- 12 Eylül 2018
- 996
- 894
yok pes etme sen yine deBen vazgeçtim çocuk yapmaktan şuan :)
Ama çok korkuyorum ya çocuğum yaramaz olursa diye
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yok pes etme sen yine deBen vazgeçtim çocuk yapmaktan şuan :)
Biliyor musun bende hamileliğimin ilk başlarında erkek hissediyordum ve isim bile bakmaya başlamıştım, AKAY düşünmüştüm, bizim soyismimizde yine isimlerde olduğu gibi A harfiyle başlıyor uyumlu olur diye çokta içime sinmişti o zamanlar, sonradan cinsiyeti netleşince filan tabi başka arayışlara koyuldukBu arada ben ilk zamanlar erkek gibi hissediyordum, hatta doktor ilk ultrasonda adına şimdilik ebriyo diyelim sonra ismini değiştiricez inşallah dediğinde o anda aklımdan ilk geçen erkek ismiydi :) Şuan kız gibi hissediyorum o yüzden çok kararsızım a dostlarr
junes yaa senin o minnoşunu yerim ben ne güzel anlatmışsın gerçekten o pamuk elleri gözümde canlandı , kuzum benim ya Kıyamam inşallah tez zamanda kardeşi olur
Bizim ki şimdiden daha geçen yıldan beri huy edindi açıyor gardırobunu ne giymek isterse kendisi seçiyor hanımefendi, özellikle elbise giymeye bayılıyor, çiçekli, renkli cıvıl cıvıl kıyafetlerin üstüne atlıyor çok ama çok seviyor; ben de ona bol bol alışveriş yapıyorum, Melis'e aldığım kıyafetlerle 5 çocuk rahat rahat büyürHem de ne cimcime oluyorlar tatlış tatlış saçlar başlar süsler bende bayılıyorum kızlara çok istemiştim kızım olsun diye ama Rabbim erkek nasip etti iyi ki de nasip etmiş öyle güzel ki oğlumun annesi olmak. İnsan kendinin o kadar özel hissediyor ki onun sevgisiyle. Bana öyle düşkün öyle bağlı ki elim çarpsa ahh anne acıdı mı der gelir öper de öper ahhhh birde baya duygusal merhametli vicdanlı bir çocuğuz ki sorma gitsin.
Yaaa ben sana çok güldüm ya, cadaloz hahahahhEvet kuzum yetiştirme tarzı da çok önemli yani mükemmel değilim ama vicdan ve merhamet konusunda oğlumun hep böyle olmasını isterim. Dediğin gibi cinsiyet hiç önemli değil yetiştirme daha etkili ben bazı kız çocuklarını görüyorum Allah'ım kınamak gibi olmasın gerçekten zor ama öyle cadaloz bişey oluyorlar ki insanı çocuktan soğuturlar.
Ahhh yavrum sende göreceksin ya çocuk büyütme işi çok ciddi bir mesele aslında. İleride genç yetişkin olacaklar ama hamurlarını anne baba şekillendiriyor en başta. Bir tanıdığımın tanıdığı varmış çocuk problemli diye çocuk psikiyatristine götürmüşler ama doktor demiş ki aileye siz çocuğu bırakın önce kendiniz tedavi olun çocuklar ailede ne görürlerse dışarıya onu yansıtırlar kişilikleri ona göre oluşur diye.
Böyle insanların evlerine çocuklarımı da alıp gidip , aynı rahatlığı sergilemek istiyorum gerçekten, ben çareyi kırılmalarını umursamadan uyarmakta buldum kardeş :) Tavsiye ederim, kimse kusura bakmasın, biraz rahatsız olsunlar bir zahmet ve hatta gerekirse misafirliğe gelmesinler :)Ya gerçekten çok tuhaf anneler var.Yazın evime arkadaşlarımız geldi hayırlı olsuna.Kızları var 4 yaşında aman yarabbim kınamakta istemiyorum ama böyle bir yaramazlık yok.Bembeyaz masamı tükenmez kalemle boyamış(tüm çekmecelerimi açıp bulmuş).Annesi gördü silmeye çalışıyo ay işte benim kızın işleri diyo. Önemli değil dedim ama onlar gidene kadar aklım orda kaldı.Benim antika bi sehpam var kenarları oymalı ,onun içini toz şekerle doldurdu .Babası,anası yanında yapma kızım diyo o kadar bi engelleme yok
Sohbet ediyoruz geçti salonun ortasına bağırarak masal anlatıyo ama tiyatro gibi de canlandırıyo.Dinlemezsen de ağlıyo.Annesi de tamamm şimdi hepimiz susup kızımı dinliyoruz diyo. Çıldıracaktım ya
Ertesi gün de başka arkadaşa gideceklerdi uyardım valla kaldır kalemi falan dedim.
