Gebeliğe Hazırlık Soğan Kürüne Başlayanlar-Nasıl yapıldığını merak edenler-Gelin birlikte takip edelim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hiçbirşeyin olduğu felan yokmuş ben yine kendi kendime gelin güvey olmuşum. Ayakta duramıyorum belimin ve kasîgımın ağrısından. Biraz önce de leke geldi. Burda yerleşme kanaması değildir heralde bu saatten sonra. Bosmuydu yani yine o kadar belirti....
Kuzucum tutunmaya çalışıyordur miniğin, ama sen bugün kendini fazla yorma olur mu, münkün olduğunca uzan dinlen, gönlünü de ferah tut bitanem, yiyecek ekmeği varsa ne olursa olsun Allah nasip eder sen hiç merak etme

Çok geç diil mi ama leke için de. Bide çok kötüyüm abla sancim yok ama bel ve sol kasık agrım beni ayakta durdurmuyor. Yemeği felan bıraktım yapmıyorum birşey de çok fenayım. Sanmıyorum yerleşme felan olduğunu
Kuzum acaba orda danışabileceğin bir doktor falan yok mu, belki tutunması için ilaç verir

Kuzucum tutunmaya çalışıyordur miniğin, ama sen bugün kendini fazla yorma olur mu, münkün olduğunca uzan dinlen, gönlünü de ferah tut bitanem, yiyecek ekmeği varsa ne olursa olsun Allah nasip eder sen hiç merak etme
Inşallah öyledir ablam. Aynen hiç birşey yapmayı düşünmüyorum zaten paso yatcam bugün abla

Kuzum leke geldi sadece bir defa sonrasında da ağrılarım çok şiddetlendi ama şmdi daha rahat hissediyorum kendimi

5 ve 8 e kadar ara ara leke normol görüyorlar ama yinede acil doktora gitmelisin kuzenimde de leke oldu doktor ilaç verdi hemen ve süpürgeyi bile çalıştırma demişti bu zamanlar en azından ona göre davranırsı n

Dur kuzum hemen panikleme yerleşme lekesi evet döllenmeden sonra olur. Ama gebeliğin 5-6 haftalarında da lekelenme oluyor. Bırak lekeyi kanama bile geçiren vardı aynı burda kk da daha 1 ay öncesinde birinde oldu okumuştum. Hatta ben bile dedim yazık kız kesin düşük yapıyor diye ama herşey yolundaymış progestan vermiş doktoru. Benim oğlanın hamileliğinde de olmuştu leke doktor progestan vermişti bana da. Ağustostaki hamilelikte de oldu iki sefer. Yani bunlar olabiliyor. Sen şimdi yorma kendini uzat ayaklarını yükseğe dinlen bol bol.
hah ben de tam onu dedim aslında keşke bir doktora sorabilse belki progestan verirler, Kuzum Türkiye'deki doktoruna whatsapp tan ya da telefonla ulaşsan? BilgeUfuk BilgeUfuk

badenzi badenzi Arastrmam lazm ablam yaa. Daha doğrusu ufuk iş yerindeki arkadaşıyla konuşsun olmazsa onun eşi burda gittiği doktor vardı.
ISTANBULLUGELINN ISTANBULLUGELINN Canısı bende de 1 defa oldu şimdilik ağrılar da hafifledi elimi sol kasıga koydugumda fena bir ağrı vardı. Sagda birsey yoktu. Smdi de rahatım. Ama bilmiyorum yaa ne yapsam.

Şuan daha iyi hissediyorum abla uzandım. Lavaboya gitmiştim biraz önce birşey gelmedi. Bide dizlerim ağrımaya başladı hafif hafif. Ayy ne olacak benim bu halimm

Çok şükür kuzum hafilemiş ağrın. Sen yine de kendine çok dikkat et yorma hatta hiç bir şey yapma. Buralarda olsan hemen ulaşabileceğin bir sürü hastane doktor var ama oraları senin için zor. Dinlendikçe geçiyorsa ağrın lekende gelmiyorsa ya da en azından kanamaya dönüşmüyorsa çok iyi. Ama yine söylüyorum kuzum doktora kesin git çünkü ilaç kullanman gerekebilir. Bebişimizin nasibi varsa gelecek bu dünyaya yoksa bunda da vardır bi hayır. Sen tedbirini al gerisi Rabbimin takdirinde. Dualarımız seninle kuzum. Sık sık durumunu bize de bildir. İnşallah gelip geçici bir süreç olacak. Bak bahsettiğim kişiyi aradım buldum konuların içinde. Şuan 14 haftalık gebeliği devam ediyor. Baya da kanaması oldu düşün yani. Nasip herşey. Benim annem bana hamileyken 9 ay kanaması olmuş. Bak gördüğün gibi alacak nefeslerim varmış çok şükür.

