Sokak hayvanları için bir kap su

bir tane yoğurt kabı ayarladım o kabı kapının önüne koydum her sabah su koyuyorum.sokağımızdaki kedilerin gelip su içtiğini gördüm çok mutlu oluyorum.yaz aylarında daha fazla ihtiyaçları var suya lütfen herkes duyarlı olsun.çok zor birşey değil yapılması gereken.

Hayvan Hakları Federasyonu ve Erzurum Belediyesi el ele verdi ve ortaya güzel bir proje çıktı. Hayvan haklarını dini açıdan ele alan, etkileyici mesajlar veren afişler, yakında Erzurum sokaklarında ve billboardlarda sergilenecek

Haytap'ın (Hayvan Hakları Federasyonu) sokak hayvanları için verdiği mücadele, Türkiye'nin dört bir yanında tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır ve Bitlis'ten sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir farkındalık çalışmasına imza attılar.

Bu proje doğrultusunda hazırlanan afişler, şehrin önemli yerlerindeki billboardlara asılacak. Hayvan haklarını dini açıdan anlatmayı hedefleyen afişler, görsel olarak dikkat çekici olmalarının yanı sıra üzerinde yazan mesajlarla da oldukça dokunaklı... 'Yaradılanı severim, yaradandan ötürü', 'İslam dini hiçbir canlıya eziyet ve işkence edilmesine izin vermez', 'Siz yerdekilere merhamet edin ki, göktekiler de size merhamet etsin', 'Karıncadan file kadar bütün canlılar Allah'ın (cc) ailesidir', 'Burada susuyorlar, hesap günü konuşacaklar' ve benzeri yazıların yer aldığı afişlerin Erzurum halkı üzerinde etkili olması bekleniyor. HAYTAP Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, imza attıkları projelerin sadece yasal konularda dava açmak, yasa değişikliği için lobicilik çalışmaları yapmaktan ibaret olmadığını, aynı zamanda toplumda farkındalık çalışmaları da yaptıklarını söylüyor: "Şu anda doğu illerinde Erzurum dahil olmak üzere, Diyarbakır'da, Bitlis'te temsilciliklerimiz var. Buralardaki çalışmalarımız, gelir geçer saman alevi gibi çalışmalar olmayacak. Zaten bir yere gittik mi orada demir atıp kalıyoruz ve çalışmalarımız uzun yıllar devam ediyor. Yeni gönüllülere, yeni sponsorlara ulaşıyoruz. Yepyeni kişilere, cemiyetlere giriyoruz. Aksi takdirde afişi dağıt ayrıl ya da billboard'u bir ay as, sonra indir, bunların kendimizi tatminden başka bir işe yaramayacağını herkes zaten biliyor. Önemli olan uzun soluklu bu yarışta nefesi kontrollü kullanmak ve sınırlı zamanımızda pek çok cana ulaşmak. Bu konuda gerekirse eğitimcilerle, gerekirse ilahiyatçılarla, gerekirse politikacılarla veya sanatçılarla ortak çalışıyoruz. Hayvan hakları bir kesiminin hobi olarak tatminine yönelik bir imaj çalışması değildir. Böyle bir hareket tabana, tabanın diliyle indiği zaman başarılı olur."

Alıntıdır.

Kızlar burada paylaştığım afişleri Hayvan Hakları Federasyonu sadece kargo ücretini karşılamanız halinde ücretsiz olarak dağıtıo ben iletişim adresinden mail attım ve şimdi geldi afişler ve stickerlar.
Bulunduğum yerde her yere asacağım marketlere de vereceğim onlar da vitrinlerine asacaklar.
İlgilenen olursa bana özel mesaj atsın ben iletişim adresini size vereyim ordan ücretsiz olarak temin edebilirsiniz bu afişleri

Son düzenleme:

bana mesaj atar mısın tatlım iletişim adresini
kaçar adet geliyo sayıca fazladır umarım

bana mesaj atar mısın tatlım iletişim adresini
kaçar adet geliyo sayıca fazladır umarım

Amonra teşekkür ederim canım maili attıktan sonra bikaç gün içerisinde gelir.

