Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
bende aynısını düşündüm BilgeUfuk BilgeUfuk senin o kadar bariz belliydi ki gebeliğin nasıl oldu da adet oldun anlayamamıştım benimde aklıma böyle bişey geldi sanki düşük yapar gibi oldun. O kadar şiddetli ağrının olması çok da normal değil. Benim içimden öyle geliyor ki sen çok yaklaştın kuzum yakında alıcaz güzel haberini inşallah.
Bak bugün 5. günüm hala ara ara sancim oluyor abla. Normalde ilk 3 gün ağır sancim olur bazen 3. gün bile kalmaz sancim ve kanama hala aynı çoklukta devam ediyor bende bilemedim şmdi. Kimyasal nasıl neden oluyordu peki biliyorsundur ablam sen

BilgeUfuk BilgeUfuk canım benimde ilk aklıma kimyasal gebelik geçirdiğin geldi açıkçası, çünkü adet gecikmesi ve akabinde de çok sancılı atıyorsun, gebelik kendi kendine sonlanmış oluyor kanamayla birlikte
sen eğer o testtepozitif gördüğün gün kan verseydin betayı pozitif görürdün
ama bence de @CennetKokulum un da dediği gibi yaklaştın bencede bu ay soğan kürü yap ki içinde pıhtılar temizlensin bence
Çok haklsın ablam diyorum ki aceba ben bu soğan a hemen başlasam mi hani düzensizliğe yaşadım yaa. Ne dersiniz badenzi badenzi cennetkokulumm cennetkokulumm

BilgeUfuk BilgeUfuk bence soğan kuru ile birlikte folik asiidide bulabilirsen dene derim tekrar
bildigim kadarıyla döllenme olduktan sonra rahime yerleşememe durumu kuzum dış gebelik ama keseye tutunamıyor diye biliyorum

Aç karnına bir tatlı kaşığı diyor ama çok fazla değil mi yahu:rolleyes:
Bende cilt güzelliği için duymuştum hergün 1 tatlı kaşığı diye. Ben çok takıntılıyım cilt im konusunda deli gibi maske yaparım turkiyeye gittiğimde cilt bakımları felan hatta şuan da yeni şeyler araştırıyorum :KK48:
Tek amacım sıfır makyaj bi cilt kullanmak makyaj yapmaktan gına geldi sevmiyorum ee ünlüler gibi gidip en iyi makyaj malzemelerini de alamıyoruz ki cildimize bi zararı yok diyelim o yüzden en iyisi bakım yapmak diye dúsünüyorum. Ayyy çok uzattım galiba benim biraz fazlaca ilgi alanım:KK70:

BilgeUfuk BilgeUfuk kuzum , diğer kızçelerimin dediği gibi ben de aynı şeyi düşündüm kimyasal gebelik yaşadın bence de, ama aslında baktığında bu bile çok sağlıklı bir durum çünkü hamiş kalabiliyorsun :KK200: Kadınların çoğu bunu yaşarmış zaten ve adetle atıldığı için hiç farketmezlermiş bile, biz tabi paso test yaptığımız için yakalıyoruz herşeyi :)
Aynen abla yaaa ama artk test yok elimde yapmicaammmmmmm:KK48: sanırım bu sefer 10 gün felan geçmesini bekliycem :KK48:

Bende cilt güzelliği için duymuştum hergün 1 tatlı kaşığı diye. Ben çok takıntılıyım cilt im konusunda deli gibi maske yaparım turkiyeye gittiğimde cilt bakımları felan hatta şuan da yeni şeyler araştırıyorum :KK48:
Tek amacım sıfır makyaj bi cilt kullanmak makyaj yapmaktan gına geldi sevmiyorum ee ünlüler gibi gidip en iyi makyaj malzemelerini de alamıyoruz ki cildimize bi zararı yok diyelim o yüzden en iyisi bakım yapmak diye dúsünüyorum. Ayyy çok uzattım galiba benim biraz fazlaca ilgi alanım:KK70:
Ben de cilde çok önem veririm kuzum.Maskeler peelingler.Hoşumada gidiyor çünkü makyaj yapmayı seven biri değilim doğal güzellikten yanayım.Bak bunu duyduğum iyi oldu içerim arada sürerim :KK48:

Evet ya gerçekten öyleymiş.gebe kalabiliyorsun en azından.O çift çizgiyi görmek bile umut kuzum. BilgeUfuk BilgeUfuk
Birşey diyim mi ben negatif kan sonucunu görünce ağlamadım inanın bu ilk kez oldu normalde deli gibi ağlarım bi kaç gün kendimi toparlayamam felan sanırım bu sefer hem sizin hem eşimin hemde kendimi umutlandirmadigim için üzülmedim yani aslnda uzuldumde kısmet değilmiş dedim geçtim. O yüzden ağlamadım yaa iyiki varsınız her biriniz :KK200:

bende regli olmadan başladım regliyle birlikte de devam ettim yumurtlamadan 4 gün önce bitirmiştim 15 günlük kürü
Folik alayım o zman ben burdan. Benim adet bi kaç güne biter başlasam mi diyorum bende bi kaç güne yani adet bitsin 2 gün sonra başlayayım diye beklemek istemiyorum. Haa bu arada çok sağlıklı bir gebeligin olcak inşallah canım hiç kafanı başka şeylerle doldurma sadece tadını çıkarmaya bak :KK200:

