Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

benimde bu leke yumurtlama büyük ihtimal 2 gün erken sayarsak bat 4 aralık / tabi ben yumurtlama saatini kaçırmadıysam

canım bence sabırlı olmaya çalış bekle derim. En azından 2-3 kala deneyebilirsin ama en güzeli adet günün gelsin daha net bişey çıkar. Ama yine de sen bilirsin
beklicem zaten, boşu boşuna testlerimi harcamak istemiyorum, ama son ana kadar da bırakmak istemiyorum canım, son ana kadar olmayınca da bu sefer heyecan yapıyorum
haftasonu denicem bakalım

benimde bu leke yumurtlama büyük ihtimal 2 gün erken sayarsak bat 4 aralık / tabi ben yumurtlama saatini kaçırmadıysam
yumurtlamadan sonra 24-36 saat içinde çatlıyor ama benim hiç 1.5 gün sürmedi max 1 gün içinde silikleştiğini gördüm hep

beklicem zaten, boşu boşuna testlerimi harcamak istemiyorum, ama son ana kadar da bırakmak istemiyorum canım, son ana kadar olmayınca da bu sefer heyecan yapıyorum
haftasonu denicem bakalım

Hafta sonu deneyebilirsin canım zaten 2-3 kalacak inşallah güzel bir sürpriz yapar bebişin

Hafta sonu deneyebilirsin canım zaten 2-3 kalacak inşallah güzel bir sürpriz yapar bebişin
ihtimal verdiğimden değil de sadece şu uyuz bekleyişi sonlandırmak adına yapıcam
12 DE YAZIYOR BAZI YERLERDE O YÜZDEN KORKTUM YANİ AKŞAMA KADAR DOLMUŞ OLUR DİYE YA 12 SAAT CANLI KALIYORSA DİYE
ben hiç 12 saat duymadım, kalitesine göre 24 ile 36 saat içinde çatlıyor olması lazımmış, sperminde yine max 72 saat canlı kalabiliyormuş, tabi kadında iltihap, enfeksiyon yoksa bunlar spermin canlılığını yitirmesine sebepmiş
Allah’ım ya bileydim tıp okurdum

kızlar dua edin inşallah bebiş bu gün tutunsunnnn o zaman

Kızlar soğan küründe bugün 6.günüm, sizin akıntınız nasıldı, yumurtlama günlerime yakın iç çamaşırımda kaygan, daha yoğun akıntım olurdu ama şimdi su gibi, iç çamaşırım ıslak gibi ama görünen ele gelen kıvamlı kaygan bi akıntım yok

evet ıslaklık oluyo yumurtlama öncesi ama benim dün yumurtlamadan 2 gün önce kıvamlı ve hafif kahverengi kanlı akıntım oldu yumurtam çatladı büyük ihtimal soğan kürünü yapanların bazıları geç bazıları erken yumurtluyormuş bende 12.gün oldu yumurtlama sen kaçıncı gündesin

Günaydın kızlar bu arada akşama doğru kuruluk oldu yinede değerlendirdik ama belkide yumurtlama mı bitmişti bilmiyorum ama

Günaydın kızlar bu arada akşama doğru kuruluk oldu yinede değerlendirdik ama belkide yumurtlama mı bitmişti bilmiyorum ama

Günaydın canım. Bence bu akıntı olayına fazla takılı kalmayın. Sonuçta bazen yumurtlama olsa bile bu akıntı olmaya biliyormuş. Tabi küründe etkisi ilal oluyordur ama burda konuşalanlara bakarsak bazılarımızda kuruluk bazılarımızda ıslaklıkta artış olmuş. Gün aşırı değerlendirdiysen boşver akıntıyı Rabbim zamanı geldiyse zaten nasip edecektir.

Dün hormonlarla ilgili yazı okuyordum biz sadece yumurtlama oldu mu çatladımı spermlerle buluştu mu spermler kalitelimi döllendi mi diye kafa yoruyoruz ya olay basit görünsede o kadar da basit değilmiş. Bazen döllenme olsa bile rahimde tutunma aşamasında sorun çıkabiliyor ve biz farketmeden bunu vücut adetle atabiliyormuş. Size bir yazı paylaşıcam bu tüp bebekle ilgili ama bence durum farketmez hangi yolla olduğundan ziyade bu iş nasıl oluyor hangi durumlarda olmuyor diye bilmenizde fayda var.

