- 30 Ekim 2015
- 1.605
- 2.367
- 133
- 29
- Konu Sahibi Noona_noona

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yanlış bilgi vermiyorum. Master yapması yeterli. İşletme masterı yap dedim o yüzden 2 mesajımda da. Tekrar okursan sevinirim mesajlarımı. Mühendislik mezunu birisi İİBF'de master yaparsa olur şekerim.Hayır olamaz.Yanlış bilgi veriyorsunuz.
SMMM olmak için herhangi bir İİBF bölümü mezunu yada Hukuk fakültesi mezunu olmalısınız. Bunun dışındaki hiç bir fakültenin SMMM veya Bağımsız Denetçi olma hakkı yok. Maliye öğrencisiyim, SMMM ve Bağımsız Denetçilik belgelerini almak istiyorum.Bu yüzden konuya hakimim.Zaten Tesmer'in sitesine girerseniz orada SMMM olmak için aranan şartlarda söylediklerimi aynen görürsünüz...
Canim her alanda binlerce kısa kod var hangi birine hakim olacaksin ki
Keşke bilsem şu kısa kodları bir türlü anlamış değilim hani .....
Canim her alanda binlerce kısa kod var hangi birine hakim olacaksin ki
Ben stajdayken bi dr ile konusuyorduk brans ne dedim nefroloji deyince kendimi ufo gormus masum koylu gibi hissetmistim cunku ilk defa duyuyordum kendimi cokta cahil hissetmistim sordugum icin
Bide her tarafta millet kisa kodlarla konusuyo ayyyy insan anlamayinca kendini bi kotu hissediyo
Iyi ya sen sabirliymissin ben sabredemiyordum meraktan hemen herseyi sorup kendimi rezil ediyordumHaklısın.....
Evt ben ünüversiteye ilk başladığım yılda garip garip kısa kodlar vardı :) allah allah bunlar ne diyor ki dedim eve gittim çaktırmadan baktım nete öyle öğrendim![]()
3568 sayılı mesleki mevzuat kanununa bi bakın.. Ama mühendislik bölümleri olamaz diye biliyorumMerhabalar. Ben endüstri mühendisiyim öğrencilikten bu yana muhasebe burosunda calisiyorum. Acaba smmm olabilirmi endustri muhendisleri? Pek bilgim bu konularda bilgili arkadaslaridan yardim etmelerini rica ediyorum .
Keske stres olmadan olsa bu isler... Ben beceremiyorum belki dehakkinda hayirlisi olsun
![]()
Yeni düzenleme ile lisans mezunlarına staj süresi 3 yıl oldu. Ayrıca lise ve yüksek okul mezunları mali müşavir olamıyor. serbest muhasebeci oluyorlar. Zaten SMMM olmanın şartlarından biri en az lisans mezunu olmak.2 yıllık muhasebe okuduğunuz zaman 4 yıl staj yapmak,4 yıllık muhasebe okuduğunuz zaman 2 yıl staj yapmak gerekiyor. Eğer yüksek okul yada üniversitede muhasebe okumadiysaniz 6 yıl staj zorunlu.sonuçta Smmm olabilmek için sınavları kazanmak ve öncesinde 6 yıllık stajı bitirmek zorunlu.fakat düz lise mezunu yada üniversitede baska bölüm mezunu staj yapan görmedim. O konuda bi fikrim yok. ticaret meslek lisesi çıkışlilar 6 yil yapıyor. Sizde şuan düz lise mezunlugunu baz almak zorundasınız ve 6 yıl staj yapmalısınız.
Kimse kırılmasın ama ben insanın kendi alanı hariç başka bir alana yönelmesini çok hoş görmüyorum çünkü ben 5 yıl ticaret lisesi okudum 2 yıl Ünv okudum şimdide 4 yıl maliye okuyorum yani hep alanım içi bölümler bunlar ve muhasebe işi yaptığım halde diyemiyorum ki ben muhasebeciyim çünkü o kadar kolay bir meslek değil o kodlar kanunlar ve tüzükler çok kolay öğrenilmiyor. Bir mühendis de kolay yetişmiyor bence bu yüzden kendi alanında uzmanlaşmaya çalış bence.
Biliyorum bu yüzden elimden geldiğince kırmadan doğru bir üslup ile anlatmaya çalıştım çünkü harika bir mesleğin var bence çünkü endüstri muhendisligi kolay bir bölüm değil ama iş alanı çok fazla en azından tekirdag bölgesinde öyle. Allah yolunu açık etsin kardeşim hakkında hayırlısıCevabiniz icin tesekkur ediyorum,bende akil danismak icin actim konuyu :)