hah ben de tam onu dedim aslında keşke bir doktora sorabilse belki progestan verirler, Kuzum Türkiye'deki doktoruna whatsapp tan ya da telefonla ulaşsan? BilgeUfuk BilgeUfuk
Ben de onu düşünüyordum ona bi yazayım ben şmdi ne dicek bakım. Ufukta arkadaşına sorcam burdan bi doktor gidelim dedim aksatmayalım ne olur ne olmaz

Amin bitanem inşallah o testlerinde kırmızıyı gör ve sağlıkla kucağına al inşallah . O güzel kabinle en güzelini hakediyorsun, burda ne sorsak üşenmeden araştırıp yardımcı oluyorsun bize Allah senden razı olsun, 3-4 kilo çok fazla değil kuzum ben daha fazla aldın diye düşünmüştüm, o kilolar yemekleri biraz fazla kaçırınca da alınıyor, benim bazen iştahım açılıyor o dönem dolu dolu yiyorum yemekleri ama sonra hemen farkediyorum kilo aldığımı ve biraz frene basıyorum :) Ama sen yine de görün bitanem her zaman tedbirli olmakta fayda var, bir an önce al randevunu bakalım, merak ediyorum ben de seni. İnşallah herşeyin yolunda olsun, kiloları tatlılardan almış ol inşallah :) :KK200::KK200::KK200:

Oyyy kuzum benim güzel yüreklim. :KK200: Hepiniz canımsınız görmeden hepinizi çok seviyorum.Allah senden de razı olsun kuzum bu topiği açtın bak hepimizi buluşturdun. Burda toplanmamıza sen vesile oldun. Bak ne güzel bir aile olduk kardeş can olduk. Bana göre de hepiniz herşeyin en güzelini en hayırlısını en sağlıklısını hakkediyorsunuz ve inşallah kavuşaksınız.

Gidicem bakalım kuzum doktora ilk fırsatta.

BilgeUfuk BilgeUfuk Canım benim dualarımız seninle kuzum Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canımıniçi, topiğimizin minik annişi :KK200:, ama sen yine de en azından eşinin arkadaşının eşine sor, doktoruna soruversin ona zahmet , valla biz de seninle birlikte hop oturup hop kalkıyoruz şuan, yolunda olsun herşey yarabbim sen koru meleğimizi :dua:

Çok şükür kuzum hafilemiş ağrın. Sen yine de kendine çok dikkat et yorma hatta hiç bir şey yapma. Buralarda olsan hemen ulaşabileceğin bir sürü hastane doktor var ama oraları senin için zor. Dinlendikçe geçiyorsa ağrın lekende gelmiyorsa ya da en azından kanamaya dönüşmüyorsa çok iyi. Ama yine söylüyorum kuzum doktora kesin git çünkü ilaç kullanman gerekebilir. Bebişimizin nasibi varsa gelecek bu dünyaya yoksa bunda da vardır bi hayır. Sen tedbirini al gerisi Rabbimin takdirinde. Dualarımız seninle kuzum. Sık sık durumunu bize de bildir. İnşallah gelip geçici bir süreç olacak. Bak bahsettiğim kişiyi aradım buldum konuların içinde. Şuan 14 haftalık gebeliği devam ediyor. Baya da kanaması oldu düşün yani. Nasip herşey. Benim annem bana hamileyken 9 ay kanaması olmuş. Bak gördüğün gibi alacak nefeslerim varmış çok şükür.
Yaa sen siz iyiki varsınız rabbim razı olsun sizlerden. Bende söyledim abla ufuk'a sorcam oda doktor bakalım buluruz inşallah en kısa sürede. Yaa benim annemde benden yada kardeşimden sonra tam hatırlamıyorum onu normal adet görüyor sanmış o yüzden hiç dikkat etmemiş kendine düşük yapmış. O yüzden bende de olabilir bu diye dikket ediyorum ablam uzanıyorum şmdi akşama kadar da kalkmam heralde

