Sokak hayvanları için bir kap su

ayy kuzum bnm hiç sorma kac defa mahallenın cocuklarını dövdum bılıonmu hayvnlara ezıyet yapıolar die :KK70:

bizim sitede kedicikler var bi kaç taneler.cok sekerler anlatamam.
gecen günde yavruları olmuş simsiyah bişe.
bahce sulanıyordu fiskiyelerin arasında kalmış nasıl miyavlıyo.indim hemen asagıya cıkardım suların içinden.nasıl güzel nasıl minik.içim gitti resmen.o gündür bu gündür gözüm asagıda o minik kediyi arıyorum ama göremedim bi daha.
bide beyaz kediler onlar duruyo ama yavru olan yok .yemek indirdiğimde bakıyorum hep.inş bişe olmamıştır.

$Görüntü000.jpg

ekledim sanırım

bizim sitede kedicikler var bi kaç taneler.cok sekerler anlatamam.
gecen günde yavruları olmuş simsiyah bişe.
bahce sulanıyordu fiskiyelerin arasında kalmış nasıl miyavlıyo.indim hemen asagıya cıkardım suların içinden.nasıl güzel nasıl minik.içim gitti resmen.o gündür bu gündür gözüm asagıda o minik kediyi arıyorum ama göremedim bi daha.
bide beyaz kediler onlar duruyo ama yavru olan yok .yemek indirdiğimde bakıyorum hep.inş bişe olmamıştır.

canım çok küçükse annesinin yanındadır kıyamam.beyaz kedi de çokk güzel ya bayıldım cins kedi gibi:KK16:

canım çok küçükse annesinin yanındadır kıyamam.beyaz kedi de çokk güzel ya bayıldım cins kedi gibi:KK16: [/QUOT

evet minicikti.elime aldım avcumda kaybolcak nerdeyse:KK1:
bu beyaz kedinin bide minik minik yavruları vardı onları görsen bitersin zaten:KK1:
ama yok oldular onlar.tek bu beyaz kaldı

bir-kap-su.jpg

Sıcak havaların insan sağlığını tehdit ettiği gibi, hayvanların da sağlığını olumsuz etkilediğini belirten uzmanlar, son günlerde güneş çarpmasına uğrayan kedi ve köpeklerin sayısında büyük artış olduğunu söylüyor.

Veteriner hekim Nevzat Yıldızlı, sıcakların 35 derecenin üzerine çıkmasının, özellikle sokakta yaşayan hayvanlar için tehlike oluşturduğunu belirterek, ''Ter bezleri patilerinin altında bulunan köpekler, sıcaktan en çok etkilenen hayvanlar arasında yer alıyor'' diye konuştu.
Güneş çarpmasına uğrayan kedi ve köpeklerde aşırı soluma veya soluma güçlüğü, yere devrilme, kanlı ishal ya da kusma, artmış kalp sayısı ve nabzı oranı, artmış soluk alma oranı, salya akıtma, depresyon, sersemleme belirtileri görüldüğünü ifade eden Yıldızlı, hayvanların komaya girebileceklerini ve ölebileceklerini kaydetti ve şu bilgileri verdi:

''Gerek sokak hayvanları, gerekse sahipli hayvanlar için yaz ayları ısı güneş çarpması için riskli mevsimlerdir. Sokak hayvanlarının su bulamaması riski daha da artırır. Kedi ve köpeklerde ter bezleri yoktur. Ter bezleri sadece patilerinin altında vardır. Bu da kimliklerini belirten koku salgılamaya yarar. Terleme işlemi yapamadıkları için ağız yoluyla, soluyarak ısılarını dengede tutmaya çalışırlar. Bu da ısıdan çok daha fazla etkilenmelerine neden olur.''

Yıldızlı, köpek sahiplerinin hayvanlarını sabah erken ya da akşam güneş battıktan sonra dolaştırmalarının daha uygun olacağı uyarısında bulundu

Alıntıdır.

LÜTFEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN EVİNİZİN ÖNÜNE BİR KAP TEMİZ SU KOYUNUZ!!!

BİR KAP SU HAYAT KURTARIR...

Son düzenleme:
Yasam Hakkina Saygi (YHS) Dernegi’nin baslattigi “bir kap su 1 kap mama” projesi sloganiyla OBAMA’nin Turkiye haberlerine girdi.

4 yıl önce Yaşam Hakkına Saygı (YHS) Derneği’nin başlattığı “bir kap su 1 kap mama” projesi sloganıyla OBAMA’nın Türkiye haberlerine girdi. YHS’nin 4 yıl önce bir ilk olarak başlattığı bugün ise Türkiye genelinde tüm diğer kuruluşlar ve gönüllüler tarafından benimsenmiş, ana haber bültenlerine konu olmuş sokak hayvanları ve kuşlar için kapı önlerine konulan “1 KAP SU” projesi Amerika Başkanı’nın ziyaret haberlerine bile girdi.

Türkiye’deki kedi kültürünü haber yapan Associated Press (AP), “bir kap su 1 kap mama” sloganının facebook aracılığıyla hayvanseverler arasında, kampanya olarak başlatıldığına dikkat çekti. Ajans, ayrıca ABD Başkanı Obama’nın Ayasofya’da bir kediyi sevmesinden de söz etti.

Kampanyaya belediyeler de destek veriyor. İstanbul’un en büyük belediyelerinden Fatih Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi de kampanyayı destekliyor. Onlarca billboardu YHS – Belediye 1 KAP SU afişleri süslüyor.

