• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokakta altına çiş yapan kızıma karşı tepkimin dogrulugu konusunda kararsizim? ?

eve kadar nasıl tutsun annesı ya
tutması altına kacırmasından daha kotu

boyle durumlar ıcın yanınızda kullan at lazımlıklar var
ondan temın edın derım
seyahat lazımlıgı dıye de gecıyor
hanı wc bulamıyorsanız uygun bı yerde yaptırabılırsınız
bız koca ınsanlar bıle ev gırsek dahı dısarda yıne gelıyor
evde gırmemıstın bakıs acısı yanlıs olur :)
Başıma geleceği tahmin ettiğim için uzak yere gitmedim. Tutmasını istediğim süre makul bir süre 4 yahut 5 dk. Tatlıyi bitirmeden kalktık. Zaten ben altına kacirmasina sinirlenmedim bile. Yaptığının kötü olduğunu belirtmedigim için acaba dedim

Yazık o daha tuvaletini tutamayacak kadar kücük annesi.

Gec kalmissiniz cis egitimi icin ,ayrica o daha cok kucuk evden cikmadan yine de wc ye goturmeliydiniz ,
Ayrica ,cocuktan cis tutmasini beklemeniz cok komik ,ustelik bunu yeni ogreniyor ,
Keske hemen bir yer bulup wc ye goturseydiniz ,
Tepki verecek durumda zaten degilmissiniz ,10 yasinda bir cocuktan bahsetmiyoruz sonucta ,
1 haftada ogrendi bitti diye bisi yok ,hazirlikli olun ,
Yedek camasir ,giyisi tasiyin ,yaninizda
Çiş eğitimi için geç kalmadık. Benim kızım anca musait oldu. Tuvalet eğitime hazır olduğuna emin olmadan başlamadım ve Nitekim çok kolay atlattik.

ilkkez dışarıda böyle bir şey yaşandıysa ısrarcı tutumunuz karşısında yapmış olabilir.
ayrıca çocuk yok dese de siz götürmelisiniz evden çıkmadan önce (yatmadan önce olduğu gibi)
Gitmemek konusunda ısrar etti. Inatlasmadim kabul ettim. Zorla goturemezdim ya

3 yasindaki cocuk nasil cisini tutsun :)
Dogru tavridasiniz ama cisim var dediginde yaptirmis olsaydınız iminizde suclu olmayacaktiniz.
Evde girmedi diye suclu buluyorsunuz ya kizinizi, cisi geldigi zaman soyledigine göre demekki evde iken gercektende cisi yoktu, var olupta gitmemek icin yok demis olsaydı, gittiginiz yerdede cisim var demez orada yapardi.

Bence yani...

Yapabileceği hiçbir yer yoktu. Dükkanları neredeyse hepsi kapanmisti. Ve bazı kaprisli dükkanlar personel harici girişe izin vermiyor. Ev de yakındı.
Tepki konusundaki yorumunuz beni bir nebze rahatlattı teşekkür ederim.
Anne kiz acemiliginize gelmis diyelim siz mutlaka disarida cisini yapabilecegi yere goturun hatta portatif lazimliklar var tavsiye ederim
Aman kizmayin gunde 10 kere bile kacirsa o bilincine varmis aslinda istemsiz olmus bende suan hamileyim tutulmuyor geldi mi yapicam minik kizi en iyi ben anlarim :)

Çiş eğitimi için geç kalmadık. Benim kızım anca musait oldu. Tuvalet eğitime hazır olduğuna emin olmadan başlamadım ve Nitekim çok kolay atlattik.
Bence de geç kalmamışsınız. Iki çocuğumu da 3 yaşına yakın alıştırdım. O kadar kolay oldu ki anlatamam. 2-3 günde hallettik çok şükür. Ne onlar yıprandı ne de ben. En doğrusunu yapmışsınız.

Anne kiz acemiliginize gelmis diyelim siz mutlaka disarida cisini yapabilecegi yere goturun hatta portatif lazimliklar var tavsiye ederim
Aman kizmayin gunde 10 kere bile kacirsa o bilincine varmis aslinda istemsiz olmus bende suan hamileyim tutulmuyor geldi mi yapicam minik kizi en iyi ben anlarim :)
Portatif lazımdı hiç duymamiatim bir arkadas daha dedi. Mutlaka alacagim

Bence de geç kalmamışsınız. Iki çocuğumu da 3 yaşına yakın alıştırdım. O kadar kolay oldu ki anlatamam. 2-3 günde hallettik çok şükür. Ne onlar yıprandı ne de ben. En doğrusunu yapmışsınız.
Aynen biz de 3. Gün atlattik çok şükür.

