Sokakta altına çiş yapan kızıma karşı tepkimin dogrulugu konusunda kararsizim? ?

Aslında iyiydi koşup oynuyordu ama çömelince işte gidiverdi :)
kıyamam yaa eğilince tutamamış kaçırmış..hayal edince gülümsedim..valla benim 7 yaşındaki koca danam bile tutup tutup bazen kaçırabiliyor birazcık..çok tedirgin olup gözlerimin içine bakıyor kızıcam mı acaba diye ki kesinlikle kızmam her seferinde kendimizle dalga geçip güleriz yaramaz çiş kaçtı mı yine diye..çok iyi yapmışsınız..çok küçük daha kaçırması da çok normal..çocuğa suçluluk hissettirmeye hiç gerek yok..

Canım alistirma kiloları var ondan kullanmanı tavsiye ederim.

Tepkiniz doğru.
Ama israrla ben sana demiştim demeniz yanliş.
Çocuklar nekadar alısmiş olurlarsa olsunlar bazen kaçirabiliyorlar.
Benim kızım dört yaşında hala kacırabiliyor.
Oyuna dalınca unutuyor.
Kızsam üzülüyor olur böyle kazalar desem yüz bulup yeniden yapıyor.
En iyisi hiç teokisiz değiştirip olmamiş gibi saymak.
Zaten zamanla kendileri öğreniyorlar
Ama çişini eve gelene kadar zaten tutamaz başka bir yere yaptırın.

Cocuk boyle bir girdabin icindeyken her cisim geldi dediginde wc goturulmeli
Kendi ogrenmeli yoksa da aslinda yok oldugunu, ona gelmis gibi geldigini boyle ögrenecek
Evden cikmadan yaptin yok nasil bi tabir?
Hemde cocuga!
Benim kocaman oglum (11yasinda)
Yapip ciksa bile bi cafe bi yere otrunca gidip yapiyo yine
Yolda yururken gelir belki !
Belki bir yer bulamam endisesiyle.

Yaptin tamam seni 3-4saat idare eder bu mantigindaysaniz yanlis.
Cocuk bu su icse,karpuz yese,masrubat icse iseme hiissi gelir
Ve ogrenmeye calisiyo endiseli.

İyiki cok tepki vermediniZ bravo
Dogrusu olmus gercekten

Sakın azarlamayın.
Bence suç sizde, eviniz uzak mıydı?
Yavrum tutamamış napsın :)

Küçücük daha kalbini kırmadan söylemişsin azarlayarak söyleseydin korkar daha çok altına kaçırırdı.

Gelen Kutusu çok teşekkürler ayrıntılı açıklamalar için.
Ben aslında bize okulda öğretilenlerden yola çıkarak yazdım.
Çocuklara toplum bilincinin, toplum değerlerinin erken yaşta öğretilmesi gerektiği söylendi hep. Mesela okul öncesi bölümünden mezun bir arkadaşım çocuklara yaşına bakmadan, sabırla her şeyin anlatılması gerektiğini; anlatırken de mantığının almadığı yerlerde toplum denilen sınırlayıcı zincirin maalesef verilmesi gerektiğini söyler.

Bana kalsa toplumun içine su dökeyim

Ay kıyamam ya küçück o annesi daha iyiki kızmadınz tatlı bir dille uyardınz. Çünkü tutamaz ki o kasları o kadar gelişmemiş daha. Benm kızım dört yaşında üç dört gün önce alşverşe çıkmıştk dedi anne kakam geliyor evde çok yakındı bende mağazada wc olmadığı için hemn hesabımı ödeyip hızlıca eve ilerledm, ama kızıma tutmaya çalış kızım çok az kaldı diyorm o esnada yinede tutamadı yaptı.O an ne kadar kötü olsamda hiç birşey diyemedm çünkü daha çocuk o tutamayabilir kasları yeterince gelişmemş. Üstelik bende sizin gibi evden çıkmadn tembihledim ve evdn çıkıp eve gelme süremiz toplasan 30 dakika ya var ya yok. Yani böyle şeyler olur çocuklarımıza aşırı tepkiler vermedn öğretmeliyiz zaten kızım bendn çok üzüldü yaptığına.

Bidaha çıkarken bu kazayı hatırlatırsanız mutlaka girer.zaten söylemiş çişi geldiğini nasıl tutsun ufacık çocuk.

Tepkiniz normal geldi sonuçta bağırmak,kızmak doğru değil,daha çok küçük çünkü,ama tut demenizi makul bulamadım şahsen. Benim kızım 4 yaşına girecek,o dahi çişi geldiğinde yürürken zorlanıyor ki kaçırma huyu yok artık tutabiliyor.Portatif tuvaleti kurana kadar ,uygun yer bulana kadar hemen giremeyeceksek kucağımda bacaklarını bitiştirip taşiyorum onu tuvalete çünkü zorlanıyor. Mümkün mertebe tutmaması için çabalıyorum çişini,hemen yapabileceģi ortamı sağlıyorum.
Siz şu an sadece konuşabilirsiniz "bak evden çıkarken tuvalete girmezsen sokakta çişin gelir ,tuvalet bulmazsak altına kaçırabilirsin,lütfen bundan sonra evden çıkmadan tuvalete git"deyin. Hatta sizde girin tuvalete muhakkak,kızınızda görsün tuvalete girdiğinizi,oda heveslenir belki. Ben bu şekilde öğrettim,ben söylemeden gider tuvalete yada ben girerim,benimde geldi der oda girer tuvalete ve sıvı tüketimini abartmadıysa 3-4 saat durur.

Son düzenleme:

Ben koskoca kizim kac kere insanlarin yaninda altima yaptim, o kadar normal ki... Sizi tebrik ederim kizmamissiniz, bence bu konuda kendinize dert edinmeyin, zaten cisi gelse de zorda kalinmadigi muddetce disardaki tuvaletleri kullandirtmayin derim, benim su icsem cisim geliyor bu yuzden hep tuvaletleri kullanmak zorunda kaliyorum basim idrar enfeksiyonlarindan kurtulmuyor

geçen eylül çok yakın bir arkadaşım doğum yaptı, normalde kızımı yanımda götürmem ama neredeyse teyze/hala gibi yakın olduğumuz için götürdüm. bizimki hastane odasının ortasına yaptı çişini, gerçekten insan çok mahçup oluyor. orada bir anne, "benim kızım 5 yaşında hâlâ bazen vukuat yaşıyoruz" deyince içim rahat etmişti.
gerçekten de benzer olaylar ve aynı vicdan azabını yaşamışız. "kötü örnek, örnek olmaz" derler ama çiş kaçırdığı için çocuğunu döven, çakmakla popo yakmakla tehdit eden annelerin yanında galiba bizim vicdan azabımız pek travmatik olmuyor.
tecrübe ede ede öğreniyoruz bazı şeyleri, biz de insanız inşallah kötü izler bırakmayız çocuklarımızda...
hiç dertlenmeyin iyi bir annesiniz siz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…