Aahah Valla tahmin edebiliyorum , benim görümcemin cimcimesi de baba baba diye peşinde bütün gün Napalım artık biz de payımıza düşeni alırız o ilgiden ahahaDAy Ay deme, bence kardeşcağızının içine doğmuş, kesinikle canım baba kuzu oluyor bu kızlar ama ana kuzusu değil haberin olsun
Ben de buna çok inanıyorum , ben muhtemelen biraz kuralcı bir anne olurum gibi geliyor :) Çünkü biz çocukken hatırlıyorum misafirliğie gittiğimiz zaman hiç arsızlık yapmazdık kuzu gibi otururduk, şimdi bize misafirliğe gelen annelere öyle rahatlar ki ,o rahatlık bir süre sonra benim sinirlerime dokunmaya başlıyor.
Misal dün bir arkadaşım geldi ufak kız çocuğu var, annem de ayıptır söylemesi kurabiye yapmıştı benim canım çekti diye, neyse çocuk tüm kurabiyelerin sadece üstünü ısırıp bırakmak istiyor, annesi ilk kızar gibi yaptı ama sıralya halletti hepsini, sonra eline alıp birbirine vurmaya başladı her taraf kurabiye kırıntısı oldu tabii ki. Ben de dayanamadım kızdım valla kusura bakmasın :) O nimet, nimetle oyun olmaz ver bakayım şunları dedim. Annesi biraz bozuldu sanki ama yani bence annenin dur demesi lazım ki o çocuk daha nerden anlasın, çocuklara hiç kızmam annelerine kızarım.
valla canım kız çocuğu da deyip geçme benim kızımda yaramaz, çocuk enerjisini atamıyor bildiğin yaaa, bizim ki tombulcana da biraz totoyu zor kaldırıyor ama ona rağmen coşuyor her yerdeyok pes etme sen yine de
Yok anacım ben tekrar çağırmam valla.Hayır olan bana olacak kına kına başıma gelecekBöyle insanların evlerine çocuklarımı da alıp gidip , aynı rahatlığı sergilemek istiyorum gerçekten, ben çareyi kırılmalarını umursamadan uyarmakta buldum kardeş :) Tavsiye ederim, kimse kusura bakmasın, biraz rahatsız olsunlar bir zahmet ve hatta gerekirse misafirliğe gelmesinler :)
kuzum bizim ki babasını wc'de bile rahat vermiyor kapıyı yumrukluyor baba baaaa diye adam çıkana kadar kapının önünde bekliyor, günü özetliyor kendince babişineAahah Valla tahmin edebiliyorum , benim görümcemin cimcimesi de baba baba diye peşinde bütün gün Napalım artık biz de payımıza düşeni alırız o ilgiden ahahaD
Oyy kuzum benim inşallah gönlüne göre olsun ve oğluşun olsun bu sefer inşallah Ben oğlum olursa Eren ya da Mete koymayı düşünüyorumBiliyor musun bende hamileliğimin ilk başlarında erkek hissediyordum ve isim bile bakmaya başlamıştım, AKAY düşünmüştüm, bizim soyismimizde yine isimlerde olduğu gibi A harfiyle başlıyor uyumlu olur diye çokta içime sinmişti o zamanlar, sonradan cinsiyeti netleşince filan tabi başka arayışlara koyulduk
Şimdi tekrar nasip olursa şayet hamilelik erkek olursa bi de ya AKAY ya MERT olacak bakalım
Anammm o totoyu ısırırlar vallavalla canım kız çocuğu da deyip geçme benim kızımda yaramaz, çocuk enerjisini atamıyor bildiğin yaaa, bizim ki tombulcana da biraz totoyu zor kaldırıyor ama ona rağmen coşuyor her yerde
ev en sevdiği yer yemek masasının üstünde oturmak mesela
Hiç bulaşma valla en güzel,bazen diyorum acaba çocuklarının yaramazlıklarından bıkıp bir noktadan sonra umursamıyorlar mı ,acaba ben de mi böyle olacağım diyorum kendi kendime ama yok yine de mantığım almıyor, bundan önce de yan komşumuzun minik kızı var çok ta seviyorum dünyalar tatlısı, geldiler bizim eve, ben yemek yaparken annesi kucağına almış buzdolabının önünde duruyorlar, ufaklık ta dolaptaki magnetleri alıp pat pat aşağı atıyor, annesi de demez mi, valla badenzi kırıyoruz biz senin magnetlerini diye, eğilip yerden alma zahmetinde bile bulunmadı. Ben se sinirlendim, valla kırmayın hediye onlar bana dedim ve de o saatten sonra gidip gelmeyi kestim ayy daha çok örnek var da insanın içi şişiyor anlatırken bile :)Yok anacım ben tekrar çağırmam valla.Hayır olan bana olacak kına kına başıma gelecek
