Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Evet kuzum hatırladım. Maalesef dediğin gibi benimde soğan küründen sonra baya ufalmıştı ağrısı olmuyordu zaten adet öncesi de 4 aydır göğüslerim büyümez acımazdı. Ama işte hamilelik ve hormonlar göğüslerim büyümeye başladığı gibi kitle yine kendini gösterdi iğne batması ağrı oluyor maalesef. Benim de göğüslerim ufak ama şimdi yine büyüdüler böyle olunca da kitle ele daha büyük geliyor. Benim ayın 12 sinde hem kitle kontrolüm hem de kalp atışları için randevum var. İkisini de aynı güne ayarladım. Bakalım kitle için ne diyecek seninle de paylaşırım kontrolden sonra. Ama bende yapılacak bişey olduğunu zannetmiyorum. Brokoli kürü var doktora onu da danışıp uygun olursa uygulayabiliriz canım.

Sende haklısın kuzum çalıştığın bölüm çok bir bölüm. Verdiğin örnek bunu özetliyor zaten. Bizde normal kiloda 3 kg doğum yapmış bebekleri kucağımıza almakta zorlanırken siz 600-700 gr kimbilir nasıl bişey el kadar resmen. Sen yine de yüreğini ferah tutmaya çalış kuzum olduğunca. Dediğim gibi alnımıza yazılanı ne yaparsak yapalım değiştiremeyiz. Rabbim bizi kaldıramayacağım yüklerle sınamazsın. Evlat çok tatlı çok güzel hele onların acısıyla hiç sınamasın. İsterse hamilelik ve bebek bakımıyla ilgili bir kitap al kendine ve onunla meşgul ol güzel şeyler düşünerek pozitif durumlara odaklan. Konumun gereği böyle şeyler çok ihtiyacın var. Allah yardımcın olsun inşallah yanınızdaki bebeklerin hepsi Rabbimden şifasını bulur ve büyüyerek ailelerine kavuşurlar.

Amin canım bende onlar içim çok dua ediyorum, anneleri için de :)
Brokoli kürünü bi doktora sor istersen canım ama bitki çayları bile yasakken küre izin vermezler herhalde , amaaan tek sıkıntımız bu olsun bende üstüne yatmayıp çözümü öyle bulmayı düşünüyorum. Bu arada nemlendirici krem kullanıyor musın yüzün için ? Bunlar bebeğe zarar veriyor mu acaba deodorat filan ? Sen bilirsin canım ne se olsa kıdemli annesin öğreneceğim çok şey var senden

Güzel kalpli hemşire güzel kalpli anniş duaların kabul olsun inşallah

Kuzum dediğin gibi hamilelikte bir çok şey yasak. Ama brokoli yemek faydalıymış her halde suyunu içmek zararlı değildir.İstersen brokolisinide yiyebilirmişin. Ama dediğin gibi biz buna da bi şekilde alışıp dayanıcaz. Hem belki ilerleyen dönemlerde hafifler bu durum.

Kuzum benim cildim kurudur zaten nemlendirici kullanırım genelde. Ama hamilelikten beri pek kullanmadım ama özellikle kullanmayayım diye değil. Fazla sıkıntı yoksa sürmüyorum. Oldukça yine sürüyorum. Nemlendiricilerin fazla zararı olacağını düşünmüyorum elimize yüzümüze bi şekilde kullanıyoruz ister istemez. Parfüme gelince ben normalde de kokudan sıkıntı yaşıyorum o yüzden kullanmıyorum pek. Ama sonuçta parfümler makyaj ürünleri hepsinde kimyasal giriyor. Elinden geldiğince uzak durabileceklerinden uzak dur. Çünkü zarar konusuna girersek yediğimiz içtiğimiz şeylerden tut kullandığımız diş macununa kadar uzanır bu liste. Sen beslenmene olabildiğince doğal devam et hazır paketlenmiş gıdalardan olabildiğince uzak dur. Makyaj yapar mısın bilmiyorum ama yapıyorsan da en azından hafiflet. Saç boyaları bana baya sıkıntılı geliyor mesela kokusu bile kötü genellikle hamile kadınlar boya yapmaz yada bitkisel boya yapanlar oluyor ama ne kadar bitkisel bunlar ne kadar doğru bilmiyorum. Sigara kullanıyorsan ki astım hastasıydın sanırım büyük ihtimalle kullanmıyorsundur. Kullanıyorsan da bebişcik için bırak.