Başarısız tüp bebek denemeleri
En az 3 tüp bebek tedavi girişiminde iyi kalitedeki embriyo transfer edilmesine karşın, hamilelik oluşmaması ya da toplamda 10 ya da daha fazla embriyonun transferine rağmen hamilelik elde edilememesi, ”tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı” diye adlandırılan bir durumdur. Fakat son 3 yılda değişen embriyo transfer sayıları değerlendirildiğinde, şayet bir embriyo transferi gerçekleştiriliyor ise, 4 başarılı olmayan tüp bebek uygulaması ya da 2 tane yüksek kalitede blastosist transferi uygulanmış 2’den fazla başarılı olamayan tüp bebek tedavi yöntemi, tekrar eden tüp bebek başarısızlıkları olarak kabul edilir.

İlk olarak hamileliğin gerçekleşmesi ve embriyonun tutunabilmesi için, embriyodan gelen sinyallerin ve rahim tarafından gönderilen sinyallerin birbiri ile uyum göstermesi gerekir. Molekülde çok minik şekilde bir kırık olsa dahi, tutunma oluşmayabilir. Bu gibi durumların incelemesi ya da testini yapmak mümkün değildir. Embriyonun rahime tutunması ”rastgele” diye adlandırabileceğimiz bir şans işidir. Ve çoğunlukla gizemli bir süreci kapsar. Sperm döller ve yumurta da döllenir. Bu iki yeti ele alındığında, bu iki gamet hücresi kaynaklı sorunların embriyo kalitesine etkisinin çok kesin olduğu anlaşılır. Ancak embriyo kalitesi çok çok iyi durumda olsa dahi, embriyo genetik olarak da çok iyi olsa da tutunmanın oluşmaması ya da olsa bile zayıf olup düşükle neticelenebilmesi bütün bilim insanlarını implantasyona yoğunlaştırır. İmplantasyon, tutunma anlamına gelir ve embriyo seçim koşullarını üzerinde tartışmaya itmiştir.

Günümüzde iki nokta üzerinde durulmaktadır. Birincisi sperm tercihi ile alakalı incelemeler, ikincisi ise implantasyon yani tutunmayla ilgili noktalardır. En iyi kalite embriyo diye lanse edilen embriyoların tutmadığı yerde, 3.kalite embriyolardan çoğul doğumlarının olması hali, bilimsel olarak aşılan yolların ne kadar kısa olduğunu belli etmektedir. Çoğunlukla, hamileliğin gerçekleşmesi imkansız görülen kadınların hamile kalabilmesi buna bir örnek teşkil edebilir. Bu sebeple de kişilerin bu bilince sahip olması gerçekçi ve sağlıklı olacak, tüp bebek için hayal kırıklığı yaşamayı önleyebilecektir. Embriyoların tutunması adına en mühim denge, östrojen ve progesteron hormon dengesinin bozulmasına engel olmak, ortak görüşe varılan bir konudur.

Tüp bebek uygulamasında oran östrojen yönüne değişim gösterme sebebi dolayısıyla embriyo transferi ardından kesinlikle progesteron yardımı alınması tavsiye edilmekte ve ihtiyaç halinde fazlaca yüklenilmesi salık verilmektedir. Bu iki temel hormonun dışında implantasyon başarısızlığına sebep olan pek çok etken bulunmaktadır.

Embriyoların tutunmasının sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için, embriyo transferinin de çok büyük önemi mevcuttur. Şayet aktarım yöntemleri sağlıklı şekillerde gerçekleştirilmiyorsa, tutunma gerçekleşemeyecektir. Ya da bozuk olması ihtimaller dahilindedir. Tutunmanın önündeki en büyük engellerden biri de rahim içinde oluşabilen sorunlardan olan yapışıklık, miyom, polip, enfeksiyon ve yabancı madde kalıntıları gibi etkenlerdir. Bu gibi sebeplerin mevcut olması embriyonun tutunmasına engel teşkil edebilecek sebeplerdir. Bozuk tutunma ya da tutunmanın olmaması gibi ihtimaller gerçekleşecektir.Ender olarak rahim içine aktarılan embriyolar tüplere doğru giderek oralarda takılabilir. Bu da dış gebelik adı verilen sorun olarak engel teşkil edebilir. Yanlış Bölgede Tutunma kusuru olarak isimlendirilebilir .