Başka ilgilenen olursa sevinirim iyilik yapıp iyilik yaptırmak adına çok güzel bi yol.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, sokak hayvanları için "Susuyorum ama konuşamıyorum'' sloganıyla 81 ilde bu kabın dağıtılacağını açıkladı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı sıcaklıkların artmasıyla susuzluk sıkıntısı yaşayan sokak hayvanları için 40 bin su kabı dağıtacak. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, su kapları, sokak hayvanları için oluşturulmuş "Susuyorum ama konuşamıyorum'' sloganıyla gelecek günlerde 81 ilde dağıtılmaya başlanacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı taşra teşkilatı aracılığıyla dağıtılacak su kaplarının verildiği mahalle halkınca sahiplenilmesi ve amacına uygun olarak sokak hayvanlarına hizmet edebilmesi sağlanarak, sokak hayvanlarının açlık ve susuzluktan ölmelerinin önüne geçilebilecek, rahat yaşamaları için uygun ortam oluşturulmuş olacak.

YAŞAM HAKKI
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bütün canlıların hayat kaynağı hava, su ve toprağı korumak ve canlı yaşamın idame ettirilmesi için gerekli tedbirleri almakla sorumlu olduklarını belirterek, bakanlık olarak sokak hayvanlarını korumaya büyük önem verdiklerini vurguladı. Eroğlu, şunları şunları kaydetti: "Bütün hayvanlar türüne has hayat şartları içinde hayatlarını sürdürme hakkına sahiptirler. Bizlerin üzerine düşen vazifelerden biri de bütün canlıların yaşam hakkına destek vermek, onlar için sürdürülebilir bir çevre ve gelecek temin etmek için çalışmaktır.''

Örnek alınacak kampanya
Bartın Belediyesi tarafından "Onlar için bir kap su" afişleri asılarak sokak hayvanları için çalışma başlatıldı. İçinde bulunulan yaz günlerinde, özellikle kavurucu sıcaklarda suya ne kadar çok ihtiyaç duyulduğunun herkesin farkında olduğunu ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, hayvanlar için başlatılan kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada oruç ibadetinin yerine getirildiği mübarek ramazan ayında sıcak havalarla birlikte fazlasıyla hissedilen susuzluğun diğer canlılar için de büyük bir sıkıntı olduğunu hatırlatmak için afişli kampanya başlatıldığını söyledi.

HAYVANSEVER OLMAK,

Saf Kan köpegi sevip sokak köpeginden igrenmek,

Hayvanlardan 1 kap suyu esirgemek,

Hayvanlari terk etmek, sadece cins ve evcil hayvanlari "begenmek" DEGILDIR.!!!!!!!!!

Sokakta cöplüğün icinden cikan hayvani sevebilendir

Hayvan zulmüne karsi direnendir HAYVANSEVER ♥

Bu düsünceyi yaymak ve HAYVANLARI KORUMAK bizim görevimiz.

Hayvanları sevelim ve koruyalım,onlar da yaşam haklarına sahiptir...

Son düzenleme:

herkese örnek olmalıyım ben ((( bi kedim vardı köpük adında 5 sene önce babam bi kadınla kavga etti diye onları kapının önünden alıp evimize 3-4 km uzaklıkta bi başka siteye bıraktı( geri dönen olmadı küstüklerini sanmıyorum bize çünkü onları bırakmadan yaklaşık 1,5 sene önce köpük dışarıyı çok sevdigi için kapının önünde yaşamaya başladı ve eve haftada bir geliodu tabi bu dönemde yavrularıda oldu 3 tane fakat birini sahiplendirebildim digerlerine evde baktım büyüyünce onlarıda kapının önünde beslemeye başladım.ama babama engel olamadım götürdü hayvanlarımı oda mecburdu o an.ama yinede engel olmalıydım işte yaklaşık 4 buçuk 5 senedir kedimi arıyorum ( ama evlenip 4 sene önce ist la geldigim için ancak tatillerde arayabiliorum onu şu anda 11-12 yaşlarında olmalı.izmir egekent izkentte bıraktı babam (( dedigim gibi hep üzülüyordum arıyordum fakat geçen hafta rüyamda görmemle birlikte dagıldım resmen o günden beri gözüme uyku girmiyor ve sürekli aglıyorum ((((
sebebi ne olursa olsun hayvanlarınızı terketmeyin ((
sokaktan buldugum birde köpegim var 1 yaşında şu anda.ve herzaman sokak hayvanları için su ve mama inndiriyorum kapının önüne.
ve hiç ama hiç bir hayvandan tiksinmiyorum aşırı derecede hemde sokaktaki hayvanıda öper koklarım şimdiye kadarda hiç bir hastalık bulaşmadı aksine onlar yaşama sevinci veriyorlar insana tek yaptıkları bu ((