Sen aklına geldikçe istediğini sor kuzum bildiğim kadarıyla cevaplarım.

Ah canım benim çok teşekkür ederim... anneliği yaşayan birinden öğrenmek fikir almak ne güzel
saçımı boyatmıştım ama o zaman haberim yoktu hamile olduğumdan sanırım bi zararı olmaz, çay bağımlısı olmama rağmen 3 gündür çay içmedim benim için mucize bişey :) kıyamam eşim de bugun çay içmedi ben içemeyince arkadaşlar anlar gibi oldu Azra nasıl çay içmezsin diye ama durumu toparladık :) sen çay içiyor muydun, günde bir maden suyu için yazıyor internette daha önce aldın mı maden suyu ?

Kuzum boyatmışsın öncesinde daha çok yeni olduğu için bişey olmaz Allah'ın izniyle merak etme. bir .ok insan gebe kaldığını bilmeden ne ilaçlar içiyor neler yapıyor. Rabbim koruyor önemli olan öğrendikten sonra dikkat etmen. Ben çok tiryaki olmasam da çay içiyorum canım. Nescafe de içerdim ama onu bıraktım 3-4 gün oldu hiç canım istemiyor. Çayıda şimdilik içebiliyorum kahvaltıdan kahvaltıya. Ama yakındır ondanda vazgeçmem. Oğlumdayken 6-7 haftalarda bulantılar başlayınca sütten nescafeden çaydan tiksinmiştim. Doğumdan çok sonraları başlayabilmiştim çaya ve nescafeye. Sütü ise uzun zamanlar içemedim. Hamilelik çok değişik bir şey en sevdiğin şeylerden tiksinir hale geliyorsun ve uzun zaman yanlarına yaklaşamıyorsun. En azından zararlı olan şeyleri kesmek iyi oluyor ama keşke faydalı şeyleri de kesmek zorunda kalmasak. Günde 1 tane maden suyu hamilelikte çok faydalı. Hatta içine 1 tane limon sıkıp da tüketebilirsin. Ben mesela akşam midem çok bulanıyordu onu içebildim en azından baya bir süre rahat uyuttu ama sonra yine başladı bulantı.
Maden suyunu iç fakat meyveli soda şekli olanlardan uzak dur canım. Doğal maden suyu faydalı olanı.

Biraz uzuldum ama gecti.canim cok sagol . Esim neyin var dedi bende bata 8 gun kaldi stresliyim dedim heh basladikmi yine diyor . Kizimda duydu sitrec dapma annee karnin agriyabilir ama hemen gecer gecer uzilme diyo ondan sonra keyfim geldi .

Biraz uzuldum ama gecti.canim cok sagol . Esim neyin var dedi bende bata 8 gun kaldi stresliyim dedim heh basladikmi yine diyor . Kizimda duydu sitrec dapma annee karnin agriyabilir ama hemen gecer gecer uzilme diyo ondan sonra keyfim geldi .

Ayyyy ya ben senin akıllı bıdık tatliş kızını yerim o ne güzel teselli öyle. Bu teselli karşısında keyfinin yerine gelmemesi mümkün değil ki. Allah evladını bağışlasın canım ve hayırlısıyla onu abla senide hamiş yapsın inşallah.

