Benm de 28 . Gün olurdu . 3 ay önce korunmayi bi kez bıraktık o ay yumurta catlamamis sonrasında 3 aydır 33. gün oluyorum catlayip catlamadigi konusunda emin değilim yumurtlama gunlerimde bol bol salata olarak tuketneyi dusunuyorum
Mrb ben yeni katildim araniza ..bende 1 yillik evliyim esim 6 ay once varikosel ameliyati oldu o kdr denememize ragmen bebegimiz olmuyor dr bi soru olmadigini soyledi.bende sogan kuru incir ve havuc kuru yapiyorum bu kurlere baaladiktan 3 gun sonra kanamam basladi..ama ben kürlerin hepsini ayni anda kullaniyorum acaba yanlis mi yapiyorum cevaplarsaniZ sevinirimHerkese selamlar...
Son 2 yıldır uğraşmamıza rağmen gebelik oluşmadı.Belirli bir sebebi yoktu.Eşimin spermleri orta düzeyde benimde yumurta kalitem fena değilmiş.Yani görünürde bir neden yoktu... 8 ay önce adetim geçikti ve 6 haftalık düşük yaptım tabi anlatılmaz bir duygu o kadar beklediğiniz bir şeyken birden yok olup gitmesi çok ama çok üzücüydü.Tabi umudumu yitirmedim 4 ay sonra önce bir soğan kürü uyguladım ama o ay bebek denemesi yapmadık sadece kürü uyguladım.Bu kürü bilmeyen yoktur heralde Saraçoğlunun kürü.Diğer ay İncir kürünü uyguladım ve aynı zamanda denemelerede başladık.Ama inanarak ve dua ederek yaptım herşeyi.ve aynı ayın sonunda sonuç pozitifti.Şu an fena değilim yine kanamalarım oldu sürekli evdeyim ve 12 haftamı tamamladım...(allaha Şükür)
ve hamile kalırsam kendime söz vermiştim burada paylaşacağım belki birilerine umut olur diye... çünkü bende zamanında çok umut aradım...
Şimdi kürleri sorarsanız aslında hepsi internette var ama ben kendi yaptığımı anlatayım.Özelliklede yumurta zayıflığı ve çatlama sorununada çok iyi geliyorlar.Önce kesinlikle ve kesilikle inanarak başlayın bu işe.ve duaya çok inanan bir insanım dua edin bol bol o aylar.İncir kürü yaptığım ay bebek denemeleride yaptık ve önce bir hacet namazı kıldım duası ve namazı diyanet.gov.tr de var.neredeyse her akşam kıldım.Denemeler sırasında abdestli olmaya dikkat ettim.
Kürlere gelince:
Soğan kürü: Adetiniz bittikten 7 gün sonra başlanacak 15 yada 20 gün yapılacak.
Sabah ve akşam orta bir soğanı (yemeklere doğradığımız normal soğanlardan) 3 bardak suyla kaynattıp ılıyınca aç karnına için.
İncir+ Havuç kürü: adetiniz bittiği zaman başlanacak.20 gün yapılacak.
8 tane kuru inciri yıkayıp ortadan yarın ve 3 bardak suyla 15 dakika kaynatın ılımaya bırakın.bir diğer kapta 2 tane orta boy havucu büyük parçalayıp 3 bardak suyla 20 dakika kaynatın ılımaya bırakın.Sonra bunları birleştirin sabah akşam 1 er bardak için kalanı buzdolabına koyun ertesi günde içebilirsiniz.
Not: eğer başlarsanız sakın yarım bırakmayın biraz sabredin ve dua edin...
umarım biraz faydam dokunur allaha emanet olun....
Bende soğan kürü denedim bu ay adetimin üstünden 7 gun gecti olmadım hala ve bende adeti bittikten 7 gün sonra uygulamaya başladım soğan kürünü bugün bat ın 7 gun geçiyor sat ın üstünden 37. Gün buguncnm bidahaki ayı bekleme zaten soğan kürüne adet bitiminden 7 gün sonra başlanıyo sen yarın bismillah de başla :))
Hadi inşallah hamilesindir bekliyoruz güzel haberiniBende soğan kürü denedim bu ay adetimin üstünden 7 gun gecti olmadım hala ve bende adeti bittikten 7 gün sonra uygulamaya başladım soğan kürünü bugün bat ın 7 gun geçiyor sat ın üstünden 37. Gün bugun
Bende de tüp bebek tedavisine başlarken kist oluştu.. 8 aydır tüp bebek uygulaması başladık güya ama yumurta toplanamıyor kistde dönüşüyor. Soğan kürü denemeyi düşünüyorummerhaba ben 28 yaşındayım.rezervim düşük.5 kere tüp bebek tedavisine başladık ama yumurta gelişmediği için iptal oldu hepsi.incir kürü yaptığımda yumurta gelişiyor.ancak içi boş çıkıyor.havuç koymama rağmen çatlamıyor ve kiste dönüşüyor.bunun bir çaresi var mıdır acaba?neden boş gelişiyor olabilir...
Canim sanırım şu şekilde hesaplanıyor. 28 gün ortalama adet dönemine göre 7 gün adet sürünce 21 gün kalıyor o günlerde yapılıyor. Ama herkesinki farklı maalesef benim de kafam karıştı. Ve benimki düzensiz aynı zamandaKizlar bende 9 gundur sogan kuru yapiyorum.. ama ben adetim bittikten 2 gun sonra basladim. Acaba yanlismi yaptim burda arkadaslar 7 gun sonra yazmislar bisey olurmu acaba..
Bazı yerlerde adet bitiminde kürü başlatın diyorlar..Kizlar bende 9 gundur sogan kuru yapiyorum.. ama ben adetim bittikten 2 gun sonra basladim. Acaba yanlismi yaptim burda arkadaslar 7 gun sonra yazmislar bisey olurmu acaba..
Kaç günde bir adet oluyorsun. Adet günlerin dahil o günleri de sayKizlar bende 9 gundur sogan kuru yapiyorum.. ama ben adetim bittikten 2 gun sonra basladim. Acaba yanlismi yaptim burda arkadaslar 7 gun sonra yazmislar bisey olurmu acaba..
Hala hasta olamadım umudum artıyor arttıkçada korkuyorumHadi inşallah hamilesindir bekliyoruz güzel haberini
Ya canm benim adetim duzensiz.. en az 25 en fazla 29 gun arasi degisiyor.. bende 2 aydir ovu testi kullaniyorum bakalim hayirlisi insKaç günde bir adet oluyorsun. Adet günlerin dahil o günleri de say
Canim o zaman tam zamanında yapmışsın. En gec 29 sürecekse 20 gün soğan kürü içmiş olacaksın. Normalde 21 diyorlar. 7 gün sora başlamış olsaydın daha kısa sürecekti. Tabi erken adet olma ihtimalini de varsayarsan daha daha kısa sürecekti. İyi yapmışsınYa canm benim adetim duzensiz.. en az 25 en fazla 29 gun arasi degisiyor.. bende 2 aydir ovu testi kullaniyorum bakalim hayirlisi ins
Ay ne güzel ya seni çok iyi anlıyorum. İnşallah inşallah... dua ediyorum senin içinHala hasta olamadım umudum artıyor arttıkçada korkuyorum
Bekliyorum hala olmadım cnm inşallah tutmuştur meleğimizAy ne güzel ya seni çok iyi anlıyorum. İnşallah inşallah... dua ediyorum senin için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?