Amin bebişim, Allah tüm çalışan kadınlarımızı rızk kapılarında mahçup etmesin inşallah, emeklerimizin karşılığını maddi ve manevi alabilelim inşallah ve hayırlısıyla, ağız tadıyla da harcayabilmekte nasip olsun inşallah
Canım yaa ne kadar güzel şeyler dile getirmişsin her zaman ki gibi, zaten senin yazılarını okurken hep tebessümle okuyorum inan ki
Tak amacım zaten bu canım soğan kürünün de, inşallah hayırlısıyla onlardan da bi kurtulsam, züpper olacak inan ki
Şubat'taki kontrolümü merak ediyorum cidden baya baya
İnşallah canım, kızım henüz çok ufak ama bana bazı konularda yardımcı olacağını düşünmek istiyorum
Öperim bende kuzum senin için kızçemi, öpmem mi, aaa aşkolsun
PessssssHiç bulaşma valla en güzel,bazen diyorum acaba çocuklarının yaramazlıklarından bıkıp bir noktadan sonra umursamıyorlar mı ,acaba ben de mi böyle olacağım diyorum kendi kendime ama yok yine de mantığım almıyor, bundan önce de yan komşumuzun minik kızı var çok ta seviyorum dünyalar tatlısı, geldiler bizim eve, ben yemek yaparken annesi kucağına almış buzdolabının önünde duruyorlar, ufaklık ta dolaptaki magnetleri alıp pat pat aşağı atıyor, annesi de demez mi, valla badenzi kırıyoruz biz senin magnetlerini diye, eğilip yerden alma zahmetinde bile bulunmadı. Ben se sinirlendim, valla kırmayın hediye onlar bana dedim ve de o saatten sonra gidip gelmeyi kestim ayy daha çok örnek var da insanın içi şişiyor anlatırken bile :)
Aynısı valla, yaa o tontişi ısırırım ben ya, bizim bir akrabamızın kız çocuğu var bildiğin boğum boğum yuvarlanarak gidiyor o kadar şişko :) ama bu kadar mı tatlı olur bir çocuk, ben biraz topaç çocuk seviyorumkuzum bizim ki babasını wc'de bile rahat vermiyor kapıyı yumrukluyor baba baaaa diye adam çıkana kadar kapının önünde bekliyor, günü özetliyor kendince babişine
Ben vazgeçtim çocuk yapmaktan şuan :)
yok pes etme sen yine de
İki isimde çok güzel bence canım, ismin içinde E ve L harfleri isime incelik katıyor ismi yumuşatıyor sanki ben çok seviyorum şahsen, Amin canım bu arada inşallah diyelimOyy kuzum benim inşallah gönlüne göre olsun ve oğluşun olsun bu sefer inşallah Ben oğlum olursa Eren ya da Mete koymayı düşünüyorum
Ben eğer kızımla arkadaşlarıma veya akraba, komşu gibi ziyaretine gideceksem ki genelde eğer karşı tarafından yaşıt çocuğu varsa eğer kendi çocuğumu da götürmeyi tercih ederim; baktım şımarmaya başlıyor bir bakış atıyorum nereye saklanacağını şaşırıyor, hiç sevmem terbiyesiz çocuk yerine göre şımarabilir, yaramazlık da yapar küçüktür hakkıdır ama terbiyesizliğe hiç gelememAnammm o totoyu ısırırlar valla
Enerji dolu olmaları lazım zaten ama ; bu dediğim kız evimi talan etti yaa.İki laf ettirmiyo birbirimize sesimizi duyurcaz diye sahneye çıkıp şarkı söylemişim gibi ertesi gün sesim gitti
Amin canım, bakalım biz nasıl olacağız, ben misafirlikte peşinde olurum heralde sürekli, insanların evine zarar vermesin diye. Ya biz bu kadar hassasken bize neden hassas olunmuyor, isyandayım ben bu konuda :)Pessssss
Töbeler olsun ya inşallah biz yaşamayız aynı durumu
Biliyor musun bende hamileliğimin ilk başlarında erkek hissediyordum ve isim bile bakmaya başlamıştım, AKAY düşünmüştüm, bizim soyismimizde yine isimlerde olduğu gibi A harfiyle başlıyor uyumlu olur diye çokta içime sinmişti o zamanlar, sonradan cinsiyeti netleşince filan tabi başka arayışlara koyulduk
Şimdi tekrar nasip olursa şayet hamilelik erkek olursa bi de ya AKAY ya MERT olacak bakalım