BilgeUfuk BilgeUfuk Canım benim dualarımız seninle kuzum Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canımıniçi, topiğimizin minik annişi :KK200:, ama sen yine de en azından eşinin arkadaşının eşine sor, doktoruna soruversin ona zahmet , valla biz de seninle birlikte hop oturup hop kalkıyoruz şuan, yolunda olsun herşey yarabbim sen koru meleğimizi :dua:
Amin ablam benim kurban olurum yaa iyiki varsınız hepiniz. Kadın burda değil gitti heralde bildiğime sudanlı onlar. Ama kadının burda çok arkadaşı var ve burdayken gebeydi. Ufuk sorcam eşine bizde gidelim bakım ne dicekler

Yaa sen siz iyiki varsınız rabbim razı olsun sizlerden. Bende söyledim abla ufuk'a sorcam oda doktor bakalım buluruz inşallah en kısa sürede. Yaa benim annemde benden yada kardeşimden sonra tam hatırlamıyorum onu normal adet görüyor sanmış o yüzden hiç dikkat etmemiş kendine düşük yapmış. O yüzden bende de olabilir bu diye dikket ediyorum ablam uzanıyorum şmdi akşama kadar da kalkmam heralde

Kuzum bu karmaşık bir durum her türlü seneryoya çıkar düşük de olabilir düşük riskide olabilir yada hiç bir şey çıkmaz bunları düşünmeyelim şimdi sadece olumlu düşünelim dua edelim önlemleri alalım kuzum. Sen kötü örneklerle hiç kafanı bulandırma iyi örnekleri düşün pozitif düşünelim bitanem. :KK200::anne:

Kuzum bu karmaşık bir durum her türlü seneryoya çıkar düşük de olabilir düşük riskide olabilir yada hiç bir şey çıkmaz bunları düşünmeyelim şimdi sadece olumlu düşünelim dua edelim önlemleri alalım kuzum. Sen kötü örneklerle hiç kafanı bulandırma iyi örnekleri düşün pozitif düşünelim bitanem. :KK200::anne:
Haklsın ablam. Ben o zaman dinlenmeye devam edeyim. Çok sağolun :KK200::KK200:

Oyyy kuzum benim güzel yüreklim. :KK200: Hepiniz canımsınız görmeden hepinizi çok seviyorum.Allah senden de razı olsun kuzum bu topiği açtın bak hepimizi buluşturdun. Burda toplanmamıza sen vesile oldun. Bak ne güzel bir aile olduk kardeş can olduk. Bana göre de hepiniz herşeyin en güzelini en hayırlısını en sağlıklısını hakkediyorsunuz ve inşallah kavuşaksınız.

Gidicem bakalım kuzum doktora ilk fırsatta.
Çok şükür canım valla ne güzel destek oluyoruz birbirimize, hayatta hiçbirşey tesadüf değil bence, burda hepimizin toplanması da öyle. Baksana hepiniz ne güzel insanlarsınız

Valla o kadar düzenli gittiysen bence de devam et kuzum Allahın izniyle hiçbişeycik olmaz, şifa olur . Bende göğüslerim zaten minicik oldukları için öyle aşırı büyüme olmuyor canım, sadece bastırırsam biraz ağrı oluyor normalden farklı ama onun dışında bişey hissetmiyorum, geçen hamileliğimde de çok fazla hassasiyet yoktu, sanki adet olcakmışım gibiydiler.
senin nasıl peki durduk yerde ağrıyor mu ya da acıyor mu
Haklısın kuzum, Allah’e emanetiz sonuçta
devam ediyorum bakalım, dediğin gibi dersimize derman olsun inşallah cümlemizin.
benim de kuzu diğer aylardan farklı hissettiğim şu oldu göğüslerim şişti, aynada üzerimi değiştirirken farkedecek kadar belli; öyle çok çok değil tabi ama farkettim, eşim de farketti görünce, ağrısı da var tatlım ama yürürken, giyinirken ya da dokununca ağrıyor, öyle kendiğinden ağrı ya da sızlama olmuyor.
Cmtesinden beri de böyle işte..

X