• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soğan ve İncir Kürü sonrasında hamile kaldım!!!!!! Deneyin derim...

Ben de bu ay sogan kuru yapiyorum insallah hayirlisi ile hamile kalirim
İnsallah hepimiz kavusuruz evlatlarimiza

Arkadaşlar iyi geceler bende yaklaşık 9 aydır denemenizi rağmen hamile kalamıyorum. Dr problem yok dedi ama olmuyor da soğan körüne başladım ama çalıştığım için bazen sabahları bazende akşamları yapamıyorum ne kadar etkin olur bilmiyorum birde adetin 8. Günü başladım. Lütfen banada dua edin . Çok istiyoruz

Merhaba kızlar bir süredir burayı takip ediyorum ve birçok şey öğrendim buranın ve sizlerin sayesinde ovulasyon testi nedir hiç duymamıştım bile. Şu an üye oldum ve yazma fırsatı buldum. Bende bir yıllık evli oluyorum 4 gün sonra inşallah:) evliliğin ilk aylarında doğum kontrol hapı ile korundum 7-8 aydır korunmuyoruz ama bebek olmadı. Geçen ay özel doktora gittik bir sene olmadan herhangi bir şey yapılmadığını söyledi beni muayene etti. Pco var bende. 30-35 günde adet olurdum son iki aydir 45i buluyor.
Burada ögrendiklerimden ovulasyon testi aldım yeni. Adetin 21nci gunundeyimovulasyon silik çıkıyor şu an. Ne yapacağımıbilemedim incir kürü falan okudum burada yapmaya çalışıyorum sizlerle bu konuda konuşmanın iyi geleceğini düşündüm çünkü bircogunuzla aynı duyguları paylaşıyorum..

Merhaba kızlar bir süredir burayı takip ediyorum ve birçok şey öğrendim buranın ve sizlerin sayesinde ovulasyon testi nedir hiç duymamıştım bile. Şu an üye oldum ve yazma fırsatı buldum. Bende bir yıllık evli oluyorum 4 gün sonra inşallah:) evliliğin ilk aylarında doğum kontrol hapı ile korundum 7-8 aydır korunmuyoruz ama bebek olmadı. Geçen ay özel doktora gittik bir sene olmadan herhangi bir şey yapılmadığını söyledi beni muayene etti. Pco var bende. 30-35 günde adet olurdum son iki aydir 45i buluyor.
Burada ögrendiklerimden ovulasyon testi aldım yeni. Adetin 21nci gunundeyimovulasyon silik çıkıyor şu an. Ne yapacağımıbilemedim incir kürü falan okudum burada yapmaya çalışıyorum sizlerle bu konuda konuşmanın iyi geleceğini düşündüm çünkü bircogunuzla aynı duyguları paylaşıyorum..
İyi yapmışsın bana da iyi geliyor ama birçoğu geri dönmedi ben hala ara ara girip bakıyorum yazan olursa diye. Bende yapacaktım kürleri bazı sebeplerden yapamadım ama bu ay yapmaya çalışcam. Bu arada bende geçen ay doktora gittim klomen çatlatma iğnesi tedavisi oldum ama malesef sonuç yine hüsran :( üstelik diğerlerinden daha kısa sürdü adetim. Neyse canım ben hep buralardayım. Girdiğim sürece yazarım :)

Bu arada evlilik yıl dönümün kutlu olsun mutluluklar dilerim :) benim haziran da 1 yıl olacak allahın izniyle :)

İyi yapmışsın bana da iyi geliyor ama birçoğu geri dönmedi ben hala ara ara girip bakıyorum yazan olursa diye. Bende yapacaktım kürleri bazı sebeplerden yapamadım ama bu ay yapmaya çalışcam. Bu arada bende geçen ay doktora gittim klomen çatlatma iğnesi tedavisi oldum ama malesef sonuç yine hüsran :KK43: üstelik diğerlerinden daha kısa sürdü adetim. Neyse canım ben hep buralardayım. Girdiğim sürece yazarım :)

Bu arada evlilik yıl dönümün kutlu olsun mutluluklar dilerim :) benim haziran da 1 yıl olacak allahın izniyle :)

Canım çok teşekkür ederim Allah hepimize mutluluklar versin inşallah :) sen hangi hastaneye gidiyorsun benim doktorum bana bir yıl beklemem gerektiğini söyledi. Hiçbir şey uygulamadı. Klomen tedavisinim de buradan öğrendim nasıl bi tedavi iğne mi olunuyor sadece. Senin de bir yıl olmamış ama doktor uygulamış

