Soğuk hava ve dışarıdaki hayvanlar

Allah onlari oyle yaratmis diye bir olay yok donarak ölen hayvanlar var bide insanlari dusunun olayina girilmiyormu hastayim ya bizim bahcede besledigimz kedi soguk havada apartmandan cikamiyor hatta eve aliyoruz cok soguk olunca ne kadarini soguktan yagmurdan kardan koruyabiliyorsaniz koruyun kafaniza takiyor olmaniz vicdanli bir insan oldugunuzu gosteriyor bircok magaza dukkan aliyor iceriye almayanlara hayret ediyorum nasil merhametsizlik

Son düzenleme:
Allah razı olsun yüreğinize sağlık ama bu kadar abartmayın kendinize zarar, siz zaten yapmanız gerekeni yapıyorsunuz gerisini Allaha bırakın :)

Kış gelince benim de aklımdan çıkmaz sokakta ki hayvancıklar. Ağzı var dili yok ne açım der ne üşüdüm, sıcak evim batıyor bana aklıma gelince uykularım kaçıyor. İşyerimin bahçesine yemek su koyarım, keşke daha bilinçli olsak çöpe atacağımıza 1 yavruyu doyursak.
2 plastik kap biraz yemek, su hepsi bu.
Tok olurlarsa soğukta yaşayabilirler.
Bu dünyanın tek sahibi biz değiliz, tek canlı insanoğlu değil.

Çok vahşiyiz herşeyi katlediyoruz, doğayı, hayvanları, birbirimizi...
Rabbim merhamet versin kalplerimize.

20 yıl ömrü olan kedi sokakta 2 yıl yasıyor sebep insanoğlunun merhametsizliği

Ya konumuz burada hayvanlar.Bazılarınız niye hemen insanları sıkıştırıyor araya.İnsanada üzülünür elbet ama şuan hayvanlardan bahsediyoruz.İlla bir hayvan düşmanlığı yapılmasa olmuyor değil mi? Nerden biliyorsunuz konu sahibinin insanlarada üzülmediğini? Bende bir fakir görsem çıkartıp para veriyorum.Elimden geldiğince yardım yapmaya çalışıyorum.İnsanlarında durumuna üzülüyorum ama yalan yok hayvanlara çok daha fazla üzülüyorum.Çünkü onların dilleri yok.Benim karnım aç diyemiyorlar kimseye gidip.Siz verirseniz,siz önüne koyarsanız yerler başka türlü nasıl yiyecekler? İnsanlar yine bir şekilde yolunu buluyor.Sığınma evine gidiyor,ya bir iftar çadırına gidiyor,hiçbir şey yapamasa en kötü ihtimal hırsızlık yapıp gene karnını doyuruyor.Hayvanlar ne yapsın? Bu kadar gaddar olmayın be.Allah onları öyle yaratmış diyerek işin içinden çıkamaz kimse.Allah bizleri aracı koyarak onlara rızkını veriyor.Allahın yarattığı bir canlıyı beslemek kadar,ona şefkat göstermek kadar güzel bir şey var mı? Sen koyma,ben koymayayım,o koymasın nerden yiyecekler yemeklerini? Belki de Allah sormayacak mı bunun hesabını yarın öbür gün öldüğümüzde? Ben sana rızkını verdim de,sen benim yarattığım canlıyı neden beslemedin,ekmeğini paylaşmadın demeyecek mi? Aynı şey insan içinde geçerli.Bir fakiri doyurmakta önemli aynı şekilde.Konuyu saptırıp durmayın.

Son düzenleme:
Merhabaa.

Gerçekten delireceğim artık sabah uyanıp ağlıyorum akşam yatarken ağlıyorum yemek yerken ağlıyorum.
Ya ben kafayı yemek üzereyim normalmi bu?
Gayet normal. Sizin gibi dusunen ve vicdan azabi ceken cok insan var. Ancak milletin cogunlugu cocukken hayvan sevgisi asilanmadigi icin ve MEDENI OLMADIGI icin bu hayavanlar sokaklarda telef oluyorlar.
Siz kendiniz gibi dusunenlerle orgutlenin ve barinak/yiyecek konusunda beraber hareket edin.
Bir ulkenin medeniyeti insaninin nasil öldugu ve hayvanlarina nasil davranildigi ile olculur.
Bu ulke medeni bir ulke DEGIL.
Bu ulke eline pompali tufegi alip kendinden ayrilan kadini ve kendi ailesinden onlarca kisiyi katleden cinayet makinalarinin oldugu bir GHETTO.
(bu forumda acikca medeniyet dusmani olan ortacag insanlar var)

Hayir, kopekler kuzey kutbu kizaklari ceken sibirya kopekleri degil ki , evcil hayavanlar, nereden -30 a dayansinlar?

