evet kürtajda rahim duvarı inceldiğinden kendini toplaması zaman alıyor,bir de benim iki kürtaj yakın ,o yüzden doktorun daha fazla bekleteceğini düşünüyorum,bu sefer zaten bende acele etmeyeceğim,Rabbim nasip ettiyse olur,elden gelen bir şey yok ki canım,biraz kilo vermeye çalışacağım bu arada,sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum ,sende iyi yapmışsın kimyasala gerek yok zaten bende kullandığım diş macununa bile takmıştım o zaman,istemesende ağzında kalabiliyor diye,Allah herkesin evladnı korusun canım ya,büyük sorumluluk annelik baştan sona,düşünsene yüzüne sürdüğün kremi düşünüyorsun zararı varmı diyeCanım kürtajdan sonra doktorların bekle demelerinin nedeni, kürtajda rahim duvarı inceliyor ve eğer hemen hamile kalırsan bebeğin tutunma şansı azanlıyor, bence en az 1 -2 adet bekleyip rahimin eski haline döndükten sonra hamile kalmak daha mantıklı geliyor. Bir de antibiyotiklerin falan vücuttan atılması daha iyi olur gibi, ben hep bunları düşünerek hareket etmiştim. En son kardeşim cilt bakımı yaptıralım demişti mesela, benim de içime sinmedi çünkü cildimden kanıma nüfuz edecek sürülen kimyasallar diye, bu düşüncem de çok ta haklıymışım, şuan ki doktorum kesinlikle cilt bakımı vs yok diyor.
Canım aslında bende çok sabırsızımdır ama hayat insana bazen sabırlı olmayı öğretiyor. Ovulasyon testini gebelik testi gibi kullanıyorlamış ama gerçek bir dayanağı var mı bilmiyorum. Ama olsa bile gerçekten 10 kala çok da sağlıklı bir sonuç vermez. Sen koyu çizgileri yakalıyorsan hala bence çalışmalarına devam bazen kadınlar ayda iki defa bile yumurtluyorlar bu da o ayki şanslarını ikiye katlıyor. Ama senin belirtilerin eğer psikolojik değilse hamilelik ihtimalini arttırıyor. Belirtileri takip et ama sakın şizofrene bağlayacak kadar bel bağlama kuzum.Çünkü erken hamilelik belirtileriyle adet belirtileri bir birine çok yakın. Bunu anlamak biraz zamanla yaşadığın adet belirtilerindeki tecrübelerle ayırt edebilirisin. Mesela her ay yaşadığın adet belirtilerin aynıysa ve bu ay farklı bişeyler yaşıyorsan o zaman o belirtiler biraz daha umut verici olabilir. Ben öyle takip ettim ve öyle anladım ikisinde de. İnşallah senin de belirtiler hamileliğe çıkar sağlıcakla yavrun kavuşursun
Cok tesekkur ederim. Hosbulduk :) . Insallahh bekleyen dileyen herkesHoş geldin canım kızını Allah bağışlasın. İnşallah hayırlısı zamanda yeniden sağlıklı bir şekilde hamile kalırsın.
Canım teşekkür ederim tecrübelerini aktardığın için..
çok haklısın şuan sadece sabır edip beklemem gerekiyor herşey Allahtan ..
Erken gebelik testini 3 gün kala yapacağım şuan test yapmıyorum.
Yumurtlama günüm tam17 siydi, çok güzel pik oldu, çatladı belki o yüzden böyle hissettim bilmiyorum ..
Şuan tek farkım sol yumurtalıkta kalkıp oturdukça hareket ederken giren kramp.