Mrb hosgeldiniz . Bende pcoluyum sogan kurum bitti bata 8 kaldi gun sayiyorum artik. Testere disli aslan pencesini nasil yaptiniz ? . Allah isteyen herkese nasip etsin

Antalyada yaşıyorum canım bursa Saraçoğlunun yerine gittim pcoluyum diyince soğan kürüyle testere dişliyi verdi. Testere dişli soğan kürüyle aynı gün başlanıyor oda günde iki defa ac karna olacakmış. Daha sonra da bunlar bitince üçlü karışım varmış ona başlayacakmışım. O karışımda civan perçemi sarı kantoron yine testere dişli var içerisinde bu pcos içinmiş. Saraçoğlunun sitesinde de var bu karışım.

Hoş bulduk canım Saraçoğlunun şubesine gittim pco kürü verdi tahlillerime bakarak onun tavsiyesiyle başladım ben. Daha sonra üçlü karışım var onu kullanıcakmışım onda da var yine testere dişli. Sonrasında da kullanmış oluyorum anlayacağın.

Moralim bozuk olunca bıraktim dun canım şuan hastanedeyim
Hani stres olmayacaktı canım, sıkma canını hemen öyle, güpgüzel haberlerini bekliyorum
Evet canım bugün evdeyim dinlenmeye çalışcam, ilçata alıyorum mecburen bata 1 hafta kaldı ama içmezsem de daha kötü olur diye düşündüm sonuçta gripte olsa vücutta mikrop var olası bir durum olursa inşallah Allah korur diyelim, napiim

Ohh ne güzel kuzum dinlen güzelce çabuk toparlayacaksın hiç merak etme. Rabbim korur elbet canım varsa bişey. Zaten asıl en büyük risk rahme iyice yerleşip tutunduktan sonra bu sürede zaten adet zamanı gelince tamamlanıyor. Ne hamileler var canım haberleri yok kaldıklarından ilaç kullanıyorlar.

Eee zaman nasılda geçmiş senin yoğunluk falan derken bata 1 hafta kalmış bile neler hissediyorsun kuzum senin hislerin bu yönde kendini iyi tanıdığından dolayı baya kuvvetli

bebişim şimdi senin pekmez ve limonlu iki tarifini yaptım, gargara berbattı amatadı tuhaf oluyor tuz ve k.biberle cidden
aslına bakarsan kuzum ben bu ay tuhafım ne bileyim, dün öğleden sonra çok çok hafif yemekten sonra bulantı gibi bişey oldu mesela, aynı günün gecesi de saat 04:30 gibi kızım seslendi çişi için, onu yatırdıktan sonra aşırı bir mide bulantısı oldu uykuya zor daldım, kalbimde de çok çok hızlı çarpıntı oldu 15 günde 2 kere aniden; bazen de gün içinde de kalp artışım oluyor anlam veremedim; normalde kalbimde hiç bir sorun yoktur; belki iş yoğunluğu stresidir diyorum; mide bulantısı da belki griptendir diye geçiştiriyorum şimdilik
2-3 gün önce de yine çok kasık ve bel ağrım oldu servisten inince eve zor yürüdüm dinlenince de geçti
böyle canım işte bakalım hakkaten az kaldı nasıl geçti ben bile anlamadım

Afiyet şifa olsun kuzum. Yaaa bak sen biz ailecek o limon tuz karabibere bayılıyoruz. Dozunu fazla kaçırmadın dimi kuzum çay kaşığının ucuyla çok azcık tuzu karabiberden daha da az koyabilirsin. Tuzlu suyla yapılan gargara boğaz enfeksiyonlarına iyi geliyor. Beni de tuzlu su kötü yapıyor ama bu üçlü iyi geliyor bana da.

Kuzum bahsettiğin şeylerin belirti olma ihtimali çok yüksek aynıları bende de oldu. Ama yine de insan kondurmak istemiyor üzülmemek için. İnşallah sonuç güzel olur kuzum. Rabbim hayırlısını sağlıklısın versin yeter ki. Bende hatta kasıklarımdaki ağrıya acaba üşüttüm falan mı demiştim. İnsan yormak istiyor ama yoramıyor. Kalp çarpıntısı bende çok nadir arada oluyor. O yüzden onu da fazla önemsememiştim.

