Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
İnşallah canım ama bilmiyorum bebeğin olmamasından ziyade adet olamadığıma üzülüyorum ben. 9 aydır deniyoruz canım.
Benimse dokuz ayın sonunda oldu ve ben hiç beklemiyordum
Emin’im sen de bizimle güzel haberi paylaşacaksın
Sadece biraz sabır kuzucum

20190211_164731.jpg
20190211_164731.jpg 20190211_164731.jpg 20190211_164731.jpg
20190211_164731.jpg
20190211_164731.jpg

ayy şu foto yüklemesini bi ögrenemedim yine sacma sapan birsürü yolladım Aln cns Aln cns canısı bakarmısın sanki bügünki digerlerine göre daha koyu

Hepinize selam kızlar burayı okuyup soğan suyuna başladım üç dört gündür içiyorum dün içemedim evde değildim ama bugün yine yapıcam. Aylardır yumurtlama döneminde akıntım olmuyordu. Akut mantar vardı bende belki o yüzden olsa da anlamıyordum. Bu ay mantar ve enfeksiyon biraz hafifledi. Saydam akıntım geliyor bu hafta da yumurtlama haftam. Doktora gittim bir adet sağ yumurtalığımda 19mm yumurta oluşmuş, bu haftayı değerlendirin dedi. Ben akıntının artmasını soğan suyuna bağlıyorum. Doktora sordum soğan suyu içmemin sakıncası var mı diye, Hayır içebilirsin miden sağlamsa dedi. Sizden tavsiye istiyorum lütfen bana yazarmısınız hamile kalan arkadaşlar bu haftayı nasıl daha verimli hale getirebilirim ? Bu ay Allah nasip ederse tutsun istiyorum ne yapayım da daha etkili olsun. Lütfen cevap verirmisiniz.

Hepinize selam kızlar burayı okuyup soğan suyuna başladım üç dört gündür içiyorum dün içemedim evde değildim ama bugün yine yapıcam. Aylardır yumurtlama döneminde akıntım olmuyordu. Akut mantar vardı bende belki o yüzden olsa da anlamıyordum. Bu ay mantar ve enfeksiyon biraz hafifledi. Saydam akıntım geliyor bu hafta da yumurtlama haftam. Doktora gittim bir adet sağ yumurtalığımda 19mm yumurta oluşmuş, bu haftayı değerlendirin dedi. Ben akıntının artmasını soğan suyuna bağlıyorum. Doktora sordum soğan suyu içmemin sakıncası var mı diye, Hayır içebilirsin miden sağlamsa dedi. Sizden tavsiye istiyorum lütfen bana yazarmısınız hamile kalan arkadaşlar bu haftayı nasıl daha verimli hale getirebilirim ? Bu ay Allah nasip ederse tutsun istiyorum ne yapayım da daha etkili olsun. Lütfen cevap verirmisiniz.
Yumurtan da oluşmuş neden sıkıntı yaptığını anlayamadım. Gün aşırı ilişkiye gireceksin gerisi Allah’a zaten

Günaydın ballişlerim nasılsınız. Harika mutluluk dolu hafta olsun hepimiz icin :KK200:
İnşallah çok güzel ve hayırlı bir hafta olur kuzum, bu hafta benim için çok önemli malum hsg yapılacak
ayyy o kadar heyecanlıyım ki anlatamam sana, sanki doğuma giricem bu hafta:KK48::KK70:
kuzum bişey sormam lazım doktorum adet bitiminden ilk 3 gün ile max 5 gün içinde olmalı dedi
bugün adetimin daha henüz 3. günü 1 hafta sürüyor benim tamamen bitip temizlenmem; cmtesi hemen yaptırmak istiyorum açıkçası
sen adet bitince kaçıncı gün yaptırdın? bir de işlem gerçekten dedikleri gibi sadece 3-5 dk arası kadar mı sürüyor? kafamda deli sorular:KK35:

Aynen olmaması için bir neden yok ama inat ettiler:KK62: Çok takmamaya çalışıyorum işte elimden geldiğince :KK43:
Senden de kontrol sonrası bekliyoruz kuzum sonucunu.İnşallah her şey yolunda olcak:KK200:
canım sen de hsg olayını merak ediyordun ya bugün doktorcum kendisi öneride bulundu, evet genelde 1 yıldır korunmasız ilişkiye rağmen olmuyorsa istiyoruz ancak sizin de artık 5 ay bitmiş bence çektirmenizde fayda var; enfeksiyon veya adetlerden de kaynaklı hafif tıkanıklıklar veya yapışıklıklar olabilir veya belki tamamen tıkanıklıkta olabilir bunu en rahat filmde görüp varsa sorun tanıyı çok kolay koyabiliriz dedi
bence sende bunu doktoruna sormalısın, itiraz etmeyeceğini düşünüyorum
bir de aşama aşama gidilmeli bu tür süreçlerde dedi, eğer ben tedavi sürecine gireceksem filminden emin olmam gerek, rahim ve tüplerin genel durumu tedavi için önemli bir aşama dedi boşuna zaman kaybetmeyelim deyince bende kabul ettim, zaten hsg çektirmeyi çok istiyordum

