Soan Suyu Diyeti ve Deneyimlerimiz

bana kalırsa ne kadar faydalı olursa olsun fazlası zarardır...
bence de 5 gün kullanıp 2 gün ara verilmesi bu şekilde kullanılıp istenilen kiloya gelindiğinde fazla devam edilmemesi gerekir derim..
bi arkadaş demiş ya kilo aldığımı görünce tekrar başlıorum diye böyle olabilir

arkadaşlar ben 1 hafta lahana çorbası diyetini yaptım ve 4 kilo verdim ancak adet oldugum için 3 gün ara vermiştim ve 1 kilo şişkinlikten dolayı almıs gorunuyorum bgn tekrar basladım..ve yazdıklarınızı okuyunca lahana corbası diyetinin yanında soğan suyu kürünü de uygulamaya baslıcam..umarım faydası olur..çünkü verilmesi gerekn tam 15 kilom var senağlama 1.67 boy 72 kilodayım su an..gelişmeleri paylaşmaya ve birbirimizi motive etmeye devam edelim..

canımcım neden üzüldün bu kadar anlamadımm...
ne güsel işte 4 kilo vermişsin zor olanı başarmışsın sen bundan sora önemli olan korumak ve bu azimle devam etmek ...
o aldığın bir kilo çok normal seninde dediğin gibi şişkinlikten dolayı hatta belki 4 diil daha fasla verdin şişkinlikten görünmüyoo ayrıcaaa regl olduğun dönemde daha hızlı kilo verirmişsin aklında bulunsun azimle devam...
ben de bu hafta kayınvaldemde kalıyorum eşim ameliyat oldu onun için soğan suyunu sanırım haftaya mart ayı itibari ile başlarım birbişrimize hep destek tam destek lütfennn kızlar.....
pes etmek yokkkk..............................kaydirigubbakcemile5

kizlar sogan suyuna devam ben 15 gun kullaniyorum 4gun ara veriyorum bende yazmistim daha once 3 kilo verdim benimde cok fazlaligim var 1.72 boy84 kiloyum ha gayret diyorum basaracagiz

açıkcası bir çok diyet listesini uygulamama rağmen başarılı olamadım..şimdi bi kilo aldım diye baya moralim bozuldu..aslında doğru diyorsun regl olucağım haftada 4 kilo verdim devam edersem daha fazla verebilirim..pes etmek yok bu sefer kurtulucaz fazlalıklardan..:sm_cool:

bu arada eD@AHMeT çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin eşine..

mervebucumm sağol bitanem....
iyileşir iyileşmes evime dönüp bende katılcam aranısaa....

dün akşam dr. ibrahim saraçoğlu tv deydi ve zayıflamak için kesinlikle soğan suyu kürü yapmayın diyordu aman kızlar dikkat edin.. buna karşılık soğan suyu kürünün hamilelik için çok uygun olduğunu söyledi.

bu hamile kalma meselesini ben tam anlamis degilim
acaba biri bu konuya aciklik getirebilimir rica etsemm :)

canım neden kesinlikle yapmayın dedi anlamadım fisfisfis
dinlediysen açabilirmisin....bi zararı mı varmış yanii

canım neden kesinlikle yapmayın dedi anlamadım fisfisfis
dinlediysen açabilirmisin....bi zararı mı varmış yanii

tatlım gece saba tümerin programında çıktı saat 12 gibiydi fazla dinlemedim zaten konudan konuya atlıyor.sadece şunu söyledi bu sene çocuk sayısında patlama olacak dedi:)))hamile kalamayanlar iiçin uygun bir kür dedi zayıflamak için kullanmayın dedi

yalnız şöyle birşey de var arkadaşlar direk olarak olmasada dolaylı yoldan etkisi vardır zayıflamaya..birde zayıflamak için kullanmayın demesinin nedeni biz bayanlar zayıflamak ugruna herseyi yaptıgımız için 15 günlük kürden daha fazla uzatılmaması da olabilir

Arkadaslar benım de sogan suyunu cok onceden denemıslıgım var buraları gorunce hatırladım yaptıgımı..
Ben suan emzırıyorum ve dogum kılolarımı vermekle ugrasıyorum bunu tekrar deneyecegım..
Daha once denedıgım de 1,5 hafta kullanmıstım 3 kılo vermıstım.. gercekten faydalı yarıyor.. a.sancak rahmı temızledıgımı bruada ılk defa duydum..
Ben 5 ayı gectı dogum yapalı hala adet olmadım.. o zaman bu adet olmamı da saglayabılır oylemıı ?? :hooray:
Rahımle ılgılı faydaları oluyorsaa... sutu de artırıyormuss ??... hihoyyyt
Allahım ne mucıze seyler yaratıyor haberımız yok yaa.. a.s
Gecen tv de marankıde soylemıstı sogan suyunuu...

arkadaşlar biraz uzun oldu ama birde bunları okuyun derim..
Kadınlar için
Zaman zaman geçmişte araştırdığım bir bitkiye tekrar tekrar geri döner, yeni elde ettiğim deneyimlerimin ışığında onu tekrar araştırmaya başlarım. Kuru soğanın rahim ve yumurtalıklar üzerinde nedenli etkili olabildiğini buldum. Onu, 2009 un bitkisi olarak tanıtmayı düşünüyordum ki, yaşlılığa bağlı eklem kireçlenmesini ortadan kaldırıcı bitkiyi buldum. Bu nedenle 2008 in son aylarında kuru soğanın bu potansiyel gücünü erken açıklamayı daha uygun buldum.

