Soğan Kürü - İbrahim Saraçoğlu

bende yeni katıldım aranıza bugün başladım soğan kürüne sadec bi sorum olacak 15 gün içtikten sonra kaç gün ara verilecek?ve bir daha ki soğan kürüne ne zaman başlıcaz?

Canım 15 günlük kürünü uygladıktan sonra adetini bekliyosun.Bir sonraki adetine 10 gün kala 2. kürü yapıcaksın.5 veya 7 gün içilicek o da.
Yani ben kendimden örnek vereyim.
18 aralıkta adet oldum.
bir sonraki muhtemel adet tarihim 18 ocak.
2.soğan kürüne başlama tarihim 8 ocak.
8 ocakta başlayıp 7 gün içicem.Yani 15 inde sona ercek.
Sonra 18 ocakta adeti beklicem yada hayırlı haberi :)

Umarım anlatabilmişimdir...

bende ilk kürümü yaptım ve geçen ayki adet dönemimden sonra olmam gereken zamandan 5 gün sonra oldum.aslında bende de soğan suyunu içtiğim dönemde öyle çok akıntı olmadı.ama adetim çok geldi.2.kürümüde yapıcam arkadaşlar,3.kürüde yaptıktan sonra dr.a gitmeyi planlıyorum.inşallah şu pkolardan hep beraber kurtuluruz.

iyi akşamlar hanımlar, ben size soğan kürü mucizesini anlatacağım.
ben 1 senedir özel hastanede sürekli aynı jinekoloğa gidiyordum ve bana pko teşhisi koymuştu.
8 ay önce ilk klomeni kullanmaya başladım ve sadece 1 tane yumurtam oluşmuş ardından 1 ay kullandım kist oluştu erittik o ay gebelik tedavisi göremedim bidaha klomen kullandım bu defa hiç yumurtlama olmamış bitanecik bile o ay içinde ümit bitti artık diğer ay adet olmamı bekliyorum doktora gidip bidaha tedaviye başlamak için ama yok kist oldu yok yumurtlama yok bu böyle devam etti.1 ay öncesine kadar.
bir buçuk ay önce yani kasım ayındada adet oldum gene doktora gittim ve bu defa klomeni günde 2 defa kullan dedi işte 5 gün kullandım ve kontrole gittiğimde bana gene hiç bi yumurtlaman yok dedi çok dirençli yumurtaların var ve önümüzdeki ay iğne tedavisine başlicaz dedi.
bende adetim bittikten 7 gün sonra soğan kürüne başladım ve devlet hastanesinde bi doktora gittim ve derdimi anlattım uygulanan tedaviyi ve cevap vermeyişimi, doktorum bana böyle teşhis koydu dedim.
doktorda adetten bi hafta önce yapılan kan ile belli olan yumurtlama testi yaptırıp yaptırmadığımı sordu bende hayır öyle bi test yapılamdı bana dedim,o zman doktorun nasıl yumurtlama olmadığını bilipte tedaviye başlar dedi,adet olmadan bi hafta önce gel kanla yumurtlama testi yapalım bi dedi.
bende aralık ayının 20 sinde gittim yaptık testi ve sonuç harika dedi 18 çıkmış,artık oluruna bırak bundan sonra ben sende hiç bi sorun göremiyorum hamile kalamazsan 6 ay sonra gel o zman bi çaresine bakarız dedi.
2 haftadır o kadar çok mutluyum ki artık bi sorunum kalmadı Allah ın izniyle :nazar:
yani aynı ay doktorun biri klomen kullandığım halde hiç yumurtlama yok diyo diğeri çok güzel yumurtlaman var diyo ve ben bunu tabiki ilk önce herşeye kadir olan Allah sonra soğan suyuna borçlu olduğumu düşünüyorum yoksa imkansız bişey değilmi sizcede heleki yumurtlama ilacı kullandım inanabiliyormusunuz.