Hadi bakalım canım bak ne güzel küçülmüş :)
Gereklitetkiklerde yapılınca akılda soru işareti kalmayacak
Herşey gönlünce olsun :)
Teşekkür ederim canım, böylece beklemek istemiyorum artık, elimde daha somut verilerle hızlı ilerlemem lazım, Allah'ında izniyle tabi inşallah:dua:
Canım benim çok sevindim harika haberler bunlar.Bu ay baya yol kat edeceksin bundan eminim.Hsg olayı çok iyi olmuş.Onu çektirdikten sonra gebe kalacaksın Allahın izniyle.Eşin de kontrollerini yaptır dı mı artık kafanız rahat bir şekilde çalışmalara tam gaz devam edersiniz:)
Çok sağol kuzum, evet daha rahatladım bende gerçekten, 3 aydır bu kontrol zamanımı bekliyordum
Neyse ki geldi geçti, doktorum tekrar hormon testleri bile istemedi, oysa ben gayet aç gitmiştim:KK48:
bence kistimin büyüyümemesi de öğrendiğimden beri 3 aydır soğan kürü yapmamla alakalı, kontrol altına almış oldum sanırım bi nevi, Allah'a bin şükür de hala tek tarafta var (sadece sağ over)
bir de kuzum bu ay ki adetimden sonra da son kez artık yapabilicem soğan kürünü ya ardından da civan perçemi içicem, tadı nasıldı? bir de nasıl hazırlanıyor bu ot tam olarak canım?
Yaaa harikaaaa bana da cikolata kisti bize engel degil demisti doktorum. Ablaam cok sevindim inan. Bide şu hsg cektirirsen insallah hersey rayina oturcak. Sende benim gibi ilerliyorsun :halay::KK200:
Öyleymiş canım, aklımda hep inan bundan ötürü mü olmuyor diye acabalar vardı açıkçası, ama artık çok rahatladım, hiç takmıcam şu çikolata kistlerimi; benimkilerde çok çok az da olsa küçülmüş ve içe kanamış, yani erime gibi düşün dedi doktor ya da adetliyken gittim ya belki ondan mı öyle gördü ne:KK51::KK45: amaaan şu hsg de halledeyim de Rab'bim'in izni ile inşallah, gerisi gelir nasipse tabi ki:dua:
sen anestezili olarak öneriyor musun canım bi sağlıkçı olarak, bir de bu anesteziyi nasıl ayarlıyorlar dozu, bir de ben çok ağır gripte atlattım geçen hafta olur mu bana anestezi sence?

Son düzenleme:
Anladım canım hayırlısı olsun bakalım senin de dediğin gibi eşin bu olaydan iyi yırtmış görünüyor. :KK70:
Ama sen iyi ol kuzum da hele şu kistinde bi gitsin sen baya rahatlayacaksın. Ondan sonra da inşallah Rabbim hayırlı sağlıklı bir zamanda güzel kızına bi kardeş yollasın :dua:
Amin kuzum, Allah senden razı olsun tatlım
Cümlemize de en son da bana nasip olsun inşalllah hayırlısıysa
Sahi kuzum senn yakışıklı oğluşun kardeş fikrine karşı nasıl tutumu? Seviyor mu göbüşünü, ilgili mi?
Abiş olmak kolay değil:nazar:
Canım benim çok şükür güzel sonuçlar olmuş. Sende baya rahatlamışsınıdır. Kist gitmese bile en azından küçülmüş ve erime noktasına gelmiş. Hsg yi kendisinin söylemesi seni daha çok sevindirmiştir. En azından doktorun güvenilir yollarla emin adımlarla ilerlemek istiyor. Bekleme gereği duymamış çok güzel bir şey bu da. Senin vaktini boşa harcamayacak en azından. Desene bu ay güzel adımlar atılacak hem senin hem eşin tarafından. Rabbim yardımcınız olsun kuzum şimdiden yolunuz açık olsun herşey güzel ilerlesin. Bahara inşallah hamiş olarak gireceksin canım.:KK200:
Ayyyyyyyyy hadi inşallah kuzum benim, hayırlısıyla bi atlatsak; bu hafta benim için önemli bakalım; hsg için hastane veya görüntüleme merkezlerini araştırcam fiyat, anestezili mi vs. diye
gittiğim hastanede anestezi olmadan yapılıyormuş mesela, bu da beni mecburen başka kurumları araştırmaya itti, bir de malum zamanım çok çok az hemen uygun bir yer bulmam lazım, randevu alıcam daha uf, öyle işte canım.. :bicak:

Sağol bitanem. Darısı inşallah tez zamanda sizlerin başına kuzum. Rabbim hepimize bu güzellikleri yaşatsın ve mutluluğumuzu daim etsin inşallah kuzum. :dua:

Haklısın canım hiç bir şey benden ve çocuklarımdan eşimden önemli olamaz. Ben biraz hassas kalıyorum böyle durumlarda başkalarının üzüntüsü bir anda benimde üzüntüm haline dönüşebiliyor. Ama tabiki öncelik kendi ailem olmalı biraz bencil olabilmeliyim değilse işim zor.
Çok Amin canım, senin gibi iyi yürekli bir insan nasıl kayıtsız kalsın ki kuzum benim
Ama en azında şu hamilelik döneminin hassasiyeti adına kendini üzmemeye gayret etmelisin:KK200::anneadayı:

X