İnsanoğlundan daha vahşi canlı yok bence de.
Ben daha hiç insana tecavüz eden hayvan görmedim duymadım!
Bir paket mama en ucuzu migrosta 1 lira alıp dagıtmak zor olmamalı bir karton kutudan yapılan yuva kimseyi rahatsız etmemeli

Dünya sadece insanların olsaydı,hz Nuh gemisine hayvanları alır mıydı?çok güzel yasmışsınız,tebrikler.

Ben de hayvanlara daha çok üzülüyorum, derdimiz burada hayvanlar.
İsteyen sokakta kalan insanlar için konu açsın.
Bir sokak ilerimde aşevi var, tüm semtin açını doyuruyor.
Bu zavallılar gözümün içine bakıyor derdini anlatamıyor kahroluyorum.

Yapmayin hanimlar yukaridaki onlari oyle yaratti diye bir sey yok, yapmayin!
Evrim teorisi diye bir sey var, bu hayvanlari kimse yaratmadi hanimlar. Hayvanlar bitkiler bizim malimiz mulkumuz degil, ayni gezegeni paylastigimiz, bizim gibi evrimlesmis canlilar . Yapmayin etmeyin, acin googleda youtubeda biraz kendinizi egitin, korkmayin, ahlakiniz cokmez gercekleri ogrenince.
Bu hayvanlarin cogu evcillestirildi, evcil hayvan dogada desteksiz barinaksiz yasayamaz.
Eger siz gelismis insansaniz sorumluluk tasiyacaksiniz. Buna sokaga atilan hayvanlarin yasam sorumlulugu da dahil.
O vicdan sizliyorsa umut var demektir. Yoksa lutfen ama lutfen, gelismis ulke insanlari hayvanlari nasil korur, netten acip ogrenelim.

Dünya sadece insanların olsaydı,hz Nuh gemisine hayvanları alır mıydı?çok güzel yasmışsınız,tebrikler.
Aynen öyle,sizde çok güzel yazmışsınız.Sadece bize ait değil bu dünya,ama malesef insanoğlu o kadar bencil ki,kendi malına mülküne doymayıp,dünyayıda sahipleniyor.

Allah razı olsun yüreğinize sağlık ama bu kadar abartmayın kendinize zarar, siz zaten yapmanız gerekeni yapıyorsunuz gerisini Allaha bırakın :)
Iste bu davranis bicimi yuzunden hic kimse hic bir pozitif atilimda bulunmuyor.
Herkes bariz prolem olan bir seyi gorunmeyen bir otoriteye birakirsa sonuc sadece FELAKET olur.

Hayir, kopekler kuzey kutbu kizaklari ceken sibirya kopekleri degil ki , evcil hayavanlar, nereden -30 a dayansinlar?
Evde mi yetişmiş köpek ? ırkını cinsini geçmişini sormadım bizde biliyoruz evde yetişmiş hayvan daha hassas olur lakin köpek kolay kolay üşümez kışın bile soğuk denize atlar yüzer.

Arkadaşlar kimse hayvanlara acımayın dememişki hemen MEDENİYETSİZ ÜLKE ye bağlıyorsunuz!
Gece gündüz sabah akşam ağlamanın abartılı olduğunu söylemişler.
Bir ülkenin medeniyeti hayvanlara nasıl davranıldığıyla ölçülmez insanlara davranış şekliyle anlaşılır. Evet kadınlarımızada insanlarımızada iyi davranmıyorlar ayrı mesele.

Ama bir arkadaşın durmadan savunduğu o yurt dışlarındada köpek etini özellikle satarlar özellikle yerler. Bu ne olacak?

Evde yiyemediğimiz artan yemekleri bir kap belirleyip kapı önlerine koymayı alışkanlık etsek keşke mama alamıyorsak bile..

tum yorumları okudum hayvanlara karsı kımsenın gaddar oldugunu gormedım ben
ınsanıda kedısıde kopegıde bır .. hepsı allahın yarattıgı .. hepsıne karsı aynı duyarlılıkta yaklasılmıs

Bu kadar üzülmeniz bile sizin nasıl bir insan olduğunuzu belli ediyor zaten.Umuyorum ki sizin gibi merhametli ve vicdan sahibi insanların sayısı çoğalsın şu dünyada inşallah.

Evde mi yetişmiş köpek ? ırkını cinsini geçmişini sormadım bizde biliyoruz evde yetişmiş hayvan daha hassas olur lakin köpek kolay kolay üşümez kışın bile soğuk denize atlar yüzer.
Evde yetişip yetişmemesi önemli değil.Belirli bir süre aç kaldığı an bağışıklık sistemi çöker ve donarak ölür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…