20 yıl ömrü olan kedi sokakta 2 yıl yasıyor sebep insanoğlunun merhametsizliğiKış gelince benim de aklımdan çıkmaz sokakta ki hayvancıklar. Ağzı var dili yok ne açım der ne üşüdüm, sıcak evim batıyor bana aklıma gelince uykularım kaçıyor. İşyerimin bahçesine yemek su koyarım, keşke daha bilinçli olsak çöpe atacağımıza 1 yavruyu doyursak.
2 plastik kap biraz yemek, su hepsi bu.
Tok olurlarsa soğukta yaşayabilirler.
Bu dünyanın tek sahibi biz değiliz, tek canlı insanoğlu değil.
Çok vahşiyiz herşeyi katlediyoruz, doğayı, hayvanları, birbirimizi...
Rabbim merhamet versin kalplerimize.
İnsanoğlundan daha vahşi canlı yok bence de.20 yıl ömrü olan kedi sokakta 2 yıl yasıyor sebep insanoğlunun merhametsizliği
Gayet normal. Sizin gibi dusunen ve vicdan azabi ceken cok insan var. Ancak milletin cogunlugu cocukken hayvan sevgisi asilanmadigi icin ve MEDENI OLMADIGI icin bu hayavanlar sokaklarda telef oluyorlar.Merhabaa.
Gerçekten delireceğim artık sabah uyanıp ağlıyorum akşam yatarken ağlıyorum yemek yerken ağlıyorum.
Ya ben kafayı yemek üzereyim normalmi bu?
Hayir, kopekler kuzey kutbu kizaklari ceken sibirya kopekleri degil ki , evcil hayavanlar, nereden -30 a dayansinlar?hayvanları düşünmen gayet hoş ama abartmışsın Yaratan onları düşünmüşte yaratmış merak etme eksi 30 derece soğuğa bile dayanır bir köpek ama insan dayanamaz onun yerıne şuan sokakta yatan evsiz insanları düşün bence
Ben daha hiç insana tecavüz eden hayvan görmedim duymadım!İnsanoğlundan daha vahşi canlı yok bence de.
Ya konumuz burada hayvanlar.Bazılarınız niye hemen insanları sıkıştırıyor araya.İnsanada üzülünür elbet ama şuan hayvanlardan bahsediyoruz.İlla bir hayvan düşmanlığı yapılmasa olmuyor değil mi? Nerden biliyorsunuz konu sahibinin insanlarada üzülmediğini? Bende bir fakir görsem çıkartıp para veriyorum.Elimden geldiğince yardım yapmaya çalışıyorum.İnsanlarında durumuna üzülüyorum ama yalan yok hayvanlara çok daha fazla üzülüyorum.Çünkü onların dilleri yok.Benim karnım aç diyemiyorlar kimseye gidip.Siz verirseniz,siz önüne koyarsanız yerler başka türlü nasıl yiyecekler? İnsanlar yine bir şekilde yolunu buluyor.Sığınma evine gidiyor,ya bir iftar çadırına gidiyor,hiçbir şey yapamasa en kötü ihtimal hırsızlık yapıp gene karnını doyuruyor.Hayvanlar ne yapsın? Bu kadar gaddar olmayın be.Allah onları öyle yaratmış diyerek işin içinden çıkamaz kimse.Allah bizleri aracı koyarak onlara rızkını veriyor.Allahın yarattığı bir canlıyı beslemek kadar,ona şefkat göstermek kadar güzel bir şey var mı? Sen koyma,ben koymayayım,o koymasın nerden yiyecekler yemeklerini? Belki de Allah sormayacak mı bunun hesabını yarın öbür gün öldüğümüzde? Ben sana rızkını verdim de,sen benim yarattığım canlıyı neden beslemedin,ekmeğini paylaşmadın demeyecek mi? Aynı şey insan içinde geçerli.Bir fakiri doyurmakta önemli aynı şekilde.Konuyu saptırıp durmayın.
Ya konumuz burada hayvanlar.Bazılarınız niye hemen insanları sıkıştırıyor araya.İnsanada üzülünür elbet ama şuan hayvanlardan bahsediyoruz.İlla bir hayvan düşmanlığı yapılmasa olmuyor değil mi? Nerden biliyorsunuz konu sahibinin insanlarada üzülmediğini? Bende bir fakir görsem çıkartıp para veriyorum.Elimden geldiğince yardım yapmaya çalışıyorum.İnsanlarında durumuna üzülüyorum ama yalan yok hayvanlara çok daha fazla üzülüyorum.Çünkü onların dilleri yok.Benim karnım aç diyemiyorlar kimseye gidip.Siz verirseniz,siz önüne koyarsanız yerler başka türlü nasıl yiyecekler? İnsanlar yine bir şekilde yolunu buluyor.Sığınma evine gidiyor,ya bir iftar çadırına gidiyor,hiçbir şey yapamasa en kötü ihtimal hırsızlık yapıp gene karnını doyuruyor.Hayvanlar ne yapsın? Bu kadar gaddar olmayın be.Allah onları öyle yaratmış diyerek işin içinden çıkamaz kimse.Allah bizleri aracı koyarak onlara rızkını veriyor.Allahın yarattığı bir canlıyı beslemek kadar,ona şefkat göstermek kadar güzel bir şey var mı? Sen koyma,ben koymayayım,o koymasın nerden yiyecekler yemeklerini?Allah sormayacak mı bunun hesabını yarın öbür gün öldüğümüzde? Ben sana rızkını verdim de,sen benim yarattığım canlıyı neden beslemedin,ekmeğini paylaşmadın demeyecek mi? Aynı şey insan içinde geçerli.Bir fakiri doyurmakta önemli aynı şekilde.Konuyu saptırıp durmayın.