Ayy tatlım benim şu gribi atlatayım yeter ki tadına katlanırım, yok canım tam ölçülü yaptım fazla kaçmadı ama alışık olmadığımdan tabe kötü geldi tadı, ama şimdi bile boğazımda bi yumuşama oldu bile cidden, akşamda yapcam
evet kuzum bende sırf bu değişiklikleri gebeliğe yormak istemiyorum ama bu ay çok iyi hissediyorum kendimi, eşimde çok çok daha istekli bu ay nedense, normalde programlı ilişkiye karşıydı beyfendi ama bu ay bizzat kendisi takip etti, krize soktu benii yaaaa, tadıkk
hayırlısı artık canım bu ayı iyi değerlendirdik ve ovulasyon testimde pik yaptı güvenmek istiyorum
hayırlısı artık
siz nasılsınız kuzum, oğluşun tatili nasıl geçti bakimm, keyfi yerinde mi sıpanın
minnak nasılseni yormuyor değil mi kuzumun kuzusu

Yap kuzum inşallah iyi gelecektir. Sonraları alışırsın belki. Ballı tarçınlı ıhlamurda içi ılık ılık. İnşallah bata kadar bişeyciğin kalmayacak ve sen de bebişi sağlıcakla karşılarsın. Anlaşılan bu ay umutlar baya yüksek. Anlattıklarına göre çok olumlu geldi bana durum. Rabbim inşallah bu ay nasip etmiştir. Baksana babanız bile ilk defa bu ay fazlasıyla istekliymiş günleri takip ettiğine göre

Ohh çok da güzel değerlendirmişsiniz kuzum ovulasyonda daha önce pik yaptığı olmuş muydu canım. Seninle bu ay fazla görüşemeyip konuşamayınca bende herhalde yoğunluktan bu kız çalışmaları da yapamıştır dedim ama durumlar şuan çok güzel. İnşallah güzel bir sonuçla da bunu taçlandırırız kuzum fena heyecanlandım şimdi bakalım 1 hafta bekleyelim dua ile.

Biz iyiyiz canım çok şükür oğluşta ilk hafta serbestti 2.hafta tatil kitabımız geldi onla meşgul oluyor çok da memnun olmasa da

Minnak beni yormuyor teyzesi ama hormonlar sağolsun hem halsizlik uyku yapıyorlar hem de 2 gündür mide bulantısı başladı bakalım. Üstüne de baş ağrısı yapıyor hayırlısı olsun artık.

Hadi bakalım canımın içi son 6 gün

Tatlım günce 1 fincan çay içebilirsin, benim doktorum günde 1 fincan kahve de içebilirsin dedi. Ben de çayı çok severim, sadece kahvaltılarda açık içiyorum, bazen içine bir lokmacık limon atıyorum, limon çayın sebep olduğu demir emilimi sorununu ortadan kaldırıyor :) Yani sadece günde 4-5 fincan içip abartmamak lazım o kadar :)

İnşallah bende görünce biraz tesellim düştü gelişmemiş hastaydı diye hiç büyümemişti rabbim bidaha yaşatmasın tek duam bu elimden birşey gelseydi keşke ama nasibi bu kadar mış
Aynen kuzum nasibi o kadarmış Alah'ın takdiri ama şuna da şükretmelisin ki hamile kalabiliyorsun. Ben acım biraz hafifledikten sonra gerçekten ilk aklıma gelen bu oldu, çok şükür ki hamile kalabiliyorum dedim. Rabbim bundan sonrakini sağlıkla nasip etsin kuzum , azcık rahim dinlensin bir iki ay kadar , sonrasında tekrar denemeye başlarınız hayırlısıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…