Canım çok teşekkür ederim Allah hepimize mutluluklar versin inşallah :) sen hangi hastaneye gidiyorsun benim doktorum bana bir yıl beklemem gerektiğini söyledi. Hiçbir şey uygulamadı. Klomen tedavisinim de buradan öğrendim nasıl bi tedavi iğne mi olunuyor sadece. Senin de bir yıl olmamış ama doktor uygulamış
Canım ben özele gittim zaten 8 ay olmuştu yurt dışına gidcez artık gelemicem dedim diye tm o zaman tedavi yapalım dedi. Adetin beşinci gününden Klomen sabah akşam 5 gün kullandım. Bitti 3 gün sonra çatlatma iğnesi vuruldum. Bu şekilde oldu ama maalesef bu ay da hamile kalmadım :(

Canım ben özele gittim zaten 8 ay olmuştu yurt dışına gidcez artık gelemicem dedim diye tm o zaman tedavi yapalım dedi. Adetin beşinci gününden Klomen sabah akşam 5 gün kullandım. Bitti 3 gün sonra çatlatma iğnesi vuruldum. Bu şekilde oldu ama maalesef bu ay da hamile kalmadım :KK43:

Canım hayırlısı olur inşallah birçok kişiye göre işin başında sayılırız. Bende özele gittim ama bir yıl beklemeyi önerdi. Bende şimdi kararsız kaldım acaba gerçekten beklemek faydalı olur ve bu süre içinde hayırlı bir sonuç alır mıyız, yoksa bu süre bizim için vakit kaybı mı olur diye endişe ediyorum.

Canım hayırlısı olur inşallah birçok kişiye göre işin başında sayılırız. Bende özele gittim ama bir yıl beklemeyi önerdi. Bende şimdi kararsız kaldım acaba gerçekten beklemek faydalı olur ve bu süre içinde hayırlı bir sonuç alır mıyız, yoksa bu süre bizim için vakit kaybı mı olur diye endişe ediyorum.

canim ozel yada devlet farketmiyo bence ben denemeye baslayali daha 4 ay olmustu adet duzensizligi icin dr a gittim ki sadece bi ay gecikmisti dr hemen tedaviye baslayalim dedi hatta cok israr etti ben onemsemedim daha erken dedim bikac ay gitmedim bu ay gittim basladik neye gore tedaviye karar veriyolar yada kismet mi bilmiyorum dr lar farkli davranabiliyo

İnşallah vakit kaybı değildir inşallah hayırlısı olur diyelim. İşte bende gidcem yurt dışına tekrar tedavi yapsam mı akışına mi bıraksam bilemiyorum. Bikaç günüm kaldı hala karar vermedim. Büyük ihtimalle bu ay soğan kürü deniycem. Bakalım konuşuruz zamanla..

canim ozel yada devlet farketmiyo bence ben denemeye baslayali daha 4 ay olmustu adet duzensizligi icin dr a gittim ki sadece bi ay gecikmisti dr hemen tedaviye baslayalim dedi hatta cok israr etti ben onemsemedim daha erken dedim bikac ay gitmedim bu ay gittim basladik neye gore tedaviye karar veriyolar yada kismet mi bilmiyorum dr lar farkli davranabiliyo
Aynen. Her doktor ayrı konuşuyor. Ama benim de bildiğim kadarıyla ilk bir yıl olmaması normalmiş ve de doktorlar tedaviyi önermiyormuş.

Herkese selamlar...

Son 2 yıldır uğraşmamıza rağmen gebelik oluşmadı.Belirli bir sebebi yoktu.Eşimin spermleri orta düzeyde benimde yumurta kalitem fena değilmiş.Yani görünürde bir neden yoktu... 8 ay önce adetim geçikti ve 6 haftalık düşük yaptım tabi anlatılmaz bir duygu o kadar beklediğiniz bir şeyken birden yok olup gitmesi çok ama çok üzücüydü.Tabi umudumu yitirmedim 4 ay sonra önce bir soğan kürü uyguladım ama o ay bebek denemesi yapmadık sadece kürü uyguladım.Bu kürü bilmeyen yoktur heralde Saraçoğlunun kürü.Diğer ay İncir kürünü uyguladım ve aynı zamanda denemelerede başladık.Ama inanarak ve dua ederek yaptım herşeyi.ve aynı ayın sonunda sonuç pozitifti.Şu an fena değilim yine kanamalarım oldu sürekli evdeyim ve 12 haftamı tamamladım...(allaha Şükür)

ve hamile kalırsam kendime söz vermiştim burada paylaşacağım belki birilerine umut olur diye... çünkü bende zamanında çok umut aradım...

Şimdi kürleri sorarsanız aslında hepsi internette var ama ben kendi yaptığımı anlatayım.Özelliklede yumurta zayıflığı ve çatlama sorununada çok iyi geliyorlar.Önce kesinlikle ve kesilikle inanarak başlayın bu işe.ve duaya çok inanan bir insanım dua edin bol bol o aylar.İncir kürü yaptığım ay bebek denemeleride yaptık ve önce bir hacet namazı kıldım duası ve namazı diyanet.gov.tr de var.neredeyse her akşam kıldım.Denemeler sırasında abdestli olmaya dikkat ettim.