Tepkinizde bir sorun yok bence..

Benim kızımda sizinki yaşlarda ama şuan tutuyor sürekli çişini :KK43: geldiğini sallanmasından, ayakların çarpı oluşundan anlıyorum ama mümkün değil götüremiyorum tuvalete.
Herşeyi geçtim böbrekleri zarar görecek diye korkuyorum.
Ben ne yapabilirim peki?

Başıma geleceği tahmin ettiğim için uzak yere gitmedim. Tutmasını istediğim süre makul bir süre 4 yahut 5 dk. Tatlıyi bitirmeden kalktık. Zaten ben altına kacirmasina sinirlenmedim bile. Yaptığının kötü olduğunu belirtmedigim için acaba dedim
Zadegan, yaptığının kötü olduğunu belirtme; inan o farkındadır zaten. Kötü olduğunu belirtirsen suçluluk duyar.
Sadece olumlu ifade kullan. Gitmeden evinizde yapmalıyız ya da çişin geldiğinde söylemelisin ben seni tuvalete götürebilirim gibi. Ve mutlaka lavabosu olan bi yere gidin ya da yanınızda kullan at lazımlık taşıyın.

Ha yaptı ha yapacak stresiyle yapabilecegi bir yer aradım fakat bulamadım. Çok fazla da aramadim. Ev yakın olduğu için yer aramakla vakit kaybetmeyip biran önce eve gitmek istedim.

Muhtemelen çocuk son zamanda çişini söyledi size. Genelde son anda tuvalete koştururlar. Yani tutması gereken zamanı geçirdi ve siz de tut deyince zorlandı.
Aşırı tepki vermemeniz iyi olmuş. Sonuçta onun için yeni bir şey yaşıyor.

Bir de iyi yönünden bakın gerçekten geldiği zaman söylüyor ve tamamen geldiğinde tuvalete gidilmesi gerektiğini öğrenmiş
iyi ki kizmamissiniz

Tepkiniz gayet makul olmuş.ama o daha toplumsal kurallı kavrayacak yaşta değil.sadece çişin ve kakanın tuvalete yapılması gerektiğini ,görerek öğrenecek.

Tuvalet eğitimi için geç diye birşey yoktur.Ne yazıkki çok anne bunu öğretmeyi kendileri için bir tabu haline getirir.tuvalet eğitimi tamamen çocuktan çocuğa değişen bir süreçtir.her çocuğun kas gelişim düzeyi farklıdır.Sfinkterler dediğimiz çiş ve kakayı kontrol etmemizi sağlayan kaslar her çocukta farklı olgunlaşır.

Bencede tepkiniz normal olmus. Anlatinca kendi kücüklügüm geldi aklima bende kacirmistim bir kere disarda off ne kötüydü. Annemde bana kizmisti sanirim hatirlamiyorum bile. Ama birdaha yapmadim

3 yaşında bir kızım var yaklaşık 1 ay önce wc eğitimine başladık. İlk gün 2 kere, 2. Gün ise sadece bir kere altına yaparak süreci atlattık. Gündüz altına yapmayınca 3 gün sonra gece bez baglamayi da bıraktım. Sadece ilk gece sabah uyanır uyanmaz altına kaçırdı. Bir daha yapmadı kuru uyanıyor.
Detaylı anlattım ki tepkimin neden hafif olduğunu iyice belirtmek istedim.
Bu aksam dışarı dolaşmaya çıktık. Cikmadan önce ısrarla tuvalete gitmesini söyledim. Fakat her seferinde cisim yok dedi ve tuvalete girmeden çıktık. Küçük bir dondurmaciya gittik. Tuvaleti yoktu ve kızım tuvaleti geldiğini söyledi. Ben de ısrarla tuvalete gitmeden çıktığını hatırlattım. Eve kadar tutması gerektiğini söyledim. Tamam dedi. Uzatmadan kalktık. Eve dönerken benim ayakkabimun bağı çözüldü çömelip bağlamaya koyuldum. Kızım da her yaptığımı yaptığı için o da çömelip ayakkabisiyla ilgilenmeye başladı. Çomelme pozisyonunda ise şarıl şarıl gitti tabii. Benim tepki sadece 'anneciğim neden altına yaptın yaa sakin çisleri elleme çabuk eve gidelim' şeklinde oldu.
Olayın üzerinden 3 saat geçti fakat ben hala düşünmede
- wc eğitiminde çok kolay ogrendiginden ötürü büyük bir tepki vermemekle doğru mu yaptım?
Yoksa;
- daha yüksek bir tepki vererek altına çiş yapmanın üstelik bunu sokakta yapmasının çok kötü birsey olduğunu azarlar tatta anlatmalı miydim ? Israrla tuvalete gitmediği için kabahatli de sayılır sonuçta. :işsiz:

Allah im bir çiş beni 3 saattir kara kara düşündürüyor :işsiz:annelik ne zor ya Rabbim :KK35:
Tepkinizin daha büyük olmaması yerinde olmuş, biz farkına varamasakta çocuklarda wc eğitimi ürkütücü bir süreç onlar için, henüz 1 ay olmuş eğitime başlayalı, arada sırada bu tip kaçırmalar olabilir, eğer azarlarsanız çocuk korkar ve geceleri de altına kaçırmaya başlar, gayet güzel giden eğitim süreci bir anda sıfırlanır.

Siz sorduğunuzda gerçekten tuvaleti yoktur, mesane kaslarını tutmayı yeni yeni öğreniyor, hiç tuvaleti yokken bir anda geldiği zamanlar olacaktır, altına kaçırdığı zamanlarda yine aynı tavrınızı koruyup tuvaletini WC'ye yapması gerektiğini söyleyin, birkaç ay sonra bu gibi kazalarda son bulacaktır ;)

tuvalet alışkanlığının hiçbir aşamasında büyük tepki vermemek gerektiğini tecrübe eden bir anne olarak davranışınızı doğru buldum. ikilemde kalmanıza hiç gerek yok doğru yapmışsınız.
henüz bir aydır kendisi için yepyeni bir sürece alışmaya çalışan kızınıza aşırı tepki verseydiniz emin olun geri teperdi ve daha fazla sorun yaşardınız.
benim kızım 2,5 yaştan bir iki ay büyükken başladım tuvalet alışkanlığına, tam hatırlayamıyorum ama daha fazla fire vermişti hiç olumsuz tepki vermemiştim, ama yazın havaalanında bile beni çekiştirip "tuvalete gidelim" diyen kızım eylül ayı gelip de kreşe başlayınca böyle gözümün içine baka baka evin ortasına işerdi :) ben de artık epey yol katettiğimizi düşünüp biraz sert tepki gösterdim (sert dediğim de surat asıp oflaya puflaya ortalık temizlemek) o zaman inadıma devam etti.
ne zaman ki aklım başıma geldi "aa kaçırdın mı? kaza olmuş hadi üstünü değiştirelim" diye sakince tepki vermeye başladım o da inadından vazgeçti.
bu uzun bir süreç, "alıştı, öğrendi söylüyor" diye hep öyle gitmiyor. bakın bizim bir yıl oldu en baştan beri gece hiç kaçırmaz uyanır gözleri kapalı tuvalete oturur ama geçen gün parkta oynarken oyundan vazgeçememiş söylemedi bana bir geldi ki yanıma üstü başı ıslak :)))
yeni durumlara tepki olarak (kreş, kardeş vs) gerilemeler de yaşanabiliyor.
kolaylıklar diliyorum.

Tabi ki kızmamalısın. Ama yaptığınız yanlış. Eve kadar tutamaz 3 yaşındaki çocuk. Hele de wc eğitimi yeni verildiyse. Ne yapıp edip wc bulmalısınız böyle bir durumda. Lokanta,benzinlik vs illa ki bir yer vardır. Ben kan ter içinde çokk wc aradım.

Mümkün Mertebe tuvaleti olmayan yerlere gitmeyin. Ya da portatif tuvaletler var onlardan taşıyın yanınızda.

bir kere kuru temizlemeciye girmiştim kucağımda çocuk :KK70::KK70: sağolsunlar hemen tuvaleti gösterdiler.

Back