- 19 Mart 2019
- 8.469
- 29.050
Bu bahsettiğim mama 15 kg ve 50 tl civarı..Ben bunu veriyorum sokakta ki köpekler için ..
Ya da kuru ekmek süt gibi şeyler yapıyorum
veya kasaptan hafta da 1 gün kemik alıyorum zaten akşam 5 gibi kemikleri çöpe atıyorlar bir kasap ile görüşebilirsiniz. Kemikleri attırmıyorum 1-2 dolu poşet alıp onu kaynatıp içine ekmek doğrayıp veriyorum..
Kediler içinde uygun mamalar var onlardan alıyorum.
Güzel kalbiniz için teşekkürler
Üzüldüm ama şu an ya ben de köpek maması almıştım 15 kg hem de :) yemezler mi acaba..Benim sokaktaki kediler kuru mama yiyor ama köpekler yemiyor. O yüzden önce az miktar alın bir deneyin bakalım yiyecekler mi?
Arkadaşların izmir merkezli dediği firma temizmama.com. Reklamsa da reklam napayım artık, uygun fiyatlı mamaları var kediler bayıla bayıla yiyor. Derdinizi yazarsanız denemeniz için ürünleri sadece kargo ücreti ile gönderirler.
Köpeklere de ya çorbalık tavuk ya kuzu kemiği alıyorum ben. Haşlayıp suyunun bi kısmıyla bazen bize çorba yapıyorum gerisinin içine ekmek doğrayıp lapa haline getirip veriyorum. Bazen üşenmezsem ekmek yerine makarna haşlıyorum. Kedi köpek beslemekten telef oldum.
Üzüldüm ama şu an ya ben de köpek maması almıştım 15 kg hem de :) yemezler mi acaba..
Ay canım ben de bunu aldım biliyor musun :) ama takıldığım nokta bir arkadaş oradaki köpeklerin kuru mama yemediginden bahsetmiş. Umarım yerler yaa :)Bu bahsettiğim mama 15 kg ve 50 tl civarı..
Yerler merak etme canım, hem soğuk hem açlar.. mama ayrımı yapacaklarını sanmıyorumAy canım ben de bunu aldım biliyor musun :) ama takıldığım nokta bir arkadaş oradaki köpeklerin kuru mama yemediginden bahsetmiş. Umarım yerler yaa :)
Kasap işini de çok sevdim en kısa zamanda görüşmek istiyorum))
İnşallah yerler canım, en kötü farklı yerlere dağıtırım annemlerin evlerinin oraya falan koymaya çalışırım bilemiyorum ki ilk kez böyle bir şeye kalkıştım :)Bizim sitedede bir tane köpek vat oda hazır mama yiyor,sokaktada görüyroum mama yiyorlar.
Yani evet ben de öyle düşünüyorum canım. Nasıl bir kaba koyuyorsun?Yerler merak etme canım, hem soğuk hem açlar.. mama ayrımı yapacaklarını sanmıyorum
Canim bende üniversite okurken mamalar biraz butcemi astigi icin 5 tl lik pay alırdım bir poset verirlerdi 5 tl ye Pay olarak bana tavuk satan yerler tavuklu kemik verirlerdi tavuk satan yerlerden sokak hayvanları için pay alacağım diyebilirsin☺ düdüklü tencerede haşla pissinler o şekilde kaplara koyup verebilirsinGüzel, mutlu günler kk :) şu sıralar biraz fazla konu açıyorum ne hikmetse ama.
Benim size sormak istediğim şey şu. Sakin bir semtte yaşıyorum. Başıboş köpeklerin ve kedilerin epey yoğun olduğu bir yer. Ama onları besleyen birilerinin olduğunu hiç sanmiyorum. Özellikle kışın köpeklerin aç olduğuna eminim. İçim burkuluyor düşününce bile.
Şimdi ben bu hayvanlar için bir şeyler yapmak istiyorum ama nasıl? Öncelikle belirteyim ki maddiyatım çok çok yüksek değil. O yüzden orta düzeyli yorumlar yaparsaniz cok sevinirim :) ve bunu süreklilik haline getirebilmem için de dediğim gibi orta düzeyli olmalı. Internette biraz araştırma yaptım, sokak hayvanları için satılan mamalar var. Sokak hayvanları bu mamaları yiyor mu emin olamadım. Hani normalde alistiklari bir şey değil ya? Köpekler de aynı şekilde. Sokakta yaşadıklari için bu mamaları yiyeceklerinden emin olamadım.
Reklama girmeyecekse eğer ucuz yollu önerdiğiniz markalar var mı? Veya temin edebileceğim siteler? Mama dışında öneriler? Ne olursa artık. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Yoğurt kaplarına koyuyorum ne kadar varsa, yetmediği yerlerde de kaldırımlara döküyorum, yiyorlar da :)Yani evet ben de öyle düşünüyorum canım. Nasıl bir kaba koyuyorsun?