Embriyo tutunmasının sağlıklı olabilmesi için rahim kasılma işlemlerinin yukarı doğru olacak şekilde gerçekleşmesi gerekir. Bu şekilde olmuyorsa, embriyonun tutunma yeri dışına gitme ihtimali bulunmaktadır. Başka bir önem teşkil eden konu ise, şayet uterus iç duvarı olan endometriumun altındaki damarlanmada direnç fark edildiyse tutunma gerçekleşmez. Bu fark edilmez ise, tüm emek boşa çıkabilir. Uterin sub endometrial damarlanmada direnç tespit etmek meşakkatli bir iş olduğundan, kullanımda yaygınlığa sahip olamamıştır.

Başka bir sorun ise, tutunmanın oluştuktan sonraki damarlanmalarda gerçekleşen sorunlardır. Bu durum takip altında olmadığı için embriyo transferi ardından kişiye bebe aspirini ve düşük molekül ağırlıklı heparin ilaçları uygulanarak bozuk damarlanma engellenebilir. Embriyo tutunması neredeyse 40 tane değişkenden etkilenir. Bunların yanı sıra binlerce moleküler işlemler ile oluştuğu bilinir ise, hamilelik gerçekleşmediğinde bunun sebeplerinin anlatılmasının ne denli zor olduğu anlaşılabilir.

benim kürde 9. günüm ve bugün yumurtlama günüm olması lazım.kupkuruyum neden böyle oldu anlamadım

Ben 15.gündeyim, geçen ay 16.gün ovulasyon testinde yumurtlamayı görmüştüm, bu ay testlerimi düzensiz yaptım çizgiler şaştı gün aşırı deniyorum öyle olunca, ama önceki aylarda akıntımdan anlardım yumurtlama dönemini, soğan kürü geciktirdi mi acaba diyorum öyle yumurta akı yoğun akıntım yok bariz kurudum:)

kızlar günaydın
soğan küründe bugün 13. günüm nihayet bitiyoo
bu arada bata 5-6 gün var ama hamile olmadığımdan emin oldum çünkü dün ve bugün öylesine ateşimi ölçtüm 35.5 ortalaması
hem akşam hem sabah ölçtüm
bi de ağızdan ölçünce daha da düşük çıkıyor 35.4 çıkıyooo daha da ihtimal vermiyorum
C chemistim canım seninle batlar arka arkaya idi sen hiç ölçtün mü ateşinibenim çok düşük

günaydın neye göre anlaşılıyo gebelik yüksekmi oluyo ateş

Yok küre 9. gün.Adet olduğum tarihten itibarende bugün 15.gün. Ama soğana başladığımdan beri hiç akıntı olmadı ki

allah allah ilginç gerçekten bendede normalde az olur hiç denilecek kadar yumurtlma günümü çok dikkat edince anlardım bu ay ilk defa he çamaşırıma geldi hemde 1 damla kahverengi kanla birlikte ama benimde kafamı karıştıran o gün yumurtlamaq olduysa dünde sancım vardı sabah ve çok az uzayan akıntı bu günde sabah geldi ama öyle gün boyu devam eden birşey değil ama en çok o lekenin oldugu gündü yumurtlama bitince kuruluk olucak değilmi

günaydın neye göre anlaşılıyo gebelik yüksekmi oluyo ateş
evet öyleymiş, yumurtlamadan sonra vücut ısının düşmemesi gerekiyormuş, progesteron hormonu fazla salgılanınca vücut ısısında artışa neden oluyormuş
benim ovulasyon zamanı 36.6 idi ortalaması tesadüf ölçmüştüm o günlerd

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…