Sabırla beklemek gerekiyor bende Öner’ini dikkate alıp sadece belirgin farkları anlamaya çalışacağım
Tekrar teşekkürler
Pco gecen bir sey degilki canim . Sadece belirtileri hafifliyor. En iyi en dusuk seviyeye gelirse ne ala . Dogumdan sonra 6 ay hic yoktu .sonra yine geldi minnos kistlerimCanım şifa olsun inşallah soğan kürü sana çok faydalı olacak. Bana sadece pko varken doktorunun klomen vermesi çok mantıklı gelmedi sanki :S
Amin canım benim ağzın bal yesin göbüşten Bebişe gitsin :)Rica ederim canım benim. Her ne kadar her kadın farklıda olsa yaşadığımız tecrübeleri birbirimize aktararak bu süreci kolaylaştırmış oluruz. Testi 3 gün kalaya bırakman çok isabetli bir karar olmuş canım. Kasıklarında ki kramplar çok umut verici canım inşallah güzel sonuca çıkar. Ben geçen sefer testi yumurtlamadan sonra 12.gün yapmıştım çok silik ikinc çizgiyi görmüştüm. Bu seferde 14.gün yaptım ve çizgi gayet belirgindi. Sende inşallah 3 gün kala silikte olsa görürsün çift çizgiyi
Kuzucum hamilelikte oje sürülmesi bile aslında önerilmiyor değil cilt bakımıCanım kürtajdan sonra doktorların bekle demelerinin nedeni, kürtajda rahim duvarı inceliyor ve eğer hemen hamile kalırsan bebeğin tutunma şansı azanlıyor, bence en az 1 -2 adet bekleyip rahimin eski haline döndükten sonra hamile kalmak daha mantıklı geliyor. Bir de antibiyotiklerin falan vücuttan atılması daha iyi olur gibi, ben hep bunları düşünerek hareket etmiştim. En son kardeşim cilt bakımı yaptıralım demişti mesela, benim de içime sinmedi çünkü cildimden kanıma nüfuz edecek sürülen kimyasallar diye, bu düşüncem de çok ta haklıymışım, şuanki doktorum kesinlikle cilt bakımı vs yok diyor.
Kız gibi geliyor canım ama belli olmaz tabii :) Yani ultrason görüntülerinde sanki kıza benzettim artık neye istinaden benzettiysem :) Hayırlısı olsun inşallahİnşallah canım benim.. senin cinsiyeti de merakla bekliyoruz içinden geçen ne kız dimiii kız :)
İnşallah bitanem doktor da bu aydan sonra azalır artık dedi, sabırsızlıkla bekliyorum o günleri:)Ayyy kuzum benim kıyamam sana ben az kaldı kuzum sabret inşallah 3. ayı bitirdikten sonra bunlar geçecek.
Ben oğlumda 2 defa kusmuştum. Ama ilk 3 ay midem bçok bulanırdı hiç bir şey yiyemezdim tost makinasında ekmek kızartır yerdim çubuk kreker vs hepsinden tiksiniyor insan sonraları. Ama 4.aya girmekle bulantılarım geçmiş tekrar iştahım düzelmişti inşallah seninde geçecek ve daha rahat olacaksın kuzum.
Bende bulantılardan ziyada kusmaktan çok korkuyorum. Ayy birde servisle işe giderken kusarım serviste diye çok korkuyorum inşallah yaşamam öyle birşeyler. Hayırlısı artık.
Pco gecen bir sey degilki canim . Sadece belirtileri hafifliyor. En iyi en dusuk seviyeye gelirse ne ala . Dogumdan sonra 6 ay hic yoktu .sonra yine geldi minnos kistlerim. Kizimada serephone ile hamile kalmistim oda klomen turevi bir ilac. Biz pcilarda yumurtlama olmuyo klomende yumurtlamak icin veriliyor. Yani yanlis bir tedavi degil canim. Bir kac ay sogan denicem olmazsa yine gidecegim dr a .
