oğlumla 2 saat sokakta kosturuyorum bunun 1saati parkta 1 saati sokakta ama gözümün önünde kimseyi rahatsız etmeden kimsenin özel mülkü ne zarar vermeden arabasıyla bisikletiyle falan oynatiyorum yasitlariyla da aynı şekilde oynuyorlar tabi daha küçük
Yani bu zamanda çocuğu dışarı tek yollamak da akıl kârı değil bence kime emanet edicen her gün haberler de neler görüyoruz
Aynen en dogrusunu yapiyorsun canim, hem bahaneyle sende hava aliyorsun...hemde goz kulak olmus oluyorsun.

simdi benimkilerde kucuk bana muhtaclar tek yollayamiyorum zaten.. ya babalari ya ben her gun cikarmaya calisiyorum...tabiki hep gozum uzerlerinde.

parkta bi kez baktim iki tane erkek cocuk bi tane kiz cocuguyla dalga gecip takiliyolar. Kiz korkarak gidiyor bunlar pesinden gidiyorlar. Hop dedim napiyosunuz, kiza takilmayin. Geri adim attilar ve benden baska kimsenin sesi dahi cikmadi bu olaya. Millet biraz olay olsunda senlik olsun gozuyle bakiyor.

Cocuklari cok fazla yanliz birakmamakta fayda var yani

Doğmadan önce kontrat yapmayı unutmayın, aşırı çocuk olursa anlaşmayı bozarsınız.
Çocuğuyla yeterince ilgilenen hiç bir ebeveyn in aşırı bir çocuğunu görmedim ben.
doğuruyorsan yeterince ilgilenip doğruyu yanlışı öğretecekler bi zahmet...
Çocuk genetik huysuz terbiyesiz olmuyor sonradan yetiştirme seklinize göre şekilleniyor.

Çocuğuyla yeterince ilgilenen hiç bir ebeveyn in aşırı bir çocuğunu görmedim ben.
doğuruyorsan yeterince ilgilenip doğruyu yanlışı öğretecekler bi zahmet...
Çocuk genetik huysuz terbiyesiz olmuyor sonradan yetiştirme seklinize göre şekilleniyor.

İki sene sonra tekrar görüşelim sizinle. Başka bir şey demiyorum 😊

Genelleme yapmak hoş değil bence siz oylesinizdir ben boyleyimdir herkes bir degil öyle olsaydı herkes ayni düzeyde olurdu dimi görüşürüz o zaman 👍

Hani siz şimdi bir çocuk yetiştireceksiniz, etrafınızda da 3-5 çocuk var ya, benim elimden her sene onlarca çocuk geçiyor. Mükemmel anne babalardan nasıl çocuklar çıkabildiğini de ilgisiz anne babalardan nasıl çocuklar çıkabildiğini de görüyorum. Keşke her şey istediğimiz gibi olsa ama olmuyor maalesef. Çocuğun gelişimini etkileyen tek etmen siz değilsiniz. Yeni bir anne adayı olarak idealist olmanız çok normal ama çocuk yetiştireceksiniz, oyun hamurundan bebek yapmayacaksınız ki her şey sizin elinizde sizin istediğiniz gibi olsun.

Bu konuda dertliyim. Havalar isindigindan beri sabahin erken saatlerinde asagi saliyorlar cocuklarini aksam 10a kadar. 6 aylik bebegim normalde uykuya asla dayanamaz. Uykucu bir bebek ama ben 2 haftadir cocuguma gunduz uykusu uyutamiyorum.
Eee? Benim cocugum nasil gelisecek uyumazsa?
Ustelik gece tabiri caizse essek gibi calisan, ayaklari patlayana kadar nobet tutan ve sabah perisan halde eve gelen kocam onlarin colugu cocugu yuzunden uyuyamiyor. Yazik degil mi?
Valla herkes tutsun bebesinin elinden yallah parka. Bu konuda cok katiyim. Benim de cocugum buyuyecek. Kimseyi rahatsiz edemem ben. Icim rahat etmez. Alir gun icinde parka cikaririm. Yazik degil mi insanlara? Hastasi, yaslisi, bebeklisi var.