Aynen öyle,sizde çok güzel yazmışsınız.Sadece bize ait değil bu dünya,ama malesef insanoğlu o kadar bencil ki,kendi malına mülküne doymayıp,dünyayıda sahipleniyor.Dünya sadece insanların olsaydı,hz Nuh gemisine hayvanları alır mıydı?çok güzel yasmışsınız,tebrikler.
Iste bu davranis bicimi yuzunden hic kimse hic bir pozitif atilimda bulunmuyor.Allah razı olsun yüreğinize sağlık ama bu kadar abartmayın kendinize zarar, siz zaten yapmanız gerekeni yapıyorsunuz gerisini Allaha bırakın :)
Evde mi yetişmiş köpek ? ırkını cinsini geçmişini sormadım bizde biliyoruz evde yetişmiş hayvan daha hassas olur lakin köpek kolay kolay üşümez kışın bile soğuk denize atlar yüzer.Hayir, kopekler kuzey kutbu kizaklari ceken sibirya kopekleri degil ki , evcil hayavanlar, nereden -30 a dayansinlar?
tum yorumları okudum hayvanlara karsı kımsenın gaddar oldugunu gormedım benYa konumuz burada hayvanlar.Bazılarınız niye hemen insanları sıkıştırıyor araya.İnsanada üzülünür elbet ama şuan hayvanlardan bahsediyoruz.İlla bir hayvan düşmanlığı yapılmasa olmuyor değil mi? Nerden biliyorsunuz konu sahibinin insanlarada üzülmediğini? Bende bir fakir görsem çıkartıp para veriyorum.Elimden geldiğince yardım yapmaya çalışıyorum.İnsanlarında durumuna üzülüyorum ama yalan yok hayvanlara çok daha fazla üzülüyorum.Çünkü onların dilleri yok.Benim karnım aç diyemiyorlar kimseye gidip.Siz verirseniz,siz önüne koyarsanız yerler başka türlü nasıl yiyecekler? İnsanlar yine bir şekilde yolunu buluyor.Sığınma evine gidiyor,ya bir iftar çadırına gidiyor,hiçbir şey yapamasa en kötü ihtimal hırsızlık yapıp gene karnını doyuruyor.Hayvanlar ne yapsın? Bu kadar gaddar olmayın be.Allah onları öyle yaratmış diyerek işin içinden çıkamaz kimse.Allah bizleri aracı koyarak onlara rızkını veriyor.Allahın yarattığı bir canlıyı beslemek kadar,ona şefkat göstermek kadar güzel bir şey var mı? Sen koyma,ben koymayayım,o koymasın nerden yiyecekler yemeklerini? Belki de Allah sormayacak mı bunun hesabını yarın öbür gün öldüğümüzde? Ben sana rızkını verdim de,sen benim yarattığım canlıyı neden beslemedin,ekmeğini paylaşmadın demeyecek mi? Aynı şey insan içinde geçerli.Bir fakiri doyurmakta önemli aynı şekilde.Konuyu saptırıp durmayın.
Bu kadar üzülmeniz bile sizin nasıl bir insan olduğunuzu belli ediyor zaten.Umuyorum ki sizin gibi merhametli ve vicdan sahibi insanların sayısı çoğalsın şu dünyada inşallah.Ben de hayvanlara daha çok üzülüyorum, derdimiz burada hayvanlar.
İsteyen sokakta kalan insanlar için konu açsın.
Bir sokak ilerimde aşevi var, tüm semtin açını doyuruyor.
Bu zavallılar gözümün içine bakıyor derdini anlatamıyor kahroluyorum.
Evde yetişip yetişmemesi önemli değil.Belirli bir süre aç kaldığı an bağışıklık sistemi çöker ve donarak ölür.Evde mi yetişmiş köpek ? ırkını cinsini geçmişini sormadım bizde biliyoruz evde yetişmiş hayvan daha hassas olur lakin köpek kolay kolay üşümez kışın bile soğuk denize atlar yüzer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?