İnşallah canımay aman sevindim canım ya,en azından diğerine gerek kalmadan yeterli görmüşler,inşAllah temiz çıkarda başka şeye gerek kalmaz
Amin canım benim ağzın bal yesin göbüşten Bebişe gitsin :)
Aynen kuzucum çok haklısın, valla ben gebe kalırım diye yıllardır saç boyatmıyorum inan kiKuzucum hamilelikte oje sürülmesi bile aslında önerilmiyor değil cilt bakımıçünkü ojenin içeriğinde barınan kimyasalları solunum yoluyla aldığımızda direkt fetüse geçiyor; ben çok karşıyım gebelikte bu tür şeylere
çevremde bir sürü ojeli hamile görüyorum mesela, gördükçe de hayrete düşüyorum şahsen
doktorunda zaten doğru olanı yönlendirmiş, cilt bakımı istersen evde doğal malzemelerle bu süreçte yapabilirsin
Evet bugun çok sansliyim canım Instagram'da çekilişe katılmıştım Mandala boyama kitabı bana çıktıMadem öyle son 1 ay daha sık dişini, az kaldı gördüğün gibiHani stres yoktu, sen naptın bakiim mandalayı? başlamadın dimi kafanı dağıtacak şeylerle meşgul ol, bi de bol bol muz ye serotonin hormonu salgılıyor
Canımcım o zaman soğan kürü sana çok çok iyi gelecek eminim, benim işyrinden bir arkadaşım var onda da pko var , bayadır da uğraşıyor bebiş için, en son prolaktin hormonu da yüksek çıkmıştı ve ben soğan kürünü önermiştim ona, uyguladı ve tekrar kontrole gitti ve değerleri normalde dönmüş :) Doktoru kesinlikle başka doktora falan gidip ilaç tedavisi isteme, birkaç ay sonra hamile kalınca gelirsin demiş :) İnşallah senin de öyle olur canımPco gecen bir sey degilki canim . Sadece belirtileri hafifliyor. En iyi en dusuk seviyeye gelirse ne ala . Dogumdan sonra 6 ay hic yoktu .sonra yine geldi minnos kistlerim. Kizimada serephone ile hamile kalmistim oda klomen turevi bir ilac. Biz pcilarda yumurtlama olmuyo klomende yumurtlamak icin veriliyor. Yani yanlis bir tedavi degil canim. Bir kac ay sogan denicem olmazsa yine gidecegim dr a .
İnşallah bitanem doktor da bu aydan sonra azalır artık dedi, sabırsızlıkla bekliyorum o günleri:)
Ama sana birşey diyeyim mi kuzucum, o bulantıyı tüm gün çekmektense bir kere kusmak inan ki daha iyi, doktorum bana sabah normal hazırlanma saatinden biraz daha erken kalk demişti, gerçekten de dediği gibi yapıyorum, zaten yataktan doğrulup lavaboya gidene kadar hemen başlıyor bulantı, sen de erken kalkarsın kuzum biraz eğer bulantın olursa, evde çıkarırsan serviste sıkıntın olmaz.
Dediğin gibi çubuk kraker ve ekmekten bile tiksindim
Amiiinn canım insallah bugun benim günüm hersey güzel gectiGeçmiş olsun canım. Allah kolaylık versin inşallah bu süreci çok zorlanmadan atlatırsın. Maalesef hormon ilaçları bünyeyi etkiliyor. İnşallah hayırlı sonuca ulaşırsın. Bu yaşadıkalrının hediyesi olarak yavrunu kucağına alırsın.
Evet bugun çok sansliyim canım Instagram'da çekilişe katılmıştım Mandala boyama kitabı bana çıktı
Ayrica muz avakado ananas kabak çekirdeği neler yiyorum neler avakado kötü geliyor tadi ama balla yiyirun mecburen
Ayrica bugün doktor kontrolü vardı sonuclar iyi cikti ikinci ignelere basladi
Olgun avokadoyu limon ,zeytinyağı,tuz ve minicik karabiberle soslayarak ta tüketebilirsinEvet bugun çok sansliyim canım Instagram'da çekilişe katılmıştım Mandala boyama kitabı bana çıktı
Ayrica muz avakado ananas kabak çekirdeği neler yiyorum neler avakado kötü geliyor tadi ama balla yiyirun mecburen
Ayrica bugün doktor kontrolü vardı sonuclar iyi cikti ikinci ignelere basladi
Coook teşekkür ederim canım bugünü atlattim sira yumurta toplama işleminde bu 12 gün kafami dagiticamAa ciddi misin canımÇok çok geşmiş olsun Allah beterinden korusun. Doktorunu bilgilendirdin mi canım bu konuda.
Moralini bozma canım, herşeysen öneli olan öncelikle senin sağlığın. Rabbim elbet bu sıkıntılarının ödülünü güzel bir aşk meyvesiyle taşlandıracaktır