Hani siz şimdi bir çocuk yetiştireceksiniz, etrafınızda da 3-5 çocuk var ya, benim elimden her sene onlarca çocuk geçiyor. Mükemmel anne babalardan nasıl çocuklar çıkabildiğini de ilgisiz anne babalardan nasıl çocuklar çıkabildiğini de görüyorum. Keşke her şey istediğimiz gibi olsa ama olmuyor maalesef. Çocuğun gelişimini etkileyen tek etmen siz değilsiniz. Yeni bir anne adayı olarak idealist olmanız çok normal ama çocuk yetiştireceksiniz, oyun hamurundan bebek yapmayacaksınız ki her şey sizin elinizde sizin istediğiniz gibi olsun.
Pardon ama bir ogretmensiniz anladığım kadarıyla peki ne yapmamız gerekiyor salalım çocukları ne çıkarsa bahtımıza mi diyelim neyi savunuyorsunuz inanın anlayamıyorum benim söylediğim şey çocukların başı boş bırakılmaması yeterince ilgilenilmesi ve bu sayede topluma daha saygılı bireyler yetismesi bunu savunuyorum en başından beri
peki siz neyi savunuyorsunuz bir öğretmen olarak

Pardon ama bir ogretmensiniz anladığım kadarıyla peki ne yapmamız gerekiyor salalım çocukları ne çıkarsa bahtımıza mi diyelim neyi savunuyorsunuz inanın anlayamıyorum benim söylediğim şey çocukların başı boş bırakılmaması yeterince ilgilenilmesi ve bu sayede topluma daha saygılı bireyler yetismesi bunu savunuyorum en başından beri
peki siz neyi savunuyorsunuz bir öğretmen olarak

Çocukların evde tv, internet başında değil akranlarıyla sosyalleşmesi gerektiğini, çocuğun mizacının anne babanın eğitiminden ve terbiyesinden nispeten bağımsız olduğunu, çocukların ebeveyn ya da bakım veren gözetiminde sokakta oynamasının gelişimleri için çok gerekli olduğunu savunuyorum.
Her sokakta, her mahallede park bahçe varmış gibi çocukların sokakta oynamasına karşı çıkanları anlamıyorum mesela. Bu insanların sokakta oynamanın, elim sendenin, saklambacın, yerden yükseğin, dokuz taşın zevkini hiç bilmeden kayıp bir çocukluk yaşadıklarını düşünüyor, o insanlar ve yetiştirecekleri çocuklar adına üzülüyorum.

Bakın bu saat oldu sokakta böğüre böğüre ağlayan çığlık çığlığa bağıran çocuklar var saat 23:33. Benim çocuğum yatalı 3 saat oldu ve sağa dön sola dön ağlıyor çocuk sıcakta cam açamıyorum rahatsız oluyor. Millet doğurup salsın sokağa bu saate kadar biz de seslerini çekelim.

O konu benim için duyarlı olmamı gerektirmiyor, ama çocukların özgürlüğü benim için duyarlılık.
Insanlar otobüse çocuğuyla binebilir, çocuğu otobüste yaramazlık yapar yapmaz beni ilgilendirmez. Yer verip vermemek benim tercihim.
Madem öyle çocuk sesine katlanip katlanmamak da o insanların tercihi sizin başa cikacaginiz bir durum değil....

O konu benim için duyarlı olmamı gerektirmiyor, ama çocukların özgürlüğü benim için duyarlılık.
Insanlar otobüse çocuğuyla binebilir, çocuğu otobüste yaramazlık yapar yapmaz beni ilgilendirmez. Yer verip vermemek benim tercihim.
Bu konu da bizim için duyarlılık gerektirmiyor. Başkalarının özgürlüğünün başladığı yer de bizim özgürlüğümüz bitiyor! İnsanlar evin de dinlenebilir uyuyabilir hasta olabilir bebek uyutmaya çalışabilir başkasının çocuğu için ben gerilmek zorunda mıyım? Çocuklara tahammül edip etmemek benim tercihim kimse bunu yargılayamaz.

😧

Bizde çocuk olduk oynadık, ama o devir geçti artık kadın erkek herkes çalışıyor ve ben ses geldiğinde gıcık oluyorum oyun başka beyin yemek başka anneleri götürüp parkta oynatsın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X