Ortak çalışma yapmak isteyen Belediyeler ya da hayvanseverler, Yaşam Hakkına Saygı - YHS - Gönüllü Hayvan Korumacıları ya da askida@yasamhakkinasaygi.com başvurabiliyor.

Alıntıdır.

Kendimi bildim bileli 4 ayaklı arkadaşlarım hep oldu ,evimde de kalabık bir güruhla yaşıyorum halen..Dışarıya su koyuyorum mama koyuyorum ama geçen sene küçük bir çocuğun kaba sheltox sinek ilaçı sıkmasını hiç unutamıyorum.. Bilinçli bir hareketti beni en çok düşündüren üzen de bu..Gün için de camdan bakarım hala suya mamaya zararlı bi şey katmasınlar diye..Yazık hem de çok yazık biz bu çocukları yetiştirirken nerde hata yapıyoruz diye soruyormu anneleri acaba çok merak ediyorum ya da FARKINDA lar mı

İnanamıorum ya nasıl yetiştiriolar çocuklarını :s
Dünyada sadece insanlar yaşıomuş gibi eğitiolar çocuklarını tek canlı insanlar diğerlerinin hiç önemi yok.
Benim de köpeğim var gezdirirken bazı anne babalar ufacık çocuklarını köpeğimi sevmeleri için yanımıza getiriolar bazıları da canavar görmüş gibi kaçırıolar çocuklarını...

Umarım paylaşılan bu kadar şeyi en azından bir kere okuyup ufak da olsa sokak hayvanlarına katkı sağlıosunuzdur...
Kimsenin umrunda olmadığını görmek üzücü.

penceremede kabın içinde su koydum kızlar.belki kuslar konarlar ve sularını içerler diye..hergün çiçeklerimi sularken o su kabınıda dolduruyorum.kuslar mı içiyor cok sıcakta kuruyormu bilmiyorum ama cok mutlu oluyorum

$bir-kap-su.jpg

bu çağrını destekliyorum hele ki havaların ısınmasıyla beraber su bulabileceği bütün kaynaklar kuruyo

aslında o kadar doluyum ki bu konuda
insanların sadece bu yer yüzü onlara aitmiş gibi bencilce davranmasına kendinden başka bi ırka tahammülsüz oluşuna isyan ediyorum
hatta sadece isyan değil küfürler ediyorum
çok zor değil hem de hiç değil evde çöpe atılan yemekleri temiz yoğurt kovlaarına koyup
çöp konteynırlarının yanına bırakmak
ya da kapının önüne bi kap su koymak
ucuzda olsa 1 kilo mama almak aç bilaç onlarca kediyi doyurabilir
ben artık yetemediğimi ve yetemeyeceğime inanıyorum umutsuzlukla
çevremde alay konusu oluyorum sermayeyi kediye köpeğe yükledin diye
çok değil 6 lira 1 kilo açık mama
nelere ne boş şeylere vermiyoruz ki
6 lira ne fakir eder insanı ne zengin
ama yok yok yok..
gerçi çok şey istiyorum değil mi
işkenceye tecavüze maruz kalan hayvanların olduğu bi ülkede
onları koruyacak bi kanun bi kedi öldürmenin cinayet değil
kabahat!!! görüldüğü bi toplum ve anayasa anlayışında
çok ütopik hayaller kuruyorum bi kap su ve az mama dilenerek...

Kızım havaalanında bir bankanın launch salonunda misafir karşılamada tahmin edersiniz açık büfede kuş sütü eksik ...Biliyormusunuz , gün sonunda hepsi imha ediliyor ...Sağolsun müdire hanım da bizden,kedi köpek delisi bi ara kalan yemekleri barınaklara gönderiyorlardı onun sayesinde ama
şimdi yine eskisi gibi...Yazık bi gün gelecek değil kedi köpek biz bile bi lokma ekmeğe muhtaç olacağız dünyanın gidişatı bu kıtlık yakındır..Günahtır ya,ALLAH ın gücüne gider ...Aslında boşver müstahak bu insanlara yanarım kurunun yanında yanan yaşa

aslında o kadar doluyum ki bu konuda
insanların sadece bu yer yüzü onlara aitmiş gibi bencilce davranmasına kendinden başka bi ırka tahammülsüz oluşuna isyan ediyorum
hatta sadece isyan değil küfürler ediyorum
çok zor değil hem de hiç değil evde çöpe atılan yemekleri temiz yoğurt kovlaarına koyup
çöp konteynırlarının yanına bırakmak
ya da kapının önüne bi kap su koymak
ucuzda olsa 1 kilo mama almak aç bilaç onlarca kediyi doyurabilir
ben artık yetemediğimi ve yetemeyeceğime inanıyorum umutsuzlukla
çevremde alay konusu oluyorum sermayeyi kediye köpeğe yükledin diye
çok değil 6 lira 1 kilo açık mama
nelere ne boş şeylere vermiyoruz ki
6 lira ne fakir eder insanı ne zengin
ama yok yok yok..
gerçi çok şey istiyorum değil mi
işkenceye tecavüze maruz kalan hayvanların olduğu bi ülkede
onları koruyacak bi kanun bi kedi öldürmenin cinayet değil
kabahat!!! görüldüğü bi toplum ve anayasa anlayışında
çok ütopik hayaller kuruyorum bi kap su ve az mama dilenerek...

Çok doğru insanlar bi kap su koymadıkları gibi koyulan kapları da atıolar her gün ayrı bi kap koyuyoruz ısrarla atıolar kapları.
Ne istiosunuz anlamıorum ki en sonunda kabın üstüne yazdım hayvanlarındır lütfen atmayınız diye insan olan atmaz artık.

X