Şok oldum üzgünüm..

Esinizide gondermeyin bir bahane uydurun abinize durumu anlatmayin. Esinizle paylasin gitmesin biraz tavir yapin gelininiz adim atsin

Gelin dürüst olucam diye saçmalamış. Ev onun evi değil. "Abinin ve onun" evi bu bir. Evet x artık bekar değil evli ama ailesi hala onun ailesi bu iki. Acaba yengenin kendi erkek kardeşi ve eşi abin evde yokken gitse abin de böyle saçma salak tepkiler verir miydi yoksa evi mi yiyecekler gelsinler ben evde olsam ne olur olmasam ne olur eşim evde sonuçta mı derdi?

Valla ben evde yokken gelsin kaynanam kp im , yada kaynım eltim. Daha bir sevinirim yemek bulaşık temizlik falan ben uğraşmadım kendi kendilerine halletmişler oh mis diye. Girip yatak odasını falan kurcalayacak değilsin. Kurcalasan ne olacak zaten.

Ben olsam abime söylerdim. Çok iyi niyetli birisin ki ne eşine ne abine yansıtmamışsın. Ki yengem bu cümleleri kuramaz zaten. Ben de eltime kaynanama kuramam bunları. Yengem abimi , ben eşimi incitmekten çekinirim. Evlilik esas biraz da bu.

ya inan evliyken durumlar degisiyo senin duzenin senin ozelin orasi baskasinin gelip kafasina gore kalmasi en azindan benim icin benden hele ki habersiz kabul edilemez geliyor

kabul edilemez biraz abartili geliyor, bilmiyorum konu sahibi bana cok naif biri gibi geldi, yengesi küslük cikarirken bu kadincagiz kimseye noldugunu bile söylemiyor.. abi ya abi, kardesin senin evine gelirse kocan böyle yapsa benim evim benim özelim dese... bilmiyorum zaten genelde erkekler de yapmiyor demiyor böyle seyler... kadinlar...ah kadinlarimiz :)

Sen rahat ediyorsan gelsin kalsin tabi ben rahat edemiyorum o yuzden gelip kalamaz esimle aramda kusluk olmaz bu yuzden. Ev duzeninin evde baska bir hanim olunca degisecegini bilir bensiz davet yapmaz. Ev idaresi genelde kadinda oluyor konu sahibinin karisina danismadan boyle plan yapmamasi iyi olurdu. Sonuc kacinilmaz olmus. kahvetelvesi

yok konu sahibi de hassas bir insan belli yoksa sorun yapmak istese coktan yapmisti ama diyorum ya hata abide
ilk onun esine soylemesi gerekirdi bence kadini pek kaale almadan plan yapmis

Ben Yokken gelmeyip gelmeyip emrivakiyle hadi geleyim diyen görümceme ben de bozulurdum.Ben de çoğu kişi gibi gelin hanımı haklı buldum.Kimse kendi ailesinden başkasına güvenemez mesela belki özel eşyalar olacak.Belki orda burda banyoda iççamaşırları olacak.Habersiz gittiği için unutmuş olduğu şeyler olabilir.İnsanın aklına türlü türlü şeyler gelir ve sizden bilirler sonra.Kendinizi riske atmayın.

Ben evde yokken, eşim evimize istediği erkek arkadaşını getirir. O yokken de ben kız arkadaşlarımı yatılı alabiliyorum. Ama aile olarak biri gelecekse yatılı , ya benim haberim olur ya da kimse gelemez evime.

Siz aslında bayanı çiğnemişsiniz. Onun evine ondan habersiz yatılı misafir olarak gitmeniz fazla rahat olmuş.

Tepkisini çok güzel koymuş. Bence özür dileyin sınırlarını ihlal ettiğiniz için ve konu kapansın.