Ben de cilde çok önem veririm kuzum.Maskeler peelingler.Hoşumada gidiyor çünkü makyaj yapmayı seven biri değilim doğal güzellikten yanayım.Bak bunu duyduğum iyi oldu içerim arada sürerim :KK48:
Aynen abla gece yatmadan yarım saat önce de surun diyorlar hafif dairesel hareketlerle sür cildine biraz cildinin o yağı yemesini bekle sonra uyu :KK200::KK48:
Ayol beybiyi bıraktık cilt bebekligine geçtik :KK48:

Çok haklsın ablam diyorum ki aceba ben bu soğan a hemen başlasam mi hani düzensizliğe yaşadım yaa. Ne dersiniz badenzi badenzi cennetkokulumm cennetkokulumm

adetin bitsin 2 gün sonra başla kuzum inşallah beyaz açık kahverenkli kabuklu soğan bulabilirsin. Ayy kuzum ya insanın vatanından uzak olması ne zor şey gerçekten cennet bizim vatanımız herşeyi bulmak ulaşmak çok kolay.. Rabbim sana da orda faydalı olan herşeyi denk getirsin canım.

Bak bugün 5. günüm hala ara ara sancim oluyor abla. Normalde ilk 3 gün ağır sancim olur bazen 3. gün bile kalmaz sancim ve kanama hala aynı çoklukta devam ediyor bende bilemedim şmdi. Kimyasal nasıl neden oluyordu peki biliyorsundur ablam sen

kuzum ben de bilmiyorum ama araştırdığıma göre şunlar çıkıyor. Tam senin durumunla da örtüşmüyor ama bilemedim ki kimyasal gebelikten ziyade sanki normal düşük gibi de geliyor. Ama artık neyse ney geldi geçti kuzum adetle vücudun yenilensin güzelce soğan kürüde iyi gelecek önümüzdeki aylarda da hayırlısı artık. Bence mutlu sonsuzluğa yaklaşıyorsun kuzum. :KK200:

Kimyasal gebelik yaygın olarak bilinen ismiyle sessiz düşük, birçok kadının başına gelen durumlardan biri. Kimyasal gebeliğin nedeni genellikle bebekteki genetik (kromozomal) bozukluklardır. Peki, kimyasal gebelik tam olarak nedir, nasıl anlaşılır?
Kimyasal gebelik bir diğer adıyla sessiz düşük, normal bir döllenme olmayan bir gebelik türüdür. Çoğu kez dış gebelikle aynıymış gibi algılanır ancak ikisi farklı durumlardır. Dış gebelikte embriyo rahim dışında bir yerde yerleşirken; kimyasal gebelikte, yumurta döllenir ancak döllenmiş yumurta sağlıklı embriyoya dönüşemez, rahim içine yerleşemeden atılır. Ultrasonda gebelik kesesi izlenmez, sadece B-HCG hormonunun kanda yükselmesi ile tanı konulur. Kimyasal gebeliğe hiç bir belirti vermeden düşükle sonuçlandığı için 'sessiz düşük' de denilebilir. Peki, kimyasal gebelik neden olur, nasıl anlaşılır? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zahide Küçük merak edilenleri yanıtladı.

KİMYASAL GEBELİK NASIL ANLAŞILIR?
Pozitif gebelik testini takiben hafif lekelenme veya kanama olması en çok görülen kimyasal gebelik belirtisidir. Gebelik kaybı çok erken dönemde oluğundan dolayı annede parça düşürme şeklinde fazla miktarda kanama beklenmez. Kanda bakılan B-HCG hormonun yükselmesiyle tanı konulur, beraberinde genellikle 3-5 gün süren ve kendiliğinden kesilen kanama görülür.

NEDEN OLUR?
Kimyasal gebeliklerin önemli bir kısmında neden bebekteki genetik (kromozomal) bozukluklardır. Genetik olarak bozuk olan döllenmiş yumurta, anne rahmine tutunamadan rahim dışına atılmaktadır. Aslında bu durum sağlıksız gebelik süreçlerinin önlenmesi adına vücudun kendi kendine müdahalesi olarak algılanabilir.
Sessiz düşük yaşayan kişiler tekrar hamile kalabilir mi?

Çok yüksek bir ihtimalle evet tekrar hamile kalabilirler. Vücudun kendi kendine hamile kalabilmesi tıbben çok sağlıklı bir durumdur. Sessiz düşük olması da vücudun kendi kendine hamile kalabilmesi demektir. Kişiden kişiye değişen bir durum olduğundan en uygun tedavi ve bilgileri doktorunuza danışarak alabilirsiniz.

Sessiz düşük nasıl tedavi edilir?

Sessiz düşüklerde herhangi bir kürtaj uygulanmaz ilaç tedavisi veya farklı bir tedavi de tercih edilmez. Düşük kendiliğinden adet kanıyla birlikte olduğu için sadece kişinin kan değerleri sürekli kontrol edilir. Doktorunuz ile yapacağınız görüşmeler sonucunda uygun tedavi yöntemini uygulayacak ve sizin nasıl bir yol izlemeniz gerektiği hakkında sizi uyaracaktır.

Aynen abla gece yatmadan yarım saat önce de surun diyorlar hafif dairesel hareketlerle sür cildine biraz cildinin o yağı yemesini bekle sonra uyu :KK200::KK48:
Ayol beybiyi bıraktık cilt bebekligine geçtik :KK48:

ben zaten diyorum size arada konu değiştirelim diye :rapci:
evet cilt bakım önerileri hatta kilo verme önerileri bekliyorum sizlerden kızlar. :spor:

ben kilo aldım ya çok gıcık oluyorum bu duruma :KK17::KK17:

X