3 yaşında bir kızım var yaklaşık 1 ay önce wc eğitimine başladık. İlk gün 2 kere, 2. Gün ise sadece bir kere altına yaparak süreci atlattık. Gündüz altına yapmayınca 3 gün sonra gece bez baglamayi da bıraktım. Sadece ilk gece sabah uyanır uyanmaz altına kaçırdı. Bir daha yapmadı kuru uyanıyor.
Detaylı anlattım ki tepkimin neden hafif olduğunu iyice belirtmek istedim.
Bu aksam dışarı dolaşmaya çıktık. Cikmadan önce ısrarla tuvalete gitmesini söyledim. Fakat her seferinde cisim yok dedi ve tuvalete girmeden çıktık. Küçük bir dondurmaciya gittik. Tuvaleti yoktu ve kızım tuvaleti geldiğini söyledi. Ben de ısrarla tuvalete gitmeden çıktığını hatırlattım. Eve kadar tutması gerektiğini söyledim. Tamam dedi. Uzatmadan kalktık. Eve dönerken benim ayakkabimun bağı çözüldü çömelip bağlamaya koyuldum. Kızım da her yaptığımı yaptığı için o da çömelip ayakkabisiyla ilgilenmeye başladı. Çomelme pozisyonunda ise şarıl şarıl gitti tabii. Benim tepki sadece 'anneciğim neden altına yaptın yaa sakin çisleri elleme çabuk eve gidelim' şeklinde oldu.
Olayın üzerinden 3 saat geçti fakat ben hala düşünmede
- wc eğitiminde çok kolay ogrendiginden ötürü büyük bir tepki vermemekle doğru mu yaptım?
Yoksa;
- daha yüksek bir tepki vererek altına çiş yapmanın üstelik bunu sokakta yapmasının çok kötü birsey olduğunu azarlar tatta anlatmalı miydim ? Israrla tuvalete gitmediği için kabahatli de sayılır sonuçta.
Allah im bir çiş beni 3 saattir kara kara düşündürüyorannelik ne zor ya Rabbim
Yapabileceği hiçbir yer yoktu. Dükkanları neredeyse hepsi kapanmisti. Ve bazı kaprisli dükkanlar personel harici girişe izin vermiyor. Ev de yakındı.Bence gayet dogru tepki vermissiniz ustune gitmeyin isteyerek yapmamis ki kacirmis belliki ustelik size orda cisinin geldigini soylemis eve kadar tut demeniz hata olmus tutmaya alistirmayin ben onu huy edinip idrar yolu enfeksiyonundan az cekmedim
Ha yaptı ha yapacak stresiyle yapabilecegi bir yer aradım fakat bulamadım. Çok fazla da aramadim. Ev yakın olduğu için yer aramakla vakit kaybetmeyip biran önce eve gitmek istedim.Bence tutmalısın demek yerine tuvalete gireceği bir yer bulmalıydınız. Bana bu kısım çok normal gelmedi. Sonuç olarak cidden tuvalaeti geldi ise eve kadar tutamaması normal koca insanlar zor tutuyor. Kızmamakla doğru yapmışsınız ayrıca.
Aslında iyiydi koşup oynuyordu ama çömelince işte gidiverdi :)Eve kadar tutamadı küçüğüm Oyy kuzum
ilkkez dışarıda böyle bir şey yaşandıysa ısrarcı tutumunuz karşısında yapmış olabilir.Ben de ısrarla tuvalete gitmeden çıktığını hatırlattım. Eve kadar tutması gerektiğini söyledim. Tamam dedi.
Sert tepki malesef mizacimda yok fakat sokakta çiş yapmasının kötü olduğuna dair tek bir cümle kurmadim ya o beni düşündürüyor.Sert tepki kötü sonuçlar doğururdu.
Bir daha evden çıkarken "bak geçen gün küçük bir kaza oldu, bir daha olmaması lazım, insanlar bizi ayıplayabilir" gibi bir şeyler söyleyerek tembihleyebilirsiniz. Yine yok derse, bunu hatırlayınca belki girer tuvalete.
Ev fazlaca yakın arada benziklgin bulunmayacagi kadar ama tuvalet konusunda haklısınız her zaman gittiğimiz yerin tuvaleti olmadığını bugün farkettim arastirmaliydimTabi ki kızmamalısın. Ama yaptığınız yanlış. Eve kadar tutamaz 3 yaşındaki çocuk. Hele de wc eğitimi yeni verildiyse. Ne yapıp edip wc bulmalısınız böyle bir durumda. Lokanta,benzinlik vs illa ki bir yer vardır. Ben kan ter içinde çokk wc aradım.
Mümkün Mertebe tuvaleti olmayan yerlere gitmeyin. Ya da portatif tuvaletler var onlardan taşıyın yanınızda.
İşte onu dışarı çıkacağınız bir gün belki sabahtan, karşınıza alıp yetişkin insanmış gibi anlatarak yapabilirsiniz. Hatta yarın şöyle bir dolaşmaya çıkın, sırf konunun üzerinden uzun zaman geçmemiş olması için.Sert tepki malesef mizacimda yok fakat sokakta çiş yapmasının kötü olduğuna dair tek bir cümle kurmadim ya o beni düşündürüyor.
Kızınız tuvaletinin geldiğini söylemiş, kusura bakmayın ama neden altına yaptın demeye bile hakkınız yokmuş.3 yaşında bir kızım var yaklaşık 1 ay önce wc eğitimine başladık. İlk gün 2 kere, 2. Gün ise sadece bir kere altına yaparak süreci atlattık. Gündüz altına yapmayınca 3 gün sonra gece bez baglamayi da bıraktım. Sadece ilk gece sabah uyanır uyanmaz altına kaçırdı. Bir daha yapmadı kuru uyanıyor.
Detaylı anlattım ki tepkimin neden hafif olduğunu iyice belirtmek istedim.
Bu aksam dışarı dolaşmaya çıktık. Cikmadan önce ısrarla tuvalete gitmesini söyledim. Fakat her seferinde cisim yok dedi ve tuvalete girmeden çıktık. Küçük bir dondurmaciya gittik. Tuvaleti yoktu ve kızım tuvaleti geldiğini söyledi. Ben de ısrarla tuvalete gitmeden çıktığını hatırlattım. Eve kadar tutması gerektiğini söyledim. Tamam dedi. Uzatmadan kalktık. Eve dönerken benim ayakkabimun bağı çözüldü çömelip bağlamaya koyuldum. Kızım da her yaptığımı yaptığı için o da çömelip ayakkabisiyla ilgilenmeye başladı. Çomelme pozisyonunda ise şarıl şarıl gitti tabii. Benim tepki sadece 'anneciğim neden altına yaptın yaa sakin çisleri elleme çabuk eve gidelim' şeklinde oldu.
Olayın üzerinden 3 saat geçti fakat ben hala düşünmede
- wc eğitiminde çok kolay ogrendiginden ötürü büyük bir tepki vermemekle doğru mu yaptım?
Yoksa;
- daha yüksek bir tepki vererek altına çiş yapmanın üstelik bunu sokakta yapmasının çok kötü birsey olduğunu azarlar tatta anlatmalı miydim ? Israrla tuvalete gitmediği için kabahatli de sayılır sonuçta.
Allah im bir çiş beni 3 saattir kara kara düşündürüyorannelik ne zor ya Rabbim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?