Tam düşündüğüm gibi aciklamissiniz.Gelin alinsada gorumcesi girmeden bu kadar dosemeseydi mesajlari sonraki zamanda yuzyuze geldikleri bir ara sakayla Karisik soylemesi daha uygun olurdu.Cunku konu sahibi yengesini alttan almis isi sakaya vurmus buna ragmen gelin ustune basa basa belirtmiş.Bende gelinim hemde gorumceyim 12 yillik gelinim artik gorumcelerle birbirimizi iyi tanıyoruz.Boyle bisey yapsalar beni cok iyi tanıyorlar ve seviyorlar art niyet aramam.Ama benim kardesim 4 aydir evli.Esini nekadar sevsemde ben yapamam cunku hala birbirimizI yeteri kadar tanimiyoruz.

Konu sahibi, üzgünüm ama yengeniz haklı. Abinizle eşinizle plan yaptınız diyelim, hiç mi telefonda sormadınız yenge napıyor nasıl diye. Biriyle telefonda konuşurken bile sorarız evdekiler nasıl iyi mi diye. Yani yengenin tatile gideceğini öğrendikten sonra evine gitmek bence doğru değil. 11 ay gitme tatildeyken git, hemde eşinle beraber. Açıkcası ben de olsam aynı şeyi düşünürüm. Ve yengeniz açıkca içinden geçeni söylemiş. Açıksözlülüğünden dolayı tebrik etmek lazım. Haa, suç sizde de değil. Esas suç üzgünüm ama abiniz de. Karısına söylemesi gerekirdi. Güzelmi olmuş şimdi aralarına soğukluk girmiş.

Yahu ben anneme gideceğim zaman bile arayıp soruyorum müsait misiniz?annem müsait olsa kardeşim olmayabilir, misafiri olabilir...

Ayıp etmişsiniz...

Gelin cilginlar gibi hakli. Siz neden haber vermediniz bence once kendinizr bir şok olun. Abi de suclu ama erkekler bu konularda saftirik oluyor azicik. Kafa basmiyor detaylari. Siz kadini hic sallamadan nasil gitmeyi dusundunuz inanamiyorum. Belki haberlesseydiniz yine giderdini ama fikrini alirdiniz. Soyle diyeyin iki ev arkadasi dahi olsalar insan ev arkadasinin fikrini alir degil mi eve nisafir alirken ? Karisi bu..

Sanırım herkes kendi görümcesini örnek alarak yapmış. Yani umarım öyledir yoksa bu kadar acımasız olabileceğinizi düşünemiyorum. Evlenirken eşinizin ailesiyle de evlenirsiniz, onlar da sizin aileniz olur. Eşinizin anne babasına anne ve baba derken laf olsun diye diyorsunuz sanırım. Gelin haberi olmadığı için bozulmuş olabilir fakat burada suç abidedir görümcede değil. Eve gitmek için hem abiyle hem yengeyle konuşacak değil konu sahibi. Biriyle konuşulur diğeri de eşiyle konuşur ortak karar alınır. Herkesin başına gelse bozulur ama hiçbiriniz "benim evim,benim kocam" diye tepki vermez misafire tepki de gösterilmez gelin eşiyle halledecekti. Eşiyle yaptığı tartışma unutulur fakat konu sahibiyle yaptığını tartışmanın unutulması zor olacak.

Konu sahibi ortada yanlış var fakat bu abinizin yanlışı. Ayıp olan durum da görümcenizin davranışları. Kendinizi hiç üzmeyin.

Ben de evde yokken gelinmesini hos karsilamazdim. Benim varligimin bir onemi yok da ozellikle ben yokken olan bir tarih secilmis diye dusunebilir insan.

Sanırım bende kırılırdım ben yokken eşimin kardeşi ve eşinin bize gelmesine. Ama uslüb olarak tavır olarak gelindede hata var. Bunlat böyle insana küserek darılarak aşılacak şeyler deģil başından size söylesydi durum farklı olabilirdi.

Ama genele bakıldığında bende ben yokken evime gelinmesini istemezdim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…