İnşallah yerler canım, en kötü farklı yerlere dağıtırım annemlerin evlerinin oraya falan koymaya çalışırım bilemiyorum ki ilk kez böyle bir şeye kalkıştım :)
HA-Rİ-KA-SI-NIZGüzel, mutlu günler kk :) şu sıralar biraz fazla konu açıyorum ne hikmetse ama.
Benim size sormak istediğim şey şu. Sakin bir semtte yaşıyorum. Başıboş köpeklerin ve kedilerin epey yoğun olduğu bir yer. Ama onları besleyen birilerinin olduğunu hiç sanmiyorum. Özellikle kışın köpeklerin aç olduğuna eminim. İçim burkuluyor düşününce bile.
Şimdi ben bu hayvanlar için bir şeyler yapmak istiyorum ama nasıl? Öncelikle belirteyim ki maddiyatım çok çok yüksek değil. O yüzden orta düzeyli yorumlar yaparsaniz cok sevinirim :) ve bunu süreklilik haline getirebilmem için de dediğim gibi orta düzeyli olmalı. Internette biraz araştırma yaptım, sokak hayvanları için satılan mamalar var. Sokak hayvanları bu mamaları yiyor mu emin olamadım. Hani normalde alistiklari bir şey değil ya? Köpekler de aynı şekilde. Sokakta yaşadıklari için bu mamaları yiyeceklerinden emin olamadım.
Reklama girmeyecekse eğer ucuz yollu önerdiğiniz markalar var mı? Veya temin edebileceğim siteler? Mama dışında öneriler? Ne olursa artık. Çok teşekkür ederim şimdiden.
Masallah ya kalbinizden öpüyorumYoğurt kaplarına koyuyorum ne kadar varsa, yetmediği yerlerde de kaldırımlara döküyorum, yiyorlar da :)
farklı yerlere koyuyoruz hep eşimle beraber yapıyoruz her gün sabah işe gitmeden veya akşam işten dönünce..
bütün mahalleyi ve 2 aşağı ve 2 yukarı sokağa kadar dağıtıyoruz
Bahsettiğiniz yerden çok eskiden beri mama alırım. Özellikle köpek mamaları inanılmaz ucuzdu. 34 TLye 15 kg mama alırdık. Sektörü gördüler sağolsunlar bu garipler üzerinden onlarda para hırsına kapıldılarTebrik ederim düşünceniz için. Onlar için şu an su dahi önemli. Bir yoğurt kabına musluk suyu doldurup donmaması için iki üç damla sıvıyağ eklerseniz bile mutlu olurlar.
Reklama girmemesi için şöyle yazıcam. İzmir merkezli bir firma var Türk firması. Fabrika da İzmir'de. Bu şekilde aratırsanız sonuç çıkar karşınıza. Mamaları uygun fiyatlı. Ama bu aralar uygun fiyatlı mamalar dahi çok yükseldi.
Sokak hayvanlarının çok mama ayırdedeceklerini sanmıyorum. Açlıkla mücadele ediyor yavrucaklar.
Çok sagolunHA-Rİ-KA-SI-NIZ♥♥
Bir an başlığı okuyunca korktum yine birileri sıcak evlerinden aç korkan üşüyen bir canlıyı istemiyorum narası atacak sandım.
Biz beslemelerimizde eğer mamamız yoksa papara yapıyoruz.
İlikli kemik alın birkaç kilo yada tavuk boyun olabilir. İyice bol su ile haşlayın azar azar. İçine makarna ve ekmek koyun bu havalarda onları en iyi koruyacak besin bu. İnanın çok üşüyorlar ve açlık donarak ölmelerine sebep oluyor.
Üzüldüm ama şu an ya ben de köpek maması almıştım 15 kg hem de :) yemezler mi acaba..
Ben İstanbul’da oturuyorum orman beslemelerinde 3000e yakın köpek oluyor. 25 kuruştan alıyorum kilosunu. İnanın büyük beslemeler için değil ama normal sokağımızdaki canları beslemek için söyleyebilirim ki 20 TL’ye onlara resmen yaşamlarını geri veriyorsunuz.Çok sagolunhemen bir kasapla görüşüp bu işi halletmek istiyorum. :) kuru mama aldım ama yine de yetmeyebilir. Dediğinizi de deneyeceğim inşallah en kısa sürede :)
Çok sagolunhemen bir kasapla görüşüp bu işi halletmek istiyorum. :) kuru mama aldım ama yine de yetmeyebilir. Dediğinizi de deneyeceğim inşallah en kısa sürede :)