• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sokakta altına çiş yapan kızıma karşı tepkimin dogrulugu konusunda kararsizim? ?

Zadegan

Yeteeer,,, demek yetmez ki bazen...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2014
1.766
1.527
63
29
3 yaşında bir kızım var yaklaşık 1 ay önce wc eğitimine başladık. İlk gün 2 kere, 2. Gün ise sadece bir kere altına yaparak süreci atlattık. Gündüz altına yapmayınca 3 gün sonra gece bez baglamayi da bıraktım. Sadece ilk gece sabah uyanır uyanmaz altına kaçırdı. Bir daha yapmadı kuru uyanıyor.
Detaylı anlattım ki tepkimin neden hafif olduğunu iyice belirtmek istedim.
Bu aksam dışarı dolaşmaya çıktık. Cikmadan önce ısrarla tuvalete gitmesini söyledim. Fakat her seferinde cisim yok dedi ve tuvalete girmeden çıktık. Küçük bir dondurmaciya gittik. Tuvaleti yoktu ve kızım tuvaleti geldiğini söyledi. Ben de ısrarla tuvalete gitmeden çıktığını hatırlattım. Eve kadar tutması gerektiğini söyledim. Tamam dedi. Uzatmadan kalktık. Eve dönerken benim ayakkabimun bağı çözüldü çömelip bağlamaya koyuldum. Kızım da her yaptığımı yaptığı için o da çömelip ayakkabisiyla ilgilenmeye başladı. Çomelme pozisyonunda ise şarıl şarıl gitti tabii. Benim tepki sadece 'anneciğim neden altına yaptın yaa sakin çisleri elleme çabuk eve gidelim' şeklinde oldu.
Olayın üzerinden 3 saat geçti fakat ben hala düşünmede
- wc eğitiminde çok kolay ogrendiginden ötürü büyük bir tepki vermemekle doğru mu yaptım?
Yoksa;
- daha yüksek bir tepki vererek altına çiş yapmanın üstelik bunu sokakta yapmasının çok kötü birsey olduğunu azarlar tatta anlatmalı miydim ? Israrla tuvalete gitmediği için kabahatli de sayılır sonuçta. :işsiz:

Allah im bir çiş beni 3 saattir kara kara düşündürüyor :işsiz:annelik ne zor ya Rabbim :KK35:

3 yaşında bir kızım var yaklaşık 1 ay önce wc eğitimine başladık. İlk gün 2 kere, 2. Gün ise sadece bir kere altına yaparak süreci atlattık. Gündüz altına yapmayınca 3 gün sonra gece bez baglamayi da bıraktım. Sadece ilk gece sabah uyanır uyanmaz altına kaçırdı. Bir daha yapmadı kuru uyanıyor.
Bu aksam dışarı dolaşmaya çıktık. Cikmadan önce ısrarla tuvalete gitmesini söyledim. Fakat her seferinde cisim yok dedi ve tuvalete girmeden çıktık. Küçük bir dondurmaciya gittik. Tuvaleti yoktu ve kızım tuvaleti geldiğini söyledi. Ben de ısrarla tuvalete gitmeden çıktığını hatırlattım. Eve kadar tutması gerektiğini söyledim. Tamam dedi. Uzatmadan kalktık. Eve dönerken benim ayakkabimun bağı çözüldü çömelip bağlamaya koyuldum. Kızım da her yaptığımı yaptığı için o da çömelip ayakkabisiyla ilgilenmeye başladı. Çomelme pozisyonunda ise şarıl şarıl gitti tabii. Benim tepki sadece 'anneciğim neden altına yaptın yaa sakin çisleri elleme çabuk eve gidelim' şeklinde oldu.
- wc eğitiminde çok kolay ogrendiginden ötürü büyük bir tepki vermemekle doğru mu yaptım?
Yoksa;
- daha yüksek bir tepki vererek altına çiş yapmanın üstelik bunu sokakta yapmasının çok kötü birsey olduğunu azarlar tatta anlatmalı miydim ? Israrla tuvalete gitmediği için kabahatli de sayılır sonuçta. :işsiz:

Allah im bir çiş beni 3 saattir kara kara düşündürüyor :işsiz:annelik ne zor ya Rabbim :KK35:

Bence tutmalısın demek yerine tuvalete gireceği bir yer bulmalıydınız. Bana bu kısım çok normal gelmedi. Sonuç olarak cidden tuvalaeti geldi ise eve kadar tutamaması normal koca insanlar zor tutuyor. Kızmamakla doğru yapmışsınız ayrıca.

Bence gayet dogru tepki vermissiniz ustune gitmeyin isteyerek yapmamis ki kacirmis belliki ustelik size orda cisinin geldigini soylemis eve kadar tut demeniz hata olmus tutmaya alistirmayin ben onu huy edinip idrar yolu enfeksiyonundan az cekmedim
Yapabileceği hiçbir yer yoktu. Dükkanları neredeyse hepsi kapanmisti. Ve bazı kaprisli dükkanlar personel harici girişe izin vermiyor. Ev de yakındı.
Tepki konusundaki yorumunuz beni bir nebze rahatlattı teşekkür ederim.

tuvaleti geldiğini söylemiş ve siz tut demişsiniz
comeldigi için daha tam bu duruma alusamadigi için kaçırmış
aslında bir nevi siz sebep olmussunuz bu olaya
tepkinizde bir sorun yok bence
ama bir sonrakinde söylerse daha ciddiye almalısınız

Bence tutmalısın demek yerine tuvalete gireceği bir yer bulmalıydınız. Bana bu kısım çok normal gelmedi. Sonuç olarak cidden tuvalaeti geldi ise eve kadar tutamaması normal koca insanlar zor tutuyor. Kızmamakla doğru yapmışsınız ayrıca.
Ha yaptı ha yapacak stresiyle yapabilecegi bir yer aradım fakat bulamadım. Çok fazla da aramadim. Ev yakın olduğu için yer aramakla vakit kaybetmeyip biran önce eve gitmek istedim.

