Dikkat çekmeye çalışıorum ama ilginenen o kadar az ki...
Burda bir arkadaşın fikri üzerine gidip plastik kaplar aldım iç içe geçen,çantama koydum yolda susuz hayvanlar gördüğüm zaman önlerine koyuyorum.
Ben hep çıkamasam da her gün annem hayvanlar için su ve yemek koyuyo apartman önüne.
Umarım boşuna değildir buradaki çabam,herkes en azından bi kap su bulunduruodur kapı önlerinde.
Yaz daha gelmeden açmıştım konuyu,pek az kişinin dikkatini çekti bir kap su koymak ne kadar zor olabilir ki...
çünkü canım konu da kocam beni aldattı ama seviyorum
sevgilimden dayak yedim ama aşığım
ay ben çok güzelim falanca çok çirkin
imdat saçlarım ivvvrenç bi renk oldu gibi ibareler yok
ondan dikkat çekmiyo
bu hayatta sen de biliyosun ki daha möhim şeyler var lüften
rica edicem neden şaşıyosun
Çok doğru ya.
Şaşırmamak gerek aslında çoğu insan dünyada sadece kendileri olduğunu düşünüo malesef
Bir iki gün önce arkadaşımın gözlemlediği öykü beni çok etkiledi.
Tam yeri olduğu için paylaşmak istiyorum.
Arkadaşım yıllardır, sokak hayvanları için kapısının önünde bir kap su bulunduran duyarlı bir insan.
Orada içecekleri suyu bulabileceklerini bilen, alışan hayvanların sayısı yıllar içinde artıyor ve arkadaşım da su kabının boyutunu büyütüyormuş. Su içmek için gelip giden hayvanları takip ederek iç huzurunu tazelermiş. Yine böyle, penceresinden su kabını seyre daldığı sırada, bir karganın ayaklarıyla taşıdığı kocaman kara birşeyi suyun içine bıraktığını görmüş. Suyu kirlettiğini düşünerek, kızmış kargaya ve suyu tazelemeye gitmiş ki! Ne görsün? Kupkuru bir ekmek parçası... Durumu izlediğinde görmüş ki, Kargacık suda yumuşayan ekmek parçasıyla yavrularını besliyor.
Sokakta uygun bir yere koyacağımız bir kap suyun, hangi canlı varlıklara, hangi faydaları sağlayacağını bilemeyiz. Biz görevimizi yapalım, ihtiyaçı olan faydalansın.
Konu sahibi arkadaşıma duyarlılığından dolayı teşekkür ederim.
Hayvan Sevgisikıyamam aslında o kadar insana özgü davranışları var ki hayvanların
bize çok benziyolar tek farkları bizim anlayacağımız gibi konuşamıyolar
evet yaa bu başlığı açtığınz için tşkler herkesin duyarlı oması lazım ben evimde camın önüne su bulgur pirinç filen koyuyorum
evet yaa bu başlığı açtığınz için tşkler herkesin duyarlı oması lazım ben evimde camın önüne su bulgur pirinç filen koyuyorum
Çok güzel bir düşünce.Her zaman yaptığım birşey.Elimden geldiğince doyurmaya da çalışıyorum.
Evdeki canavar rahat içinde sokaktakiler ne halde dayanamıyorum onların o hallerine.İçim acıyor her gördüğümde.Her insan biraz duyarlı olsa keşke bu konuda.