Kürlere gelince:

Soğan kürü: Adetiniz bittikten 7 gün sonra başlanacak 15 yada 20 gün yapılacak.

Sabah ve akşam orta bir soğanı (yemeklere doğradığımız normal soğanlardan) 3 bardak suyla kaynattıp ılıyınca aç karnına için.

İncir+ Havuç kürü: adetiniz bittiği zaman başlanacak.20 gün yapılacak.

8 tane kuru inciri yıkayıp ortadan yarın ve 3 bardak suyla 15 dakika kaynatın ılımaya bırakın.bir diğer kapta 2 tane orta boy havucu büyük parçalayıp 3 bardak suyla 20 dakika kaynatın ılımaya bırakın.Sonra bunları birleştirin sabah akşam 1 er bardak için kalanı buzdolabına koyun ertesi günde içebilirsiniz.

Not: eğer başlarsanız sakın yarım bırakmayın biraz sabredin ve dua edin...

umarım biraz faydam dokunur allaha emanet olun....
Merhabalar yaziyi yazali uzuuunn bir sure olmus aam umarim bunyazdiklarimi gorursunuz. Benimaydinlatmaniza ihtiyacim var. Iki kür arasinda ne kadar zaman olmali. Mesela sogan kürünü 15 gun uyguladiktan sonra ne kadr ara vermeliyim ve incir+havuc kürüne de ne zaman baslamaliyim. Bu dediginiz kürler kac ay boyunca uygulanacak. Lutfen cevap yazin

Merhabalar yaziyi yazali uzuuunn bir sure olmus aam umarim bunyazdiklarimi gorursunuz. Benimaydinlatmaniza ihtiyacim var. Iki kür arasinda ne kadar zaman olmali. Mesela sogan kürünü 15 gun uyguladiktan sonra ne kadr ara vermeliyim ve incir+havuc kürüne de ne zaman baslamaliyim. Bu dediginiz kürler kac ay boyunca uygulanacak. Lutfen cevap yazin
Bu kürleri 6 ayda bir yapabilirsin. Ben bildiklerimi yazayım senin için. Önce soğan kürünü yapıyorsun iki adet arası. 15 ile 21 gün arası. Adet düzenine göre değişiyor. Gelecek ay incir kürünü yapıyorsun. Yine iki adet arası kaç gün temiz kalıyorsan 15 den az ve 21 den uzun olmayacak şekilde. Yani aynı ayda değil. Tariflerini araştırmışsındır zaten. Havuç kürünü bilmiyorum yalnızca incir kürüne havuç dilimleri koyulduğunu biliyorum.

Yani ilk olarak sogan kurunu 15 gun boyunca uyguladiktan sonra 15 gun dolunca birakiyoruz ve incir kurune basliyoruz. Bu bu sekilde bunu anladim. Ama 15 gun sogan kurunu yaptiktan sonra incir kurune baslamak icin sogan kurunun bitiminden kac gun gecmesi lazim onu anlayamadim

• Beğen
Reactions: iiz
Yani ilk olarak sogan kurunu 15 gun boyunca uyguladiktan sonra 15 gun dolunca birakiyoruz ve incir kurune basliyoruz. Bu bu sekilde bunu anladim. Ama 15 gun sogan kurunu yaptiktan sonra incir kurune baslamak icin sogan kurunun bitiminden kac gun gecmesi lazim onu anlayamadim
Diyelim şu an adetini yeni bitirmişsin soğan kürüne başlayacaksın. Artık kaç gün yapacaksan. Sonra adet olacaksın. (İnşallah gerek kalmaz da hamile kalırsın ) Yine adet olup bitirdikten sonra incir kürünü yapacaksın. İkisi beraber bir ay değil. Bir ay soğan kürü bir ay incir kürü.

Canlar çok araştırdım ama net olarak adetin kaçıncı günü başlanacağını bulamadım.
Var mı fikri olan?

Canlar çok araştırdım ama net olarak adetin kaçıncı günü başlanacağını bulamadım.
Var mı fikri olan?
Bata göre ayarlanıyor aslında. Bata en yakın 15 gün olması lazımmış. Ama ben tarihe hiç önem vermedim. Döngüm uzun olduğu için adetten üç dört gün sonra başladım. O kadar da önemli değil ya

Bata göre ayarlanıyor aslında. Bata en yakın 15 gün olması lazımmış. Ama ben tarihe hiç önem vermedim. Döngüm uzun olduğu için adetten üç dört gün sonra başladım. O kadar da önemli değil ya
Benim de döngüm bayağı uzun.ben adetin 7.günü başlamayı düşünüyorum.

Back