HER PKO LU BAYAN SOĞAN KÜRÜNÜ MUTLAKA UYGULASIN DİYORUM:54:

Son düzenleme:
bende de pko var :43: hemde 16 yaşından beri yani yedi senedir diane35 kullanıyorum artık gına geldi. 4 aydır kullanmıyorum sivalceler çıktı,,adetim baya baya gecikti... Bende bu kürü uygulayacağım..herkese teşekkürrler.
Ben bi de bekarım demek evlenince bi de hamile kalmak benim için problem olacak.. bi koca bulursam eğer imzayı atana kadar bahsetmeyim en iyisi:10:

bende de pko var :43: hemde 16 yaşından beri yani yedi senedir diane35 kullanıyorum artık gına geldi. 4 aydır kullanmıyorum sivalceler çıktı,,adetim baya baya gecikti... Bende bu kürü uygulayacağım..herkese teşekkürrler.
Ben bi de bekarım demek evlenince bi de hamile kalmak benim için problem olacak.. bi koca bulursam eğer imzayı atana kadar bahsetmeyim en iyisi:10:

cok guldum yazdıgına :9:
bunları pko ile gordugum baslıga yazıorum hep. insanlar bilsin istiyorum cunku :31:
hayatımın hic bir donemınde oyle aman aman adet gecikmem olmadı. en fazla 3-5 gun gecikti adetim. hep zayıftım ne sivilce derdim ne kıl tuy sorunum oldu. artık bebek istiyoruz dedigimizde bi jinekologa gidip goruneyim dedi. daha once hic gitmemistim. isin uzmanı, tanınmıs bi dr ye gittim. baktı ve sende pko var dedi. pko sonradan olunan bir sey degilmis. dogustan gelirmis ve olene kadar seninleymis. bu ay deneyin eger olmazsa rahim filmiyle baslarız islemlere dedi. normal kadınlara gore daha zor olabiliyomus bebek. bizde denedik o ay esimle sukur tedavisiz ben hamile kaldım. diyecegim o ki kendiliginden de hamile kalınıyo bu hastalıkta. sonradan olma diye bir sey yokmus. yani ben su kadar senedir pko yum die bisey yokmus. kilo bu hastalıgın dusmanıymıs. kilo arttıkca reglin gecikmesi, kıllanma ve sivilcelenme de artarmıs herkeste bu bulgular olacak diye de bir sey yokmus. menopoza gec giriliyormus. ileride seker hastası ve tansiyon hastası olma riski diger insanlara gore daha fazlaymıs. bildiklerim bunlar
sen de korkma hemen cocuk dogurmam problemli olur diye :37:

Hayırlı olsun canım.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Bende 2. soğan kürümü yaptım ve adet oldum.İncir kürünü nasıl yaptın? Nasıl hazırladın ve kaç gün içtin canım.Bende bebek istiyorum.2 düşük yaptım.3 ye kalamıyorum pko yüzünden.Pko yu soğanla çözdüm şükür.Sıra yumurta geliştirip hamile kalmakata inşallah :)

pko yu cozdum demissiniz. gidip ultrasonla yumurtalıklarınıza baktırarak mı soyluyosunuz bunu? yani yumurtalıklardaki kistleriniz yok mu oldu?

arkadaşlar bende ilk kürümü yaptım ve 5 gün gecikmeyle adet oldum.dün doktoruma gittim.pkolarımın hala olduğunu ama az sayıda olduğunu söyledi.o kadar küçükler ki ultrasonda doğru düzgün göremedim bile.artık doğum kontrolü kullanmak istemediğimi söyledim.doktorumda kendini rahat hissediyosan kullanma dedi.ben 1.65 boyundayım.doktorum 64 kiloya kadar kilo alabilceğimi ama ondan fazlasını almamam gerektiğini söyledi arkadaşlar.ben şimdi 2.kürüme başlıcam arkadaşlar.doktorum ne kadar pkolarla yaşamaya alışmam gerektiğini söylesede ben inananıyorum geçicek,geçicek...:52::46::52::46:

arkadaşlar bende ilk kürümü yaptım ve 5 gün gecikmeyle adet oldum.dün doktoruma gittim.pkolarımın hala olduğunu ama az sayıda olduğunu söyledi.o kadar küçükler ki ultrasonda doğru düzgün göremedim bile.artık doğum kontrolü kullanmak istemediğimi söyledim.doktorumda kendini rahat hissediyosan kullanma dedi.ben 1.65 boyundayım.doktorum 64 kiloya kadar kilo alabilceğimi ama ondan fazlasını almamam gerektiğini söyledi arkadaşlar.ben şimdi 2.kürüme başlıcam arkadaşlar.doktorum ne kadar pkolarla yaşamaya alışmam gerektiğini söylesede ben inananıyorum geçicek,geçicek...:52::46::52::46:

canımm inşallah geçer. Allah hepimizin yardımcısı olsun. bende 15 gün içtim soğan kürünü ama hasta olamadım hala. 4 gün geçiktii. hiç belirtide yok. bekliyorum öyle. benimde boyum 1,65 ve 58 kiloyum. doktorum bana 55 56 olsan iyi dahasını alma dedi. senin doktorun niye öyle demiş anlamadım. sen yinede alma. kilo çok önemli çünkü :71::71:

canımm inşallah geçer. Allah hepimizin yardımcısı olsun. bende 15 gün içtim soğan kürünü ama hasta olamadım hala. 4 gün geçiktii. hiç belirtide yok. bekliyorum öyle. benimde boyum 1,65 ve 58 kiloyum. doktorum bana 55 56 olsan iyi dahasını alma dedi. senin doktorun niye öyle demiş anlamadım. sen yinede alma. kilo çok önemli çünkü :71::71:

bende 58 kiloyum canım.valla bilmiyorum.benim dr.umun biraz fazla rahat olmasından kaynaklanıyo olabilir:D bende 5 gün gecikmeyle oldum ve hiç bi belirti yoktu.sende olursun inşallah.şu pkolardan hep beraber kurtulalım.AMİİNNNN...

arkadaşlar merhaba bende 24 yaşındayım ilk defa 40 gün gecikme oldu normalde gecikme olmazdı adetimde.doktora gittim kist çıkmadı ama hormonların çok düşük dedi ve hormon ilacı verdi.bende kullanmak istemiorum ilk gecikme çünkü,soğan suyuna başlasam sizce faydası olur mu? soğan suyunu daha çok kistler için faydalı olduğunu söylemişsiniz o yüzden kafam karıştı? benim durumumada iyi gelir mi?

yaa bir hafta oldu hala hastalanamdım. bide soğan suyu içtim 15 gün. niye gecikti ki. benim böyle gecikmezdi hiç :( :( noluyo anlamıyorum ya. bu soğan suyu yaramıcak mı bana napcak. düzenim bozuldu. en ufak belirti yok. stres oldum. sürekli gerginim bu yüzden :( çok bunaldım ya.

stres yapma kafaya takmamaya çalış sonra hiç olmuyorsun canım,ve sinir stres hormonlarını bozuyor,bana öle oldu şimdi hormonlar çok düşük çıktı hatta doktor menepoz başlangıcı gibi bişi dedi,bende çok korkuyorum günüm şaşmazdı bende stresten oldugunu düşünüyorum

canım ya yazdıgına bende cok guldum,benımde adetlerım duzensızdı,bugun doktora gıttım ve bana PKO teşhisi koydu:( erkek arkadasıma soyledım,ya hıc cocugumuz olmazsa veya gec olursa naparız dedım,o da bana saçmalama hayatım ya,bunları dusunme dedı..ayy ınsallah ılerde de boyle anlayıslı olur..:D ben yarın adet sokturucuye baslıyorum adet olurum ınsallah,sonrakı ay da soğan kürü yapıcam..hepımız ıcın ıyı seyler olur ınsallahhh..

canlarrrrrrrrrrrrrrr :) adet olcağıma bu kadar sevinceğimi düşünmezdim hiiiiçççç :) 10 günün ardından sonun da adet olduuumm :) çok korkmuştum bu ay olamıcam diye ama oldum sonunda ohhhh :)))şimdiii soğan suyuna başlamak için beklicem bakalım bitmesiniii :) kiminiz soğan suyundan sonraki adatte parça parça yoğun olduğunu yazmıştınız benimde olcakmı bakalım . gerçi çok az geliyo benim. diyet yapıyorum pek yemiyorum kansız mı kaldım nedir :) neyse oldum da stresinden kurtuldum ya o da yeter. öptüüüüümm hepiniziii. :))

soğan suyuna devam eden yok muuu.. kimse birşey yazmıyo. faydasını göremediniz mi. nerdesiniz hatunlarrrr :)

ben 6 gündür yapıyorum bugün 7 olcak ama bende burda söylendiği gibi akıntı lekelenme falan olmadı bakalım 15gün bitince ne olacak...

ben 6 gündür yapıyorum bugün 7 olcak ama bende burda söylendiği gibi akıntı lekelenme falan olmadı bakalım 15gün bitince ne olacak...

aynen tatlım benimde öle çok akıntım olmadı. 15 gün sonrasını bekledim olur diye ama yok yanii abartılcak kadar bişe gelmedi. demekki içimde fazla bişe yokmuş buna yordum bende kötü düşünmemek için :) ama bu kürü 4 ay yapıcam ve 4 ay sonunda herşey doktorda ultrasonda belli olucak. o yüzden moral bozmuyorum. sizde olucağına inanın. inanmak başarmanın yarısı sözüne içtenlikle katılıyorum çok doğru :)

Back
X