Canım çok üzüldüm
Ben egekent'deyim ama izkent biraz daha uzak
Eğer egekentte ise hiç üzülmeyin çünkü buradaki bütün sokak hayvanlarına biz bakıyoruz her sabah ve akşam kedilere ve köpeklere ayrı ayrı mama indiriyoruz
Resmini de eklemişsin böyle bi kedi görürsem seninle irtibata geçerim mutlaka
Ama dediğim gibi izkent çok büyük bi yer her yerde olabilir kedin...
Duyarlılığın için çok teşekkürler

tesadüf işte rüyamda gördügüm kişide sen olursan hiç şaşırmıycam açıkçası
şöyle söyliyim rüyamda 3 kişi gördüm köpügümü öldürmüşler 2 erkek ve bir kız iri gözlü bir kız dı ve 3 kişininde yüzleri beynime kazındı resmen.normalde rüyamda gördügüm kişileri hatırlamam ama bunları hatırlıyorum ve hisleri çok kuvvetli olan bir arkadaşım kedimin yaşadıgını ve o 3 kişinin onlara baktıgını söyledi böyle hissetti.üçündede lise ünf vardı.gelince ordaki tüm okulların etrafına bakıcam.inşallah bulurum dedigim gibi iki tanede yavrusu vardı ama kocaman olmuşlardı onlarda şu anda 5-6 yaşlarındalar.isimleri kunteper ve darman isimlerini unutmamışlardır sanırım darman cılız bi kediydi şekli aynı köpügüm gibiydi.desenleri renkleri hemen hemen aynıydı.kunteper aslan gibi bi kedicikti koyu gri bir tekir ve ikiside inanılmaz yılışıklardır özellikle kunteper sevdirmek için elinden geleni yapar.
herkes bana dışarıda bi kedinin 10 yaşına kadar yaşayamayacagını söylüyor çok çok üzülüyorum böyle söyleyince ((( umarım bulunurlar şekil açısından yardımcı olması adına yavrularında fotosunu ekliyorum fakat büyümüş hallerinin fotosu yok malesef (
orda gördügünüz kedilere bu isimlerle seslenirseniz belkide bulabilirsinizki ömrümün sonuna kadar minnettar olurum size ((((
bu arada bizz egekent ışık sitesinde oturuyoruz muhtarlıgın orda

fotoda soldaki kunteper sagdaki darman

Eklentiler

• $Yeni Resim.JPG
    120 KB · Görüntüleme: 98
Son düzenleme:

Tamam elimden geleni yapacağım umarım buradadır ve bulabilirim kedilerinizi ...

öncelikle bu konuyu açtıgınız için teşekkür ederim bende bu konuya çok önem veriyorum yaz kış evımın önune ve çöp kenarları gibi belli yerlere su kapları koyuyorum ve çevreme dikkat ediyorum çok az kişi bu konuda duyarlı gerçekten üzülüyorum bu duruma herkes bir kap su koymaktan aciz komşumun kapısının biraz ilerisine koymustum gitmiş atmıs nedenını sordum rahatsz oluyormus

O attıkça siz yenisini koyun
Ve lütfen bu dünyada sadece onların bulunmadığını ısrarla anlatın
Böyleleri bi de müslüman geçinir
Yazık.
Duyarlılığınız için çok teşekkürler
Ayda bir ya da 2 kişi gelip güzel yorumlar yazar bu topiğe
Mutlu oluyorum sizler gibi insaları gördükçe fakat ilgi o kadar az ki
Çoğu kişinin umrunda bile değil bu mesele
Aslında konu sabite taşınsa çok iyi olur
Böylece herkes görmüş olur daha çok kişinin dikkatini çekebiliriz
Yetkililere duyurulur

Son düzenleme:
Bu konuda fazlasıyla duyarlı bi aileyiz gerçekten bazen insanlar dalga geçiyor ama hiç sorun değil kendileri dalga geçilcek haldeler oysaki... Hayvana acımayan insana hiç acımasız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…