Sert tepki kötü sonuçlar doğururdu.
Bir daha evden çıkarken "bak geçen gün küçük bir kaza oldu, bir daha olmaması lazım, insanlar bizi ayıplayabilir" gibi bir şeyler söyleyerek tembihleyebilirsiniz. Yine yok derse, bunu hatırlayınca belki girer tuvalete.

Gec kalmissiniz cis egitimi icin ,ayrica o daha cok kucuk evden cikmadan yine de wc ye goturmeliydiniz ,
Ayrica ,cocuktan cis tutmasini beklemeniz cok komik ,ustelik bunu yeni ogreniyor ,
Keske hemen bir yer bulup wc ye goturseydiniz ,
Tepki verecek durumda zaten degilmissiniz ,10 yasinda bir cocuktan bahsetmiyoruz sonucta ,
1 haftada ogrendi bitti diye bisi yok ,hazirlikli olun ,
Yedek camasir ,giyisi tasiyin ,yaninizda

Tabi ki kızmamalısın. Ama yaptığınız yanlış. Eve kadar tutamaz 3 yaşındaki çocuk. Hele de wc eğitimi yeni verildiyse. Ne yapıp edip wc bulmalısınız böyle bir durumda. Lokanta,benzinlik vs illa ki bir yer vardır. Ben kan ter içinde çokk wc aradım.

Mümkün Mertebe tuvaleti olmayan yerlere gitmeyin. Ya da portatif tuvaletler var onlardan taşıyın yanınızda.

Ben de ısrarla tuvalete gitmeden çıktığını hatırlattım. Eve kadar tutması gerektiğini söyledim. Tamam dedi.:KK35:
ilkkez dışarıda böyle bir şey yaşandıysa ısrarcı tutumunuz karşısında yapmış olabilir.
ayrıca çocuk yok dese de siz götürmelisiniz evden çıkmadan önce (yatmadan önce olduğu gibi)

Sert tepki kötü sonuçlar doğururdu.
Bir daha evden çıkarken "bak geçen gün küçük bir kaza oldu, bir daha olmaması lazım, insanlar bizi ayıplayabilir" gibi bir şeyler söyleyerek tembihleyebilirsiniz. Yine yok derse, bunu hatırlayınca belki girer tuvalete.
Sert tepki malesef mizacimda yok fakat sokakta çiş yapmasının kötü olduğuna dair tek bir cümle kurmadim ya o beni düşündürüyor.

Sadece 3 yaşında olduğunu hatırlatırım size sadece 3 ...

Ben bile bazen eve zor yetişiyorum yahu ; hatta .. ..

Neyse , bağırmamız en doğrusu olmuş .

Çocuk için 3-5 dk çiş tutmak büyük beklenti.

Bir sonraki çıkışınızda olsun yoksa da sen bi gir dersiniz.

Son düzenleme:
eve kadar nasıl tutsun annesı ya
tutması altına kacırmasından daha kotu

boyle durumlar ıcın yanınızda kullan at lazımlıklar var
ondan temın edın derım
seyahat lazımlıgı dıye de gecıyor
hanı wc bulamıyorsanız uygun bı yerde yaptırabılırsınız
bız koca ınsanlar bıle ev gırsek dahı dısarda yıne gelıyor
evde gırmemıstın bakıs acısı yanlıs olur :)

Tabi ki kızmamalısın. Ama yaptığınız yanlış. Eve kadar tutamaz 3 yaşındaki çocuk. Hele de wc eğitimi yeni verildiyse. Ne yapıp edip wc bulmalısınız böyle bir durumda. Lokanta,benzinlik vs illa ki bir yer vardır. Ben kan ter içinde çokk wc aradım.

Mümkün Mertebe tuvaleti olmayan yerlere gitmeyin. Ya da portatif tuvaletler var onlardan taşıyın yanınızda.
Ev fazlaca yakın arada benziklgin bulunmayacagi kadar ama tuvalet konusunda haklısınız her zaman gittiğimiz yerin tuvaleti olmadığını bugün farkettim arastirmaliydim

He bir de doktor tavsiyesiyşe yazıyorum bunu. Çişin var mı diye sormayın dışarı çıkacağınız zaman. Otursun klozete yapana kadar bekleyin öyle çıkın dışarı. Gerekirse iki kere çiş yapmasını bekleyin demişti doktor.

Sert tepki malesef mizacimda yok fakat sokakta çiş yapmasının kötü olduğuna dair tek bir cümle kurmadim ya o beni düşündürüyor.
İşte onu dışarı çıkacağınız bir gün belki sabahtan, karşınıza alıp yetişkin insanmış gibi anlatarak yapabilirsiniz. Hatta yarın şöyle bir dolaşmaya çıkın, sırf konunun üzerinden uzun zaman geçmemiş olması için.

Yoksa;

Kızınız tuvaletinin geldiğini söylemiş, kusura bakmayın ama neden altına yaptın demeye bile hakkınız yokmuş.
Sonuçta yeni öğreniyor ve mutlaka mahcup olmuştur, tepkiniz "olsun kızım bir dahakine evden çıkarken yaparız o zaman böyle kaza olmaz" olmalıydı.

Back