Kuru soğan, polykistik Over Sendromu (PCOS) yaşayan bayanların imdadına yetişen mükemmel bir destekleyici ve yardımcı tedavi imkânı sunmaktadır. Erken menopoza giren bayanların da imdadına yetişebilmektedir. Küçük ve orta çaplı miyomu olan bayanlar da kuru soğan küründen istifade edebilirler.

Polikistik over şikâyeti olanlar, büyük bir olasılıkla kürü uygulamaya başladıktan bir-iki gün sonra beyaz-sarı renkte bolca akıntı yaşamaya başlayabilirler. Uzun zamandan beri adet (regl) görmüyorlar ise, adet görmeye başlayabilmektedirler. Aynı şekilde menepoza yeni girmiş bayanlar da tekrar düzenli adet görmeye başlayabilmektedirler. Rahim duvarı incelmesi olan bayanların rahim duvarlarının kalınlaşmasında da etkilidir. O sanki, kadınların rahim ve yumurtalıkları için yaratılmış bir sebze…

Endometrioma (çikolata kisti), rahimin içini döşeyen zar tabakasının (endometrium) yumurtalıklarda bulunması ve her adet döneminde kanayarak kistik yapı oluşturmasına denir. Bu kistin içi, kahverengi kıvamlı sıvı ile doludur bu nedenle çikolata kisti de denir. Hastalar hekimlerine kısırlık, sancılı veya ağrılı adet görme, ilişki esnasında ağrı görme veya fazla miktarda adet görme şikâyeti ile başvururlar. Başlangıç evresinde olan endometrioma tedavisinde de oldukça güçlü bir yardımcı tedavi imkânı sunar.

Kür: Polykistik over’e, erken menopoza ve miyomlara karşı
İki bardak klorsuz suyu (yaklaşık 250-300 ml) kaynatınız. Orta boy yemeklik kuru soğanın en dış açık kahverenkli ince kabuğunu soyduktan sonra dörde veya altıya bölüp kaynamakta olan suyun içerisine atınız. Ağzı kapalı olarak beş dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirip ılımaya bırakınız. Ilıyınca, süzülür ve ılık olarak bir su bardağı öğle yemeğinden on dakika önce içilir. Aynı şekilde akşam yemeğinden önce tekrar taze olarak hazırlanıp on dakika önce içilir. Bu küre onbeş gün devam edilir ve kür sonlandırılır.

Dikkat: Kırmızı veya mor soğan amaca uygun değildir. Uygulanacak olan soğan kürünün taze hazırlanması ve ılık olarak içilmesi şarttır. Soğuk olarak veya beklemiş haşlama suyu içilmemelidir.

Not: Buradaki bilgilerin herhangi bir rahatsızlığı teşhis amacı kesinlikle yoktur. Bir rahatsızlığınız var ise, mutlaka bir hekime danışınız.

Prof. Dr. Ibrahim Adnan SARAÇOĞLU : Soğan Kürü kürü ve Kür Tedavisi

nasıl yapmıştın canım tarif edermisin?ne kadar su.ne kadar soğan ?ne kadar kaynattın?sabah hazırlayıp gün boyumu içtin yoksa sabah akşam tazemi hazırladın?kaç kiloydun kaça düştün?cevaplarsan sevinirim.Şeniz

ben zayiflamak icin degil de adet düzeni icin iciyordum ayrica diyet yapiyorum 2 hafta ara verdim ve bu arada yemedigim sey kalmadi ama ben bir kilo bile almadim bana göre sogan suyunun etkisi oldu ben zayiflamak icin icmedim ama o kadar yememe ragmen kilo almadim

Vallahı canım cok oldu yapalı ama..
sabah ogle arası kaynatıyordum 8 e bolup.. 2 bardak su koyuyordum..
15 dk ılan kaynıyor zaten suya rengı cıkınca anlıyorsun soğanlarda yumusuyor..
Sonra soğanları cıkarıp buyuk bır bardaga dolduruyorum suyu.. 1,5 su bardagı gıbı yapıyor..
ıcıne bolca lımon.. yarım lımona yakın gıbı.. sonra agız yakmayacak sıcaklıkta ıcıyordum..
butuun gun ıctıgımı hatrlamıyorum buyuk bır bardakta bır kere ıcıyordum sanırım..
Az once de ılk defa yaptım ıctım bugun basladım hadı bakalım... kaydirigubbakcemile3

Ne güselll bende başlamak istiyorum ama karar veremedim bi türlüü soğan suyumuuuu ?
Lahana maydanoz suyumuuu ???

Ne güselll bende başlamak istiyorum ama karar veremedim bi türlüü soğan suyumuuuu ?
Lahana maydanoz suyumuuu ???

aman canım yaa lahana cok zor sogandan..
hele o kokusu yokmuu.. :bbo: kesınlıkle sogandan basla bence..
tadında sogan tadı bıle yok suyun.. kaynatırken bıraz kokuyor o kadar.. a.s

teşekkür ederim canım cevabın için herkes farklı yapıyor işe yaramıyor diyen var,kimi düdüklüde bikaç tane soğanla yapıyor anlamadım.sende işe yaramış o yüzden sordum nasıl yaptığınıa.sa.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…